Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
SUPREME7 #20606 üzenetére
Köszönöm, hogy rámutattatok erre, sok mindent kiderült a válaszokból, pl. az is, hogy nagyon rossz sorokban néztem a header tartalmát. De kerestem YT-videót, és már látom, mit néztem be.
Valóban 301 Moved Permanently.
Arra gondoltam, akkor a lenti/fenti (ki-hogy nézi) szrkiptbe (testIfValidURL) raknék egy olyan részt, hogy vizsgálná a header-ben, hogy ha át van irányítva, akkor mit csináljon.
Valahogy így:if (stripos($headers[0],"301") || stripos($headers[0],"302")){
//
}
Pár kérdés ide:
1) Az úgy látom kb. fix, hogy az első elemet [0] jó ha vizsgálom, így megkaphatom a result code-ot. (Ez ugye ha jól látom, asszociatív tömbnél is [0], tehát rakhatom aget_headers($url, 1)
-be az "1"-et, így is a [0] fogja a státusz sorát azonosítani?2) A "200 OK" az adott. A 301 után mindig Moved Permanently van, vagy néha más is? (pl. Redirect) Elég így vizsgálnom, ahogy fent van, simán csak a 301-re? (Bár itt elég egyértelműen fogalmaz: [link] Na de már nem törlöm ki ezt a pontot.)
3) Ahogy látom, a 302 is átirányítás, csak más fajta. Vizsgáljam ezt is, ki tudja, hátha egyszer pont ezen "akadna fent"?
Arra gondoltam, ha azt találja, hogy át van irányítva (301 vagy 302), akkor vizsgálja meg a header-ben lévő Location alatt lévő linket.
Pl. a töltöttkáposztásnál ez van benne:
Location: https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/rokaland/ime-a-tokeletes-toltott-kaposzta-receptje/ (a félkövérben változott)És ha ott 200 OK van a headerben, akkor végülis sikeres a teszt.
Ezt az ellenőrzést kicsit trükkösebb volt, de végül úgy sikerült, hogy így hívom meg:get_headers($url, 1)
Tehát beletéve az 1-est, és így asszociatív tömböt ad vissza. Aztán azt is láttam, hogy a "Location" kell nekem, abban van, hogy hova irányít. De pl. a káposztásnál 2 eleme is van, szóval azt is vizsgálnom kell, ha több van benne.
Mert pl. amire elsőre irányít ($headers['Location'][0]), annak a végén nincs "/", a másiknak meg ($headers['Location'][1]) van. És az első újra 301, ami átdob a másodikra, és az végül már 200 OK.Szóval körülményesen, de meg lehet oldani.
Jól csinálom így? Vagy van egyszerűbb módja?Köszi az iránymutatást.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Lenovo ThinkPad P1 G2 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon E-2276M 32/1TB QUADRO T2000 4GB FHD
- Dell OptiPlex 3050 számítógép (I3/8gb/240SSD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Samsung Galaxy S24 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- AKCIÓ! DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest