Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
Új hozzászólás Aktív témák
-
(DTM)
csendes tag
Sziasztok!
Nincs itt véletlenül valaki aki Gigabyte 8N-Sli alaplapot használ D805-el?
A tapasztalataitok és észrevételeitek érdekelnének!
THX -
Déta
tag
Hát srácok, eddig szerelmes voltam a D805-be, de most, hogy itt a Conroe...

-
mycso
veterán
válasz
zotyesz66
üzenetére
166FSB-nél nem 333MHz, hanem 664MHz a QPB /Quad Pumped Bus/ tehát 4-el kell megszorozni.
Alapon a proci 133FSB és 533 QPB.
Persze, ha húzod akkor szinkronban fogja hajtani, de van más ram beállítás is az auto-n kívül. /elvileg 266 és 333 --> a 266 az 1:1 arányt, a 333 pedig a 4:5 arányt jelenti/ -
Joe215
aktív tag
A múlthéten alapon járattam, gondoltam nézzük meg mire megyünk ilyen melegben, mennyire melegszik a rendszer. A ház oldallapját levettem és mivel a szoba sarkában van a gép ülőgarnitura mögött ezért, hogy ne főjek meg se én se a gép beállítottam egy asztali ventilátort is. Ment a letöltés közben, Oblivion, BF2, COD2, és többiek 1024*768 minden fullon és így ment föl 62 fokra az Abit Guru szerint. Ezeknél a játékoknál minden plussz számít szerintem csak ezért emeltem a feszültségeket.
Még egy kérdés több helyen láttam aktiv memória hűtőt Thermaltake a leírásokban nem szerepel a DDRII csak SD és DDR memóriák ettől függetlenül rá lehet-e szerelni DDRII -re? -
Joe215
aktív tag
válasz
zotyesz66
üzenetére
A memoria sebességet külön beállítod vagy a procira beállított frekvenciát szorozza fel automaikusan?
Nálam is jelentkezet ez a probléma eleinte,igaz más alaplapban, de miután fixre állítottam a memoria frekvenciát megszünt.
Így már elindul 4.1Ghz is igaz itt már rendesen kellet emelni a feszültségen is.
Én most 3.6Ghz használom 720Mhz DDRII memoria beállítással proci fesz: alaplap szerint 1.425V ami ténylegesen kevesebb a memória pedig 1.9V megy. Így ebben a melegben induláskor 48 fokos a proci, terhelve sincs több 60 foknál.
Ezek a proci tényleg egy tuning bajnokok!
[Szerkesztve] -
zotyesz66
őstag
Én sem tudom húzni: 3.3 gigán bútol, de nem stabil, már a 3DMarkból is kilépeget (2001)
Alaplap: Asus P5P800SE, RAM: 2x512 Nanya (HP gépekbe való) DDR400, táp: HP-Compaq házba való 340W táp, a feszek tökéletesek. A hűtő: gyári Intel, de ennyit ennek is kéne bírnia még ilyen melegben is. A proci 50 fok körül van idle és load is, a hűtő szépen ráteker, ha melegszik. -
Sdi
addikt
Az alaplap topikjában érdeklődtél már erről, hátha valakinek volt hasonló hibája és találtak rá orvosságot ? A melegedés még nem kizárt, ill. a rammok is gyanúsak lehetnek. De az is lehet, hogy csak valamilyen beállítási probléma. Sajnos nekem más lapom van és nem is intel chip-es.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Csak roszul csinaltam mert 1 programot dinditottam el 2x es valszeg azert akadtak ossze, de ha 2 kulon konyvtarbol inditom oket akkor lefut. De mindez csak alap frekin megy. Kicsit meghuzom es akkor kampec. Soxor most is csak minden masodikra indul el mert valamiert az egyik mag max terhelesen megy boot utan es mar leallitani sem lehet a gepet. Nagyjabol fut minden, de ez igy alap frekin nem tul hatasos.
-
Ribi
nagyúr
Az elso nyilvanvaloan szarvolt mert alaporajelen a prime95 indulas utan azonnal hibazott. Ez alaporajelen mar nem csianlja de 2.8G-n mar volt, hogy be akartam hozni a task managert es csak fekete kepernyo jon be. 3.3G-n elindult de systoolnal parhuzamosan szamol 2 pi-t, viszont az egyik mag nem szamol semmit. Mindez 1.425V-n. Faszkivan.
-
mycso
veterán
-
Ribi
nagyúr
Hat nekem kezd retkesmod telelenni a hocipom ezzel a fostalicskaval. Ez a masodik D805 procim es ez is szar!! Minden alapon es nem bir kiszamolni 2 superpit egyszerre. Mar kezdek gyanakodni hogy szar az alaplap vagy mi a bubanatos fasz lehet, mert mas 5letem nincs, de lassan tenyleg baltaval fogom atkuldeni a roncstelepre.
-
mycso
veterán
Na miután napok óta így megy a proci, ezért stabilnak kiálthatom ki.
Észrevét: gyári alapfesszel 1.2 v --> ha huzamosabb ideig megvolt terhelve akkor bizony felkúszott 60 fok fölé, most viszont ugyanazon progik alatt 50 felé sem nagyon megy. /ja jelenleg a gyári coolerével használom/ -
mycso
veterán
Ti milyen alapfesszel használjátok a procit????
![[kép] [kép]](http://web.t-online.hu/kerazsi/alap.png)
Lejjebb sajnos nem lehet állítani a lapom biosában.
-
GeneraL_XTX
veterán
-
mycso
veterán
Az asus lapban kellett neki az ~1.4, itt a giga lapban elég az 1.3x.
Ha kell csinálok majd bios fotót is, de a cpuz is kiírja.
Egyébként alapon nektek mi a legkisebb fesz amivel elindul, mert nálam 1.1v körül ment egy napig a gép, szóval menne még lejjebb is.
Viszont az fsb-ből nemtok visszább venni. -
-
mycso
veterán
Gyóó, akkor ezek nagyon kancsók.
Mert azthittem, hogy max annyit jelent, hogy amikor felrakták a táblát akkor nemvolt elérhető bios verzió ami támogatja.
De mostmár leesett, hogy szerintük abszolult nem is támogatja.
Bár nem értem a giga logikját, mert a 830/840 stb procikat, már fogadja a lap.
Na mind1.
[Szerkesztve] -
vricsi
tag
Sziasztok!
Igaz, hogy nekem D820 procim van de bízom benne, hogy tudtok segíteni.
Olyan gondom van, hogy boot után a NOD32 3szor annyi ideig töltödik mint egy sima celeron 2,4 alatt. És az én procim még 3,29 van felhúzva.
Ez mitől lehet?
Várom az 5leteket.
Üdv R. -
DTM
tag
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne tudja-e valaki, hogy a Gigabyte GA-8N-SLi lapban elmegy-e a Pentium D805-ös proci?
-
dobost
senior tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én is ezért gondoltam inkább a 805-re.
Elég megfizethető ára van és elvileg most fog esni a Core II Duo miatt...
Köszi, azt hiszem eldőlt...
-
dobost
senior tag
Sziasztok! Épp gépfejlesztés előtt állok...

Szerintetek mennyire érné meg átlag felhasználóként megvenni a 805-öst?
Asus P5P800 SE alaplapba szánom.
Nekem végülis a gép netezésre, meg néha játékra kellene.
Eredetileg egy Celeron D 3.2-est néztem ki.
Szerintetek melyik lenne az ideálisabb számomra?
Persze a tuning sem elhanyagolható.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
KrAt
veterán
Nekem is alapon megy, én se a gép előtt ülök, csak most hétvége van, nem kell dolgozni
Amíg napi 2-3 megy a gép (amiből 30 percet vagyok itt
) akkor is csak msn, net, azt ennyi 
Remélem szeptember elejére lesz majd víz, vmi frankó, és akkor jöhet a mehet
Ha kinn elég hideg lesz, kilógatom a radit az ablakon, és meglesz a hideg 
-
KrAt
veterán
Itt a nyár, senki nem tuningol procit?

-
Sdi
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
A lapunk nem ugyanolyan / nekem egy Abit NI8-SLI GR-m van /, de az alaplapod mérhet fölé, ez jellemző az ASUS-okra. De szerintem ennyivel azért nem, mert ha a gyárival is ennyi volt, a Blue Orb-nak azért jobbnak kéne lennie. A pasztából pedig a Bluefish-nél 500-600 forintért kapsz sima fehéret / 4 grammosat /, ez többszörre is elegendő, és nem rossz.
-
GeneraL_XTX
veterán
megpróbálom újrapasztázni amint lesz pénzem venni
egyébként kb mennyibe kerül?2-3 ezer forint
most olvastam a másik d805 topicban hogy egy másik srác is ugyanijen problémákkal küzd
7700cu és 75fokos a procija max terhelésnél
a lapunk ugyanolyan kezdem azt hinni hogy a lap hőmérője ennyire szar mert a borda 70foknál csak langyos vagy egy picit meleg de közelsem 70 fok azt azért érezném
-
Sdi
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ebben az időben lehet, hogy nem ártana több ventit tenni a házba ha lehetséges, és az sem mindegy mekkora a hátsó 8-12 cm. A táp is számít valamennyit, de talán nem ennyit. Újra pasztázni viszont nem ártana, mert lehet hogy nem fed rendesen és ez jópár plussz fokot jelenthet.
-
Sdi
addikt
Nem mértem ki, de ha olvasgatod a mostani alaplapok topikjait láthatod, hogy elég nagy szórással adnak meg értékeket. Ez nem csak az Abitokra jellemző. A biosban beállításra pedig csak annnyit, hogy én is ott állítom be a feszeket és egyebeket, és ott is ellenőrzöm mit ír ki a szenzor, az említett értékeket onnan olvassa ki a win-es progi. Szóval ha te a biosnak hiszel maradéktalanul, akkor az általam leírt értékek valósak, mert onnan valók.
-
S.Feri
őstag
-
GeneraL_XTX
veterán
-
Sdi
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Milyen házad van, és annak milyen a szellőzése, mert azért a B.Orb-nak jobbnak kéne lennie a gyárinál.
-
GeneraL_XTX
veterán
Nna megvettem tegnap a Blue Orb-ot fel is raktam
de a hőmérsékletesk semmit nem változtak!!!!!
alapjáraton még mindig ugyanúgy 51-54 fokos a proci terhelve pedig ugyanúgy felmegy 75fok körülre ugyanúgy mint a gyárival
ezt most mér?nem hiszem el hogy ez a monstrum ugyananynira bírna csak lehűteni mint a gyári cooler
elméletben(és mások tapaszatlatai szerint )legalább -10fokot kéne rávernie a gyárira minimum
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
nem kell senkinek a gépem bagóért meg nem adom el

-
(Kolombusz)
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Inkább szexboxot vennél te is, mint blue orbot.

-
GeneraL_XTX
veterán
Lassan megint nekiállok a procit húzogatni és átlépni a 4gigás határt

lecserélem a gyári szörmedvényt egy thermaltake blue orb-ra
az malyd egy kicsit hidegebben tartja -
DarthMaul
csendes tag
a Scythe Katana(alu) hűtőrül tud valaki valamit?
mennyire hűti le jobban a 805-t mint a gyári cooler?
[Szerkesztve] -
mike68
csendes tag
most 630as procim van atlagba75% leterhelem-erdemes kicserelni805re-az jobban birja a terheles ?
-
Ribi
nagyúr
Igencsak jo leghutesed lehet ha 1.4V-nel 48 fok terhelve, a masik eset hogy csak 1 magot terheltel le. 1.545V az kicsit durva, meg a vizhuteses emberek sem mereszkedtek eddig 1.525V fole, viszont ott mar a 4.4G-t is birnia kellene. Szoval probald meg leterhelni mind2 magot, mert ez a 5 fok difi terhelt/terheletlen kozott ez semmi. Altalaban amikor leterheled rogton ugrik 4-5 fokot, majd utana meg maszik felfele valamennyit.
-
Sdi
addikt
Nem tudom miért, de az az 1,4v amit a biosban alapon beállít az csak 1,3v efektív amikor feláll a gép. Az az érték amit beállítasz a biosban mindig magasabb mint a valós, ez mire jó nem tudom, de nemcsak ennél a lapnál van így. Nekem most a biosban 1,425v van beállítva, de a szenzor szerint ez csak 1,32-1,34v.
-
Joe215
aktív tag
Nekem egy ABIT NI8-SLI GR alaplapban tanyázik D805 -ös proci és alapon a feszültség amit az alaplap hozzátársít 1.4 V. Itt terhelve és terhelés nélkül is a proci hőmérséklete 45 - 48 C léghűtéssel. Tuningolva 3.6 Ghz -re fesz.emelve 1.545 -re 51 - 54 C. Az eddigi max. 4.0 Ghz volt, de nem stabilan léghűtéssel 63 C a höm. nem is teszteltem csak az EVEREST ULTRA 3.0 -val néztem meg a teljesítményét. Most alapórajelen mi lenne a feszültsége a procinak? A másik nem idevágó téma. Van valakinek Gainward 7600GS Golden Sample kártyája, mi a tapasztalata tuning terén?
-
KrAt
veterán
Fenn az újabb eredmények, jöhetnek a többiek, meg jöhetnek az alapórajeles eredmények is

-
rozsdee
tag
Nekem 3 GHz-ig elment a gép pci-e frek emelés nélkül, auto módban.. Azt hiszem 151-es fsb volt a bűvös határ, ahol már fel kellett 111-re húzni í pci-e-t a további tuninghoz. Szerintem, ha a procid 2.93-on megy, lehet, hogy nem is kell pci-e frek-en változtatni, elég az auto beállítás. Próbáld meg. Úgy kevésbé rizikós a videókártyád szempontjából is...

-
R3plica70
aktív tag
Szia!
Az Asrockhoz nagyon hasonló tudású ( nem is értem hogy lehet ?
) az ASUS P5RD2-VM és még olcsó is.[link]
Én teszteltem D805-tel és teljesen stabil volt tuning terén is, bár igaz, hogy feszt ezzel sem lehet emelni, tehát arra vagy hagyatkozva, hogy milyen procit fogsz ki. Én sajnos az utolsó 3db-nál ami nálam járt nem tudtam alapfeszen stabilan kihajtani a 3600-at
-
rozsdee
tag
No, nekem is egy ilyen alaplapom van (p5ld2-vm). Felhúztam 3.8-ig. Ment is egy darabig, csak a memórimat féltettem (DDR2-667 Hynix), úgyhogy most 3.6-ön megy jól.. (ja igen, nem akarja valaki eladni az 1GB-os ddr2-667-es hynix memóriáját? Egy ilyenem van, szeretném kihasználni a dual channel adta lehetőségeket, de itt Pécsett már sehol sem kapni, és Pestről sem igen érkezik
..)
A kérdésem az volna, hogy használsz-e valamilyen videókártyát? Csak mert egy másik oldal fórumában olvastam, hogy valakinek elszállt a videókártyája 2-3 hét után, mikor a pci-e frek-t felhúzta 115-re.. Ennél a lapnál, pedig csak így lehet 3GHz fölé húzni, ha emeled a pci-e freket...
Nálam egyelőre 119-en van. Ez nem is gond még, mivel csak az integrált videó vezérlőt használom, de szeretnék mihamarabb befektetni valami középkategóriás kártyába... -
djdee
tag
Figyu, én 3 hét után cseréltem le egy ASUS P5LD2-VM-re...
Én vagyok az a srác, akinek néha (húzásnál soha!!!!) nem látta az egyik magot...
Tehát én is azt javasolom, hogy ASROCK-ot vagy felejtsd el, vagy teszteld mielőtt megveszed, mert lehet az enyém ''csak'' eccerűen hibás volt!
Hidd el számolásban szánalmas volt a konfigom, ami akkor még ASROCK 775TWINS-HDTV+D805+1,5GB DDR1 400MHz volt. Cseréltem lapot és ramot lényeges növekedést tapasztaltam... Eddig az új lappal nem volt időm bajlódni a tuning terén, mert az elején ezzel sem könnyű, rá kell jönni a hülyeségeire, de sztem a héten meg fogom húzatni a kicsikét végre 3,6-3,8-ra!
Tehát szerintem se ASROCK-ot vegyél! -
IstexI
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Erre az alapon is instabil dologról még olvastam... 1ébként gondolkodtam a használt vga-n is ha jó áron tudnék szerezni akkor elég jó alternatíva igaz 1ütt kb 1 tizessel megdobná az árat...
-
IstexI
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
''véletlenül'' nem látja a magot?
Ez érdekes, ennyire szar még ez a lap sem lehet...
Vagy egyszerűen instabil?
Tuningnál előfordul bármilyen lappal, de ezt a kockázatot mindeki maga vállalja be nem?
Csak aztán ne sirj, hogy nem szóltunk.
Nem fogok...
Közben még 1x utána néztem hasonló lapnak és nem találtam... Én nem azt mondtam, hogy ez a lap a legjobb a világon sőt (meglepő módon) én is látom, hogy szar. Viszont még 1x leírom, hogy egy 12k-s vga-hoz képest ami alapkövtelmény 1 übemájer deszkánál ez csak 3k-val drágább magyarul 1 vga árán majnem kapok 1 egész deszkát + vga-t... ennyi pézér még a szar is megéri... persze ha ki kell cserélni akkor bukó... épp ezért kérdeztem, hogy van-e más megoldás (márkásabb lap). Ha ez önfejű fejtegetés részemről akkor bocs, hogy zavartam.... -
IstexI
tag
ezt sem mondtam, hogy váltani akarok... Épp ellenkezőleg, most venném és nem akarom kidobni 1 köv fejlesztéskor, ddr1et biztos ki kell...
-
IstexI
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Köszi látok... olvastam... Előbbiekből következően nem érdekel, hogy szar a hang meg 1éb problémák a gépet NEM fogom ''használni'' csak számolni fog (render)! Ha a legolcsóbb vga 12k ez a lap meg 15k (vga-val) akkor 3k-ért bármilyen rossz lehet főleg ha még 20-30%ot tuningot produkál (szerinted nem?)... tuningcuccok nélkül max 40%-ot kapsz és erre lettem volna kíváncsi, hogy lehetséges-e.... de akkor köszi...
-
KrAt
veterán
Azt tudom, h a gáz összenyomásával / tágulásával ''áll elő'' a hideg, de mivel pontosan nem tudom, így nem akartam hülyeséget mondani

Én egyszer láttam egy VapoChill kompit, egyben, az olyan 200k körül volt. De nem tudom pontosan az árakat.
Köszi a segítséget, ha vmi hülyeséget mondok, javíts ki, úgy tanulok
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Okos Otthon / Smart Home
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- AMD Ryzen 9 9950X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Apple iPhone SE 2020 64GB / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem csak overclock, downclock
/bár a rev 1.0-ában nem vagyok biztos/