- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kobe
veterán
válasz
davver #20972 üzenetére
Pécsen talán most elkezdődik valami, Pávának hála, nekem szimpatikus az ipse, gyak minden fontosabb kérdés esetében lehetőséget adott népszavazásra, vagy hasonló ügydöntő lakossági véleménynyílvánításra, a mutyizásoknál meg első dolga volt rohanni a rendőrséghez. Ez szerintem dícséretes. De sajnos pécs sem fogja kiheverni azokat a hibákat, amik évtizedekre nyúlnak vissza, és pl a rossz tereprendezéshez kötődnek. Komlói vagyok, tudom milyen, ha a buszpályaudvar mellett a vasút kettávágja a várost, megkoronázva egy hőerőművel, és pécs sincs sokkal előrébb, lévén mert bányászváros votl ez is jódarabig. 10 éve ingázom Pécsre naponta, eddig a közép- és felsőoktatás csecsén csüngve, így nem tudom eldönteni, én voltam/vagyok túl tudatlan és láttam csak a város "működésének" egy túl kicsi szegmensét, vagy a dolgok tényleg irreálisan mentek itt mindig is ? Az embereknek mindig ilyen furcsán járt az agyuk, és kikerülve az iskolai közegből, csak nekem tűnik ez ilyen súlyos gondnak ?
Én is kötődöm a helyhez, de most már tényleg azért rimánkodok jöjjön össze valami pesten, vagy máshol. Sztorizhatnék, egy külön blog bejegyzésben ill. itt is már kifejtettem, hogy mik az álláskeresési tapasztalatok, ebbe nem mennék bele részletesebben, csak pár mondat erejéig. El-el járogattam itnerjúkra, msot már fél tucatnál tartok kb (ennyire volt lehetőség, sajna, de ez egy másik sztori) de az összes interjún azzal kezdték, hogy mit kéne csinálni, és hogy ezért nem tudnak fizetést adni. Nem, nem azt mondják, hogy figyelj, válság van, msot csak minimálbérre futja, hanem a pofádba mondják, hogy nekik erre kell ember, de nem tudnak/nem akarnak fizetni érte, de azért csináld meg. Idézem, nem vicc, ez egy interjún szóról szóra így hangzott el, nem is olyan régen:"2-3 hónap után akár fizetést is kaphat és állandó munkatárs lehet önből, feltéve ha megtermeli a cég elvárt profitját, amiből majd talán futja majd az ön fizetésére is....mert mi magáncég vagyunk, állami támogatást nem kapunk"
És az a szomorú, hogy ez a negyedik-ötödik ilyen, amibe belefutottam a városban, igen rövid időn belül.....most nem akarok belemenni a kommunista, marxista nézetekbe, a munkabérbe és annak értékébe, meg egyebekbe, de tényleg ez lett egy tendenciaszerűen mérhető elvárás a régióban, hogy dolgozz szószeirnt ingyen? Rabruhát ne húzzak mellé? Nem vagyok hülyegyerek, sem palimadár, írtam, hogy komlói vagyok, az önéletrajzom úgy vélem sugall elég értelmi színvonalat, és mégis van képük tömegével ilyen állásinterjúra behívni? Nekem valahogy nem lenne a képemen bőr hozzá, megbuszoztatni valaki 35-36 fokban (természetesen talpig kinyalva) 25 kmről (mert hát a CV-ben látszik, hogy hova valósi), látván az iskoláit, hogy valószínűleg van elég okos ahhoz, hogy ne fusson bele a hülyeségembe...
És amikor ilyen körökbe belefutsz sajna, ezeket csak tetézik a városfejlesztés miatt tapló sofőrök, az építkezés miatt ideges népek, illetve az egyéb helyeken csak úgy hobbiból flegmáskodó emberkék....szóval, szerintem, tényleg öröm mostnaában a városban járni
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- BMW topik
- HiMedia lejátszók
- Energiaital topic
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged