Hirdetés
- Mobil flották
- Netfone
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
thunder33
csendes tag
sziasztok!
Van egy 805-ös procim, gyári hűtő van rajta. a kérdés a következő lenne mennyinek kellene lenni a hőmérsékletének?
Asus alaplapom van és a ps probe 2 alapon 55 fokot mér terhelve pedig 62-65.
ez vajon jó vagy csak én tartom soknak?
Válaszokat előre is köszönöm

-
törölt tag
válasz
Armando_19
üzenetére
''Lightning Data Transport - the old name of the HyperTransport computer bus'' - ha jól értem akkor LDT = mai HT, tehát az AMD procikban van.
Neked meg egy 805D-d van tudomásom szerint! 
Magyarázzátok el hogy mit nem értek
, lehet hogy én vagyok nagyon fáradt! 
-
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
szvsz a lehetséges instabilitások a magas fsb-ből származnak
-
törölt tag
válasz
Armando_19
üzenetére
De miért érdekes számodra az LDT?

-
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
Lightning Data Transport - the old name of the HyperTransport computer bus
[link]
ennyit találtam... fsb gondolom világos - az összefüggést viszont nem értem -
Armando_19
őstag
Valaki?

-
Armando_19
őstag
Nemtudjátok hogy LDT és fsb között mi is a pontos különbség? Mennyinek kell lennie az értéknek?
-
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
-
Armando_19
őstag
Hát ja bele kéne nyúlni rendesen...
Az tény hogy durvát megy a procim.. kb E6600 szint 3800on.
Csak más lap kéne alá...

na meg kell 1 másik ház is, mert mostaniban nem férek el vizpumpától... igy is tolja fel kicsit a VGA-t.. szal lehet előbb lapot meg házat kéne venni...
Másik ramom ma jön meg.
Milyen a blokk? mutass képet!

-
Joe215
aktív tag
Eladó sorba került a procim, ha esetleg valakit érdekelne.

[link]
[Szerkesztve] -
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
tyűűű, akkor mélyen bele kell nyúlnod a zsebbe
6600GT-re van egy faja blokkom![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
megéri váltanod? ki fogod használni az új cuccot? a vidkarit gondolom...
-
Armando_19
őstag
Hát először mindenképpen alaplapot fogok szerintem cserélni. Megvárom mig kijön a DFI Infinity 965P, elég jókat olvastam róla.Ha nem az akkor P5N-E Sli.
Memóból ezt néztem ki
CZ 1 GB DDR2-667 Kit(OCZ26671024ELGEGXT-K, Gold GX) CL4 4-4-12
havernak megy 800-on CL3-at

Proci az vagy D915 vagy E4300.
VGA az meg szerintem 8600GTS lessz. Nemsokára kintvan már az is hála istennek!
Nem vizzel hűtöm... Szeretném, csak úgy voltam vele, hogy minek vegyek erre a karira blokkot...Amúgy meg pont az én karimnak a legszarabb a gyári hűtése az összes közül.. -
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
procit, lapot, memót? mire cserélnéd? inkább egy jobb vga-t aztán hasít minden!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

szerk: 6600GT-t is vízzel hűtöd?
[Szerkesztve] -
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
sajna nálam 915 és 920 nem játékos, mert lapom nem szeresse... 930 meg csak a kevesebb hőtermelés miatt lenne jó - a mostanit se használom ki

-
-
StaMiNa
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Hát, ez nem tul biztato stabilitas. Szerintem PI nem éleg egy igazi huzashoz.
Orthos kell a népnek hogy azt mondhasd h STABIL azon a mhz-n. És legalabb 30 percet futva -
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
fotózd le
nekem ma visszakellett vennem defaultra a rendsezrt mert furcsa hirtelen fagyásokat produkált - majd ha lesz időm, kiderítem mi is okozhatta -
Armando_19
őstag
kicsit piszkálgattam megint a cuccot...
1.625 fesszel 4180-on lefut a PI, eljutok paint-ig, és mikor rányomok hogy mentés, lefagy

-
Joe215
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Én a 4,3 Ghz -hez állítottam be 1.6 V -ot a BIOS -ban, így lett ténylegesen 1,54 V.
Léggel nem mertem többet adni neki. -
Joe215
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
BIOS -ban beállított vagy a tényleges fesz volt ennyi volt?
-
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
1,6V?
megküldted ám 
KrenAtesz: lassan tavaszodik, nem kell már sokáig sál
[Szerkesztve] -
Zájec
veterán
válasz
Armando_19
üzenetére
én szurkolok neked menni fog az..

majd Atesz megsúgja a dolgokat neked..
-
Joe215
aktív tag
Mici Mackó nem reagál?
Biztos el van havazva, pedig a vizsgaidőszaknak vége!
-
Armando_19
őstag
Hát igen még csak most néztem a radikalmod-os linekedet, hogy miket alkottál!!

Elismerésem! Így nem csodálkozok rajta hogy megtod oldani olcsón.
Nekem is tetszik ez a HR-05. Kéne 1 az NB-re, az SB-re, meg a PWM-re. És akkor nálam HR-05 triumvirátus lenne.
Winner_Hun meg 1 állat!!!!

-
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
igaz, szerencsére ha maradok az asus-nál akkor az alsóbb szegmenben csupa kompatibilis lapot találok, a nagyágyúkat meg nem tom megfizetni
bár kérdéses, hogy fejlesztek-e a közel s távoljövőben - egyre mobilizálódunk
a 8k enyhe túlzás egy nikkelezett rézdarabért, szerencsére én megoldom 1k-ból, + 1k a 2 gyorscsati
a hr-05 még jól is néz ki, telerakhatod vele a lapot
mint winner_hun a batokkal 
-
Armando_19
őstag
Ja hát igen ezt ismerem. Láttam valamelyik magyar oldalon áruljál 8K!!!!! ért.Hihetetlen milyen drágán mérik ezt a kis bizét...Én is szívesen vennék, ha tudnám hogy tovább tudom vinni következő lapomhoz...
Hát gari már nincs rá. Mondjuk eladásnál lehet nem egészen pozitívum ha megvan forrasztgatva a cuccos.(Tény hogy árulom 1 ideje, de senki még csak le sem köpte a lapom..mondjuk tudom hol lehet gyorsan tutira eladni!! IRC)
Megvárom a kövi lapomat lehet ezzel mosefet hűtéssel..
Bár magam ellen beszélve(hatalmas dilemma zaljlik le bennem) a HR-05 az simán továbbvihető bármilyen lapra eredeti rendeltetésként használva South birdge hűtőnek...
ÁÁÁÁÁÁ! -
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
ha már van víz akkor mindenképp azt választom: hatékonyabb, olcsóbb is

az én asusomra ilyen kell: [link] persze ami rákerül az saját tervezés lesz
3pines ventialjzatot le kell operálni róla
én sajnálnám a gari miatt, de pl előző lapomon a ledet cseréltem kékre a lejárta után 
-
Armando_19
őstag
Hát igen nekem más a helyzet. Jelenleg (de ezt lehet előrébb párszor már leírtam) van a sima borda, rajta valami 4cm venti@4000rmp..., feletett kiflexeltem a házat, és ott hasít a 12es Halkpenge 12V-on.mondjuk annak úgy nincs sok hangja.
Idegesítő számomra hogy NV chipek ennyire melegednek... lassan itt az ideje váltani... -
Joe215
aktív tag
AB9 -en Silent OTES hűtés van, én annyit javítottam rajta rá aplikáltam egy P3 procihűtő ventijét.

Guruba levettem a ford. minimumra így hangja sincs és van légmozgás -8 fok. Így alap 31 - 32 fok, terhelve 57 - 58 fok max.
-
Armando_19
őstag
Amúgy én víz helyett kitaláltam valami más megoldást PWM-re, de nemtom hogy másfajta alaplapon is elférne e.
Thermalright HR-05. nálam pont ugyanakkora a PWM lukátlója mint a southbridge-nek. Nagyon minimális moddolással fel lehet rakni rá!! 2 hőcső +8cm venti gondolom már megfogná!
Modding alatt azt értem, hogy a lapon található 3pines ventialjzatot le kell operálni róla.nem nagy művelet!! Akkor viszont adnék a cuccnak rendesen!!!
-
Armando_19
őstag
Hát az tökéletesen rendben van, hogy a teszt lefut. De hosszútávon nem tesz jó az iszonyat szintű megterhelés. Szerintem vedd kicsit visszább a procit amíg nincs új tápod, főleg ha ennyire ingadozik!
De akkor a PWM szenzorod volt 70 fok? 100fokot bírnia kell, de nem kockáztatnám. -
gfefe
őstag
bár a baj az, hogy 1, 5 feszt adtam neki amikor 4000en volt és akkor is piszkosul ingadozott a fesz... 1,4 és 1, 5 között....
bár stabil volt a randszer tasztel is alátámaszotatam... -
gfefe
őstag
akkor azt mondjátok a tápnak a 100 fokot is bírnia kellene? Megrántahom vajon

-
gfefe
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
Igen az everestben olvastam a táp hőfokát és szerintem az korrekt eredményt hoz...
szerintem nem fog a proci melegedni, de ha mégis akkor veszek egy nagyobb radit
a táp kérdése pedig húsvét előtt nem lesz az biztos mert akkor lesz legációm...
-
Armando_19
őstag
Hát nem csodálom hogy éget. Biztos hogy nem 30-40fokos!

Elég rakoncátlan kis dög ez..De ahogy olvastam sok helyen, csak Nforce chipes rendszereknél szaladgál fel ennyire.
Nembaj. Jön lassan a DFI új üdvöskéje!
Arra úgyérzem érdemes lessz váltani.Mindíg kitalálok valamit hogy milyen lapom legyen, aztán utánaolvasok, és rájövök hogy annyira nem bejövős.De ez....
Dfi Infinity 965P -
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
fordulatszámmérő szintén kijön, + egy fordulatszámszabályzó

az én lapomon nincs PWM-szenzor, a mosfet-borda viszont éget
mindaddig amíg fel nem vizezem azt is
a rossz minőségű tápok miatt lehet h jobban melegszik, többet kell dolgozniuk talán )) -
Armando_19
őstag
Hát nekem pl kijön 1 fordulatszámmérő, amit 1 sima 3pines alaplapi venticsatira tudok rábökni, de hőmérsékletet az sem mutat!
Tehát kezd egyre biztosabb lenni hogy a PWM-el keveri.
gfefe:ha pwm szenzor 70 fokon kezd az lehet kicsit zizi. sok fórumon azt mondják, hogy 100 fokot simán bírnia kell, de én azért nemszeretem ha valami ilyen meleget nyomat a gépben. nekem full full terhelés alatt megreked ilyen 75 körül amúgy.
Mod: Mennyi feszt adsz neki és hány mhz-n? Sok fórumon olvastam, hogy a rossz minőségű táptól is iszonyat melegszik PWM. Azt ne kérdezd miért.
[Szerkesztve] -
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
nekem gyanús, hogy az alaplapi PWM-értékeket nézte a táp hőjének

-
Armando_19
őstag
azért próbáld ki hány fokos lessz cpu 4 óra cod2 után

nekem az megizzasztja.emiatt fogok most nagyobb radit szerezni. Pumpa 960L/H. akár ifaradit is köthetek rá!!!

Tápnál szerintem még nagyobb para ha annyira felmelegszik.Próbáld meg minél hamarabb lecserélni az a kodegányt. -
gfefe
őstag
a táp az már más tészta... az képes felmenni odáig sőt fölé is.
-
Armando_19
őstag
-
gfefe
őstag
bár a kérdés, hogy mennyire emelkedett vona ha hagyom, hogy még menyen a teszt...
Amúgy vista van mellette és piszkosul kihajtja a procit... vmi retenetes gyors a gépem
nem is gondoltam volna , hogy 3800 as cerkám után ennyire gyors lehet
Amúgy a konfigom az adatlapomban van... mennyit fogyaszt ez kb...? -
Armando_19
őstag
Japp.Tény és való.
Szerintem lehet találni itt ott olcsón FSP tápot. Mondjuk ebben az árszegmensben, az én véleményem szerint 400W Enermax Liberty. Volt már alatta nekem is 4 különfajta konfig, és egyik sem tudta kicsit sem megizzasztani.Pedig volt iszonyat optikai tuning meg minden szir szar, atomerőmű teljesítményű géppel.

-
gfefe
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
őszintén én se... , de szügségmegoldás volt... remélem találok jóminőségü tápot olcsón... 450 es ciffet láttam 14 táján... az jó?
itt a link: [link] -
gfefe
őstag
válasz
Armando_19
üzenetére
a táp hőmérsékletére gondoltam
mert attól félek, hogy ez is leég

a procim alapon 40 hajtva 53-55 fok körül van... -
Armando_19
őstag
Hát a 400W Codegen táppal ne nagyon próbálkozzál azért vele szerintem. 4000 1,45 fesszel nice, jó kis darabot fogtál ki belőle. Szerintem addig ne nagyon piszkálgasd a procit, amíg nincs normális tápod,de nálam vízzel néha felmegy 55 fokra CPU. Mondjuk az 4-5 óra cod2 után van. De nem igazán jelent neki gondot.
-
gfefe
őstag
na hali.
Leteszteltem a gépet. és kifogtam 1 tuningos darabot... 1,45V on 4000 simán...
na itt füstölt el a tápom...
Gyorsan fel a számtekboltba... nem volt semmijen normális táp így egy ideiglenes 400 as codegen tápot vettem
Kérdés... mennyi ennek a max hőfoka mert most a kis rohadék az everest szerint 50 fokos...
mennyinél hal meg... csak, hogy mennyire húhatom a procim.... -
Joe215
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Jó választás lehet a DFI lapok általában minőségi deszkák
-
Joe215
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Sima AB9

De nekem az NI8-SLI GR -nek a hangkártyája nagyon tetszet. Azt sajnálom.
[Szerkesztve] -
Joe215
aktív tag
válasz
Armando_19
üzenetére
Nekem is Abit NI8-SLI GR lapom volt nem ment 3,8Ghz -nél többet benne. Cseréltem AB9 -re láss csodát 4,3 Ghz lédhűtéssel.
Stabilan most léggel 3,9 Ghz -en megy 1,475V BIOS-ban beállítva.
Alap hőfok 37fok terhelve 100% 56-57fok. Normál hőmérsékletű szobában 23-24 fok. -
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
nem lehet egyértelműen eldönteni: [link]
szerk: lista alapján én a B-re szavazok, de lehet hogy jóval elterjedtebb is
[Szerkesztve] -
shteer
titán
válasz
Armando_19
üzenetére
B-s
-
Armando_19
őstag
válasz
Vandit.
üzenetére
Hát figyelj.Az újabb játékok már kihasználják 2 magot, szóval a jövő mindenképpen azé. A vista is valószínüleg hamarosan használható oprendszerré válik.Mindenképpen aztmondom, hogy 2 magos rendszer.

Csak lapból vegyél mindenképpen mellé core2readyt.Ab9-ről jókat lehet hallani D805 mellett is

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Mini Pc HP ProDesk 600 G4 / EliteDesk 800 G5 // 6-9. gen // i3 / i5
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Neked meg egy 805D-d van tudomásom szerint! 

CZ 1 GB DDR2-667 Kit(OCZ26671024ELGEGXT-K, Gold GX) CL4 4-4-12
1.625 fesszel 4180-on lefut a PI, eljutok paint-ig, és mikor rányomok hogy mentés, lefagy

mint winner_hun a batokkal