- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xray-1
tag
válasz
Xray-1 #71353 üzenetére
Még azt tenném hozzá, hogy érdemes Bosznián át menni tőlünk Dalmáciába.
Igaz időben ugyanannyi, vagy több, de a táj csodás, az emberek kedvesek, a kaják jók, és vagy harmadába kerül az út arra még egy királyi zabálással is, minta másik irány (olcsó üzemanyag, lassabb átlagsebesség miatt jó fogyasztás, nuku pályadíj). Az ott vett olcsó, de hegynyi péksüteményeken élünk többnyire az első napokban!
Nem érdemes rohanni, mi rá szoktunk szervezni +programot inkább. (Mostar pl.) -
a2d2
addikt
válasz
Xray-1 #71006 üzenetére
Szia!
Valóban sok múlik a tejen.
Próbáltunk már mindent az évek alatt, sok gyártó különböző tejeit, "házi" tejet a vásárcsarnokból és ilyen utcába bejövő kocsiból (ezekből amúgy jellemzően fos lett a joghurt, gondolom az extra minőségű tejet felvásárolják a multik a maradék meg megy ezekbe). Aztán kipróbáltuk a zöldfarm-os biotejből készült joghurtot és azóta (pont egy éve) csakis azt vesszük joghurtnak. Érdemes kipróbálnotok.
Joghurtból is próbáltunk több fajtát, volt régebben a 4-es csomagolású zöld döbözös LIDL natúr joghurt ami nagyon jó volt, de szerintem az megszűnt mert nem láttam mostanában. Szóval joghurtból is vettünk mindig egy ilyen zöldfarm joghurtot és azt osztogattuk el a 12 üvegbe.
Szóval ez egy bevált recept.
Ja és belekeverünk a 2L tejbe egy evőkanál cukrot is, ez is elősegíti a kultúra terjedését.Ez a probiotikus kultúra csak első blikkre drága. Postával kb 9e Ft-ra jön ki, és 250-500L tejhez való.
Magyarul 250L-el számolva is csak 36Ft-ra jön ki egy literhez való és állítólag ebben jóval több lesz az élő kultúra így mint bármilyen boltiban, mert azokat még a végén pasztörizálják.Persze most még a kísérletezés megy vele, meg a strigulázás hogy mennyit hozunk ki belőle, mert csak úgy hasraütés-szerűen beledobunk pár kis bogyót a tejbe, nem tudunk tizedgrammokat mérni.
-
-
Sir Riccio
addikt
válasz
Xray-1 #70490 üzenetére
Az igények szaladtak el inkább, de ahogy írom még mindig nálunk Magyarországon a legolcsóbb minden. Tavaly volt olyan Angliában élő párosom akik azt mondták, hogy kettejük egy havi fizetéséből jött ki az esküvő pedig legalább százan voltunk. Ha most ugyanolyat tartasz mint tizenöt éve (bár a kikelet bezárt már azt hiszem, de vannak jó helyek amik árban is elfohadhatók) és ugyanúgy mondjuk pártíz képet kérsz a fotóstól máris nem kerül ennyibe, és ezt le lehet vetíteni az öszes többi szolgáltatásra is (esküvőiparon kívül is). A mobil telefon ma már legyen számítógép, TV, kamera és médialejátszó egyben, esküvőnél egy csomóan az USA-ban forgatott műsorokat veszik alapul ami kb. annyira mérvadó mint bármilyen más tekintetben ugyanez. Amúgy nekünk tavaly volt, két év aladt szedtük össze az esküvő árát ketten, szóval azért beleszakadni sem kell, még akkor sem ha átlagosan keresel. Mi is egy kicsivel pluszosra jöttünk egyébként ki.
(OFF)
(OFF)Akt portfoliója amúgy egy modellnek vagy egy fotósnak lehet, szóval ha ebből él a menyasszony akkor lehet szüksége ilyesmire de értem mire gondolsz, viszont jellemzően nem fizetnek az ilyesmiért úgy, hogy megérje nekik.(/OFF)
(OFF)Persze nem egy menyasszonyról csináltam már aktsorozatot de az a vőlegény számára készült ajándékba és azóta sem látta senki (legalább is tőlem nem).(/OFF)
-
válasz
Xray-1 #70393 üzenetére
"A vezető brit sportruházati kereskedő januárban figyelmeztette a befektetőket, hogy adózás, kamatfizetés és amortizáció előtti nyereségük kevesebb lesz, mint a korábban várt 420 millió font, sőt lehet, hogy az előző évi 380 millió fontot sem éri majd el."
Azért azt nem hiszem, hogy holnap bezárnának ez miatt.
-
válasz
Xray-1 #70179 üzenetére
Tegyük fel, hogy igaz ami a jelentésben van...
Én addig használok blokkolót amíg technikai oldalról meg nem csinálják a szűrést. Megértem, hogy miért a kérés, és azt gondolom valahol van némi igazság abban, hogy a felületet nem tudják értékesíteni, de mi meg használjuk az infrastruktúrát(szervert) és a pénzért előállított híreket cikkeket. DE van egy raklapra való probléma aminek a megoldását nem látom a közeljövőben. Pedig nagy szükség lenne rá, ha már a fizetős üzleti modellt firtatjuk...
Ja és van itt még egy dolog, amire amúgy senki sem gondol. Most üldözik a blokkolókat. De mi van akkor ha megjelennek ez első olyan böngésző forkolások amik félúton vannak az ősöreg szöveges böngészők és a mai modern társaik között. Ez már nem a blokkolásról fog szólni hanem a böngésző oldali intelligens szűrésről... Na azt megnézem, hogyan fogják a hirdetők megoldani...
-
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #70031 üzenetére
Én egy eredeti, hamisítatlan Creative Sound Blaster AWE 64 GOLD-ot szeretnék már nagyon régóta.
Úgy '97-98 környékén láttam/hallottam először, világmegváltó képében jelent meg előttem, annakelőtte csak egy 8! bites, mono hangkártyám volt, aztán suliban az egyik gépben ilyen lakott... én meg már akkor IS foglalkoztam PC-n zenéléssel (FastTracker II rulez), aztán csak álmodoztam róla...
Ha van valakinek 1db eladó példánya, holnap megyek érte!
-
-
Exian
addikt
válasz
Xray-1 #69913 üzenetére
Sógorom Kínából hozott Samsung klónt. "Megszólalásig" hasonlított az eredetire, hátlapja szerintem "eredeti" Samsung volt. Még a doboza is megszólalásig hasonló volt a gyárihoz, egy apró eltéréssel: nem Samsung GalAXy, hanem Samsung GalXAy volt írva
(AX felcserélve).
Maga a hardver nem volt rossz benne, hozta majdnem azt, amit az eredeti (sebességben), hiszen abban elég jók a kínaiak, okosan koppintják, de minden más gyatra és ócska, agyonspórolt valami volt: ócska kijelző kicsi felbontással, pocsék betekintési szögekkel, valami ezer éves akármiből lehetett, mégócskább, VGA (640x480-as) kamera elöl hátul, moslék képpel, ésatöbbi).
Boltban, hivatalos úton vette, 10e Ft-nak megfelelő Kínai pénzért, adtak hozzá 2db pótakkut is
Na most azok lehetséges, hogy eredetiek voltak, úgy már nem volt rossz üzlet, az akkuk megértek annyit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Proxmox VE
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Logitech G935
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest