Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Ismét adódott egy kérdésem, ami részben PHP, részben MySQL...
Keresni akarok egy adatbázisban úgy, hogy egy szövegmezőbe beírom a keresőkifejezést, és annak alapján szűkítem a találati listát. Ez működik is, viszont csak egyetlen szóra fut le, szóval pl. az "ezt akarom keresni" kifejezésre mindig találat nélkül tér vissza.
Hogy tudnám megoldani, hogy szóközzel elválasztott karaktersorozatra is lefusson?
Addig eljutottam, hogy a beírt kifejezést szétszedtem a szóközöknél, és eltároltam egy tömbben.
Innen már működésre tudnám bírni úgy, hogy foreach-el bejárom a tömböt, és minden elemre lefuttatom a lekérdezést, de ez egyrészt nem túl elegáns, másrészt pedig - mivel az SQL lekérdezést annyiszor hívom meg, ahány eleme van a tömbnek - az eredményt nem tudom rendezni...arról nem is beszélve, hogy ez nem túl gazdaságos az erőforrással sem.Van erre a problémára valami egyszerű megoldás?
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bitcoin topic
- World of Warships
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3163, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest