- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Légies iPhone halvány színei
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Azon kívül kipróbálhatók egyéb módszerek is, de az nem derült ki, hogy esetedben azokat illetően mi a helyzet. A Windows újratelepítése meg akkor reális és indokolt, ha egyrészt máshogy nem sikerül megoldani, másrészt ugyanazon gép ugyanazon USB-portjában másik OS (akár Live Linux / WinPE) alatt működnek a pendrive-ok, ahol az utóbbi még mindig nem ismert.
-
King Unique
titán
Inkább azt írnád le, hogy pontosan mit jelent esetedben a "gép nem ismeri fel". Az utólag leírtakból annyi kiderült, hogy a Windowsnál a lemezkezelőben és parancssorban nem jelenik meg, de az nem, hogy mi a helyzet az eszközkezelőben / gépházban. Ha az utóbbiaknál megjelenik ismeretlen eszközként, akkor nyilván el kellene távolítani a screenshotokon szemléltetett módon, majd újracsatlakoztatni, + közte akár a Windows újraindítását is megejteni. Illetve alkalmazni az adott hibakódnál a javasolt megoldást.
Aztán az sem mindegy, hogy most az adott gép, vagy annál az OS nem ismeri fel a pendrive-ot. Ha az előbbi, akkor másik OS, akár pl. másik pendrive-ról bootolt Live Linux / WinPE rendszer sem kezelné. Ha az utóbbi, akkor meg egyértelműen a nálad telepített Windowsnál sem stimmel valami, meg ha másik gépen, azon másik Windowszal működik.
Továbbá az sem derült ki, hogy pontosan milyen pendrive-ról van szó, van-e ahhoz a gyártónak valamilyen recovery eszköze. Ami azért is lehet lényeges, mert már jártam úgy Transcend pendrive-nál, hogy okostévén használva egyszer csak megnyekkent, nem ismerte fel utána sem tévé, sem a PC, illetve az azon futó Windows, még a pendrive LED-je sem világított. Ellenben miután telepítettem Windowsra a JetFlash Online Recovery programot, az felismerte és csodák csodájára utána újból működött pendrive.A másik gépen történő törlés és újraparticionálás meg egy dolog, ellenben attól még nem feltétlen fog megoldódni a probléma, mivel ahhoz alapvetően az előbb leírtakat kellene megnézni, tisztázni. Amúgy meg az ezen leírtak válaszban mintájára lehet törölni és újraparticionálni a DiskPart parancssori eszközzel, ahol 32+ GB-os pendrive esetén értelmeszerűen exFAT/NTFS fájlrendszerre kell formázni, azaz a
format fs=exfat quick
/format fs=ntfs quick
parancsokat használni. -
Sanyi52
tag
Pedig a korábbi hozzászólók jól mondták, jót javasoltak!
Az egyik probléma:
"Na a pinesekre dugott USB dolgok mint pl a ház USB-je nem fasza"
Tehát az alaplapról az előlapra kivezetett USB-dugaljzat nem működik.
Én is jártam már így (szerintem az alaplap hibája), ezért a hátlapi és alaplapi USB-portot osztottam szét.
A második:
"Az összes többi hátlapon lévő 2.0 USB port mind a 14 teljesen jól működik, csak mi óta a pendrivet a házba dugtam az óta nem veszi be egyik USB port sem. Ennyi "
Ez pedig az adott pendrive hibája.Hogy mit akarsz tenni a továbbiakban, az már a Te dolgod, de itt senki nem akar Neked rossz javaslatot adni, nem is teszik, az nem érdekük és nem is lenne tisztességes.
-
törölt tag
Hagyjad má békibe azt a szerencsétlen pendrive-ot...
Teljesen jól mondta K.U., h ha másik gépben rendesen mükszik, akkor smi baja.
Csak a szar gépedet kéne végre rendberakni... De nagyon, mert ha 14 usb-ből 1 sem mükszik rendesen, az nagyon, nagyon-nagyon nagy gáz...
Ráadásul az eszközkezelő is pontosan erre utal...: Nem kezeled az usb-portokat...
Most komolyan: mit nem értesz ezen??? -
King Unique
titán
"sajnos egyiket sem ismeri fel már az óta a gépem, de hozzá teszem, hogy bnármelyik másik gép felsimeri azt a pendrivet"
Ha másik gépen megfelelően működnek a pendrive-ok, akkor nyilván nem azokat kellene javítani, hanem a gépedet rendbe tenni, ha az alaplap/tápegység/előlapi kivezetés hibája a probléma forrása. Illetve az utóbbinál asztali PC-k esetén elsődlegesen a hátlapon lévő USB-portokat javasolt használni, azokhoz csatlakoztatva is ki kellene próbálni a pendrive-okat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- 3D nyomtatás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Elektromos autók - motorok
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Assassin's Creed Odyssey
- sziku69: Szólánc.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Eladó egyben 17 db HDD
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest