Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz trisztan94 #14763 üzenetére

"Nem az útvonal a legnagyobb probléma, vágom ám, hogy hogyan működnek az útvonalak"
    Ömm, pont azért linkeltem, mert ezek szerint mégsem vágod. Ott le van írva a módja...
    Egyébként ha azt írod, hogy vágod, akkor miért kérdeztél rá? (Idézlek: "Még egy kérdés: a .htaccess a public_html mappa gyökerében van, a .htpasswd fájlt pedig egy mappával feljebb, a gyökér mappában van ("/"). Jól írtam az útvonalat?")

"akárhova rakom a auth kódot a .htaccess-ben, mindig internal server error-t kapok"
    Igen, ha rossz az útvonal-megadás a fájlhoz, akkor teljesen "normális", hogy 500 Internal Server Error a büntetésed.
    De egyszerűbb lett volna ismét Guglizni. :)
    http://httpd.apache.org/docs/2.0/mod/mod_auth.html#authuserfile
    "If it is not absolute (i.e., if it doesn't begin with a slash), it is treated as relative to the ServerRoot."
    Lényeg: abszolút elérési útvonal kell a document rootodhoz képest eggyel visszábbra, mert azt írod, oda pakoltad a .htpasswd-fájlt (egyébként jól tetted, hogy nem a publikusan elérhető könyvtárba pakoltad).

Valami ilyesmi lesz az egész:

AuthName "Azonositsd magadat, IDEGEN!!!!444negynegynegy"
    AuthType Basic
    AuthUserFile /home/akarmi/trisztanweboldala.hu/.htpasswd
    AuthGroupFile /dev/null
    require valid-user

Ebből persze az
    AuthUserFile /home/akarmi/trisztanweboldala.hu/.htpasswd
    a lényeg, ehhez képest a public_html útvonala ez lenne:
    /home/akarmi/trisztanweboldala.hu/public_html
    Remélem, így már érthető.

Tehát amit csinálnod kell: pont a document rootban írasd ki a document root útvonalát:
    echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'];
    ebből megtudod ezt az ilyesmi útvonalat:
    /home/akarmi/trisztanweboldala.hu/public_html
    és ehhez képest eggyel feljebb lévő útvonalat kell megadnod, a .htpasswd-del kiegészítve.

Szerk.:
    legalábbis ha jól értettem, nem az a probléma, hogy megkapod a bejelentkezéshez szükséges popupszerűséget a böngészőben, beírod a helyes adatokat, és utána kapsz szerverhibát, hanem már eleve az adott könyvtárhoz navigálásnál kapsz 500-as hibát, tehát még a bejelentkezésre való lehetőséget sem látod. Ugye?

Új hozzászólás Aktív témák