Hirdetés
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
nekem is p5ld2 van. A pci-e hagy 100on, a pci meg 33 on. Probál ugy. Nekem igy 150-160 on megy. 160-180 között nem 180-190 között megint megy. Probálgasd. Cpu config menüben is állitgasd a dolgokat. és a 1,45V feszt sztem felejtsd el. Annyi tuti nem kell neki tuningban sem, nekem 1,4 en megy 3,9 et
[Szerkesztve] -
djdee
tag
Köszi, de sajnos ezt már próbáltam és nem segített! Egyszerűen nem hajlandó +10% fölé menni! Sőt ha manuálisan állítom be a 150-et, akkor sem indul el!
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy szombaton elindult 3,4-en, de a winfos kb. 5perc után elkékhalálozott! És azóta a tuning nem megy!
Most végig teszteltem és +10%-on még elindul, de +15%-on már nem kap jelet a monitor és se kép se hang. Áramtalnítás után bebootol és kiírja az előbbi üzit! Nem tom mit kéne tegyek!

-
djdee
tag
Bemásolom ide is, hátha több szem, többet lát...
Sziasztok!
Nagy gondban vagyok és szeretném a segítségeteket kérni!
Pénteken lecseréltem az ASROCK 755TWINS-HDTV lapom, egy ASUS P5LD2-VM-re, mivel az Asrock-kal nem tudtam húzni a D805-öt (ha húztam, akkor eltűnt az egyik mag, semmi sem érzékelte, hogy dual CPU-m van!)
Most talán még nagyobb gázban vagyok, ugyanis, most már be se bootol húzva!!!
Akkár mennyire állítom a húzást, vagy akár csak simán annyit, hogy pl. +30% a többit állítsa be ő, semmi sem segít. A köv. hibüzit írja ki:
''Overclocking failed or Overvoltage failed!''
Ha én állítgatom a dolgokat, akkor pl. 180-ra állítottam az FSB-t, 1,45V-ra a feszt, DDR2-600MHz-et engedet maxnak a RAM-ra és General-XTX figyelmeztetésére a PCI-E-t szintén felhúztam 130-ra!
Tehát nem tom mi a gebasz! Én rontok el vmit, vagy a CPU-mmal van gáz???
Előre is köszi a segítséget!!! -
Ribi
nagyúr
ööö latom nemertettetek amit mondtam. Elvileg dual 533 megfelel single 1066-nak. Vagyis teljesen felesleges a dual 667-es ramot 800-on hajtani mert nem lesz tole gyorsabb mivel az esetek nagyreszeben lustalkodik. Jon az info a 800-as fsb-n max 6400 mega/sec sebesseggel. Erre ott figyel 2x 667Mhz-s ram amik igy dualban birnak a 10000mega/sec-et is de sohanemlesz kihasznalva mivel nem johet annyi adat akarmit is csinalsz.
seth probald ki plz hogy a ramokat visszaosztod kb 500Mhz-re es merd le, hogy lassul-e vagy sem! Vagy valaki akinek magas az fsb-je es eleg sokat tud valtoztatni a memoriak Mhz-en.
[Szerkesztve] -
-
_seth_
veterán
Ram: mindenképpen 667 MHz-es ramot érdemes venni mert későbbiekben még jól jöhet az a kis tartalék + tuningnál általában az alapból magasabb órajelű ramok jobban bírják az alacsony időzítéseket (Nekem pl most 800 MHz-en megy és 4-4-4-4 az időzítése) + mi van ha kifog vki egy kevésbé jól húzható 533-as példányt és tuningnál már nem bírja a 700-at sem? Akkor lenne jó a 667-es ram mert azok ált 800-ig mennek stabilan

Szal 667-est kell venni! -
Fori23
őstag
válasz
üzenetére
Hm.. ez érdekes ,mert nekem a 805 előtt egy 561-es volt, amit 4.2GHz/14x300/-en ment végig, és sokkal jobbnak éreztem a DC-t /3.8-3.9GHz/. Az igaz, hogy egy-két dolog ''idegesebben'' nyílt meg, vagy viselkedett, de a 805-öt színte nem tudtam belassítani. Érdemes legalább két HDD-t használni-lapozófájlt áthelyezni-, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet. És most a D920-nál nem érzek akkora különbséget, mint a 805-, és 561 között.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Aktive96
üzenetére
En a zsirosdeszkat hagymaval

Seth-nek 667-es ramjai vannak. Ha o visszavette alapra a rendszert, akkor a ramok mikronra ugyanugy teljesitettek, mint nalam az 533-asok. (fsb korlatoz) En ha kiszedem az egyik ramot, akkor 4150-rol lemegy az olvasas 4000-re, iras nem valtozik. Ici picit szamit mar itt is a dual. En nemtudom huzi a gepet, mivel hibas a procim. Set ha meghuzatja agepet 4.2G-re akkor 840-es fsb mellett meg mindig boven eleg a dual 533. Persze mindez csak elmelet es mint tudjuk az elmelet es a gyakorlat soxor igen messzeallnak egymastol. Igy a konkluzio : Fingom sincs
ja [link] Ha meg nemlattad volna.
[Szerkesztve] -
Aktive96
tag
van még 2 hetem gondolkodni, addig is :
mondjuk a régi rendszernél( semprom 2600+ + abit Nf7-s 2.0) az uj rendszer ugye látvánoysan jobb lesz (ha huzom , függetlenül hogy d805 vagy d820, )? és ezek tuti jobb választás mint egy a64 3200+ venice? -
Ribi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Mar miertne lett volna ? ott is 800 fsb mellett kihasznalta a 400-as ramokat teljesen. Azert veszenk 500-as ramokat emberek mert ha meghuzatjak a procit no az fsb monjuk 1000-re akkor az 500-as ramokat megintcsak teljes mertekben kihasznlajak. elvileg fsbx8 a szavszel, szal 533-as ram 4200-al tud olvasni, ami a tesztek alapjan igaz is. 800 fsb dual400ddr 6400 korul, es 6000-el tud is olvasni a tesztek alapjan. es igy tovabb.
JuSzT az a 280 az valszeg meg van szorozva meg 4-el es akkor 1100-as igazi fsb jon ki.
D805 190 mellett 760-as fsb-n jar, vagyis majdnem 50%+ volt az 531-nel.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Hm... Hát volt a 805 elött egy 531-m. Azt 280 fsb mellett használtam. A mostani 805-m is 3,8n jár.
Meg van az előnye a 2 magnak, de átlagban gyorsabb volt az 531-m. Szóval játék net stb abban jobbnak éreztem a 531-t.
Hát azért a 820ak 80% is megy 3,6-on, és ugysztem igen elveri a 3,8-n járo 805-t. PH! tesztből hiányoltam ezt, hogy ugy is össze kellett volna veti a 805 mássla hogy azokat is huzzák, nem csak ugy hogy ezt huzzák szénné. -
Ribi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Elmeletileg dualos 533-as ramok maximalisan megfelelnek es 667-es dual felesleges mivel az 533-as ramokat csak 1066 fsb mellet hasznalja ki(2x533). Ha ki akarja hasznalni a 667-es ramokat akkor az fsb-t 1334-re kellene feltolni, ami kicsit sok. Mindez elmelet.
-
Aktive96
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
szia elolvastam azt a cikket már min 5x
szoval véleményed szerint d805 és ''sima'' 2x1gb 667mhz samsung (30e) a nyerő, lap esetleg? -
GeneraL_XTX
veterán
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Samsung 667 ram bőven jó a 820 hoz. + asus p5ld2. Vagy kingmax lila chipes 667 ram, az megy 900 körül.
820 36K p5ld2 24K 2*1gb Samsung meg 32K Ez bőven tuning darab. 280fsb-t simán szereti a lap .
Nálam sokat számitott a 800 fsb , érezhetően gyorsabbak voltak a dolgok a mindennapi használatban . -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Aktive96
üzenetére
Érdemes lenne elolvasnod a PH! 805 cikkét ott érintik ezt a kérdést is
és a teszteknél látszik,hogy mennyit számít a 800fsb valós alkalmazásokban
a PH!-s tszt szerint nem sokat ezért a PH! a 805 ellenében+ugye +pénz nem ajánlja a 820at!!!
én 805-t vennék 2x1giga 667 rammal és felhúznám 3.8 giga környékére
szvsz jobban megéri mint a 820 mert annak a húzása jobban igénybeveszi a lapot meg amemóbólis márkásabb tuning darab kell!!!
[Szerkesztve] -
Aktive96
tag
sziasztok, 2 hét mulva(érettségi után) megyek gépet venni, nagyon vonzó ez a proci ,csak az egyik d 805 tulaj azt mondja hogy inkább 820-t érdemes venni '' 800 vmije'' miatt, lenne pár kérdésem, ram-ügyben intel rendszernél azt mondják hogy dualkittel akár 30% telj. növelés,kérdésem:a 2x1Gb 667mhz(sima) samsung 30e-ért vagy 2x512mb dualkit min 23e(ocz)? (2x1gb dual kit már min 45e) , azt is mondják hogy RAM-bol minnél több annál jobb (nem?)
mi a véleményetek a d820ről (csak 6e drágább mindt d805), azt is lehet tuningolni (mondjuk 3,6gz-ig fölvinni)? ,alaplap mondjuk az az ASUS P5ND2-SLI
most van nekem egy abit Nf7-s 2.0 lapom és semprom 2600+-om, gondolom tuning nélkül az uj rendszer nem lsez látványosan jobb mint a régi vagy igen?
meg annyit hogy lesz kb 150e-m proci,hűtő, ram,lap, vgara, ebből kb 50e vga-ra, ebből a pénzből ki mit venné? előre is köszönöm

-
djdee
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Írtam az ASUStek-nek a problémámról tegnap és kb. fél órája már jött is a válasz, hogy távolítsam el az összes drivert amit az X-Fi kártya rakott fel, fizikálisan távolítsam el a kártyát és utána frissítsem a BIOS-t! Így elméletileg minden működni fog!

Hát nem tom, hogy ennyit meg ér e az új?
Szerinted érdemes vele vesződni? Stabilabb szokott lenni utána a rendszer? -
-
donzoli
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
akkor helyesbítek 133FSB-n szinte mindegy (és ez tényleg így van hidd el!) a dual... felette már számít!!
persze hogy nincs harag
-
Ribi
nagyúr
Muhaha
akkoooor prbald meg kiirni cd-re, barnemtom hogy lehet az exe-t kicsomagolni, valami *.ima van benne. Valahonnan le kell szedni indito fileket es azt kfirkantod RW-re.
Ja amugy ott van valahol, driver free boot disk is, az lenyegesen kisebb, de az is exe.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Most a bioszrol van szo vagy az alaplap driverrol ?
Egy 533-as memoria egyenkent kb ~4000Mb/sec-et birna, szal ha az fsb felmegy 1066-ra akkor hasznalja csak ti teljes mertekben a dual chanel-t, ha tenylegesen ki tudja hasznalni. Szal szerintem kicsit felesleges a gyorsabb ram, de ezt en gondolom igy, igazabol persze az elmelet es a gyarkorlat sosem ugyanaz.
Ha biosz frissitesrol van szo probald dos alol. -
djdee
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
xp és most néztem, hogy 64bites!

most töltöm le a legújabb BIOS-t manuálisan! Remélem elég egy .exe-t elindítani és magától megcsinálja a frissítést!
Szerk.: Nem .exe, hanem .rom a kiterjesztés! Így már kicsit nehezebb a helyzet!
[Szerkesztve] -
djdee
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
pü-t küldtem...
-
djdee
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
ASUS update fenn van, de sajna nem fut.
Köv. a hiba üzi: ''Unable to create NT driver service for DS_DEF.DLL! Unable to get BIOS information!'' -
GeneraL_XTX
veterán
a bootloláskor jól írja ki a ram igazodik az FSB-hez csak tuning esetén fog rendes órajelen menni de épp ezért kell hozzá ilyen ramot venni hogy tuning esetén ne ez legyen a hátráltató tényező
a pci-e frekit tuning esetén meg mindig emeld ez minden embernek segített eddig akinek nem ment a tuning ebben a lapban
az a baj hogy egy kicsit más a alapjaink BIOS-a
mindenestere a BIOS frissítés után a tuningot ne manualon kezzd hanem próbáld meg az asus saját profiljait használni hogy ott meddig megy
a legnagyobb pofil az 30% ami 3500mhz-et jelent
[Szerkesztve] -
djdee
tag
Na, a köv. probléma állt elő:
BIOS-ban beállítom 160-ra az FSB-t, PCI-E 100-ra, máshoz nem nyúlok. Mentés és a gép nem bootol. Áramtalanítás, majd boot indul, hiba üzi, nem megfelelő a CPU feszültség beállítása. Ok, BIOS vissza, freki beállít 1,300 V-ra, történet uez. Ezekszerint alapfeszen nem bírja a 3,2-t sem??
RAM kérdés:
BIOS-ban ez szerepel:
DRAM Frequency: Auto, DDR2 320MHz, DDR2 427MHz vagy DDR2 533MHz.
Bootoláskor pedig ezt írja ki:
PC2-4300 Dual Channel. Pedig a RAM-ra az van írva, hogy PC-5300 667MHz.
Tudom, elég lamma vagyok még a témához, de akkor sem értem!!! -
glacious
addikt
Be kell állítani, a processzortól is függ, hogy mennyire állítja be a memóriát alapból.
A kétszeres adatráta miatt, a 200/266/333 az 400/533/667-nek számít. És alaplapja válogatja, hogy miként jelzi ki a bios, de a windowsos progik általában egyféleképpen mutatják.
[Szerkesztve] -
djdee
tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
3,2-re húzva (pcie 120-ra állítva) pár perc után kékhalál!

Letudnád esetleg írni, hogy a BIOS-ban, mit és hogy állítsak, hogy biztos jó legyen? -
_seth_
veterán
Azért nem teljesen.
Mi a sávszélesség? Az amit éppen ki tud használni egy gép és azt ki is használja persze az nem feltétlen az amit a ram bírna maxon...
Szal a D805-nek is kell a DC természetesen és minél magasabb órajelen megy a ram annál jobban meghajtja max nem annyira mintha egy magasabb FSB-vel rendelkező gép hajtaná a ramot na de ne másik procihoz hasonlítsuk hanem saját magához
Röviden: A DC nagyon is jó inteles procinál sőt kötelezően ajánlott mert nagyon szereti és ki is tudja használni + a ram órajele sem mind1 bár ennél a procinál már az én 800MHz-em is több mint amire szüksége lenne de ettől függetlenül nem árt neki a magas ram órajel
(Intelnél a DC a single módhoz képpest kétszeres sávszélt jelent és többnyire ki is használja az összes proci) -
Ribi
nagyúr
Ehh csak most olvastam hogy a d805 nem is tamogatja speedsteppinget, en meg itt szenvedek a 14 szorzoval

-
donzoli
aktív tag
köszönöm _seth_, hogy vérgre megerősítesz!
természetesen nem mondok hülyeséget, csak sajnos General XTX még mindig nem látja át a dolgokat
erről beszélek: ''Azt nem tudom de az tény, hogy most 800Mhz-en a ramom kb 5000mb/secel olvas de a 630-al szintén 800-on ez az érték 8000 körül volt...''
hiába fut 800mhz-en 805el és 630al is, a 630 a nagyobb FSB miatt sokkal jobban kihajtja a memót... ennyi... nincs ezen mit toldani ez tény és nem vita tárgya, csak van aki keveri a dolgokat és nekem mondja, hogy nemtudom, hogy mit beszélek... -
_seth_
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Akkor töltsd le a legújabbat mert nem lehet összehasonlítani eltérő verziókat!
-
Ribi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Lehet hogy bug de akkor is azt mutatja
[link]
Soot seth-nel 333-at ir memory bus-ra nalam meg csak 266-ot
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ribinek jobb a ramja mert single módban is annyit megy mint dualban

-
GeneraL_XTX
veterán
nah a teszt rejéig kivettem az egyik ramomat és a memóriolvasás visszaesett a felére...2056mb/sec
érdekes..... -
Ribi
nagyúr
Senki nemjott meg ra hogy lehet 14-re venni a szorzot ?
-
_seth_
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Írt
8000 hihetetlen? Volt az több is
Rakd fel a legújabbat.... min 1-2 ezerrel mutat többet a 2.80-as mint az előző verziók 
A D805 toplistában nekem egyébként ott vannak az everest által mért memória sebességek tuningolva és alapon is
(Ribi-nek is szól!)
(Ui: 266-os fsb? a 630-am 274-es fsbvel ment 4,1 Ghz-en
Vannak gépek amelyek 10 ezer fölött kapnának lazán.....) -
Ribi
nagyúr
Lenne egy keresem valakihez, akinek biztos megy a dual chanel, hogy vegye vissza egy teszt erejeig a az fsb-t alapra (133) es merje mar le hogy mennyit mert ramokra iras/olvasasra. (533 ram sebesseg mellett).
-
GeneraL_XTX
veterán
hát igen de vita ott kezdődött hogy azt írta hogy mind1 hogy dual-ban vagy nem dualban hajthuk a procit és ez egyáltalán nem mind1
SlyGrindernek ebben igaza vaolt elég nagy hülyeséget írt szerintem is...mondjuk ezt finomabban is le lehetett volna írni
én csak amd64-hez tudok viszonyítani a mostani procim 5100mb/s-on olvas és a régi 3500+-om sem olvasott sokkal többen 5500környékén ha jól emlékszem
8000körül meg elég hihetetlen mert az everest 8000-et csak aExtremeEdition prociknak ír 266-os FSB-vel
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Hamar igy ramokrol van szo valaki akinek dualban mennek a ramok ki tudja probalni hogy mennyivel ir es olvas ? mert nekem olvasva hozza a 4200-at, bar 1 memoriaval is, de irni csak 2800-al ir. Es kivancsi vagyok hogy akkor mennek a ramok dualban vagy sem. Vagy ezt hogy lehet biztosan megtudni ?
-
_seth_
veterán
válasz
Slygrinder
üzenetére
Nam kell ennyire letolni... nem mond hülyeséget egyébként.
Melyik használja ki? Maximálisan? Azt nem tudom de az tény, hogy most 800Mhz-en a ramom kb 5000mb/secel olvas de a 630-al szintén 800-on ez az érték 8000 körül volt...
Teszt:
''Az Everest memóriamérésével kezdtük tesztjeinket, a Pentium D 805 az alacsony, 133 MHz-es FSB miatt alapórajelen igencsak lemaradt a többi Pentiumtól. Ugyanakkor, ha utánaszámolunk, akkor a memóriavezérlő és a processzor igen komoly eredményt értek el, hiszen 133 MHz-en dual-channel módban a maximálisan elérhető sávszélesség 4200 MB/s (2 x 2100 MB/s), melyet a rendszer olvasás közben szinte 100 %-osan kiaknázott. Tuningolva, 190 MHz-es FSB-vel a rendszer hozta az elvárhatót, az 200 MHz-es FSB-vel rendelkező processzorok értékeit közelítette meg.''
ú
A dual vs nem dual egyáltalán nem mind1... amdnél régebben mind1 volt de intelnél régen sem
A ram és az fsb szoros kapcsoltban állnak és minél nagyobb az fsb annál gyorsabb a ram (ameddig bírja...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4531,90% Akksi
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- HP EliteBook x360 1040 G11 - 14" WUXGA Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 512GB - Win11
- Motorola Edge 50 Pro 512GB Black Beauty Karcmentes állapot 12GB RAM 6 hónap garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen /12Hó garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(a Ph! tesztben emlitették hogy oblivion már kihasználja a 2.magot)

, kinek kell hinni? akkor most szimpátia alapján kell dönteni?
szoval véleményed szerint d805 és ''sima'' 2x1gb 667mhz samsung (30e) a nyerő, lap esetleg?