- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
WarPriest #77 üzenetére
de igen, pl itt (Bővebben: link) is igy van
az oldalon vana form, meg a post-ok, sot, ugyanez a file vegzi a feldolgozast is, de mikor a request_method = post, akkor miutan vegrehajtotta az adatbazisba valo beszurast, nem jelenit meg semmit, hanem csinal egy olyat, hogy header(''location: index.html'') -- vagyis egy atiranyitast (sajat magara)
legegyszerubben valahogy igy tudom elmondani (mert a fenti visszaolvasva kicsit kusza)
van A es B file
A file megjeleniti az eddigi post-okat, es uj hozzaszolas irasahoz van rajta egy form, ami az adatokat B file-nek kuldi
B file beszurja az adatbazisba a post-olt adatokat, majd atiranyitja a bongeszot A file-ra, ami ekkor mar az uj hozzaszolassal bovult adatbazist mutatja
(esetleg ez az A es B file lehet egyben is, de az most mindegy) -
VladimirR
nagyúr
válasz
WarPriest #75 üzenetére
hasznalj egy atmeno oldalt, aminek csak annyi a szerepe, hogy megcsinalja a post beirasat az adatbazisba, majd tovabb(vissza)kuld a vendegkonyvbe - pl itt ph-n is, ha figyeled, post utan van egy ''sikeres hozzaszolas <tovabb>'' oldal, s csak ez utan jelenik meg a forumtema ujbol
-
WarPriest
csendes tag
Azt hogyan lehet kiküszöbölni, hogy a vendégkönyvemben ne küldje újra a postot mikor frissítem az oldalt? A vendégkönyv MySQL-t használ.
-
up
senior tag
Szerintem ne töröld ilyen könnyedén a leveleket - pláne, ha ötösre hajtasz. Én ezt találtam az egyikben:
http://sqlzoo.net/howto/oracletip857849.htm Elég király... -
joysefke
veterán
Ismerem rownumot, de eddig csak arra használtam, hogy a legnagyobb/legkissebb
X elemet kiirassam ROWNUM BETWEEN 1 and X
lehet ezt másra is használni? Mintha Fehérvári Tamás irogatott volna a listára, hogy
miért is nemjo ez a rownum ilyesmire (és ő ugye neptunprogramozó)
de nem igazán olvastam a leveleket, ma töröltem 1400+ olvastlan levelet -
up
senior tag
Ha olvasol évfolyamlistát, nézd meg a rownum-ról szóló dolgokat, hátha segít (ha nem, talán az archívum?). Nekem az első 5 kiírására jó volt, a lapozást nem próbáltam... Az én ötletem annyiból erőforrásbarátabb (ha már nem lehet vagy nem tudjuk sql-ből megoldani), hogy csak 1x megy végig rajta, utána már nem piszkálja. Ha a Tiédet valósítod meg, az minden lapozásnál újra lekérdezi sok üresjárattal. Amúgy én is 3adéves vagyok
.
-
joysefke
veterán
El tudom képzelni, hogy működjön, de az én ötletem is hasonló.
(olvassuk, olvassuk az eredménytömböt azt amikor a nekünk szükséges
20 sor jön, akkor ki is irjuk)
Nyilván 2 féle helyes megoldás létezik:
1, már az sql lekérdezésben biztosítjuk, hogy csak a megfelelő 20 sort kapjuk meg
2, az sql lekérdezés visszaad jocsomó sort, és az eredményből 20 asaval valasztjuk ki és jelenítjük meg a sorokat.
Az első az erőforrásbarátabb (szerintem de nem vagyok nagyon benne) és egyszerübb. -
up
senior tag
Viszont ezzel legalább mész valamire... az sql mérés jó és hasznos volt, meg a php is. A jdbc-ről most hadd ne mondjak véleményt!
(a tárgy maga tényleg szopás, de szerencsére azért van napos oldala, mint tudjuk, mindig azt kell nézni)
(amúgy mielőtt megkérdeznéd, a lapozós részt én passzoltam, mivel nem 5-ösre hajtok és fogalmam se volt, hogy csináljam meg)
-
up
senior tag
Na és mi lenne, ha az OCIFetchInto -nak adnál még egy feltételt? Mondjuk valami olyasmire gondolok konyhanyelven:
while ( OCIFetchInto($statement, $oldal1) && (size($page1)<=20) )
ez elvileg addig gyűjti a lekérdezés eredményeit, amíg a $oldal1 mérete 20 nem lesz, vagyis az első tömb megtelik. Utána pedig (ha elérted a 20-at egyáltalán) csinálhatod ugyanezt egy $oldal2 tömbbe (elvileg az OCIFetchInto pointere a jó helyen marad, próba cseresznye). Ennek az automatizálására ezt rakhatod egy külső ciklusba, ami addig megy, amíg a végén kapott tömb nem lesz kisebb 20-nál (magyarul az utolsó szegmenst is megcsinálta).
Utána $oldalszám paraméterrel hívod meg a listázó oldalt (attól függően, hogy melyik 20 kell a kérdezőnek), és az ''oldal$oldalszám'' nevű tömbön szaladsz végig egy ciklussal listázáshoz.
Nem tudom, mennyire voltam érthető. Fogalmam sincs, hogy a gyakorlatban ez működik-e, csak egy gondolatcsíra. Ne is kérd, hogy fejtsem ki jobban, nem tudom!
szglab5 4eva -
joysefke
veterán
Lehet, az első megoldásterv ami még tegnap hajnalban körvonalazódott, bennem az volt, hogy az oldalon tudom hogy éppen hányadik 20 sort akarom megjeleníteni, megcsinálom a lekérdezést, ami az egészet kilistázná,
de Az OCIFetchInto($stmt) <- asszem ez olvassa be az eredmény tömbből
a köv sort. üresbe járna addig amig elérkezünk addig a pontig, hogy a kérdéses 20 sor jön, és ezeket kilistázzuk. (az nyilván nem szép megoldás, hiszen az sql
lekérdezés jóval több sort ad eredményül, mint amire szükség van (mert ugye egyszerre mindig 20 ra van szükség))
Na most nekem az nem volt igazán világos hogy ezt hogy valósítsam meg.
Hogyan adjam át a $start változót az oldalnak (najo ezt tudom) és hogyan inicializáljam ugy, hogy a következő oldal ne rontsa el az inicializálást (gondolom kell valami kezdőértékre:0 beállítani) na én igazábol ezt nem tudtam
(hiszen életemben nem csináltam html oldalt, nemhogy php ben adatbáziskezelést
keresőoldallal (ez utobbit mellesleg megcsináltam))
(gondolom van egy szabvány a gyakorlatban bevett megoldás, és nem akartam, de lehet nem is tudtam volna feltalálni a spanyolviszat) -
-
KovacsUr
addikt
/OFF alt="valami" -- ez fog látszódni, ha nem tudja/akarja megjeleníteni a user a képet, és (ha nincs title is) ez lesz a tipp, ha föléviszed az egeret. Ha külön szeretnél egy rövidebb leírást, ami kifér a kép helyére, és egy hosszabbat, ami az egér fölöttehagyásánál jelenik meg, title="valami hosszabb"
-
joysefke
veterán
Na már kajálok is, nemtudom még milyen
filmet nézzek, egyszer a blade runnert is meg szeretném nézni,
annyit tudok róla, hogy 81 es, és nagy szám film volt.
Délelőtt néztem a szkifi topicot, ott nem is került szóba, na mind1.
Egy kérdés még, Kovács úr honlapján a képek olyanok, hogy
ha fölé viszem a kurzort, akkor megjelenik egy szöveg, na ezt
hogyan kell megcsinálni? (php vel is csak 1 hete ismerkedek, elég lámer vagyok még) -
biker
nagyúr
ha bezárod, törlődik a session. és kész.
sajna mindíg be kell lépni, nem tárolok cookiekat, és evvel már el is van kerülve az is, hogy pl. a család más tagja is azzal a névvel menjen, amivel én
a session_cookie_lifetime állításához meg nincs jogom, mert távoli server. ezért default 0
érted? -
KovacsUr
addikt
átküldjem? talán gyorsabb. 2 és fél mega kb (tévedtem: 3. bír ennyit a freemail?)
nem tudom, de a nuke működik mindenütt, szóval csak nem felejtették el
---
nem küldöm, elég gyors a cseh mirror.
link: http://cesnet.dl.sourceforge.net/sourceforge/phpnuke/PHP-Nuke-6.5.tar.gz -
KovacsUr
addikt
biker: ha tényleg túl fáradt vagy gondolkodni, a php-nuke bbcode moduljában ott vannak készen a regexpek.
-
biker
nagyúr
frankonero!
nem jó a htmlarea erre a célrA!
a képek és linkeknél ha:
- kicserélek minden idézőjelet, behülyül
- ha bennehagyom akkor a sql rész hülyül be
sorry, ez ERRE nem jó
ha nem táblába megy, hanem mint guestbook, egyből html-be írom ki, vagy txt-be, akkor jó.
de sql-en át nem megy... sajna -
biker
nagyúr
de hát már ketten is írtuk, mi a válasz...
először gondold át pls...
két változót kell bevezetni.
a start-ot, és a mennyiséget
és azt kell felhasználni a LIMIT-be
és startot novelni mennyiséggel, ha elérte a kiadott sorok száma a mennyiség értékét...
pl. nálam:
$dumalista = mysql_query(''SELECT * FROM $tabla WHERE topic='$topic' LIMIT $start,25 '');
......
.......
$sorok_szama = mysql_num_rows ($dumalista);
if ( $sorok_szama == ''25'' )
{
$start += 25;
echo ''<a href=\''dumalista.php?tabla=$tabla&start=$start&topic=$topic&SID\''>következő >>></a><br>'';
}
nálam a sorok száma fix 25...
de ha bevezetsz egy változót, akkor lehet setupolni, pl mennyi sort szeretne??? -
supercow
őstag
why dont you use MACROS?
www.yapter.com gives a php template parser.
you can edit the text in to the dbase with {TAGS} syntaxes, and when the article is showed on a page, the {TAGS} can be replaced with data from your dbase. in de file that is showing you the output, you have to define the {TAGS}, it can be $strings or complete lists of something. this is much more better dan bringin some code into the dbase. users that are unknow with php can never make a mistake. if a {TAG} is entered wrong, your code still works! -
supercow
őstag
nem elég egyszerűen replace-elni, meg kell győződnöd róla, hogy megvan az adott [kép] tag eleje és vége. Próbáld úgy, hogy megkeresed az első [kép]-et, onnan kezdve keresel [/kép]-et. Egymásba ágyazott tagek nem lehetnek, tehát [x] után csak [/x] lehet, megint [x] nem (esetleg [y]?)
strstr() segít ilyenkor, esetleg lowercase() hogy ne kelljen [x] és [X] külön nézni. Vagy reg. expr. (ereg, eregi, stb) de azt nem szeretem.
Esetleg xml parser?
Vagy kérdezd meg Parcit, hogy oldotta meg -
joysefke
veterán
-
biker
nagyúr
válaszolj erre please...
adott egy fórum/vendégkönyv.
html tagok szűrve...
olyat szeretnék, hogy ha linket, vagy képet raknak bele, akár hozzá nem értők is, akkor az linkké, képpé váljon, de csak akkor, ha ugy mint itt a ph!-n, a zeleji ÉS végi tagok is megvannak.
Tehát ha beírja valaki, hogy [kép]http://képlink.vazze.com[/kép]
akkor átalakítsa a képnek megfelelő hiv-re, DE CSAK AKKOR, ha kezdő és végző tag IS szerepel, mert különben ugye elcseszi az oldalt
hogy nézzen ki a str_replace???
ezen filózok egy ideje... de fáradt vagyok, és semmi jó nem jut az eszembe...
mert olyan oké, hogy ezt vagy ezt vagy ezt cserélem erre, az így néz ki.. de most ezen ülök... -
biker
nagyúr
és???
''SELECT szam, honnan, hova, ind, erk FROM jarat LIMIT $start,$mennyi''
előtte if (!$start) $start = 0;
és $mennyit meg lerakod valahova, akár setupolhatóra.
és ha a sorok száma eléri a menyi értékét, akkor $start += $mennyi
és lehet linkbe kirakni a tovább feliratot
és akkor minden tábla x sor, minden tábla külön lap... -
joysefke
veterán
A lekérdezés sql-oracle de ettől ne ijedjen meg senki, aki nekem valaszolni akar,
mert a 20 as lapozás, ettő teljesen független szvsz...
biker plz hlp!!! -
joysefke
veterán
na most én ezt nem értem,
select nálam csak az sql lekérdezésben van:
a lényegi fgv:
function select_viszonylat($conn) {
$stmt=OCIParse($conn,''SELECT szam, honnan, hova, ind, erk FROM jarat'');
if( OCIExecute($stmt) ) {
echo ''<table border=1 align=\''center\''>'';
echo ''<caption>Az összes járat viszonylata </caption>'';
echo ''<tr><th>szám <th>honnan <th>hova <th>indul <th> érkezik'';
while (OCIFetchInto($stmt, $result, OCI_NUM)) {
echo ''<tr><td>$result[0]<td>$result[1] ''.
'' <td>$result[2]<td>$result[3]<td>$result[4]</tr>'';
}
echo ''</table>'';
}
else echo (''Sikertelen lekérdezés! <br>'');
OCIFreeStatement($stmt);
}
a $conn változót kintről kapja
SEGÍTSÉG!!!!!! -
joysefke
veterán
Remélem tud valaki segíteni,
szóval csináltam egy adatbázis lekérdezést, és
az eredményt egy táblázatban irattam ki.
Na eddig szép és jó, de a táblázat hosszú,
huszasával lapozhatóvá szeretném tenni,
na most ezt hogyan?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest