Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrobe
csendes tag
Szia
Windows XP van rajta ( ha számít -mivel nem tudom pillanatnyilag - hogy Home vagy Pro verzió, akkor légyszi írd le hogy miben különbözik áz általam felvetett ''probléma'' kapcsán ill arra vonatkoztatva a Home és Pro verzió közti különbség)
második kérdésedre: helyiségben falba épített internetcsatlakozóra van közvetlenül kötve a gép, se router, se semmi ilyesmi, tűzfal talán az XP-s -ha be van kapcsolva
(de légyszi írd le -ha tudod- hogy Panda, Zone Alarm , NOD32 -ha jóltudom van tűzfala a NOD-nak - esetleg Norton -féle tűzfal- bocs ha hülyeséget írok ill kérek - tűzfal esetén mi a teendő )
a másik géphez ritkán férek hozzá, és több úgymond beregisztrált profil van, és nem tudom hogy ki mikor milyen változtatásokat végez az említett gépen , pl tűzfal feltétele.
ha jól tudom ADSL vonalon működik a net (de lehet hogy ISDN )... légyszi ha megoldható itt is írd le hgogy ADSl és vagy ISDN kapcsolat esetén úgymond mi a teendő, vagy van e bármiféle különbség a ''prbléma'' szempontjából a két fajta internet kapcsolat között.
namost tudomásom szerint helyi hálózaton keresztül kapcsolódik a netre ( ilyen kolesz féleség szisztémában elosztott net a helyiségekben ) , de közvetlenül a gép előtt nincs semmiféle hálózati hardver (pl router).
ha helyi hálózaton keresztül megy a net akkor fix IP-je van a gépnek?
Mi a ''teendő'' fix IP és dinamikus IP esetén?
Vagy van-e olyan program vagy kapcsolati kommunikációs forma akét ( enyém, és az említett gép) között (pl skype, MSN, sajnos Netmeeting nincs használva mert tudomásomszerint az IP alapú...)melyen keresztül én a másik ''zavarása'' nélkül lekérdezhetem a másik fél IP címét pl miközben MSN-en kapcsolatba lépek vele..???
Magyarul van-e rá mód hogy én innen kiderítsem úgymond a másik fél IP címét miközben valameilyen formájú kapcsolatban van a két gép.
(nálam kábeles -chello - ADSL van, nincs router, modem van, nálam XP Pro van, dinamikus IP címem van, tűzfalat természetesen kitudom lőni, ha kell: Zone Alarm ill Panda is van..)
Választ előre is nagyon köszi,
remélem a sok hablatyolásom között valami értékelhető információt is fellelsz, mely segít a kérdéses problémám megoldásában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Kuponkunyeráló
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NBA és kosárlabda topic
- Alaposan helyretette az AI ellenzőit az NVIDIA vezetője
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Őrült módjára szabja át AI-ra a GeForce-okat Kína
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BONTATLAN iPhone 17 Black, 256gb, 3 év gyártói garanciával, eladó!
- Xiaomi 15T Pro 12GB/256GB Mocha Gold használt, karcmentes 6 hónap garancia
- KINGSTON FURY 16GB Beast DDR5 5200MHz CL40 KF552C40BB-16
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 8GB 512GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- ÁRCSÖKKENTÉS Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest