Új hozzászólás Aktív témák

• biker

nagyúr

válasz lanszelot #21688 üzenetére

Fel akarsz bosszantani...
    Emlékeim szerint én mondtam meg, miért fut a youtube tutorialban a kód és miért nem nálad, de mindegy. Biztos magas ló vagyok.
    A phpini-s gondod meg annyi volt, hogy félre volt konfigolva az apache, ezt honnan találjuk ki?

A tutorialok mind tökéletesek, hidd el. És ha valaki azt mondja segítségkérésnek, hogy "nem megy szar az egész" azon NEM LEHET SEGÍTENI!

Mi nem megy? Mi a kód? Mi a hibaüzenet? Mik a kapcsolati adataid? stb stb stb
    Ha nem hagyod hogy segítsünk, akkor nem tudunk segíteni, akkor duzzogj magadban.

De ha azt szeretnéd, eskü belépek a gépedre Teamviewerrel, és megoldom. És végignézheted.

Szerintem hibák...

1: ha te ezt beírod a file elejére és minden alkalommal lefuttatod,
    <?php
    $servername = "localhost";
    $username = "username";
    $password = "password";

// Create connection
    $conn = new mysqli($servername, $username, $password);
    // Check connection
    if ($conn->connect_error) {
      die("Connection failed: " . $conn->connect_error);
    }

// Create database
    $sql = "CREATE DATABASE myDB";
    if ($conn->query($sql) === TRUE) {
      echo "Database created successfully";
    } else {
      echo "Error creating database: " . $conn->error;
    }

$conn->close();
    ?>

Na az lehet hiba, mert ez egyszer létrehozza a myDB nevű táblát.

2: már eleve megvan az adatbázis ha nem xampban használod, shared hostingon nincs is jogod adatbázist létrehozni, csak táblákat, így neked KELL a saját DB neved használn
    Ugyanígy EGYSZER kell a create table, hogy csinálj egy táblát, pl id, datum, recept
    Ekkor már tudsz bepakolászni recepteket, aminek van ID-je, dátuma, és leírása
    ezt ki tudod listázni, módosítani meg ID alapján tudod, UPDATE myDB set leiras = $_POST["ujleiras"] WHERE id=$_POST["id"];
    na ebben legalánbb hagytam egy nagy biztonsági rést is, hogy megtanuld azt is, hogyan hekkelik szarrá a táblád egy perc alatt.

De mégegyszer: minden eszközt megmutattunk, minden tutorial jó amit megtaláltál, el kell olvasni, meg kell érteni, és be kell helyettesíteni ezt a helyesre
    $sql = "CREATE TABLE MyGuests (
    id INT(6) UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
    firstname VARCHAR(30) NOT NULL,
    lastname VARCHAR(30) NOT NULL,
    email VARCHAR(50),
    reg_date TIMESTAMP DEFAULT CURRENT_TIMESTAMP ON UPDATE CURRENT_TIMESTAMP
    )";

$sql = "CREATE TABLE receptek (
    id INT AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY,
    datum timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,,
    recept LONGTEXT
    ) DEFAULT CHARSET=utf8";

Új hozzászólás Aktív témák