- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
válasz
NJanika #31806 üzenetére
Nyugodtan vehetsz hasonlo áru
Nano753-t,vagy UP seriat,mert kb egy az áruk és egy szintet képviselnek.De a 900:1 kontraszt meg a 200nit mellett nuku hdr élményed lesz.
Kb ugyanaz a helyzet a Samu 7-8000 seriánál is.
A Philips ips panelje sokkal kontrasztosabb,van wide color gamut illetve nagyobb fényerő,igy a színek is szebbek nanocell ide vagy oda
Az hogy van ez a hiba sajnálatos,érhető a problemád természetesen,de azonos áron sztem még mindig jobb vétel a Philips.
Az agyon dicsért webOS idei
6.0-ja(idegesitően lassu tud lenni) meg szintén egy túl értékelt op.rendszer,amitől én szem.szerint többe nézzem az androidot de még a Saphit is. -
alaves
addikt
válasz
NJanika #31806 üzenetére
Tapasztalatom, és a rendelkezésre álló információk alapján a Philips OLED-ek megbízható minőségűek. Mivel prémium kategóriaként kezelik, a terméktámogatás és a szervizszolgáltatás is jó. LCD tekintetében probléma esetén a többi gyártó sem nagyon szakad meg a megoldást illetően.
-
Alien!
senior tag
válasz
NJanika #31806 üzenetére
alapvetően nem hiba a Philips, de ez a 2019-2020-as széria durván panellottós. Anno mindenkinek azt ajánlottuk, hogy vegye meg online és 14 nap alatt tesztelje, ha hibás azonnal vissza. Nem tartom kizárnak, hogy akcióban ezek a visszaküldött tévék pörögnek ismét a piacra.... Avforumson hosszú hónapok óta próbálják főleg a VA panelos verzákat kalibrálgatni. De a UK hivatalos oldalról is látni, hogy brutálisan szórnak a tévék.
-
luikay
aktív tag
válasz
NJanika #31799 üzenetére
IPS-nél sajnos sose lesz ténylegesen fekete színed, arra ott az OLED. Nekem amúgy a régebbi alsó kategóriás 4K-s Philipsem csinált hasonló hibát, de csak HDR-nél. A sötét részeknél teljesen szétesett a kép, vissza is vittem.
Egyébként a különböző színcsatornák black leveljét érdemes állítani, ott lehet a kutya elásva, bebuknak a sötét részek teljesen, így elvésznek a részletek. -
koppasz1986
aktív tag
válasz
NJanika #31773 üzenetére
Én is hasonlóan jártam, mikor megvettem egy hónapig nem nagyon volt időm tesztelgetni akkor is inkább csak játszottam az meg jól nézett ki rajta... utána kezdtem el hdr meg dv filmeket tölteni azt akkor jött ki igazán hogy milyen trágya az egész... Mondjuk nekem az sdr-ek is szarok a tv belső lejátszójával, de azt nagyjából pc-ről már összehoztam, hogy kb nézhető legyen.. Videókártya beállításoknál felhúztam a kontrasztot, egy kicsit visszabb vettem a fenyerot meg a lejátszóban is állítgattam azt így keservesen, de azt mondom az sdr nézhető, de a hdr meg a dv köpedelem.. Legálább is a sötétebb jeleneteknél, a világosnál gyönyörű a kép beszarás...Nekem nincs netflix, de kipróbáltam az egy hét ingyenes amazon prime-ot azt ugyanolyan szar, mint a letöltött filmek...sötétebb jeleneteknél hol sárgul hol kékül.. nem adják át igazán a képek, élöben rosszabbak
-
blakey
titán
válasz
NJanika #31779 üzenetére
Gyári visszaállítással lehet próbálkozni, hátha megoldja a problémát. A lényeg, hogy ki kell próbálni néhány dolgot, hogy biztos legyél benne, hogy nem te vagy a hibás hanem a TV. Szerintem Netflix esetében a kisebb csomag is megoldás lehet, legalább 1080p lesz és akkor talán nem akarja a 4K DV-t "rásózni" a TV-re ami egyelőre nem tudja kezelni.
-
blakey
titán
válasz
NJanika #31776 üzenetére
Szoftveres probléma. Az a probléma ami pl. Mi Box S-nél is tapasztaltam korábban tehát a Dolby Vision anyagot Dolby Vision BT2020-ban játsza le, de maga a megjelenítő SDR Rec 709-ben van, és ezáltal nem vált megfelelő formátumra de még a "HDR Tonemapping" sem aktíválódik, azaz legalább SDR-be konvertálná. Szóval ez szoftveresen megoldható. Jelezd a Philips üfsz-nek, hátha már van egy olyan fimrware-jük ami megoldja a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Death Stranding (PC)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- Gitáros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged