- Yettel topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
up
senior tag
Szerintem ne töröld ilyen könnyedén a leveleket - pláne, ha ötösre hajtasz. Én ezt találtam az egyikben:
http://sqlzoo.net/howto/oracletip857849.htm Elég király... -
up
senior tag
Ha olvasol évfolyamlistát, nézd meg a rownum-ról szóló dolgokat, hátha segít (ha nem, talán az archívum?). Nekem az első 5 kiírására jó volt, a lapozást nem próbáltam... Az én ötletem annyiból erőforrásbarátabb (ha már nem lehet vagy nem tudjuk sql-ből megoldani), hogy csak 1x megy végig rajta, utána már nem piszkálja. Ha a Tiédet valósítod meg, az minden lapozásnál újra lekérdezi sok üresjárattal. Amúgy én is 3adéves vagyok
.
-
up
senior tag
Viszont ezzel legalább mész valamire... az sql mérés jó és hasznos volt, meg a php is. A jdbc-ről most hadd ne mondjak véleményt!
(a tárgy maga tényleg szopás, de szerencsére azért van napos oldala, mint tudjuk, mindig azt kell nézni)
(amúgy mielőtt megkérdeznéd, a lapozós részt én passzoltam, mivel nem 5-ösre hajtok és fogalmam se volt, hogy csináljam meg)
-
up
senior tag
Na és mi lenne, ha az OCIFetchInto -nak adnál még egy feltételt? Mondjuk valami olyasmire gondolok konyhanyelven:
while ( OCIFetchInto($statement, $oldal1) && (size($page1)<=20) )
ez elvileg addig gyűjti a lekérdezés eredményeit, amíg a $oldal1 mérete 20 nem lesz, vagyis az első tömb megtelik. Utána pedig (ha elérted a 20-at egyáltalán) csinálhatod ugyanezt egy $oldal2 tömbbe (elvileg az OCIFetchInto pointere a jó helyen marad, próba cseresznye). Ennek az automatizálására ezt rakhatod egy külső ciklusba, ami addig megy, amíg a végén kapott tömb nem lesz kisebb 20-nál (magyarul az utolsó szegmenst is megcsinálta).
Utána $oldalszám paraméterrel hívod meg a listázó oldalt (attól függően, hogy melyik 20 kell a kérdezőnek), és az ''oldal$oldalszám'' nevű tömbön szaladsz végig egy ciklussal listázáshoz.
Nem tudom, mennyire voltam érthető. Fogalmam sincs, hogy a gyakorlatban ez működik-e, csak egy gondolatcsíra. Ne is kérd, hogy fejtsem ki jobban, nem tudom!
szglab5 4eva -
KovacsUr
addikt
/OFF alt="valami" -- ez fog látszódni, ha nem tudja/akarja megjeleníteni a user a képet, és (ha nincs title is) ez lesz a tipp, ha föléviszed az egeret. Ha külön szeretnél egy rövidebb leírást, ami kifér a kép helyére, és egy hosszabbat, ami az egér fölöttehagyásánál jelenik meg, title="valami hosszabb"
-
biker
nagyúr
de hát már ketten is írtuk, mi a válasz...
először gondold át pls...
két változót kell bevezetni.
a start-ot, és a mennyiséget
és azt kell felhasználni a LIMIT-be
és startot novelni mennyiséggel, ha elérte a kiadott sorok száma a mennyiség értékét...
pl. nálam:
$dumalista = mysql_query(''SELECT * FROM $tabla WHERE topic='$topic' LIMIT $start,25 '');
......
.......
$sorok_szama = mysql_num_rows ($dumalista);
if ( $sorok_szama == ''25'' )
{
$start += 25;
echo ''<a href=\''dumalista.php?tabla=$tabla&start=$start&topic=$topic&SID\''>következő >>></a><br>'';
}
nálam a sorok száma fix 25...
de ha bevezetsz egy változót, akkor lehet setupolni, pl mennyi sort szeretne??? -
biker
nagyúr
és???
''SELECT szam, honnan, hova, ind, erk FROM jarat LIMIT $start,$mennyi''
előtte if (!$start) $start = 0;
és $mennyit meg lerakod valahova, akár setupolhatóra.
és ha a sorok száma eléri a menyi értékét, akkor $start += $mennyi
és lehet linkbe kirakni a tovább feliratot
és akkor minden tábla x sor, minden tábla külön lap...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- EA Sports WRC '23
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Mobilinternet
- Autós topik
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest