Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
djdee
tag
A sok próbálkozás után úgy gondoltam megnézem mit csinál pl. 3,4-en! És láss csodát ott a két ablak!
És íme az eredmény: [link]
Ezek szerint tényleg komolyabb lap kell alá! Ugye, ez a lap hibája lehet? Nyugassatok meg, hogy nem a procim szar, hanem a lap túl alacsony kategória hozzá!
Ha meglesz mindenem (hangrendszer és VGA), akkor asszem lap csere fog következtni!
Szerkesztve: Csak azt nem értem, hogy a SuperPI 1M miért adta a köv. eredményeket:
2,6 GHz (ment mind2 mag): 1m 04 sec
3,6 GHz (valszeg csak 1 mag): 5x sec
[Szerkesztve] -
djdee
tag
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Dehogy sértődök meg!
Egyébként akkor lehet rossz verzíót töltöttem le, itt nincs választási lehetőség. Rányomok a Torture Test-re és elindul a test! -
Fori23
őstag
Belehet állítani, ha nem ott van.
PCIE frekv.: 100
PCI frekv.: 33.3
Spread Spectrum: disabled
Chipset Configuration-nél, próbából a NB Core Voltage-t High-ra rakhatod, a memória frekvenciát egyelőre állítsd a memóriáid névlegesére. Tehát, ha 400MHz-es memóid vannak, akkor oda. Milyen ramok azok, felemás? -
Fori23
őstag
A manualsban nézd meg hol van, áramtalanítsd az egész gépet, és rakd át a jumpert kb
10másodpercre. Utána mindent újra be kell állítani a biosban, tehát figyelj oda. Ez csak egy a próbálkozások közül, de hátha. Az elemet is kiveheted 5percre, ha nem találod, a CMOS jumpert.
Ha van a biosodban olyan beállítás, hogy PCI-E és PCI, az előbbit rakd 100-ra,
utóbbit 33.3-ra -
-
djdee
tag
Na, már kezdem unni!
Újabb teszt, kicsit másképp!
Először is az előbb 1MB-s teszt volt a Systoolnál, azért volt valszeg olyan sok!
Most pedig elindítottam az Everestet és a Systool-t is egyszerre!
Eredmény: Everest szerint mindkét mag 100%-on futott, Systoolnál pedig 512k-s csomagokkal, 12,17sec és 15,66sec jött ki!
Látszik, tudom, hogy kezdő vagyok ezen a téren, de szép lassan összerakom a dolgokat!
-
djdee
tag
Frissítettem a BIOS-t és már látja mind a 2 magot!

Most nem tom, hogy sírjak vagy nevessek!
Ugyanis a tesztek még mindig nem 100%-os eredményt mutatnak! [link]
Szerkesztve: Amint látni az Everest szerint most is csak a második mag megy, míg SpeedFan szerint mind2, csak fél terheléssel.
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Haat ez tenyleg erdekes. Nemtom hogy azert nemengedte mert nemismeri fel az alaplapot vagy azert mert a procin tenyleg csak 1 mag megy. Nalam a HT-s P4-en is lehetett 2 tesztet futtatni, bar mind2 alaplapot felismerte. Az meg is magyarazna az alacsony homersekletet, mivel ekkor csak 50-55W korul ad le a proci. De nem akarunk remisztgetni. Amugy hol vettem a procit ?
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
szerintem egy bisz frissitest ejts meg. Neztem az alaplap leirasat es ott irtal a Pentium D-t
Amugy marhajo mert nekem az 1-es mag hibas. Ha egyszerre inditok 2 superpi-t akkor az egyes mag problemazik valamit es nemszamol, de a 2-es mag kiszamolja
Lehet neked is sikerult kifogni egy szart. Lehet most csianltak ebbol is egy szar szeriat?
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Hát nem egészen, mert itt nem egyszerre fut a 2. Mindegy
Vmi processzor igénylő dolog futott közben, hogy ennyire lassan számolja ki az 1M-et?
Minjá jön vki még, de szvsz ez nagyon lassú, itt vmi nincs rendben. Ennél még sztem egy 1.7-es cerka is gyorsabban számolja ki...
második link tökéletes, de szvsz nagyonlassú

[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
-
dom1n0
őstag
Új teszteket nem csináltama régieket küldöm:
Asus p5nd2-sli 2x512 ddr2/667 : 3900 (erről van hiteles kép ) -
KrAt
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Köszi

Minjá fel is teszlek
-
GeneraL_XTX
veterán
Nah KrenAtesz unszolására én is nekiálltam a procit nyúzni és belevettem egy kis fesz emelést is
Asus P5LD2+gyári hűtő+2x512mb samsung 667 ram
1,400 volton 3806mhz FSB:190mhz
idle:52fok load:elérte a 70fokot is bár itt hozzá kell tenni hogy mint tudjuk az asus deszkák hőmérője egy kalap kaki kb 15-20 fokot felülmér mert megfogtam kézzel a procihűtő bordáját és korántsem éreztem 70fokosnak meg alapon is éppen hogy langyos akkor meg hogy lehet 47-50 fokos
a venti 2800rpm
Prime 1M:38s 2M:01,26 4M:03,09
kb ennyi még tesztelem tovább -
djdee
tag
Aham, valszeg meg van a turpisság, bár én nem értem!
Tehát adatok:
CPU Fan: 2519RPM
Temp1: 25C
Temp2: 27C
Temp3: 44C
HDD0: 18C
HHD1: 29C
Eddig nekem a Temp3 a VGA hőfoknál jelenítődött meg, mert az az érzékelő jelenleg nincs bekötve, hisz alaplapi cuccot használok. Lehet itt a CPU-nál méri a valós értéket?
-
slett27
addikt
Lehet, teszt közben throttlingolsz ? Tedd fel a RMClock-ot és tiltsd le benne a Thermal Monitor 1-et, de lehet BIOS-ban is kilehet kapcsolni, amint eléri aproci a 60C-ot már visszavesz a frekvenciából így persze hogy nem fog melegedni.

Sztem kellene venni egy lézeres hőmérőt Conrad-nál csak 40k. Az lenne a pontos, de így is csak a hőcsőre tudnál max rámérni.
-
djdee
tag
BIOS adatok:
Hardware Healt Event Monitoring
CPU Temperature 29C/82F
M/B Temperature 25C/77F
CPU Fan Speed 2350-2500 RPM
Vcore 1.312V
+3.30V 3.414V
+5.00V 5.232V
+12.00V 12.144V
LCD kijelző szerint: CPU Temperature: 27-28C
Tehát akkor most mi a helyzet?
Ja, a gép természetesen továbbra is 3620MHz-ra húzva...
[Szerkesztve] -
djdee
tag
A szobában 22C van. Motherboard monitor sajnos nincs, de mindjárt letöltök és felteszek egyet. Már qvára érdekel, hogy sikerült jól szellőző házat csinálnom, vagy vmi sz*r van a rendszerben?
Egybéként azon kívül, hogy a procin van egy Artic Cooling 7 Pro, a házban van hátul egy 10cm-es, oldalt egy 12cm-es és elől 2db 8cm-es venti is. Hangjuk alig van, szinte csak a vacak DVD-író hangját hallom (amikor felpörög) és azon kívül csak vmi számomra jelentéktelen hang szűrődik ki. -
djdee
tag
Nem ismerem ezt az OCCT progit, de szerintem vmi nem stimmel, mert másodszorra is lefuttattam és továbbra is 30 perc után nem ad semmi infot a szerkezetről! Az everestben a hőfokot nyomonkövettem, a prociterhelés folyamatosan 98,8% körüli volt, de semmi egyéb infot nem sikerült szereznem.
Most futtattom a Torture tesztet, proci terhelés 97,5%, de megint csak 0-kat ír ki a többi info helyén. Segítene vki? -
-
djdee
tag
Köszi, csakugyan, csak azelőtt nem vártam meg míg betöltődik a cucc. Most is kb. 3-5sec volt.
Tehát akkor most terhelés nélkül 3,6-on, Everest szerint: 30C, LCD kijelző szerint: 28C. Nem sok a különbség.
Mivel tudnál szerintetek a leginkább 100%-on járatni a CPU-t. 2db Prime95 futtatása elég lehet? Vagy vmi más? -
djdee
tag
Everest fenn van. Kerestem benne, de nem találtam hőmérsékletet. Merre lelem meg?
BIOS-ban pedig egy több napos használat utáni újraindításnál (mert sikerült elcsesznem a VGA drivert) ua. hőfokot mutatta, mint a házon, talán ha 1C volt az eltérés.
Akkor most mi a helyzet?
(Igaz, most néztem az Everestet és CPU használatra 1mag 2%-ot ír!
) -
Ribi
nagyúr
Most mondok egy vicces dolgot, valahol olvastam hogy tobb sli kartyahoz nem kell az osszekoto csatlakozo de ez most nem tartozik ide.
Namost ezutan elolvastam mit irnak a EM64T-rol az intel oldalan es asszem hulyesegeket beszeltem
Ugytunik 64 bites csak nem kepesek ''emberi'' nyelven rairni. Mivel mindig ki kell talalni ugyanarra a dologra minden gyartonal valami elnevezest, itt is EM64T-nek neveztek el nehogy valaki (pl en) ertse mirol van szo. -
Ribi
nagyúr
Azert feltetelezzuk hogy nemvalos mivel elvileeddig a leghatekonyabb a vizhutes es azzal is igencsak jonak minosulne egy 100W eseten ez a homerseklet. Nekem egyszer volt olyan hog y felraktam valami motherboard monitort mert kellett egy szoftveres procihutohoz. Regi prociknal mukodott is. MB monitor minden senzorra 3 erteket mutatott 1 valosat egy annal magasabbat es egy alacsonyabbat. Nemtom miert 3-at de annyit mutatott. Eloszorre veletlen az alacsonyat allitottam be. Innentol minden program azt mutatta hogy csak 30 fokos a proci. Neztem ha a ventit letekerem akkor sem nagyon valtozott. Orultem is milyen jo, neha ugy jatszottam hogynem ment a venti. Proci lehetett vagy 90 foknal. Aztan kezdtem gyanakodni hogy ez nemlehet. Aztan rajottem
Szerintem nalad is valami ilyen lehet vagy csak az alaplap szarul mutatja. Elofordul. -
djdee
tag
Ez a válasz mindenki beírására menne:
Tehát ezt a hőfokot a saját ''hőmérője'' mutatja a ház LCD paneljén! Ha szerintetek, ez nagyon nem valós, akkor pls. mondjatok vmi progit, ami viszonylag (vagy teljesen) pontos adatot szolgáltat.
Sajnos tényleg nem vagyok már olyan nagy guru és nem vagyok teljesen naprakész a dolgokban, tehát ha hülyeséget írok, nyugodtan ki lehet javítani, nem fogok megsértődni! Most igyekszem bepótolni a néhány éves lemaradásom a témában.
És persze szívesen tanulok!
-
Ribi
nagyúr
válasz
Richard CHEF
üzenetére
64 bitet tamogatja valszeg nem azt jelenti hogy 64 bites, mert akkor azt irtak volna ra hogy 64 bites.
-
gorlin
őstag
válasz
Rover623
üzenetére
EZUTÁN MÁR NEM SZABAD RAJTA TEKERGETNI SEMMIT!!!
Leszedni pedig úgy kell, hogy egy lapos csavarhúzóval (vagy egy takarólemez végével) a pöckökön levő nyíl jelzésének megfelelően 90 fokot tekerünk rajtuk, majd erősen felhúzzuk őket.
Igazad van ,tudtam hogy valahol tekerni kell rajta,csak már elfelejtettem hogy levételnél
Őszintén megmondom egyszer próbáltam ki kényszerből 2 napra utána jött az utódja. -
Sárpac
nagyúr
válasz
Richard CHEF
üzenetére
Nem jó választás akkor inkább 920 930as proci a nyerő vagy vársz 2-3hónapot és Conroe!
-
Richard CHEF
csendes tag
Sziasztok! Most szeretnék venni dualcore procit... Egy intel 820-ra gondoltam, 2.8-as dual... namost, ez 64-bitet is támogat, tehát 64 bites, mint egy amd? Mennyire lehet ezt húzni, van olyan jó, mint a 805-ös? EGYÁLTALÁN JÓ VÁLASZTÁS 40 ezerért?
-
Rover623
félisten
A 83 fokra nem gondoltam, hogy túl magas lenne, hisz az alaplap default beállitása 75 foknál kezdi a ventit 100%-on pörgetni.
Attól hogy te nem gondoltad magasnak, attól még az...
A D805 hivatalosan egy 05A proci, 64 fokos TDP-vel. De a 05B-s változatú Thermal Design is megáll 70 foknál...
Tehát alapon, a gyári hűtővel maximum eddig melegedhet...full fordulaton.
Az hogy az alaplap default beállítása micsoda, az ne érdekeljen..az egy f*szság...
75 fokon már shutdown-ba illik rakni a procit...ha meg nem teszed meg, lekorlátozza ő saját magát...
Valószínű hogy nincs rajta rendesen a cooler.
Pláne ha úgy tetted fel, mint ahogy gorlin írta:
Szóval a lényeg hogy azokat a pöcköket eltekered ,rárakod a hűtőt a proceszorra és a kis pöcköket benyomod a helyükre és tekersz rajtuk eggyett.
A ''pöckök'' gyárilag a behelyezési állásban vannak, vagyis teljesen felhúzott állapotban vannak és a pöckökön a bevágás sugárirányban áll...
Ha nem így állnak, akkor a behelyezés előtt ebbe az állapotba kell őket hozni.
A felhelyezéskor a pöcköket lazán a lyukakba kell illeszteni és erőteljes nyomással bepattintani őket. Lehetőleg egyszerre kettőt, egymással szemben. Aztán a másik kettőt, átlósan.
EZUTÁN MÁR NEM SZABAD RAJTA TEKERGETNI SEMMIT!!!
Leszedni pedig úgy kell, hogy egy lapos csavarhúzóval (vagy egy takarólemez végével
) a pöckökön levő nyíl jelzésének megfelelően 90 fokot tekerünk rajtuk, majd erősen felhúzzuk őket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robogó, kismotor
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Jövedelem
- Linux kezdőknek
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Samsung kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
- Apple iPhone XR 64GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest