- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roooland89
tag
válasz
BMdeal #102797 üzenetére
Azért ez nagyban függ attól, hogy mit akar abban csinálni, illetve hogy milyen kiterjedésű munka.
De ahogy a hivatalos oldalon is látod, azért arra alapozz,hogy mi az amin minimum elfut.
A renderelés marha sokáig is tarthat, például egy belső építészeti munkánál.Üdvözöllek
-
Aby_2014
aktív tag
válasz
BMdeal #102797 üzenetére
Szia!
Tapasztalatom nincs a használatot tekintve, de alapként gyártói iránymutatás a javasolt. Gondolom project függő is a dolog, hogy mennyire összetett, ennek arányában változhat a szükséges teljesítmény is...
System requirements for AutoCAD 2024 including Specialized Toolsets
System requirements for Autodesk Inventor 2024 -
válasz
BMdeal #102757 üzenetére
Ha fix a hely, ahol mozizna és 3 méternél nem sokkal nagyobb a nézési távolság, akkor egy alap 77-es oled tévét ajánlok a projektor helyett. Kb. ugyanannyiból fog kijönni, mint a mozinál a projektor, a festés, a berendezés és egyéb nem várt költségek kifizetése után, ha valami alap 1080p-s gépet vesz, ha komolyabbat akar, akkor a duplájába fog fájni a projektoros kaland legalább. Mellette a sötét falak akkor is veled vannak, ha nem mozizol éppen. Ezt előre át kell gondolni, mert világos fallal nem működik a dolog. A moziszobám fala sötét sárga téglával van borítva, az túl világos volt a projektorhoz, ezért lett inkább tévé helyette. A képminőség közötti különbségbe bele se mennék.
-
Exian
addikt
válasz
BMdeal #102757 üzenetére
a2d2 nagyjából leírt mindent, illetve a linkelt oldal valóban nagyon ajánlott. Egyébként én láttam a2d2 "moziszobáját" élőben is, nagyjából az a minimum szerintem is, amiket leírt. Engem egyébként ő hülyített bele az otthoni vetítésbe
7 éve mozizunk mi is otthon így, de az én körülményeim közel sem olyan profik, mint nála.
A leglényesebb szempont igazából valójában a pénztárca. Én nagyon keveset szántam rá annak idején (300k-ba belefért minden) és azóta sem változtattam semmit (kivéve a hangrendszert, erről később, de az fillérekbe került), nekünk tökéletesen megfelel az a "rendszer", ami és ahogy van azóta is. Pedig az én vetítőm nem is egy csúcs, igaz egy jófajta 3D-s Epson, kimondottan otthoni házimozizáshoz tervezve, nagy fényerővel, igaz, nekem még az ECO mód is túl erős.
Szóval, jó élmény egy ilyen vetítővel is a mozizás otthon és még csak nem is az van, hogy csak azért érzem így, mert nem láttam még jobb projektorral, jobb környezetben vetítést, mert láttam bőven. Sőt, nekem egy Cinema Citys mozizás után kész felüdülés az otthoni vetítés...
Szóval, ha nem szán rá túl sok pénzt az ismerősöd, akkor azért akkor is lehet olyan rendszert összehozni, ami otthoni körülmények között kielégítő és élvezetes élményt nyújt.
Nekem ami sokat dobott az egészen, amikor beraktam egy 5.1-es házimozi erősítőt. Na az hangulatban rengeteget dobott rajta, persze jól elhelyezve a hangszórókat. Egy ismerősöm kiköltözött külföldre és kiszóra egy garázsvásár alkalmával az összes itteni holmiját, így fillérekért (10k alatt) hoztam el a komplett Thomson házimozirendszerét.
Én rolós vásznat használok, TV elé húzom le, amikor mozizunk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
a2d2
addikt
válasz
BMdeal #102757 üzenetére
Szia!
Teljesen jó az ötlet, én kb 15 éve napi szinten vetítek a hálószobában.
Csak nagy vonalakban:
1. Sötétített szoba kell! Nem fehér falakkal. Én kifejezetten antracit szürkére festettem a hálót + teli ajtó + redőny az ablakon - gyakorlatilag teljes sötétséget lehet varázsolni.
2. Vászon ajánlott, főleg ha tényleg sötét a fal és nem akar szöszmötölni fehér vetítési felület festésével ami aztán ki tudja hogy jó helyen lesz-e, stb.
3. Több fajta technológia létezik (3LCD, DMD chip) több fajta fényforrással (izzó, LED, lézer), mindegyiknek megvan a maga előnye és a hátránya.
Márka és ár jó kérdés. Egyik kb meghatározza a másikat.
Kell-e a 4k? A natív 4k zsebbe nyúlós, az olcsóbbak trükközve állítják elő a 4k-t, már kétszer nekifutottam de nem váltottam le végül a mostani 1080p-s gépet.
A 100e alatti csodamasinákat kerülni kell (Viszont van egy két feltörekvő kínai csoda a 100+-os kategóriában ami a tesztek alapján meglepően használható már).Mindenképp keressétek fel a projektor csoportot vásárlás előtt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged