- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tin
veterán
Elso fogyastol ne ijedj meg, nem relevans. En idokozonkent nezek vizet olajat minden kocsiban, 6 eve tavasszal az akkor ujonnan vasarolt Suzuki Swift csinalta egyszer ezt, hogy semmi fogyas, aztan egyszer azon a nyaron, parezer km-nel elment egy fel tartalynyi hutoviz valahogy. Nem ertettem, nagyjabol lokalizaltam mikor tortenhetett (2-3 hetente neztem), kovetkezo kotelezo szerviznel megemlitettem, nem talaltak semmit, de azt mondtak, ilyenkor nem erdemes aggodni, csak ha ujra elofordul. Es feltoltottek a tartalyt.
Utana majdnem 5 evig hasznaltuk (kb 60e km), mielott eladtuk, soha tobbet egy csepp nem fogyott, pedig nem egyszer tettem meg vele szinte egyhuzamban 1000 km-es tavokat.
-
Először én is azt hittem fogy a hűtőfolyadék, mert egy ujjnyi eltűnt. Aztán üzemmeleg motornál letekertem óvatosan a kiegyenlítő tartály kupakját és egy csomó levegő kijött, a szint pedig beállt a gyári max értékre. Azóta belement párezer km és még mindig ott van.
Szerintem nálad is levegős lehet.
-
kisza25
félisten
-
emvy
félisten
Ugye en soha nem hajtok gyorsan, ezert igazabol nem jon elo a problema sehol. Ha valaki esetleg gyorsabban menne, akkor is csak egyetlen helyen lenne kepes reprodukalni ezt a dolgot: az Erzsebet-hid budai lehajtojanal, eles jobbkanyar, harmincas tabla, eltereles, uthiba. Ha mondjuk valaki idiota modon peldaul hatvannal venne be a kanyart, az szerintem eszrevenne.
-
emvy
félisten
Nem tudom, mennyi van benne, en csak hasznalom a kocsit
Egyebkent joindulatubb, mint pl. a C5 volt. Egyreszt hosszanti bordakon nem maszik el, masreszt az elso kerekei sose csusznak meg (pedig kezdem feszegetni a hatarokat, no a fogyasztas is
).
Meg csak 4500-ig porgettem el, de kezd jo hangja lenni
-
-
emvy
félisten
Nekem ez a mostani bejon, meg a BMW 5-os szelloztetos komfortulese is bejott, meg az 5-os alcantara ulese is. Meg a Volvo V60 szelloztetett borulese is jo. Ami nem jott be: az elozo szerias Superb sima borulese (brrr), a BMW-k sima (nem szelloztetett) borulese, meg a VW-ek es Seat-ok szogletes ulese.
A Tarraco Xcellence volt az egyik legkiabranditobb tesztauto, amiben ultem. Erotlen, kenyelmetlen, pedig minden teszter halalra dicserte. A Kodiaq ulesei sokkal jobbak, fogalmam sincs, hogy miert.
-
-
Doki16
addikt
De pont ezért mondom, hogy egy év múlva kuka az olaj. Hiába lesz csak benne kb 5000km. Azért a Castrol meg annyira nem lehet rossz a VW 504.00 szabvánnyal
Amúgy meg tudod, hogy én nem tervezek hosszú távra a kocsivalDe ez nem jelenti az, hogy le lesz lakva. Mondjuk most a helyzet miatt magamhoz képest szerintem tovább meglesz a GTE.
-
Kickass
őstag
Ez peldaul igy mar sokkal validabb informacio mivel semmilyen duplakuplungos csodaval nincs tapasztalatom, nyilvan nem is a napi ketto melygarazsbol felmenes, inkabb a dugoban vagy az emelkedon alldogalas/araszolas ami mindennapos.
De olyasmi is erdekel, hogy ezeknel van e meg olyan motorkod amit esetleg erdemes kerulni.
Most meg inkabb csak figyelem a hirdeteseket/arakat, nyilvan valamennyire esesre spekulalva, bar ezzel is meg lehet szivni ha a korlatozasbol tilalom lesz.
(Ha lesz is vetel a Merci akkor is marad amig vissza nem all a normal elet, egyebkent se lehetne eladni meg elfer az udvaron/haz elott). -
-
-
molnarpeter
nagyúr
-
kisza25
félisten
-
-
Tin
veterán
Nem tudom, en meg 4500 fole egyszer sem forgattam az autot, teljesen felesleges. Persze, felette meg erosebb, de nem volt meg olyan szituacio, ahol kellett volna. Elozesnel sem. Hidegen meg 2500 korul elvaltok nyilvan, amig be nem melegszik.
Abban igazad van, hogy hibrid modban ciki, ha pont akkor kapcsol be eloszor a motor, de full EV modban bekapcsol egyaltalan, ha lepadlozod? Mert szerintem nem. -
molnarpeter
nagyúr
Szvsz élettartam szinten ez valahogy úgy néz ki, hogy egyrészt a start-stop miatt fel van készítve a motor némi abúzusra, másrészt minden nap sok kis hideg terhelés helyett van ritkán egy nagyobb, a sokszori hidegjáratot átveszi a villany. Szóval ha nem is ideális, de bizakodó vagyok, hogy attól még bőven kibírja. Pár év múlva kiderül
-
Doki16
addikt
-
aero.
veterán
Szvsz azért nem, mert nagyot kellene csúsztatnia a kuplungon és lehet nem is működne túl finoman.
(#177946) Tin : mé', mit mondanak? Tán visszaépül a fémkopadék a motorba, ha bennehagyod?
#177954) bul07: Persze, hogy nincs bajuk addig az 1-2 évig míg ott vannak, garisan. Majd a következő tulaj szop velük.
-
bul07
nagyúr
Tehát tudta és utáni ki is fejti hogy az 5 az nem is 5 hanem minden keverésnél változik
Amúgy a mostani E10 se 10, hanem az kevesebb 7-8, nem tudom mi alapján számolják és keverik ki az adott tételtÉs pont elmondja a lényeget hogy a felhasználási feltételeknek megfelelően kell cserélni és ez igaz az első olajra is
Ha sok a város vagy nagy megterhelés simán lehet az elsőt is hamarabb, de az nem indokolja mert új az autóTiszta pénzkidobás, bár aki megtud venni egy új autót nehogy földhöz vágja mondjuk egy 50e Ft-os olajcsere számla, így ha akarja cseréltesse
(persze az már más kérdés hogy a hordóból milyen olaj jön és lehet hogy meg se felel a motornak, így még rosszabb is lesz a kocsinak, a szervizek nem arról híresek hogy mindig azt teszik bele ami elő van írva)Olvasok indexes autó fórumokat is és megveszik a 5-6-7milliós kocsikat de ott görcsölnek azon hogy egyik szervizben 65e az első szerviz a másikban meg 75e, alig bírom megállni hogy szóvá ne tegyem ha nem bírja kifizetni a szervizt akkor miért vett új autót vagy olyan drága autót
-
Tin
veterán
Jelenleg nem tervezem 5 évnél tovább megtartani, de ettől még vigyáznék rá. Jelentős fémkopadék nem lehet benne, és mivel 80 fokos olajig sose padlózom, meg amúgy se, jobbat teszek vele, mint a vásárlók többsége. Főleg egy nullkilométes bérauto, amit 2-3 évesen aztán pártízezer kilométerrel megvesznek.
Legkésőbb 10k körül cserélni fogom. Húsvétkor go home, az 2500 km, a vacillálás inkább arról szólt nálam, hogy előtte vagy utána.
-
bul07
nagyúr
Nem a TC a lényeg hanem hogy ki beszél, a vén szaki aki a MOL-nak fejlesztett olajat az mondta
Persze az első olajjal és se mennék 10e Km túl, meg ha hosszú autópályás túra jönne mondjuk 5e Km-nél akkor előtte én is cseréltették
Amúgy flotta kocsiknál se cserélik hamarabb és még sincs semmi bajuk tömegesen
-
w333
félisten
Na az egy nagyon jó autó ... egyik barátomnak is ugyan ez volt csak 2.0TFSi -el, annó hasonló hibákra panaszkodott ő is, mondjuk az is zabált rendesen
Azóta már lecserélte és egy Teslát vett helyette ... lehet ismerős a srác (évek óta drónozik)
-
w333
félisten
Mennyi ?
mi ez ... én még a találkozóról a paszuly B6 -ra emlékszem
Ennek 5.4 az átlag
Grat hozzá, nagyon szép !
Szerk.
Srácok ezt az ablaktörlőt aki kitalálta az egy zseni volt ... sokkal hatékonyabb hogy oldalról lefelé töröl, ha fokozatosra van állítva pl. 3 másodperc akkor nem megy a helyére (az A oszlopba vissza) hanem kicsitkiljebb ál és úgy töröl
Ami viszon brutál hogy porlasztja a szélvédőmosót és töröl 3 -t majd utána eltellik 5-8 másodperc és rátöröl még 1 -t gondolom a megfolyások miatt
Új hozzászólás Aktív témák
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest