Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• nrobe

csendes tag

válasz VladimirR #3 üzenetére

Szia

Windows XP van rajta ( ha számít -mivel nem tudom pillanatnyilag - hogy Home vagy Pro verzió, akkor légyszi írd le hogy miben különbözik áz általam felvetett ''probléma'' kapcsán ill arra vonatkoztatva a Home és Pro verzió közti különbség)

második kérdésedre: helyiségben falba épített internetcsatlakozóra van közvetlenül kötve a gép, se router, se semmi ilyesmi, tűzfal talán az XP-s -ha be van kapcsolva
    (de légyszi írd le -ha tudod- hogy Panda, Zone Alarm , NOD32 -ha jóltudom van tűzfala a NOD-nak - esetleg Norton -féle tűzfal- bocs ha hülyeséget írok ill kérek - tűzfal esetén mi a teendő )
    a másik géphez ritkán férek hozzá, és több úgymond beregisztrált profil van, és nem tudom hogy ki mikor milyen változtatásokat végez az említett gépen , pl tűzfal feltétele.

ha jól tudom ADSL vonalon működik a net (de lehet hogy ISDN )... légyszi ha megoldható itt is írd le hgogy ADSl és vagy ISDN kapcsolat esetén úgymond mi a teendő, vagy van e bármiféle különbség a ''prbléma'' szempontjából a két fajta internet kapcsolat között.

namost tudomásom szerint helyi hálózaton keresztül kapcsolódik a netre ( ilyen kolesz féleség szisztémában elosztott net a helyiségekben ) , de közvetlenül a gép előtt nincs semmiféle hálózati hardver (pl router).

ha helyi hálózaton keresztül megy a net akkor fix IP-je van a gépnek?
    Mi a ''teendő'' fix IP és dinamikus IP esetén?

Vagy van-e olyan program vagy kapcsolati kommunikációs forma akét ( enyém, és az említett gép) között (pl skype, MSN, sajnos Netmeeting nincs használva mert tudomásomszerint az IP alapú...)melyen keresztül én a másik ''zavarása'' nélkül lekérdezhetem a másik fél IP címét pl miközben MSN-en kapcsolatba lépek vele..???
    Magyarul van-e rá mód hogy én innen kiderítsem úgymond a másik fél IP címét miközben valameilyen formájú kapcsolatban van a két gép.

(nálam kábeles -chello - ADSL van, nincs router, modem van, nálam XP Pro van, dinamikus IP címem van, tűzfalat természetesen kitudom lőni, ha kell: Zone Alarm ill Panda is van..)

Választ előre is nagyon köszi,

remélem a sok hablatyolásom között valami értékelhető információt is fellelsz, mely segít a kérdéses problémám megoldásában.

Új hozzászólás Aktív témák