- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezzel a kártyával vásároltál már online?
Nem tudom hogy ez melyik folyamat, ha már hozzáadtad akkor minek a a CVV kód?.
Töröld a kártyát. Állítsd a nyelvet angolra. Lépj ki. Szintén töröld a PayPal sütiket és a böngésző gyorsítótárat. Várj 2 óra hosszát. A kártyán legyen elérhető 1000 Ft és ne legyen semmi vásárlási limit. Azért nézz rá a bankodra hogy lehet- kártyával fizetni, nincs karbantartásuk.
Pl nekem volt olyan problémám hogy a banki rendszerben más volt a CVV2 kód mint ami a kártyára volt ráírva.
Ezután próbáld meg hozzáadni. -
Teljesen új kártya, nem csak frissítés? Lassú a visszajelzés.
A bankodnál működik a kártyás fizetési rendszer, nincs karbantartás, aktív és van legalább 1000 Ft elérhető, az app-os dolog az online fizetési megerősítés?
Esetleg PayPal app-on hozzáadni? Vagy próbáld holnap újra. -
Nincs semmi, én most leveleztem velük az eBay fizetési gonddal, de most épp jó lett, mert már nem magyar nyelven akar a fizetési oldal kommunikálni velem. Működik a csatolás az üzentehet, a vásárlás, a belépési védelem, nekem normál működésnek tűnik.
Lehet hogy nálad is nyelvi probléma, vagy valami böngésző védelem, blokkolás.
De nem egészen értem, nem szoktunk válaszolni, ritkán kérnek információt, a másik fél felvetésére meg nem kell reagálni, hanem továbbléptetni. -
Ezt írtam: és akkor lesz a PayPal-on vásárlói védelmed,
Az eBay-en nem lesz semmi, a két védelem részben független.
Jelen esetben nem az eBay-en meghirdetett terméket "veszed meg" rajtuk keresztül, hanem direkt vásárolsz az eladótól egy olyasmi dolgot amit "hirdet" az eBay-en is.
Gondolom ha megveszed és nincs több akkor leszedi a hirdetést, hogy már mégsem akarja hirdetni a terméket okkal -
Tud küldeni pénzbekérőt az eBay-en belülről, te fizetnél akkor kiírja hogy nem szállít ide, te elküldöd a total request (számla) kérést, ő beírja rá a megegyezés szerinti vételárat (eleve adott) és a szállítási költséget. Az eBay elküldi neked és te az adott Pay now linken a szokásos rendben kifizeted.
Ez ahogy most leírtad az az eBay szabályainak a megkerülése.
Ha kapsz egy direkt PayPal azonosítót akkor elküldheted a pénzt vásárlás ellenértékeként, persze azért az üzenet részbe célszerű beírni hogy mit fizettél és akkor lesz a PayPal-on vásárlói védelmed, az eBay viszont így kiesik a játékból.
Mint írtam az eBay-en meghirdetett dolog ilyen kifizetése az eBay jutalék alól kibúvás az eladó részértől és a te részedről is szabályszegés. -
Lásd Összefoglaló, 8. PayPal-tól termék visszaküldés esetén a postai költség visszatérítésének módja
Sok embernek gondot okoz, ha valamilyen gondja van a megvásárolt termékkel, költséges a vissza-küldése és ezért inkább lemond róla.
Ha vissza kell küldenünk az eladónak a terméket (és PayPal-al fizettünk), lehetőségünk van a visszapostázás díját a PayPal-on keresztül visszaigényelni:
Az aktiválástól számított naptári évben 12 alkalommal van lehetőség rá, alkalmanként maximum 9300 Ft-ig visszaigényelni postaköltséget.Hozzáteszem a méret nem jó az nem mindig az eladó hibája, a saját méreteket azért szoktuk egyeztetni a termék leírásnál szereplővel, vagy rendelés előtt egyeztetünk hoyg én ennyi cm-t mértem, melyik az méret ami szerinte ennek megfelel.
Adott esetben azért nem adhatunk csak a M, L betűkre lásd itt van némi szórás. -
Bocsi egy kicsit az eBay szöveg megkavart, itt link fog megjelenni, a gomb az eBay-n van.
Az hogy átpasszoltak az eBayről mert ők olyanok, sajnos előfordul. Néha nem jogszerű ez a lépésük.
A jogos panaszt is megnézik az eladó és vevő szemszögéből is
Amíg nem kitaláció hanem valós probléma addig nem gond, de ha valaki folyamatosan dispute-okat gyárt arra ráfigyelnek. -
Met
nagyúr
Ha a topic összefoglalót olvasgatnád és nem minden topicba beírnád a kérdésed már régen hozzá lenne adva a bankszámlád a PP-hoz.
-
Autó diagnosztikai eszköz és azzal zárult az első része hogy nem vetted át?
Arról az eladó nem tehet, hogy itt Magyarországon az általa eladott dolog tiltott, ez vevő problémája.
Mivel ez tiltott dolog, ez nem kerül visszaküldésre az eladónak, megsemmisítik.
Akkor helyzet az, hogy ha nem kézbesítik és visszaküldésre kerül, miután megkapta az eladó, neki a pénzt vissza kell adnia. Most nem ez van.
Jelen esetben röviden írom, nincs kötelezettsége semmiore, rajta kiívül álló okok, a címzett nem vette át, vámszabálysértés miatt amelyet a vevőnek tudnia kellett volna a terméket elkobozták és megsemmisült, nem elveszett.
Erre a szituációra hivatalosan nincs vásárlói védelem.
Gondolom ajánlott, nyomkövetős volt a küldemény, így a sorsáról tudni fog ő is.A fenyegetőzés az eladó felé, mert te törvénybe ütköző dolgot vettél, finoman szólva sem korrekt.
Akkor a vámszabálysértési eljárást nem indították meg feléd?
-
PayPal 180 nap december 18-tól. De akkor már mos indítsd.
Jó sokáig vártál, mert az eBay a várható érkezés végső dátumától számított 30 nap, az igencsak letelt.
Ha nem érkezett meg akkor egyértelmű, viszont ha nem az átvételkor jelentkező hiba, hanem valami későbbi, arra azért a vásárlói védelem korlátozottan vehető már igénybe, főleg ha ez garanciális dolog lenne. -
axioma
veterán
Parszaz Ft-tal nem erdemes szorakozni... %-ban buksz, de forintban szinte eszrevehetetlen. Vasarold le, ha jol ertem ugyis vannak aprosagok amit akartal, aztan utana mar a kartyanal valaszd a banki valtast (nagy esellyel az a jobb, kiveve ha fixen dollar elszamolasu kartyara euroval, vagy forditva akarsz terhelni, es felesleges ketszeres valtas van).
-
axioma
veterán
Valoszinuleg amit fizetni akarnal az belefer a balance-be. Amig - az adott devizanemben, illetve nem tudom pontosan milyen algoritmus szerint, de az altaluk automatikus konvertalasra hasznalhatonak tekintett devizaban - van elegendo toked, addig a kartyahoz nem nyul, nem valaszthatod.
szerk. Akkor passz, nekem az esetenkenti 400 Ft-okon meg egy-ket nem refund modjara utalt dollaron kivul folyamatosan nulla van a szamlamon.
-
Nem is fog megjelenni, mert a PP azt nem vette fel, csak zároltatta a számládon! Majd egy idő után (~1 hét, de lehet kicsit több) feloldódik a zárolás, és visszakerül az egyenlegedbe is! Az összeg eltérés abból adódik, hogy a bank váltja a $-t, vagy pedig a PP! Más-más az árfolyam!
-
Hintalow
senior tag
Van bankos topic.
Amúgy tényleg nem mindegy, hogy mire használnád, mennyi pénz jön rá, mire van igényed.
Nagyon jó a rafi prémium szlacsomagja, kb minden ingyen van rajta, annyi az elvárás annyi, hogy havonta 280.000 Ft érkezzen rá.Csongii:
Gondolom postai utalványon küldték, logikus, mert visszautalni nem tudták hová, lévén befizetted.
Pont erről írtam, hiába fizettél be már sokszor, hivatalosan a paypal szabályzata szerint nem megengedett, lazán kezelik, de ha egyszer valamiért elkezdik betartani a saját szabályaikat, vitának helye nincs.
Ezután lehet, hogy ismét rendben működne, de lehet, hogy ezután mindet megfognák. Nincs lehetőséged utalni, vagy kártyát használni?hzx0:
nem valami fantasztikus maestro kártya? bőszen reklámozzák mindenütt, hogy már alkalmas online fizetésre ez a típus is, de azért még elég hendikeppes.
-
Hintalow
senior tag
Igen, így tudod megcsinálni. Elméletileg van módosításra is lehetőség a jelenlegi kártya adatainál, de az nálam annó nem nagyon működött (és másoktól is halottam ilyen tapasztalatot)
Ami még fontos lehet: ha törlöd a régit, és újjat adsz meg, mindent újra kell csinálni, tehát a kártyaadatok megadásakor lesz ismét egy 1 dolláros próbatranzakció, és ha megerősített felhasználó szeretnél lenni, akkor a 400Ft-os kódos mókát is újra végig kell csinálni. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Creative Sound Blaster Live! 5.1-es digitális PCI hangkártya
- Rock Shox Recon Silver Air gyorszáras villa eladó (29-es)!
- ÚJ Nvidia RTX 5060/TI 8-16Gb GDDR7 DLSS4.0 Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb/1TB M SSD/2ÉV gamer PC
- ÚJ Nvidia RTX 3080 10Gb GDDR6x Ryzen 7 5800X 16x4.7Ghz/32GB/512Gb Nvme SSD/2ÉV gamer PC
- Szép! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Hordozható Laptop Ultrabook 14" -50% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest