- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Fotók, videók mobillal
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
Át akartam állni a mysql-ben. php-ben, html-ben utf-8 kódolásra.
Az itt tanácsolt függvénnyel (iconv), kódhivatkozások átírásával (ez volt egy vagon a html k-től kzdve a php.ini-ig, a szerkesztett php-im átkódolása utf-8-ra stb, stb). Egy problémám maradt:
[link]
Természetesen a phpmyadmin-ra gondoltam. Ezen a felületen az ékezetes betűim 2 bytos kriksz-kraksz maradt. A weblapomon semmi probléma, gyönyörűen lekezelte és olvasható volt minden. De ez a fránya phpmyadmin nem.
Utánajártam a dolgoknak. Egy apró programsor maradt ki a programomból, aminek a beírása másodpercekben mérhető, a bosszúsága pedig napokban-hetekben.
Ez pedig az adatbázis megnyitása után kiadható: SET NAMES 'utf8'.
Ezután már a weblapom is kriksz-krakszokat jelenített megDe ez így volt jó.
Végül nem maradt más, ki kellett javítanom egy erre megírt rutinnal a hibás karakterkombinációkat, és minden tökéletes lett... én pedig bölcsebb... -
kymco
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3057 üzenetére
Azt hiszem ez lesz... bár olyan jó volt, hogy belenyúlhattam az adatbázisba mindenféle fejlesztés nélkül, amikor kellett....
-
kymco
veterán
válasz
Sk8erPeter #3053 üzenetére
Köszi!
Át fogom nézni... -
kymco
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3047 üzenetére
utf-8 alapból.
Lekérdeztem a forrást is, és a böngésző is ennek ismeri fel alapból... mégis krixkraxot ad.... -
kymco
veterán
Sikeresen megoldottam a kódolási problémámat, most már mindenhol utf-8 van, és az excel tábla is szépen feltölthető adatokkal.
Köszönöm az eddigi segítséget!
Már csak egy problémám van, hogy a mysqladmin bár a html forrást nézve utf-8 kódolású weblapot generál, de az én bevitt karakterláncaim ékezetes betűinél krikszkrakszokat hoz ki...
Mit lehet tenni, hogy ne így legyen? -
kymco
veterán
válasz
Tele von Zsinór #3030 üzenetére
Elkövettem egy pár alapvető hibát korábban...
A php 'ISO-8859-2'-re volt állítva.
A MYSQL első-körben ISO-8859-1-re, másod-körben 'UTF-8'-ra lett konfigurálva
A notepad++-ban ANSI kódolással szerkesztettem.
Eltart egy ideig, míg homogenizálom a kódlaprengeteget -
kymco
veterán
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy egy magyar kódolású (amit próbáltam: próbáltam utf-8, iso-8859, windows-1250) weblapon windows alól szerkesztve szeretnék egy excel táblát létrehozni teleírni a táblába egy olyan karakterláncokkal, amikben ékezetes betűk is előfordulnak.
A táblát több, a netről leszedhető rutinnal létre is tudom hozni, és ha ékezet nélkül írom be a karakterláncot, nincs is gond, de amint ékezetes betűket használok akkor nem tud mit kezdeni az ékezetekkel egyik sem.
Létezik olyan php függvény, amivel egy karakterláncot konformmá tud tenni más kódlapokra, vagy nekem kell valamit kitalálnom hozzá?
Vagy van valami más megoldás?
(egyelőre az működik, ha szeparátorokkal elválasztott txt fájlba írom, mert ezt megeszi az excel, de ez félmegoldás) -
kymco
veterán
Ne haragudjatok, de elakadtam, és sos-ben kellene továbblépnem, és egy éve még tudtam a megoldást, most meg nem találom...
Ha php karakterlánc típusú változó utolsó karaktereként "\"-kellene adnom értékadásnál, hibát jelez, és tudom, hogy azért, mert a "\" spéci karakter, de nekem kellene egy olyan értékadás, ahol a karakterlánc utolsó eleme "\"...
$tmp="c:\tmp\";
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autós topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Hálózati / IP kamera
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- További aktív témák...
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus (barna switch/magyar kiosztás)
- Újszerű Meta Quest 3 (128gb), 1 év garanciával +kiegészítőkkel
- Asus Prime B560M-K + i5 1500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest