Hirdetés
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Mobil flották
- Zsebre vágta a Samsung a hajlítható piacot
- Google Pixel topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- LG Wing - szárnyas fejvadász
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Ismét adódott egy kérdésem, ami részben PHP, részben MySQL...
Keresni akarok egy adatbázisban úgy, hogy egy szövegmezőbe beírom a keresőkifejezést, és annak alapján szűkítem a találati listát. Ez működik is, viszont csak egyetlen szóra fut le, szóval pl. az "ezt akarom keresni" kifejezésre mindig találat nélkül tér vissza.
Hogy tudnám megoldani, hogy szóközzel elválasztott karaktersorozatra is lefusson?
Addig eljutottam, hogy a beírt kifejezést szétszedtem a szóközöknél, és eltároltam egy tömbben.
Innen már működésre tudnám bírni úgy, hogy foreach-el bejárom a tömböt, és minden elemre lefuttatom a lekérdezést, de ez egyrészt nem túl elegáns, másrészt pedig - mivel az SQL lekérdezést annyiszor hívom meg, ahány eleme van a tömbnek - az eredményt nem tudom rendezni...arról nem is beszélve, hogy ez nem túl gazdaságos az erőforrással sem.
Van erre a problémára valami egyszerű megoldás?
Köszönöm a segítséget előre is!

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- Nitro AN515-45 15.6" QHD IPS Ryzen 9 5900HX RTX 3080 32GB 1TB NVMe gar
- Sony gyári akkumulátorok és töltő, NP-BX1 típusú 1240 mah akkumulátor 3 darab és BC-TRX típusú töltő
- Teufel M220F 4-8 ohm, 140 watt
- Új Xiaomi Redmi 13C (23106RNODA),6,74",90Hz,4/128GB,Dual SIM,5000mAh,Fekete és Kék színekben
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3438, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest