- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
plaszy
őstag
válasz
MrSealRD #47543 üzenetére
Nekem az FF Bios van, de az utóbbi 2 sem szól a 8GB-os modulokról, csak a 3TB-os vincsikről.
-
Oliverda
titán
válasz
MrSealRD #47529 üzenetére
Egy valamit próbálj megérteni: Nem a saját portékámat népszerűsítettem, hanem a cégét, hogy minél gyorsabban, minél kisebb veszteséggel tudjunk túladni rajta. Arról a cégről van szó, ami nélkül most nem írhatnál ide, nem lenne hetente ingyen 5 új cikk, ingyen hardverapró, meg semmi. Tényleg ennyire nehéz ezt belátni?
Saját, privát cuccomat sosem linkeltem vagy hirdettem szakmai topikban.
Parci pedig az ilyen dolgokkal már nem foglalkozik, ő csak a nagyobb disznóságok esetében lép közbe.
-
Stirlitz
senior tag
válasz
MrSealRD #47466 üzenetére
Nos második, harmadik vagy még többedik gyereknél, ez már annyira nem tétel, hisz lesz már jó pár dolog, ami az elsőnél még nincs. Mellbevágó azonban az árakkal szembesülni, mert ismétlem, nem ráztuk a rongyot. Például babakocsinál azt néztem, hogy mennyire erős a kerék, illesztések rendben vannak-e, egyszóval csupa olyan tulajdonságot, ami a tartósságot és így a használati értékét alapból meghatározza. Tudom, használtan is lehet venni korrekt kocsit, de mi van ,ha megfáradt már egy összekötő eleme? Honnét szerzek hozzá alkatrészt? Ha egyáltalán van külön.. Ezer kérdés merül fel bennem mindennap, minden szabad percem a baba körül forog, mert a legjobbat szeretném adni neki én is a lehetőségeimhez mérten persze, de megrémít, hogy mi pénz ez... De nehogy valaki ezért ne vágjon bele, mert a másik oldalon olyan jó érzés, amit leírni nem is igazán tudok..
És van azért egy támaszom, illetve kettő. A jövendő nagyszülők. Nagyon nagy segítséget jelent az is, hogy segítenek nekem festeni például.
-
Zewa
senior tag
válasz
MrSealRD #47458 üzenetére
Nem hozzászólásra irányult, inkább a -számomra- szomorú tendenciára.
Egy kissé sarkított példa volt, illetve gyakran annyira nem is. Olykor elmentem a gyerekért oviba, iskolába esetleg más helyen volt valami összeröffenés csak lestem a szülők viselkedését."Nem tudom elképzelni sem, hogyan tudják emberek megoldani 2x83.500ft-ból akár 1 gyerek nevelését"
Úgy gondolom hogy a saját fedéllel mellett nem fér bele egy gyerkőc annak általában az oka a felesleges igények.Hoax, Exian mennek privik. Occsoé = Nem ingyen de nem is bolti árakon, illetve az újonnan is inkább alsó kategóriás ventilátorok játszanak.
-
TRob1
veterán
válasz
MrSealRD #47416 üzenetére
Jah, bocs, az utóiratot nem kifejezetten neked szántam már, azt általánosságban írtam...
Azért is írtam később is, hogy valaki ilyesmikre költ, más meg a gyerekekre. Nem pont rád értettem. Lehet hogy Te éppen nem, de nagyon sok emberrel be lehetne helyettesíteni azt a Valaki szót. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy azért akad bőven ember aki épp az anyagiak miatt nem vállal gyereket - legalábbis arra fogja -, miközben minden egyébre bőven futja... vagy akár nem bőven, de akkor meg hitelből bevállalja.
-
HoldChore
tag
válasz
Dehogy futott zátonyra
Nézd, hogy lehet folytatni érdekes szemszögből.
Mennyi pénznek kellene maradnia, hogy gyereket csinálj?
Mennyi pénzt költesz havonta lakhatáson és étkezésen kívül, mindenféle felesleges dolgokra?
Mit tennél, ha véletlenül gyereked születne egy nőtől? -
Exian
addikt
válasz
"Ha most hó végén 0 forintom marad akkor, hogy vállaljak gyereket?"
Na, ez az, amit mi sem értünk: amikor még csak ketten voltunk a feleségemmel, ugyanennyit kerestünk, mint most (na jó, kevesebbet, de olcsóbb is volt minden): hó végén anyám adott rendszerint kölcsön... egyszerűen el ment minden "baromságra" a pénzünk. Most meg, 3 gyerek és kapaszkodjatok meg!!! Van megtakarításunk! Ha nem is sok, de 7 évnyi "befizetgetés" után kitudtunk venni 450e-t, amiből az autónkat csináltattuk meg, meg vettünk 1-2 szükséges holmit. Igaz, hogy most is van szülői segítség, de az általában "extra luxus" dolgokra megy el, nem a hétköznapi szükségletekre.
-
TRob1
veterán
válasz
MrSealRD #47407 üzenetére
Majd egyszer talán rájössz... csak nehogy túl késő legyen.
szerk: Mit nem értesz??? Vkinek ilyesmik a fontosak, ezekre költ, vki meg a gyerekre (nem kell szó szerint érteni az ájfón5-öt, ez csak épp egy kiragadott manapság "menőnek" számító költséges ipari hulladék, ami nélkül nem élet az élet - mondhattam volna ezer más dolgot is). Ilyen egyszerű.
-
TRob1
veterán
válasz
MrSealRD #47403 üzenetére
Nem jó a matekpéldád. Ugyanis ha jön a gyerek, jön egység is hozzá.
ui: Jah, sosem kerestünk jól, mégis eszik a 2 gyerek változatosan, van mindig ruhájuk is (túl sok is), a játékoktól nem lehet mozdulni, boldogok, jól érzik magukat, fejlődnek, imádom őket... igaz hogy nincs új autónk meg ájfón5ünk, de ezeket valahogy kibírjuk. Gyerekek nélkül viszont sokkal-sokkal kevesebbek lennénk...
-
Exian
addikt
válasz
MrSealRD #47374 üzenetére
Higgyétek el, hogy nem minden a pénz (még ha fentebb azt is írtam, hogy nem könnyű így). Számtalan ellenpélda van arra is, amikor valakiknek van pénze, még sem jó a helyzet, még ha nem is anyagilag. Van olyan ismerős család, ahol ugyan anyagilag minden OK, a férj 400k körül keres, DE cserébe reggel 7től este 8-9ig dolgozik. Anyagi gondjaik ugyan nincsenek, de a feleség ki van készülve (ja, náluk is pont 3 gyerek van, csak ő egyedül csinál mindent). Én ugyan nevetséges pénzért, de sokkal kevesebbet is dolgozok, van több idő a gyerekekre, arra is, hogy akár hétközben is elvigyük őket a telekre vagy bárhová és mutassunk nekik egy kis természetet, és HA lehet választani, én ezt a helyzetet választom inkább. Azért valahogy csak-csak kijövünk a pénzből, nem vagyunk nagy igényűek, megelégszünk azzal, ami van. Szeretjük egymást, és ez a lényeg. Jajdecsudaszép ez, ugye?!
Egyébként sokkal nehezebb maga a gyerekek nevelési része, mint az anyagi
Na, ott már jobban padlón vagyunk
De ebben ez a szép: a gyerekek szívják le a legtöbb energiát az emberből, néha a hajamat tépem, de a legtöbbet is tudják adni. Én ezelőtt 7-8 évvel tökegyedül éltem, anyámék kecójában, egy fillért nem kellett hazaadnom, a havi keresetemet (ami érdekes mód akkoriban több volt, mint a mostani), bármire költhettem: mégis, ha választhatnék, vissza nem sírnám azt a helyzetet a mostani helyett...
Mindezekkel együtt tökre megértem a reakciótokat, de már megszoktuk
Mi viszont úgy gondoljuk, hogy fiatalon (feleségem 25, én 31) már "túl vagyunk" a dolgok nehezén (ez egy nagy baromság persze), és ez biztató
Számunkra meg az a furcsa és kicsit felfoghatatlan, amikor 30-35, de sokszor 35-40 év között kezdik a gyerekvállalást sokan, mondván, hogy hát a karrier, meg "még nincs meg hozzá minden", vagy egyszerűen csak "még nem éltem ki magam" (ettől tudok a falra mászni leginkább
).
-
HoldChore
tag
válasz
MrSealRD #47374 üzenetére
A gyerekvállaláshoz nem kell sehova mászni.
Ez csak a liberális propaganda eredménye arra, hogy minél később szüljenek és minél kevesebbet.
Egy gyerekhez nem kell más, csak betenni a cerkát az asszonyba és kész.
Egy kiskölök nem sipákol semmiért ami drága, elvan egy fagolyóval napokig.
Nem eszik sokat és utazni sem akar sehova drága autóval és nem akar úszómedencés házat. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
MrSealRD #47368 üzenetére
Képzeld, pont a leírtak szerint próbálok élni, nem egy-két hónapra előre gondolkodom. Bár nem rád tartozik, de tisztánlátásod érdekében leírom, nem ma kezdtem a nagybetűs életet, láttám és átéltem már egy-két dolgot. Igaz, nem vártam, hogy 25 évesen révbe érjek.
Neked is csak sok sikert tudok csak kívánni a dolgaidhoz!
-
yerico
senior tag
válasz
MrSealRD #45694 üzenetére
Jó tanács, menj el a hülyeazértnemvagyokba, és kérj tanácsot. Korrekten segítenek, és mivel sokat eladnak, nagyjából tudják, hogy mi a jó. Aztán akció keretében meg kell venni, van neten "mindig akciós" áron meg kell venni. Részemről a következő Samsung lesz, de inkább 150 felett fogok venni. Mostani mosógépemhez képest évi 40E (igen, negyvenezer) forint vizet és áramot spórol meg elméletileg, és vízre nem számoltam csatornadíjat, úgy 50E lenne a spórolás. Az új gépek fele annyi árammal, és harmad annyi vízzel mosnak.
Off.
Nem régen volt nálunk egy porszívóügynök. Lux porszívó, csak 430E forint. Nem értette meg, hogy nem akarok venni. Még a hihetetlenül csábító 70E előleg + 25x15E forintos hitel sem volt elég a vételhez. Pedig szerinte ezt már a nyugdíjasok is simán ki tudnák csengetni, csak én vagyok olyan csóró, hogy nem veszem meg. Hát...
-
Exian
addikt
válasz
MrSealRD #45655 üzenetére
Mi kb. 3 hete vettünk egy felültöltős Whirlpoolt, egész pontosan AWE/D 1009 típusút. Gyors kellett választanunk, így nem jártunk utána, hogy mit érdemes. Jó kis gép, nem bántunk meg, ámbár igaz, hogy anyámék Electroluxja halkabb, de olyan nem volt épp a boltban, meg az jó 10-15e-vel drágább is volt. A mienk az 79.900 lett volna, de mivel Cetelem kártyával vettük, így -7990 Ft, azaz pontosan 72.000 Ft-ot fizettünk érte.
Állítólag ez a típus tartalmaz valami extra védelmet az elektronika környékén, így állítólag nem megy olyan könnyen tönkre a víztől-párától. De ez lehet, hogy csak az eladó marketing vagy jutalékszerző dumája volt
Mindenesetre teszi a dolgát, mos, centrifugál. Mint írtam, kicsit én hangosnak vélem, de a régi mosógépünkhöz képest halkabb.
Egyébként ez a gép ugyanezzel a funkciókkal, ugyanebben a kinézetben sok boltban van más típusszámmal, az eltérés lényegében csak az "elektronika védelem", ha valóban van ebben valami plusz a többihez képest
-
Nevil2
tag
válasz
MrSealRD #45655 üzenetére
Ajánlott ft mosógép:
Electrolux - az a típusa, ami az árba belefér
Zanussi - az Electrolux testvérmárkája (olcsóbb)Elkerülendő: minden fajta noname (Hajdu, Polar, stb.)
Indesit és Ariston esetében az elektronika a kritikus.
Whirlpool pedig ebben az árkategóriában tömegtermék.
... de bármelyik jó lehet.
Fagor ... háááát... elmegy...(Saját vélemény alapján - többéves műszaki kereskedő tapasztalattal és használóként is)
Általános tipp: alaposan gondold át, hogy mire kell a cucc...
1. Mosol-e gyakran külön-külön farmert, gyapjút, fehérneműt, selymet, függönyt, különösen koszosat, tornacipőt, stb - vagyis össze jön-e egy egy töltetnyi ezekből? (ha nem, akkor nem kell 500 programos gép)
2. Van-e helyed/időd szárogatni? Kertes házba elég a 800-1000 fordulatos centrifuga, panelben inkább 1000-1200.
3. Azon ne rágódj, hogy a gép 43 vagy 53 liter vízzel mos ki... ez nem egzakt információ...
4. Legyen rajta gyors program (30-40 perc körüli) - ezzel az alig szennyezett ruhákat lazán ki tudod mosni.
5. Könnyen hozzáférj a szűrőjéhez.
6. Könnyen lehessen tisztítani a mosópor adagolót (különben két év alatt beszutykosodik)
7. a vasaláskönnyítés az kamu!Az átlagember az éves mosásai 90%-ában max. két-három programot használ (gyors, normál, kímélő).
-
Zewa
senior tag
válasz
MrSealRD #45397 üzenetére
Hervis és az Intersport is korrekt nagyon ilyen szempontból. Utobbi olcsóbb. Sokat gyalogolsz? Vegyél egy Nike Air cipőt. Kevés "szép" van belőle de van 1-2 visszafogott modell is. Én adtok nekik rendesen még is bírják. A mostani ca. az 5.-Airem...
Mindenféle csoda tapbetét nélkül tudok benne sajogó tap nélkül sétálni egész nap.
Ilyesmiben vagy szerintem feltétlenül próbáld ki, nem fogod megbánni.. -
Nevil2
tag
válasz
MrSealRD #45383 üzenetére
NEM! A cseretermékre új garancia érvényes... Cipő esetében újra 6 hónap. És ne feledje senki, hogy a szavatosság a vásárlástól számított két év (a cipő esetében is).
Az eljárás teljesen szabálytalan volt. Ezt panaszkönyvben kell jelezned, majd felkeresni a fogyasztóvédelmet. Mindegy milyen olcsó valami, ez állampolgári jogod (és meg is kell tenni, különben büntetlenül vághatják át az embereket).
Én is voltam kereskedő, tudom, hogy egy ilyen eset mennyire kellemetlen az eladónak, de a jó híre szerintem fontosabb... És ami törvény az törvény
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MrSealRD #44699 üzenetére
Ha végre kapok állást, akkor majd lesz rá lehetőség, de jelenleg nem igen opció egy drágább TP beszerzése, plusz nagyon igény sem lenne rá. Ha kapok munkát, biztos nem Pécsett lesz, így költözés meg minden, a rendes asztali gépet nem terveztem magammal vinni, így egy újabb TP beszerzése tűnt logikus lépésnek és most találtam jó áron T400-at.
-
TRob1
veterán
válasz
MrSealRD #44623 üzenetére
Igen, nekem bejött. Amúgy nem reklámozom, csak épp megemlítettem hogy sztem jó. Velük váltok vagy 8 éve, minden évben. És Mindig pont annyit fizetek mint amennyit kihoz.
És persze azt se bánom hogy ez miatt a Molnál "9ft-tal olcsóbban tankolhatok"...Természetesen akinek nem jön be, az ne használja, nem vagyok az ügynökük, nem akarok senkit meggyőzni semmiről.
-
zsolt19900
őstag
válasz
MrSealRD #44625 üzenetére
M_AND_Ms: ooksi bocsi
Kapitány uram: iigen ez a baj, ezek miatt a hígult fel a szakma, ezek miatt mondják sokan élből azt, hogy mié is vegyem igénybe azt amit te nyújtasz
még a netrisknek az is egy nagy baja, hogy nincs igazán személyes kontakt, ami azért valljuk be néha nagyon sokat jelent....
és tényleg a lelkiismeretes alkusz ilyen, fogja szépen felvilágosít segít, nem a saját szakállára dolgozik, hozzáteszem sajnos egyre több olyan esetbe futunk bele, hogy jól megjáratták az ügyfeleinket amikor épp kötöttek valamit csak hogy az ottani üzletkötő jobb jutalékra tehessen szert, letojván az ügyfél érdekeit
és igen helyesen beszéltél, mi jutalékunkat, fizetésünket, jussunkat nevezzük ahogy akarjuk nem az ügyfél fizeti, adja, hanem a biztosító vagy pénzintézet.
Minekünk tilos pénzt kérnünk megbízásunk során.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MrSealRD #44359 üzenetére
Régebben egyik nyáron a melóban rászoktam a kávézásra, de nem a normális kávéra, hanem az ilyen 3 in 1 zacskós cuccra (olyanra, amiben koffein is van), mert nem volt ott kávéfőző. 10 óra körül volt a kávé szünet, úgy 3-4 hét után a szokott idő előtt 1 órával már minden bajom volt, amíg meg nem ittuk. Na itt szakítottam ezzel a fajta kávézással, pár héttel később már nem hiányzott.
Valamivel később ismertem meg a zöld teát, amit azóta is iszok.Nevil2: a sima gyümi teával az a bajom, hogy itt nálunk citromlével és vastagon cukrozva készült, mert a mennyiségre mentek rá, annyi filtert meg nem lehet berakni, amennyi kellene egy bödlire való teához.
Mostanra már beszereztem rendes szárított gyümölcsöket, na azokból nagyon frankó teát lehet készíteni natúr módon. Persze filteresből is, ha csak 1 csésze vízbe teszik, ahogy azt kitalálták.
Amúgy meddig hagytad bent ázni a zöld teát? Mert elég semmilyen íze van, ha túl sokáig ázik, akkor lehet neki erősebb íze, ami nem jó. Kb. 3 perc nem túl forró vízben az előírt főzési idő. -
omikron23
senior tag
válasz
MrSealRD #43848 üzenetére
Én igyekszem akkor vásárolni, amikor megvan rá a pénzem... persze velem is előfordult már, hogy lefoglaltam valamit, és jól esett, hogy félre rakták... Azért a felhasználók nagy részérő, ill. az értékeléseikből nagyjából ki lehet szűrni, hogy kivel is akadt össze az ember...
Csepy: gondolta, ennyi hitegetés után hajlandó vagy belemenni bármibe, csakhogy eladd neki a telót... És közben ki tudja hány potenciális vevőt küldtél el...
-
Dodder
tag
válasz
MrSealRD #43617 üzenetére
Külföldön sem jobb a helyzet. Én itt londonban 3 hete szomat reggel 6-kor felriadtam valamire,és azt veszem észre hogy valaki áll a szoba közepén. Elmélkedtem pár másodpercet mire felfogtam álom vagy valóság akkor veszem észre a bőrszínét egy feka csávó volt az. Ráüvöltöttem erre elrohat.(okos kommentek végett irom zárójelbe,kiváncsi lettem volna mit csinálsz egy 2 méter magas niga csávóval félálomban) tőlünk nem vitt el semmit de a lakótársamtól elvitt 1700 font értékben amit talált. A srác fel sem ébredt mikor kipakolták.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest