Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
viszont most ugrott be, illetve nézem az angol weboldalt, ahol fent van a 350-es is, ha jól látom a 350-es és a 390-es se tudja a wet&dry módszert? azaz nem lehet őket borotvahabbal használni?
-
tutis
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
kíváncsiságból megnéztem a 350cc-t. Kinézetre egy 380/390-es és egy 320/340-es keveréke. Fekete a káva, piros csík díszítéssel a markolaton, viszont nincs rajta fixáló gomb, de tudja a clean and renew-et (3 pin csatis). Dokkolóval együtt adják. 4 led van rajta mint a 390-esen.
Egyvalamit elfelejtettem megnézni: milyen extrákat rejt a doboz.. -
Namelesske
addikt
Tisztelem a képzettségedet, nem voltam elég figyelmes, abban egyetértünk pongyola fogalmazásmódomban is, hogy utálja a Li-ion a csepptöltést.
"A Li-Ion akkuk hosszabb élettartam elérése miatt (is) ajánlott kb. kéthavonta teljesen lemeríteni. A memória effektus miatt."
Szerény véleményem szerint amit te leírtál, az a kettő vagy több cellás akkumulátorokra vonatozik. Ezen nehézségek miatt szoktak egyetlen cellát alkalmazni ahol csak lehet a kisebb kéziszerszámokban, mobilokban, borotvákban stb.
Viszont a Ni-HM és a Ni-Cd akkumulátoroknál az egyes cellák maguk is szenvednek ettől a jelenségtől és ott tejesen más oka van a memória effektusnak. Ahogy én tudom.
A popkultúra és a gyártók azt verték az emberekbe hogy a L-ion akkut nem kell formázni, nincs memória effektusa, és nem szereti a teljes kisütést meg a csepptöltést. Ez és a felületes olvasásom zavart be.
-
Jenne
őstag
válasz
Gergely0809
üzenetére
Magamtól írtam és nagyon lerövidítve csak a lényeget írtam. (Szakmérnöki végzettségem lévén valamut talán értek hozzá...)
Egyébként meg ITT a szakszerű leírása. -
tutis
addikt
válasz
Namelesske
üzenetére
Braun 350CC Ez lényegében egy 340-es tisztító egységgel? Hivatalos weboldalon nem látok 350-es modelt feltüntetve, illetve azt se látom hogy a 340-es támogatná a clean and renew technológiát..
-
tutis
addikt
Sziasztok!
Melyik a jobb vétel?
braun-series3-390cc
vagy elég ez?
braun-series-3-340A kérdés lényegébe arra vonatkozik hoigy megéri-e a felárat a clean and renew egység? Hasznos kütyü vagy elhagyható?
-
Namelesske
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem gáz, a számla a lényeg a vásárlás dátumával.
-
stickermajom
addikt
Az gáz, ha az Edigitalban nem töltötték ki a garanciajegyet a borotvához, csak egy számlát kaptam? Az 1 vs. 2 év garancia miatt kérdezem csak.
-
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
Ja most olvasom... na ez egy az egyben Ni.MH
-
tutis
addikt
Most meg kezdek a Braun Series 3 340 felé hajlani, csak félek attól hogy hamar életlen lesz. Mi a tapasztalat? Mennyi idő után érezhető az életlenség átlag szőr/használat mellett?
-
Jenne
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Azon mit értesz, hogy 'A Li-ion akkut roncsolja a folyamatos töltés...'
A Li-Ion akkuk hosszabb élettartam elérése miatt (is) ajánlott kb. kéthavonta teljesen lemeríteni. A memória effektus miatt. Több cellából áll egy ilyen akku és nem egyformán merülnek a használat alatt a benne lévő cellák. Van amelyik cellában több marad, van amelyikben kevesebb töltés marad, egymáshoz viszonyítva. Amikor kezd merülni az akku akkor - jelen esetben a borotva elektronikája- a töltöttségi szintnél a legmagasabb cellafeszültséget érzékeli, holott van amelyikben már kevesebb a töltés. A töltés befejezésekor meg azt látja, hogy fel van töltve, mert a legmagasabb töltött cellát veszi töltöttnek, holott van amelyik még nincs teljesen feltöltve és venne fel még töltést. Ez a különbség szépen lassan egyre eltolódik egymástól. Ez a memória effektus. Ezért érdemes egy-két havonta teljesen lemeríteni a Li-Ion akkut is, amíg magától ki nem kapcsol a borotva és utána egy hosszabb idejű töltésre feltenni. (de ez érvényes a telefonok Li-Ion akkujaira is) Pontosabban ez mit jelent? Amikor jelzi a borotva, hogy fel van töltve (ez nagyjából egy/másfél óra szokott lenni Li-Ion akkuknál) utána még rajta kell tartani a töltőt legalább annyi ideig mint maga ez a töltési idő volt. Ez a plusz töltés az un. zárótöltés miatt kell, ami fontos része a töltési folyamatnak.
-
Namelesske
addikt
A li-ion aksi nem szereti ha teljesen kisütik, ha ni-mh pedig ha nincs teljesen lemerítve. A Li-ion akkut roncsolja a folyamatos töltés, a Ni-MH normál esetben kibír akár 24 órát is a töltőn felejtve károsodás nélkül. A Braun elég profin levezérelte a dolgot. A Philips se lehet rossz, nap mint nap hallani 10+ éves borotvákról.
-
Jenne
őstag
válasz
membrandj
üzenetére
Nem akarok tovább offolni és bocs mindenkitől ezért, de ezt még leírom.
Valahogy így van ahogyan mondtad. Nagyjából a következőket mondta ma a bankom amikor beszéltem velük: - Az elszámolás/utalási összeg tényleges fedezetét a GIRO Zrt. VIBER-ben vezetett elszámolásforgalmi technikai számlájára beszedett összegek képezik. A fedezetlen megbízások átgörgetésre kerülnek a következő ciklusba, (naponta 5 ciklus van) vagy a nap végén törlődnek. -
tutis
addikt
válasz
Namelesske
üzenetére
Az akksi nálam nem szempont, mivel borotválkozás előtt úgyis töltésen lenne. Inkább azt nem tudom eldönteni hogy körkéses legyen-e vagy rezgőkéses.
lett mégegy kinézett időközben: Remington XR1350
Valahogy amúgy a körkéses felé húzok, pedig ahogy nézem sokan a rezgőpengéset preferálják. -
mike1334
veterán
No megvolt az első borotválkozás a Waterflex-szel. Korábban más borotvákat néztem, de az e betűs hazai bolt akciózott, és ez volt raktáron Budapesten, meg előtte megnéztem a nem vagyok hülye boltban kiállítva, és tetszett. Igazából ez és a 340 között gondolkoztam, de az csak Debrecenben volt raktáron, én meg vagy 4 napja nem borotválkoztam..szóval ideje volt.
A szőr az arcomon nem olyan nagyon sűrű, de nem is ritka, olyan köztes, viszont nagyon erős szálú. Eddig eldobható pengéssel borotválkoztam, de pár éve mindig kipattogok tőle, így már régóta szerettem volna egy elektromos borotvát.A borotválkozás:
Szárazon próbáltam ki, olyan 3-4 milis borostán. Az arcomon nagyon gyorsan levitte, és nem is pattogtam ki, kellemes érzés volt, pedig néha azért éreztem, hogy szenved a túl hosszú szőrrel, de nem húzott. Alig maradt itt-ott szőrszál, az is inkább az én figyelmetlenségem miatt, de néhol azért többször át kellett tolni, főleg az államnál, meg oldalt az állkapocs körül. Összességében arcon olyan 99% a hatékonysága,
Nyakon már azért több maradt, de gondolom ez múlik a technikán is, meg eléggé össze vissza nő a szőr főleg az ádámcsutkámnál, ott azért sok az elfekvő szőr is. Nyakon olyan 90%, de lesz ez még jobb is
Jah és nyakon a pengés is hagyott ott néhol szőrt, a fenti okok miatt.A teljes borotválkozás nem volt 10 perc, nem mértem, de olyan 7-8 lehetett, és azért benne volt az új kütyü faktor is

A hang: tényleg hangos, de aki szerint ezzel fel lehet verni a házat, annak a barátnőjének/feleségének nincs epilátora

A vélemény teljesen az enyém, nem tesztre kaptam, hanem pénzt adtam érte

Verdikt:
Tetszik, szerintem jó barátok leszünk, de persze a kisördög ott bujkál, hogy a 340 milyen lett volna (annak a pengéi, fóliái billegnek, követik az arc vonalát, ez fix, viszont itt az egész fej mozog, nem egyben van a törzzsel).
Egy negatívum: kifejezetten feketét akartam, mert nem tetszett a kék verzió, de azért sikerült erre is tenni egy hangyafaszányi kéket...
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nagyon offos leszek ezért előre is elnézést kérek.
Az hogyan lehetséges, hogy egy banki utalásnál (ami jelen esetben az egyik nap délelőttjén történt), az utalási napot követő nap délutánig, a banki zárásig még nincs a fogadó számláján az utalt összeg? Tudtommal max. 4 óra az átfutási idő. Vagy nem jól tudom?
Jó barátom és egyben lépcsőházi szomszédomnak a fia Kanadában dolgozik és onnan utal havonta és még aznap, az utalás napján rajta is van a fogadó bank számláján az elutalt összeg. -
Namelesske
addikt
A Braun sokkal praktikusabb 45 perc használat 1 óra töltés, a Philips 8 óra töltés 40 perc használat. A Philips akkumulátora Li-ion, a Brauné pedig Ni-MH. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, a li-iont bármikor lehet töltögetni, így nem biztos hogy mindig meg kell várni a 8 órát. Mindkettőben van 3-5 perces 1 borotválkozásnyi gyors töltő funkció. A kések élettartamát tekintve a Braun hivatalosan ~18 hónapot javasol a cserére nagyjából 7-8 forintba kerül, a Philips 2 évente javasolja a cserét 12~ forint körül van.
Az említett szőrtípushoz inkább a Braun-t választanám főleg hogy érzékeny is a bőröd.
-
mike1334
veterán
Rendelt már valaki közületek braun tisztító folyadék koncentrátumot ebayről? Ha igen, akkor mik a tapasztalatok? Olyan, mint a bolti patronos?
-
tutis
addikt
Sziasztok!
Olvasgattam neten, fórumokban, itt is, de kicsit még mindig tanácstalan vagyok.
Eddig pengét hazsnáltam, gillette fusion 5 pengés borotvát, majd költségkímélésből áttértem wilkinsonra, mivel a gilette pengék drágák. Mivel a wilkinson pengék meg nem jó minőségüek szerintem, így elkezdtem kutatni az elektromos borotvák után.
Nem sűrű a szőröm és nem is erős. Nem is szeretem a borostát, 3-4 nap a max amit borostában el tudok viselni, pengével mindig simára borotválkozok.
Mivel általában fürdés közben borotválkozok, így a nedves borotválkozós borotvák után nézelődtem.
Két típust sikerült eddig kiválasztanom:
- BRAUN 3-340 WD
- PHILIPS AT751/16 AQUATOUCH
Ráadásul szerintem borotvahabbal, borrotva zselével használhám, hogy a bőrömet kíméljem..
Szerintetek jó választás bármelyik? Illetve melyik a jobb a simább, érzékényebb bőrre? -
-
membrandj
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Cruzer 6 azért még a 3-as széria alatt van, tehát túl sokat ne várj tőle. Gyenge, kevés szőrre azért elég lehet.
3-as széria már valamivel jobb,de ami nagy valószínűséggel a többségnek is jó az az 5-ös széria, ami 45k kb. -
stickermajom
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek!
Meggyőztem magam, hogy semmi szükségem clean stationre meg ilyesmi és megrendeltem a cruzer6-ot. Maximum ha nem vagyok vele megelégedve, akkor lépek egy-két szinttel feljebb a későbbiekben.
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
És ez olcsóbb, mint az állomásba a 2db?
-
mike1334
veterán
válasz
Namelesske
üzenetére
Hol és mennyi egy ilyen spray?

-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Én csak a "végét" szedtem le nedves fejjel, de nem mentem utána át szárazon, szépen levitte. És jó érzés is volt a végén, hűsített.
-
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
Én is kipróbáltam, az lett a vége hogy szárazon nyertem egy bónuszkört. xD
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Nem egészen, a szappanos vízet kihagytam, de nekem aztán tökmindegy, én beteszem a fritőzbe és elkészítí autómatán

Tegnap kipróbáltam vizesen az enyémet, szépen teljesített. 3 napos borosta nagyját leszedtem szárazon, elmostam a borotvát aztán befejeztem vizesen, egész jó érzet. -
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
Alapjában ugyanazt mondtad el, 1 mondatban

-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Ez így már túl van bonyolítva.
Kefe nem ér kb semmit a kazettánál, a késekhez nem férsz oda.
Elég ha csap alatt kivereted a szőrt, az kiviszi, megszárad, veszel philipsz tisztítóállomás folyadékot, abban megjáratod, aztán kész is. -
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
Ezzel az se probléma
[link]Terméktulajdonság• Magas hőmérsékleten is stabil, egészen +250 °C-ig
• Jól tapad, nagy kenő- és kúszóképességű
• Íz- és szagsemleges stabil filmréteget képez
• Nem károsítja a gumit és műanyagot, ásványi olajokkal elegyíthető
• Ellenáll forró víznek és gőznek
• Megfelel az NSF-H1 élelmiszeripari kenőanyagokra vonatkozó előírásainak
• H1 engedéllyel
(Regisztrációs szám: 137092 Kategória kód: H1)Egyszerű a kazettást is tisztítani. Ami lehet kikocogtatsz meg kikefélsz belőle, a többit meg kijáratod egy bögre szappanos vízben, ha kell többször kicseréled a vizet (annyira úgyse hagyja az ember elkoszolódni), leöblíted tiszta vízzel, megvárod míg megszárad és mehet rá az élelmiszer ipari kenő spray.
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Én is szeretek szöszmötölni, csak más tészta egy szétszedhetőt olajozni, meg egy kazettásat. Oda inkább a spray dukál. Én sem 40-ért vettem az enyémet, nekem az állomás ingyen volt, így szeretem

-
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
20-25 ezer forintos borotvára rádob keményen vagy 10-20 ezer forintot pluszban, és teljesítményre még mindig egy Series 3 marad. Én ilyen tipikus szöszmötölős barkácsolós ember vagyok, de valakinek fontosabb a kényelem. Emiatt gondolom, hogy nem éri meg anyagilag.
Egy jóféle műszerolaj olyan 400 forint és biztosan elég 1-2 évig még ha mindennap használja az ember akkor is
(amúgy se szabad sokat rátenni mert nagyon megnehezíti a tisztítást, és a beragadt szőr rontja a teljesítményt, meg a bőrnek se tesz jót). -
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Mi az, hogy nem tud annyit egy 3-as? Próbáltad már? Az 1-es-hez képest igen nagy a különbség ám.
Igaz, a tisztítóállomás nincs ingyen, heti használattal 4000Ft évente a fenntartása.
Az olaj sincs ingyen, meg a spray sem.
Én örülök neki, hogy CC-set vettem, mert hetente beteszem a borotvát és tudom, hogy steril és fel is tölti. Ettől függetlenül manuálisan eltisztítom minden használat után. Nem okoz fáradságot. -
Namelesske
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Pontosan arra gondolok. Fáj is érte a szívem, de én féléve vettem ennyiért egy sokkal gyengébb cruzer5face-et.
Nem fogja szétszedni a bőröd! Bele kell szokni, meg el kell sajátítani a megfelelő technikát. Meg nem szabad 3 napnál tovább halogatni a borotválkozást. Használtan szoktak ennyiért pont ilyen hármasokat adni, szóval most jelenleg ez a best buy ajánlat.
A Series 3 véleményem szerint nem tud annyit, hogy érdemes legyen mellé fenntartani egy tisztító állomást is. csap alatt, esetenként folyékony szappanba áztatva könnyedén kimosható a vágófej. Egy series 5-höz már talán megérné.
(#6047) Macgyveer
Ha az tetszik, meg azt szeretnél akkor azt kell venni. Használt autó vásárláskor is sokszor van ilyen. Hiába vagyok japán buzi, ha másnak egy BMW minden vágya.

-
törölt tag
Hát kövezetek meg de nekem még mindig a Philips Click & Style YS534 jön be. Őszintén szólva nem vagyok elájulva a 3 körkéses borotváktól...
-
Hírdetett borotvánál természetes, hogy érdeklődni kell, nem azonnal megvenni. Mivel sok borotvát vettem használtan, találkoztam már én is olyannal, ami csak a hírdetésben volt vonzó ajánlat, de pár kérdés után kiderült, hogy mégsem olyan szép a menyasszony. Ez benne van a kéz alól vásárlásban. Ha valami nem teljesen kerek a borotva körül, hagyni kell, van bőven amiből válogatni lehet. A mostani braun 5-ösömet pl. 12 ezerért vettem, mellé adtak bontatlan új kés/fólia szettet is (doboz, papírok, tartozékok). Az általad említett 7-es hírdetést én is láttam, de ott látszik, hogy az már nagyon gáz állapotban van. Amelyik borotva hibátlanul működik, tartozékai, papírjai rendben (vagyis ellenőrizhető, mikor és hol vették), azzal nemnagyon lehet melléfogni. Még akkor sem ha a garanciája már esetleg lejárt.
-
Jenne
őstag
A második linken lévő eladót nem javaslom. Én majdnem vettem tőle ( rossz pillanatomban) egy Braun 7-es sorozatú borotvát, 20 ezerért adta volna, de aztán a levelezésünkből kiderültek szép lassan a turpisságok.
Nem a hozzávaló töltőjét adta volna(több fajta braun töltő létezik és nem mindegy, hogy melyikhez melyiket használjuk!). Ehhez már egy olyan speciális, csak és külön a hetesekhez való töltő kell (megvenni külön 9000 Ft lett volna) amit a borotva elektronikája tud vezérelni, ugyanis a Braun hetesek már mikroprocesszoros vezérlésűek.
Aztán még: nem lehetett rögzíteni a fejet mert hibás volt a Clock zár rajta. Csak komplett fejcserével (ami tartalmazza a motort is) lehetett volna megoldani. Kiderült már a végére, hogy egy kamionos barátjától kapta a borotvákat valahonnan külföldről.
Szóval én nem javaslom ezt megvenni, mert nem lehet tudni mi volt az előélete. -
válasz
Namelesske
üzenetére
Köszönöm az ajánlatot, volt majdnem ugyanilyenem, tökéletesen meg voltam vele elégedve. De nem kell vennem másik borotvát, mert most van egy Braun 5-ösöm is. Tulajdonképpen azt használom fő borotvának. Csak ha épp lemerül, akkor veszem elő a Philipset. Néztem új körkéseket is hozzá, de nem hiszem, hogy kicserélem. Ez a borotva most szépen nyugdíjba vonul, megérdemli.
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Tapasztalatból mondom, olyan nem létezik, hogy egy borotva "szétszei a bőröd" .
Olcsóbb típusoknál előfordulhat, hogy kicsit ég, vagy kipirosodik a bőröd az első 5-10 borotválkozásnál, amíg megszokja a bőröd a villanyborotválkozást. De az alsó kategórián kívül a többinél ez már nemigen jelentkezik. Szóval akár körkéses, akár rezgős borotvát választasz, nem kell aggódnod mindenféle neten terjesztett baromság miatt. Ha valakinek begyullad a bőre a borotvától, az csak egy dolog miatt lehet....a higiénia tűlzásba vitt hanyagolása miatt. -
válasz
stickermajom
üzenetére
-
Koczó93
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Ha Philipsben is gondolkozol akkor Rq 11-12 szériából bármelyik. Illetve fentebb linkeltek jó àron Pt920at, 26ért jó vétel szvsz

Off: Van egy Braun series1 150s borotvám ha valakit érdekel, még majdnem 1 év garival, dobozzal. Árban megegyezünk

-
Gergely0809
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
A Braun nem fogja szétszedni a bőröd, igen bőrbarát

Ez 14-ért nagyon jó ár, asszem ezen is 32-es fej van, de nem néztem meg.
Ha igen, akkor ugyanazt a minőséget tudja, mint a 390cc.
A 390-es annyiban tud többet, hogy több leddel mutatja a töltöttséget, rögzíthető a feje és van tisztítóállomás.
De ezt is simán tudod tisztítani csap alatt könnyen. Hetente megolajozod és annyi. -
stickermajom
addikt
válasz
Namelesske
üzenetére
Erre gondolsz?
Köszi mindenkinek! Még jó, hogy írtam ide, mert ha beleszaladtam volna 40-ért valamelyikbe és utólag kiderül, hogy 30 alatt is lehet kapni és annyi a reális ár érte, biztosan megüt a guta.

Érdemes amúgy kiadni nagyobb összeget a clean stationös nagytesókra? Pl. az eredetileg linkelt 390cc. Vagy pl. kezdjek egy olcsóbb series 3-mal (amit pl. Namelesske is említett), aztán ha szétszedi a bőröm a Braun féle megoldás kevesebbet bukok?
-
Namelesske
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Most az edigitalnal a braun cruzer clean shave (series 3) 15 ezer!
-
Gergely0809
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
390CC-4 van nekem is, szerintem tökéletes, de inkább itt vedd meg: [link]
-
membrandj
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
43k-ért borzasztóan rossz vétel egy braun 3-as széria. Ennyiért már 5-ös van, ami más kategória telejsen.
Braun 5040 pl. Braun 3-as szériát max 20-24-ért érdemes venni. -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy a következő kettő borotva nagyjából ugyanazt tudja, csak a körkéses/rezgőkéses dologban van eltérés? (Az előző kb. 50-60 hsz-ből szedtem össze a Philipset, a Braunt meg árban raktam kb hozzá, mert abból erre a 40-45 közöttire gondoltam.)
Annak tudatában, hogy régebben volt egy körkéses Philipsem és különösebb bajom nem volt vele (azaz minimálisan pattogzott ki 1-2 helyen a bőröm, illetve nem különösebben erős az arcszőrzetem), Braunt meg még soha nem próbáltam ti mit választanátok?
Üdv
-
Ezt én is megerősíthetem, hogy sem a HQ8 vs. HQ9 sem a Series 3 vs Series 5 között nincs igazán érezhető különbség borotválkozásilag. Technikailag persze sok eltérés van (a fólián és késen kívül), de konkrétan a borotválkozás műveletében, hatékonyságában és végeredményében nem érezni eltérést.
A gyengébb minőségű olcsóbb fóliák a nem kellően finom megmunkálás miatt okozhatnak irritációt. De pl. a smartfoil ugyanaz a series 3-ban, mint az 5-ben és a 7-ben.
Philips HQ8 alatti körkéseknél is hasonló a helyzet. A kevésbé precíz megmunkálás miatt kis irritáció előfordulhat, de attól még ugyanúgy simára borotválnak kicsit több idő alatt. -
Mély fájdalommal tudatom, hogy kb. 27 éve vásárolt Philips HS705-ös borotvám egyik eredeti körkése ma reggel elhunyt. Halála gyorsan erősödő kerregéssel kezdődött. Hűséges borotvához méltóan semmiféle sérülést nem okozott még haláltusájában sem ("sérülést okozó körkéses borotva " mítosz > CÁFOLVA)
Jó hír a rossz mellett, hogy miután kivettem a sérült fóliából a kést, a maradék két körkéssel mindenféle probléma nélkül meg tudtam borotválkozni. A halott fóliát nem távolítottam el, csak a kést vettem ki belőle és így borotválkoztam tovább, semmi plusz irritációt nem okoz, nem érezni, hogy az egyik fólia sérült.
-
Namelesske
addikt
-
Gergely0809
tag
Az a jó borotva, amit megelégedéssel használ az ember. Lehet az egy Tescos 3000Ft-os is, ha valakinek az jön be.
Nekem ez a 390-es tökéletesen megfelel, már az 1-es is jó volt, nem is akartam 3-ast venni, csak jó áron volt és nem tudtam kihagyni a tisztítóállomás miatt. Kicsit féltem is tőle, amíg meg nem jött, hogy kidobott pénz lesz, de kellemesen csalódtam.
A nevesebb borotvagyártók új termékei már mind megállják a helyüket, persze a megítélés nagyon egyén és szakállfüggő a különböző kategóriák között.
Nekem szerencsém van annyiban, hogy semmilyen szakállam van, nem is állna jól, ha megnöveszteném, így olcsóbban megúszom, mint akinek kerítésdrót dzsungel nő a képén. -
Jenne
őstag
válasz
Gergely0809
üzenetére
Én sem vitatkozásnak szánta, csak beírtam az észrevételemet.
Mindenki olyan borotvát vesz magának amilyet akar. Vagy amire rábeszélik.
Szerintem egyébként egy Braun Series3/Series5 vagy bármely Philips HQ8/HQ9 késekkel való borotválkozás végeredményében nincs érzékelhető különbség. Mindegyik ugyan olyan simára borotvál. (szerintem) Sőt! Én a HQ9 vs HQ8 között sem veszek észre a végeredményben különbséget.
A Remington F7800 rezgőkésese sem hoz rosszabb vagy jobb eredményt mint az említettek. Hogy egy harmadik márkát is képbe hozzak. -
Jenne
őstag
válasz
Gergely0809
üzenetére
Az emberi fül nem minden frekvencián ( az ember által hallhatón belül) egyformán érzékeny, és ha egyforma zajerősséget is mérnél a két borotvánál (Braun vs Philips), mivel a Braun magasabb frekvencián dolgozik így az emberi fül szubjektív érzékenysége akkor is hangosabbnak hallaná.
Egyszer részt vettem egy zajszintmérésen ahol műszerrel mértek egy Electrolux és egy Fagor hűtőt.
Előbbi 39dBA értéket adott a másik meg 42 dBA-t. A három decibeles eltérés ellenére a Fagor sokkal hangosabban működött, már-már zavaróan hangosan az Electrolux hűtőhöz képest. Pedig csak 3 dB volt a különbség! -
bogabi
őstag
-
Koczó93
őstag
-
válasz
Gergely0809
üzenetére
Ott valamit elmértél. 97 decibelt az ütvefúró tudja, nem egy borotva

-
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Milyen szakállnyírót tudnátok ajánlani hasonló típusú, talán kissé rövidebb szakáll karbantartásához?
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Mo.-on belül hol lehet venni/rendelni elfogadható áron Philips HQ110 vagy Braun Shaver Cleaner sprayt?
Nem a tisztító folyadék kell, hanem a spray. -
Tomy27
tag
Üdv,
Napokban vettem egy Philips HQ7310- es borotvát, hirdetésből.
Ami első használat után elég jól vizsgázott, előtte nem volt körkéses
borotvám, így nincs össze hasonlítási alapom mondjuk.Néha picit
mintha húzta volna, de minimális szinten, inkább csak csipkelődve
szót használnám.Még mielőtt meg vettem volna, számításban volt
egy Philips HQ7240- es is, csak annak nem annyira tetszett a dizájn,
meg talán korábbi típus lehet, bár ebben nem vagyok biztos, csak tipp.
Az feltűnt hogy a HQ7240- es szitái más kialakításúak, mert ott lyukak
is vannak a szitán, nem csak hosszúkás nyílások.Ez a gyakorlatban
számíthat valamit, esetleg az a fajta kialakítású fejegység jobban vág?
Pedig elvileg mind kettő utasításában HQ8- at ír, de mégsem ugyanaz.
Várnám tapasztaltabbak válaszát ezzel kapcsolatban, köszöntem... -
Treff86
csendes tag
Üdv.
Két borotva közül melyiket ajánlanátok?Braun 340 w&d
Braun WaterflexMegéri a +10e ft-ot a waterflex? Az, ha jól tudom 5-ös szériás vágórendszerű, meg külön van a feje, így gondolom könnyebben követi az arc vonalát..de nem tudok dönteni.
Köszönöm! -
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
Kínai "ebay".
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Én ebay linkre gondoltam 30 dodoért én ilyet nem vennék. Ez nem tudom milyen oldal, de nem is érdekel

-
Namelesske
addikt
-
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Ha 32-es fejet látsz, akkor rakd be.
-
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
Megnézném hogy hogyan hamisítják, szerintem a jó öreg présgépes módszerrel. Kizárt hogy kémiai úton lemásolták a Braun nyomtatós lézeres megoldását. Bár nem mai dolog azóta már simán lemásolhatták az elmúlt 30 évben.
1000-es fejeket könnyű kiszűrni. Általában 10B helyett 1000 series van ráírva sokszor ferdén, és hiányzik a Braun felirat a sziták anyagából, és a kis U alakú bevágások két oldalt. Helyette sima egyenes az egész.
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Akkor tévedtem, ezt nem néztem. Ebay-t szoktam nézni a 32-es fejek miatt, de igazán ilyenekkel nem találkoztam. Az 1000-es fejet láttam valóban.
-
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Dobj linket.
-
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
A fejet már igen
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
És a Braunt legalább nem hamisítják.
-
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809
üzenetére
Igaz ez sok minden másra is a borotvákkal kapcsolatban

Új hozzászólás Aktív témák
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ez a remington egy philips rq koppintás valószínűleg.
Jah és nyakon a pengés is hagyott ott néhol szőrt, a fenti okok miatt.