- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Nem lenne egyszerubb keriteni egy hasznalt erositot, aztan annak lenne eleg bemenete+rendes hangja?
Plusz a fejhallgatot is lenne hova dugni, nem kene minijack elosztoval rontani az analog jelet.Multkor sikerult valamit nagyon elallitanom az erositon vagy a TVn, es nem mukodott a HDMI ARC, regi erositohoz hasznalt minijack-2 RCA kabelt meg elfelejtettem bekotni az uj erositobe, igy kenytelen voltam Forma1-et a TV hangszoroival nezni, teptem is a hajamat rendesen
Mondjuk az Onkyo manual is rulz, azt irja, hogy a HDMI outon logo TV hangjahoz a TV/CD bemenetet kell valasztani, ehhez kepest a CBL/Sat-on van.
-
Hát a TV digitális koax kimenetét nehezen kötöd rá egy analog bemenettel rendelkező eszközre. Nem tudom, van-e lehetőség digital koax-analog átalakításra, de teljesen felesleges is, mert ugyan ott vagyunk, ahol a part szakad, és akkor már egyszerűbb az eleve analog jack-ről kivezetni a jelet.
Nekem is analog 5.1 van PC-hez, és ugyan erre kötöttem rá a TV-t is jack-rca kábellel.
-
sebgutkopf
őstag
Hangkimenetnek van a digitális coax, az 1-es hdmi bemenet hdmi 1.4 formátumú tehát mindkét irányba megy hang, valamint a fejhalgató kimenet mint egyetlen analóg lehetőség 3,5"-os jack-el (hangereje külön a menüben állítható a tv hangszóróinak hangerő állítása erre nem vonatkozik).
-
sebgutkopf
őstag
Méret korlátot nem tudok mondani, de azt igen, hogy kezeli az ntfs-t. Mivel egy 1080p-s mkv akár többszörösen is nagyobb 4gb-nál, ezért ezt érzem a fő kérdésnek. Ha pedig az nfts megy nem hinném, hogy akkor sokat számítana a vinyó mérete. Próbaként eddig 500Gb-os hordozható vinyót nyomtam rá nfts rendszerrel, azt viszi. Amúgy meg külön media player-t használok az legalább tutira mindet visz a feliratokkal és a többnyelvű hangsávokkal együtt.
-
sebgutkopf
őstag
Ha szolgáltató ingyen adja a digitális kábel szolgáltatást, akkor szerintem nem kell kódkártyát tenni a tv-be. Az csak kódolt fizetős csatornák esetén szükséges.
Ha a csatornák telepítésénél a DVB-C-t választod, akkor kábel tartományban megkeresi a digitális és az analóg csatornákat is. A kódolt csatornát is megtalálja, amihez kártya kéne. Lényeg, hogy határozott különbséget fogsz látni a digitális és az analóg adók különbsége között.
-
sebgutkopf
őstag
Az elsőre a válasz talán egyszerű. Ennyiért ennél jobbat nem valószínű, hogy kapsz.
A második már pénztárca függő, hogy monjuk 50k többletért van-e olyan, ami valóban annyival jobb? Esetleg tud valami olyan többletet, ami neked nagyon tetszik, vagy kell. Ár/teljesítményben a drágább modell ugyan nem lesz versenyképes, ez sosincs arányban, ezért kérdés, hogy van-e valami ami meg tudja fogni a fantáziádat.
-
sebgutkopf
őstag
Mostanában divatos lett évente teljesen új készülékcsaládot kiadni. Ennyi idő alatt persze lehet érdemi technikai változás is, de igazából nem minden évben van valós ugrás a technológiában. Bizonyos években jön valami igazi újítás, míg máskor csak új design, vagy áttervezett menü stb...
Amíg panelből illetve a vezérlő elektronikából új generáció nem jön, addig a kép és szín minőség nem változik. Egy egy újabb technológia bevezetésekor a frissített modellben már finomított verzió van az első példányokhoz képest. Ha egy technológia már nem újdonság, akkor ott az érdemi javítások már megvannak.
Tehát ha jól választasz készüléket, akkor nem lesz semmi kényszered arra, hogy 2 évente újat vegyél helyette.
Nekem pl kimondottan heppem volt, hogy inkább vettem a ccfl világításos 5405-öt mint egy foltos edge ledes drágább készüléket. Szintén nem szeretem a túlszaturált képet, a természetesebbre törekszem (mások azt mondják erre, hogy fakó) és erre könnyebb rávenni a ccfl-es panel elektronikáját. A sokat emlegetett fogyasztási különbség se valami hatalmas. Gyári adat szerint a tipikus teljesítményfelvétel 40"-os ledes esetén 84W, míg a 42" (nagyobb méret) ccfl esetén 95W. Kemény 11W a különbség. A valós érték persze a te beállításaidtól függenek. Nálam este 65W, nappal 105W a fogyasztás.Szóval a kérdés mi és mennyiért jön helyette? Ennyi pénzért kapsz-e jobbat, vagy mennyivel többet áldoznál egy valóban jobb készülékre?
-
Daffni2
addikt
mit kellene hozzatennem, hogy erdemi javulast kapjak?
Például:
TX-P42CX3E - Panasonic - 106 cm-es HD plazmatelevízióElég komoly érdemi különbség lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Energiaital topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest