Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv mindenkinek!
Ismét adódott egy kérdésem, ami részben PHP, részben MySQL...
Keresni akarok egy adatbázisban úgy, hogy egy szövegmezőbe beírom a keresőkifejezést, és annak alapján szűkítem a találati listát. Ez működik is, viszont csak egyetlen szóra fut le, szóval pl. az "ezt akarom keresni" kifejezésre mindig találat nélkül tér vissza.
Hogy tudnám megoldani, hogy szóközzel elválasztott karaktersorozatra is lefusson?
Addig eljutottam, hogy a beírt kifejezést szétszedtem a szóközöknél, és eltároltam egy tömbben.
Innen már működésre tudnám bírni úgy, hogy foreach-el bejárom a tömböt, és minden elemre lefuttatom a lekérdezést, de ez egyrészt nem túl elegáns, másrészt pedig - mivel az SQL lekérdezést annyiszor hívom meg, ahány eleme van a tömbnek - az eredményt nem tudom rendezni...arról nem is beszélve, hogy ez nem túl gazdaságos az erőforrással sem.Van erre a problémára valami egyszerű megoldás?
Köszönöm a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo Legion Go 512 GB // Számla + Garancia //
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460P - i7-HQ I 16GB I 512SSD I Nvidia I 14" 2K I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14 G4 - Ryzen 7 5825U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor X6 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest