- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
2665 Ft. Úgy kb.
-
Exian
addikt
Sima felnőtt háziorvosi ügyelet vajon? Most az jutott eszembe. Talán ott is lehet.
Ám lehet, hogy ellentétes gyógyszert kellene szednem. Magas vérnyomásra szedem (idióta munka alkalmassági orvos talalta ki). Mert azt mondták kell. Sose szoktam mérni, de most megmértem és 77/65 meg ilyeneket mér (feleségemnek normál értéket mutat).
Lehet nem is csökkentő, hanem növelő szer kellene?!
-
-
-
0xmilan
addikt
Semmi nem latszik a kijelzobol vagy van, ahol olvashato?
Megkeresnem, hogy ennek a modellnek / android verzionak hogy nez ki ez az USB menuje es megprobalnam vakon eltalalni - felteve, hogy az erintes resze mukodik. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Leginkább úgy, ha nem tiltodttad le az android lényegi részeit korábban.
Telefonszámok -> ha engedted a Google-be szinkronizálást, akkor a Google contacts oldalán át eléred őket.
Képek, felvételek -> a Google képek alkalmazás szinkronizált mindent a kamerából a felhőbe, ha engedted neki.Az ADB-s dolgokat meg milangfx leírta.
-
0xmilan
addikt
Ha be van kapcsolva a fejleszoi mod es az USB debugging, akkor adb-vel le lehet huzni a dolgokat - bar most mar ezt is engedelyezni kell a telefonon. Ha ez nincs, de valahogy megis van rajta custom recovery, akkor recovery-be bootolva (altalaban hang fel + power) szinten megy az adb pull. Ha ez sincs, de nyitva van a bootloader, akkor fastboot modba bootolva (altalaban hang le + power) tudsz custom recovery-t flashelni aztan goto 2. opcio. Vagy valahogy igy; feltetelezve, hogy nyomkodni se lehet, mert torve van.
De lehet, hogy tulbonyolitom. Ha siman USB-vel radugod a gepre, akkor nem latod a fajlrendszert? Illetve a telefon topikjaban valoszinuleg jobban ertenek ehhez. -
Exian
addikt
Ismerős foglalkozik "komolyabb" albérletekkel, nézzetek körül, meg érdemes telefonon is érdeklődni. Sok ingatlan saját tulajdonuk, így a hosszú táv garantált.
-
-
-
Exian
addikt
Én az alábbi képen látható billentyűzetet használom ilyen célra. TV-re dugva és projektorra kötött AndroidBox-on. Nekem bevált. Ha csak ritkán kell, kisebb szövegek bevitelére (pl. amit írtál, youtube keresés, stb), arra tökéletes, hosszabb szövegbevitelre kevésbé.
Van rajta kis touchpad is:
Komolyabb, hosszabb szövegbetivelre nagyobb, normál méretű vezetélnélküli billentyűzetet használok (amin szintén van touchpad, hogy ne kelljen külön egér is).
-
a2d2
addikt
Szia!
Ha sokáig akarod használni a kártyákat a kamerába akkor ezek közül válassz egyet: [link]
Kicsekkolásnál meg használd a SAVE5 kupont.Én simán 32GB-osakat vettem a kamerákba amúgy. A lényeg hogy ilyen Endurance legyen.
Xiaomi kamerát használok én, gondolkodok rajta hogy veszek hátra is egy önálló egységet. Szivargyújtó van hátul. -
TF=TransFlash
NAND MLC technológiájú és SanDisk kontroller van benne.
Eredetileg a Sandisk és a Toshiba terméke.
Nem lehet rajta íresvédő lakat kapcsoló.
TF kártya hátulján lehetnek extra bordák.
A TF utáni szám eredetileg a fizikai kapacitására utal.
TF kártya csak MicroSD méretben létezik.Ma gyakorlatilag a TF= MicroSD
egyebek -
Ha van SDXC 64GB-os kártyád exFAT-ra formázva, és azzal megy, akkor a128GB-os is jó lesz.
a kamerán vagy a leírásában nem szerepel az SD kártya típusa?
SDXC cards and host devices
- SDXC memory cards can ONLY be used with SDXC host devices.
- SDXC memory cards will NOT work with SD / SDHC host devices.
Additional info on SDXC cards and host devices
- SDXC host devices can use and support SD, SDHC and SDXC memory cards.
- SDHC host devices can use and support both SD and SDHC memory cards.
- SDHC memory cards can be used with SDHC and SDXC host devices. -
IO.sys
őstag
Folyamatosan eldurran az agyam a sok hülyétől vezetés közben. Vagy nem ismeri a kreszt vagy nem érdekli. A kanyarodás szabályait nem ismerik, egyenrangúban bambán bámulnak. Elsőbbséget hangulat szerint adják meg. Ha rádudálok, visszadudál, mert most neki volt kedve előbb menni.
-
Exian
addikt
Évente 45e km? Az durva!
A jelenlegi kisautóm, amikor a családba került 2018-ban, 20 évesen összesen nem ment annyit
38.000 km-rel volt megvéve első tulajától (az évi alig 2e km). Most kicsit jobban pörög már szegénykének az órája, amióta nálam van, már beletekertem 10e-km, kevesebb, mint 1 év alatt...
-
#TOTTI
őstag
Első húszban voltam kollégákkal a honvédban, de amikor a leghosszabb volt a sor (többi ismerős tapasztalata) akkor is 2 óra alatt végzett, öcsém a lánc utcában 20 perc sorban állás után megkapta, délután 6-kor. Ez az országos sorban állás jelezte, hogy hajlandóság van oltásra, de nem a hatásfoka, hanem az általános nemzetközi elfogadottsága, jelenlegi előnyei miatt ragaszkodnak a nem keleti vakcinához, a politikát még nem is érintve.
-
Exian
addikt
Értem. Nálunk a fiam gépen megy, mert az nonstop zakatol
aztán eleve az a fájlszerver, arról nézzük a filmeket az összes eszközről, mert mindig megy.
Egyébként ajánlom a MacroDroid alkalmazást, én ezzel oldottam meg hasonlót. Be lehet vele állítani, hogy ha XYZ alkalmazás leáll, akkor ő elindítja. Ezer millió más dolgot is lehet vele, mindenféle szempont szerint paraméterezhető, ez egy automatizáló cucc.
Nálam akkor volt jó, amikor volt egy olyan okosórám, ami mindig lecsatlakozott a Bluetoothról, ezzel oldottam meg, hogy ki-be kapcsolja a BT-t, amikor érzékelte az app, hogy eltűnt az okosóra. Mert csak BT ki-be kapcsolással tudott újra csatlakozni az óra.
-
Gondolom valamiért leállítja a háttérben futó szálat.
"turn off advanced optimisation from battery optimisation menu"
Háttéradat-korlátozást off.
Ilyesmik. Meg itt talán tudják. -
Exian
addikt
Azt a telefont nagyjából elfelejtheted. Ha a víz nincs rögtön megfelelően eltűntetve, ha nem is azonnal, de idővel gondok lehetnek (elkezd oxidálódni itt-ott, ahol nem is látszik). De még akkor is gondok lehetnek, ha rögtön pucolva van. Aztán persze még elmehet évekig is, nekem is volt olyan cuccom, ami teljes beázás után, nem azonnali pucolás után még mindig működik, de volt, ami egyszercsak nyekk lett hamar.
-
Exian
addikt
Jó minőségű, vaskos darabot vegyél, mert az ócskábbakkal lehet probléma. És maximum olyan hosszúságut, ami feltétlenül kell, ne indokolatlanul hosszabbat. Mondjuk pendrive-okkal nem nagyon szokott gond lenni (bár nálam már előfordult gagyibb kábellel gond pendrive-val is), de ha netán HDD-t is akarsz rádugni, annál már számíthat, mert sokszorosa az áramfelvétele, mint egy pendrive-nak. Nem esküszöm meg rá, de mintha lenne bontatlan 3.0-s kábelem, de csak holnap tudom megnézni.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tele van ezekkel a mindenféle zug szoftverkufárokkal a hardverapró, ott van ilyen árkategóriában is MSO kulcs.
Egyébként csak MS Office jó neked? Nekem az utóbbi 6-7 év minden dokumentum szerkesztési igényemet kielégítette a LibreOffice, ami ingyen van és nem köt hozzá Windowshoz.
-
nesa
veterán
Én tavaly raktam fel az enyém, én nem extráztam túl, csak a sárga villogót raktam fel, lámpán én is gondolkoztam de odáig jutottam hogy a kaputól függetlenül oldom meg, sőt felszereltem a fénykaput is, de amint kedvem lesz le is fogom szerelni, pedig saválló acélból csináltam neki faxa páncélt, nehogy valami hülye gyerek lerúgja, mert ugye műanyag. A kiskapu meg wi-fis kilincs nélkülire csináltam csak kulccsal vagy applikációval nyitható, (én megakartam szüntetni a kiskaput de feleségem ragaszkodott hozzá). Szóval én kapu elektronikától független mozgásérzékelős refit rakok majd fel, amit szintén appal letudok majd kapcsolni mert sötétbe kitolatásnál zavarna, nem látnék semmit.
Lehet lesz eladó 24v fénykapum, nekem valószínű nem fog kelleni, mert teljesen jól belehetett hangolni a kaput ha odarakom a lábam még mielőtt fájni kezdene visszafordul, még a kisebbik fiamnak sem okoz fájdalmat.
Amit én hasznosnak tartok az az opcionális akkumulátor ezen még gondolkozom kell-e, eddig még nem futottam bele áramszünetbe de soha nem lehet tudni. -
Exian
addikt
Szerencsére akkor nem a szuezi csatornán fennakadt hajón volt
-
-
dunc
nagyúr
-
Nekem ugyanígy van a futópad. Én a tévé mellé 2 pc hangszórót tettem, amit jack-al bedigtam a tévébe. Az nem megoldható? Úgy lenne a legegyszerűbb. Persze nem tudom mit nézel közben. Én sorozatot, ahhoz nem kell nagy hangerő.
Időközben kiegészítettem egyébként egy 2 jack-os fejhallgató erősítővel, úgy még jobb lett. Egyikbe mennek a hangfalak, másikba a füles ment, de az most már BT-n kapja a jelet.
-
dunc
nagyúr
Ami megfelel az általad támasztott anyagi, és egyéb paramétereknek. Általánosan jó készüléket, pl 8 stb.
-
-
Exian
addikt
Milyen telefon? Huawei a teljes garancia ideje alatt cseréli, amennyiben nem tudsz hozzáférni az akkuhoz hátlap lepattintással (attól függetlenül, hogy az akkura amúgy 1 év garancia lenne). Persze, csak ha úgy ítélik, hogy az akku csereérett, de tapasztalat szerint cserélik jó eséllyel. Más márkáknál nem tudom, mi a gyakorlat.
-
Első körben nézze meg, mi használja nagyon az erőforrásokat.
Ha az nem hoz eredményt, hogy kilövi a zabáló alkalmazásokat, akkor pl. egy Ampere megmutatja, hogy kb. mennyi áramot vesz fel a telefon. Ha nem megy 500mA fölé, akkor hibás az USB csatlakozó, vagy a töltőáramkör.De az is lehet, hogy baromi sokat nyomogatja
-
Exian
addikt
Itt jártam a Szalon adagomért ma, hát rákérdeztem. Jól sejtettem, természetesen itt készül a Pécsi Sörgyárban a Pennys Arany Korsó
-
rnrn
aktív tag
Exian, megkóstoltam az Arany-IPA-t.
Ha egy levelet kellene írnom ennek a sörnek, és úgy kezdeném, hogy "Édes IPA-m!", bizony nem hazudnék. Ilyen édeskés ízvilágú IPA-val még nem találkoztam. Szokni kell, de én nem fogom, mert többet nem veszek ilyet.
Viszont a Penny-ben ugyancsak IPA, ugyancsak VAN PUR: Edelmesister IPA. Ez egy fokkal jobb... -
Exian
addikt
Akkor mi a magyarázat a Pécsi Sörgyáras rekeszre + a teljesen Szalon üveges hátsó címke dijánra? Én nagyon biztos vagyok benne, hogy itt készül. De ha van más tipped a rekeszre + címkére, akkor kivele!
Miért lenne Pécsi Sörgyáras rekeszben és miért egy az egyben Szalon címkés a hátulja? Tényleg érdekelne, mert én nehezen tudok elképzelni más magyarázatot, minthogy itt készül. Miért és hol raknák Pécsi Sörgyáras rekeszbe?!
Utka: a Szalon az teljesen jó! Abszolút kedvenc, amióta kukoricamentes.
-
Exian
addikt
Már kóstoltam. Nem írok semmit
Kóstold meg! Az IBU-ja tényleg vicc, szerintem próbálták "komolyra" csinálni, de fogalmuk sincs igazából ezen értékről, ezért belőtték valahová
Majd te eldöntöd íz alapján.
Pennyben láttad már a Pécsi Sörgyáras rekeszeket? Abban is Arany Korsó nevű sör van. Tuti biztos, hogy itt készül, de a címkén nincs jelölve. De hát mimásért lenne Pécsi Sörgyáras rekeszben. Meg a címke is nagyon Szalon üveges dizájnú. 149 Ft azt hiszem. Elég vízízű, nem közelíti meg sajnos a legalapabb (Szalon) ízvilágot sem, de azért nem rossz.
-
Exian
addikt
Ó dehogynem!
Például egy címke:
Régen szinte csak ilyen volt. Mostanában viszont egyre több az import tétel. Azokon forgalmazóként van feltüntetve a Borsodi Sörgyár, ám simán lehet, hogy itt készül az is, csak épp olyan címkéjük volt
A Paulanert pedig nagyon is gyártott a pécsi gyár!
Bár a címkén csak importálóként volt feltüntetve a Pécsi Sörgyár, de emlékeim szerint mondta valaki sörgyáras emberke, hogy gyártották itt is.
-
-
Nem érdemes. Core2-t már csak elég kompromisszumosan lehet használni még SSD-vel is.
Amúgy haverék használják azóta is(SSD, 4GB RAM, de elsődleges gépnek már régen nem elég.)
Én már 10+ éve , T61-től kezde Thinkpad-eket használok. A melóhely most áll át HP-ra, nem annyira szeretik a userek. Mi se. 440, 450 felett nem jársz rosszul. (A 440 elég púpos, fe a 450-től kezdve kb. akármit vehetsz.) -
-
Exian
addikt
Egy a lényeg, ahogy IO.Sys is írta: kizárólag SSD-vel szabad gépet. Egy gyengébb gép is sok esetben jobb SSD-vel, mint egy erősebb HDD-vel (ha nem a proci nyers sebességét nézzük, hanem az "operatív" sebességét, ami a betöltést és egyebeket illeti. Főleg, ha a háttérben elkezd tekerni a windows valamit, akkor rendesen megnyekken egy HDD-s gép). Megvehetitek HDD-vel, de azonnal menjen bele SSD
ha kell, tudok ebben segíteni (HDD-SSD csere).
-
Tudok adni, ha eljössz érte a Rákóczi út környékére holnap délelőtt. Itt előttem van 3 és asszem van még egy a kocsiban, szóval megvan a 4 db. Ha érdekel, írj privit és megbeszéljük.
Van egy kérdésem is: vásárolt már valaki vele úgy, hogy magadnak húzod le a terméket? Lehet úgy is és akkor a végén az önkiszolgáló mellett segítő pénztárosok árvényesítik?
-
Van olyan, hogy a kialakítása miatt nem tudod annyira beledugni, amennyire kéne. Nézd meg alaposan, hogy beér-e a csatlakozóig. Mérd le esetleg.
Ugye járó motorral próbáltad? Az én Toyotám anno csak járó motornál fűtötte a szivargyújtót.
Egyébként döbbenet, hogy megnéztem mit veszel és most mindenhol szivargyújtós fm-transmittereket dobnak fel az oldalak reklámként. Ilyen szegényes az életem, hogy ennyire lecsaptak erre a dologra a botok?
-
Exian
addikt
Lehet, hogy érdekelne az egyik. Pontosabban a főnököm nyaggatott pénteken ilyen témában, úgy is volt, hogy elmegyünk venni valahová, de végül egyelőre elmaradt.
De kérdés: telefonhívást át tudja ez passzolni a rádióra normálisan? Mert neki csak erre kellene: gyakorlatilag telefon kihangosításhoz kellene. Arra jók ezek?
Nekem csak olyan van, ami nem bluetoothos, hanem memóriakártya van benne és a kocsi rádiójára nyomja át a zenét, amúgy meglepően jó minőségben. Tehát az csak MP3 FM transmitter, de a főnöknek kimondottan csak telefon kihangosítóként kellene valami.
-
rnrn
aktív tag
Bő egy hónapja többen is segítettek innen a fórumról a kriptók kapcsán, melyet ezúton is köszönök. Az akkor befektetett pénz eddig 42%-ot hozott, de továbbra is tartom magam, hogy hosszú távra tervezek és tényleg csak a megtakarításaim max. 10-20%-át tartom ebben. Fontosnak tartottam a feedback-et... További szép napot kívánok!
-
Fedélzeti kamera?
Azóta ez van, most talán kerül helyette egy igazi autós kamera. -
Ha totál szemből nézitek akkor ez a Philips [link]
Samsungból esetleg ez.
De őszíntén szólva most nem vennék tévét, ha nem kell mindenképp. Jönnek majd az új modellek, hátha akciózzák a régieket. Ha igen, akkor ez a TCL le fog menni arra a szintre és akkor ezt venném. Vagy akár 150k kifizetésével a többit részletre.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- EVGA GTX 1060 6GB Csavarmatricás! / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: RYZEN 9 7900/9900X +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!!!
- Gigabyte RTX 2070 8GB / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: i7-12700KF +RX 9060XT/9070/9070XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Manli RTX 3070 8GB - 13 hónap garancia / Beszámítás OK!
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest