- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacess
tag
válasz
ndomokos #207379 üzenetére
A konszernnél 2014utánra már csak Polo/Ibiza/Fabia vonalon maradt szívómotor. Amennyiben megfelel a méret, ezekből azért lehet találni korrekt darabokat ezért az összegért. Akár kombit is. Illetve még alatta Up!/Mii/Citigo triumvirátusban is sok az MPI motoros.
Mivel szigorúan városi használat, így szerintem is szívómotorra (vagy hibridre más márkánál) lenne érdemes koncentrálni. Főleg így, hogy rettegsz a drága javításoktól.
Olyan megbízható "mint a 20éves szívók" már nem lesz szvsz semmi. Azóta nagyot fordult a világ, kevesebb anyag, több szenzor, szigorú normáknak való megfelelések etc., etc. -
grizlisandor
veterán
válasz
ndomokos #207389 üzenetére
Annyira nem kell túlaggódni ezeket, nem fog fixen nálad tönkre menni az adott alkatrész, de benne van, mivel sok múlik milyen gazdái voltak előtted az autónak.
Kb kikerülhetetlen alkatrszékek ezek, mert a környezetvédelmi normák miatt, DPF már 10+ éve van a dízelekben, pár éve a benzinesekben is van GPF néven. Kettőtömegű lendkerék itt találsz több infót.
-
grizlisandor
veterán
válasz
ndomokos #207385 üzenetére
Igen, az már vehető, bár Octáviába nem tudom mennyire élhető az a motor, a nagy bódéval.
Reggel aggódtál a EGR/kettőstömegű dolgok miatt, jelzem lesz mindkettő az autóban.
A meglévő Swiftnél és a C3-nál drágább lesz a fenntartása, ez már nem az egyszerű szívóbenzin technika. -
vlevi
nagyúr
válasz
Én sem értek hozzá, de az első VW TSI motorokrol olvastam ezt-azt. Az újabbak, asszem 2019-tol, már mások, azok jobbak. Legalábbis, amit a YouTubos videókban láttam, hallottam. PL. [link]
Nekem volt KIA Ceed-em, abban meg a régi 1.4 szívó benzines, de azért változó szelep vezérlés volt, abban nem volt ami el tudna romlani.
Viszont pl országúton 90-100 kozott 5-5.5 fogyasztott, pályán inkább 8-t.
Ezzel szemben az Octavia 1.5TSI az nem eszik 4-et sem, pályán pedig végig tempomat 140, és 5.7-t mutat átlagban. És az a 140 tényleg annyi, GPS szerint kb 2km/ó-val kevesebb talán.
Igaz, az Octavia 6 sebességes, a Ceed csak 5 volt, ezért 4000 körül forgott autópálya tempónál, a Skoda 6. fokozata rohadt hosszú, és 3000 sincs a fordulatszám. -
grizlisandor
veterán
válasz
Tévhit, hogy az összes TSI rossz, MQB plattformtól vehető mind. MQB platform előtt általában kevésbé jól sikerültek azok a motorok, innen az általánosítás.
A milyen autót vegyek topikban várnak szeretettel, közben látom, hogy ott indítottál.
Én ilyen felhasználási móddal Toyota HSD hajtáslánccal szerelt autót vennék, pl.: Prius, Auris, stb.Ha minden áron VAG terméket szeretnél, elcsíphetsz 2013-ig gyárott Golf VI, Audi A3 8P, SEAT León Mk2 1P 1.6 szívóval, ott csak EGR van, meg csak város esetén 10 liter körüli átlagfogyasztás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Eladó KTM női bicaj!
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- SzoftverPremium.hu
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest