- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Egy óra, két rendszer
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dany27
őstag
az igaz h kérhetek csak nem ahhoz a csomihoz mert oda írták apróbetűbe h a diákszámlához nem lehet csak simát.
Ezért kérdeztem hogy megy-e a nem dombornyomottal de akk ezek szerint megy.
Mert valamelyiknél nem jó a nem dombornyomott....
Am kérnék is én dombort csak azt a diákhoz nem lehet csak a magasabbhoz annak meg jóval több a havi díjaMert ennek csak 48Ft/hó
Nekem úgyis csak arra kell h tudjak paypalon fizetni!Az első évi kártya díj meg ingyen van. Am a dombor nyomott 4E lenne csak ehhez nem lehet...
-
Dr.Burn
őstag
Nem ez nem magyar acc. Regisztralva van hozza a szamlam. Nem is kertem ki a penzt hanem egy rossz tranzakcio soran el lett utasitva a fizetes. Par nap mulva visszajött a penz es az mar nem ment vissza a bankszamlamra hanem maradt a paypal-on. Na most gondoltam Send Money-val elküldöm helyesen viszont azt mondta hogy Transfer From Bank Account. Es nem is vonta le a penzt a paypal accrol hanem megint küldte az echeck-et. Innen gondolom ujra a bankszamlamhoz akart nyulni.
-
icons
addikt
-
evko
aktív tag
Köszönöm szépen.
Akkor ez egy rakás sz@r...
Mármint a vevő védelmi program....
Nagy duma az egész, de semmi nem véd engem. Ha le akarja nyúlni az eladó, akkor úgyis lenyúlja a lóvét....Köszi a segítséget!
Van egy másik rendszer, valami escrow vagy mi... Arról hallottál már? -
30z.Samu
félisten
-
fokukac
nagyúr
Hogy jön ez most ide?
a postaköltség visszatérítésről beszéltem. Arról, hogy rendszeresen ilyen 15-17 eurókért küldenek nekem levél-méretű cuccokat, amikor a tényleges költség kb. a fele, és sose adták még vissza. ez ország-független.Abszolút nem volt most szó átváltási árfolyamról.
Amúgy most már jól konvertál az ebay, beállítottam, hogy sehog yne konvertáljon.
-
ÁFÁ-t mindenképpen kell fizetni, az kikerülhetetlen. Ha mégis valaki kikerüli valahogy, azt ÁFA csalásnak hívják, és bűncselekménynek minősül.
Amit az eBay-en veszel, az már eleve a bruttó ár, tehát ezért nem fizetsz rá plusz ÁFÁ-t. VÁM meg az általad is említett EU tagságunk miatt nincs. -
tucsok.
senior tag
én is csak vevő vagyok fejből írtam a szavakat, remélem visszaküldi a pénzemet, a paypal help-ben megtaláltam a segítséget. Remélem érteni fogja
egyszer kaptam particular refundot 2 dollárt, mert több postaköltséget számolt az eladó a ténylegesnél. csodálkoztam, hogy vannak ilyen emberek
-
Nwis86
aktív tag
3.án csináltattam a kártyát azt mondták 2 hét és küldenek majd 1 levelet, hogy mehetek érte személyesen be átvenni mert ezt nemlehet postázni, 24. én kaptam a levelet
aztán még be is kellet mennem érte....
Amúgy havidíj valami 580Ft vagy valahogy így már nem emlékszek
viszont ha nem érkezik rá jövedelem, vagy nincs rajta 150 000 akkor 1300 a havidíj ami rablás. Én is utálom OTP-t és senkinek nem is ajánlom... csak nem tudom rászánni magam hogy bankot váltsak hisz már itt vagyok 1000 éve
-
Nwis86
aktív tag
OTP
Amúgy 1 éve használom a netbankjukat de még ilyen funkcióval, hogy kártyatörténet nem találkoztam... most jól átnéztem és nincs.... számlatörténet van de kártya az nincs...
Szóval akkor várjak még vele, na de tegnap szedtek le 400at és ma is 400at gondolom akkor 2 különböző kódot kapok majd, és az első az nem lesz jó, így várhatok + 1 napot mire megkapom a 2. paypalos ellenőrzésnek a kódját és azt fogja majd elfogadni? vagy próbáljam meg az elsővel is? letilthatnak ha rosszat írok be? -
kem
addikt
Szerinted itt van olyan autómata ami Forintot ad ki? Az a helyzet, hogy néha kapok Ft-ot a magyar kártyámra, amit itt be kell fizetnem kp-ban Fontban albérletre. Azt szeretném kitalálni, hogy hogyan bukom a legkevesebbet az átváltáson. Az eddig legjobb árfolyam az volt, amikor Paypallal vásároltam. De ha veszek valamit ebayen attol még nem lesz Font a kezemben. Majd szép lassan kitapasztalom, most az a lényeg,h már tudok mindkettővel fizetni ebayen.
-
kem
addikt
A külföldi kártyám regisztrációjánál azt írja, hogy 2 kisebb összeggel megterheli a kártyám, és amikor azokat megtalálom, akkor a 2 összeget egyesével beírom a validation-höz.
...most nézem, hogy csak 3 napja volt ez amit nem értek, mert az OTP-s kártyám 16án terhelték először, ezt meg még előtte regeltem.
-
Nem ez volt a kérdésem, de időközben megoldottam..
Jelenleg ez a problémám:
"Sorry, your payment won't go through. To make it work, you'll need add money to your account and pay with your paypal balance."
Először mint kiderült a vásárlási limit miatt nem tudtam utalni elég pénzt. Most addig se enged el mint eddig..
-
kem
addikt
Regisztrációnál azt adtam meg ahol most lakom. A kártyám egy másik címre szól, pár utcával arrébb. Amikor azt kérte azt adtam meg. Most viszont belefutottam a következő problémába. Az OTP-s VISA electron kártyámat be szeretném regisztrálni, de nem engedi átváltani a United Kingdomot Hungary-re...
-
kem
addikt
aktív, a kártyával már vettem le pénzt és fizettem is vele.
Így néz ki mint ez a zöld. Erről meg tudod állapítani? Nekem fogalmam sincs,h mi mit jelent rajta. Talán classic lehet, mert nincs ott, hogy electron. Viszont rá van nyomtatva, hogy netes vásárlásra használható. Egyébként dombornyomásos ha ez számít. -
passatgt
aktív tag
Limitation Appeal
- Provide proof of address
Your documents need to be valid and legible.
The submitted information on the documents must correspond with the information on your PayPal account.
Documents can't be older than 6 months.
We will handle your information in accordance with our privacy policy.Viszont azt nem írja, milyen papír(személyig., csekk, vagy mi
-
Nwis86
aktív tag
Lehet, De szerintem 100x kisebb rá az esélye, hogy lelépjen a pénzel, mert itt van évek óta 1000hsz-el ismerik 1000 topikban stb, de egy 2 napja regisztrált felhasználónál már lehetséges, mert törli utána a regjét és csinál 1 másikat más névvel és ennyi el se érem soha többet:S Egy több éve ittlévő ismert felhasználó pedig nem fogja törölni a regjét ez miatt és a jó hírnevét kockáztatni azzal, hogy esetleg minden topikba elküldőm az anyába és berakok 1 tonna képet a átutalás bizonylatáról + a PM-ek másolatát amivel bizonyítom, hogy 1 rohadék
ezzel szemben egy 2 napos regnek semmi vesztenivalója nincs. igaz a vaterán is lenyúltak 50 000 el, pedig az elméletileg biztonságos:S Fel is jelentetem illetőt de hát lassan 7 honapja és semmi
-
dany27
őstag
lehet félre értettük egymást!
Én csak azért kérdem ezeket mert akkor hogy biztos legyek mindenben kellene csinálnom másik paypalt és ott minden valós lenne mostmár elmúltam 18 így azzal sem lehet probléma ha bekérik az okmányaim másolatát azonosítás képpen!
Ezt a számlás dolgot csak azért kérdeztem mert nincs jelenleg bankszámlám és akkor ha az menne hogy haver küld paypalon pénzt amiből tudok költeni akkor én meg oda adom neki KP-ba amit átküld nekem vagy befizetem a számlájára.
Igaz ő is megrendeli nekem amit kérek csak akko macera me mindíg szólni neki meg akko neki hozzák ki stb....
-
törölt tag
Az egyik kártyámhoz van netbank, az viszont nem PayPal kompatibilis. (Maestro)
A másikhoz meg nem is rendelhetek netes témát. Azzal viszont tudnék közvetlenül fizetni neten, csak ugye van amikor rákényszerül az ember a PayPal-ra (az okát meg nem mondom, mert jelen esetben szerintem semmi). Számomra legegyszerűbb a közvetlen kártyás fizetés lenne, de nehogy már ne legyen ez is feleslegesen megbonyolítva.
-
Studiossrác
aktív tag
Jójó, bocsánat a fogalmazásért. Hupsz most olvasom mekkore hülyeséget írtam
(bocsánat telefonáltam
)
Szóval nem használtam a kártyámat ezért nem tudom fejből az adatait(pin kód, netes hozzáféréshez szükséges adatok), ezeket 1 papíron őriztem ami gondolom költözéskor eltűnt.... ezért szükségem lesz új kártyára.
Emiatt kérdezem, hogy paypal-hoz mennyire jó az otp junior max, mert ha nem az igazi akkor csomagot is válthatok!(tudva, hogy ennek vannak bizonyos költségei)
-
horvathd
aktív tag
Szerintem ezek prepaid ajándékkártyák, amik mögött nincsen bank, az elszámolást a kártyacég végzi.
Az paypal számládra pedig legegyszerűbben a paypal oldalán lévő merchant tools fülön lévő lehetőségeket használva tudod a pénzt átjuttatni.
Egyik lehetőség a PayPal Website Payments Standard, ahol egy paypalos donation linket tudsz létrehozni, amit a egy honlapra helyezve, máris át tudod küldeni a pénzt.
Másik lehetőség a PayPal Email Payments, ahol egy emilben tudod elküleni magadnak a fizetési linket.
Persze ez nem ingyenes, 3,4% + 90 HUF a tranzakciók díja. -
h0o2a7j6
tag
Nincs Get Number gombom, amivel a kódot igényelhetném, odáig nem jutok el.
Pedig csak azután jönne elő, ha sikeresen hozzáadtam a kártyát, de ez nem történik meg, lsd. fenti hibaüzenet. Az 1 dolcsis próbaterhelés megvolt, akkor miért nem fogadja el a kártyát?Bazz, ilyen nincs, sokadik próbálkozásra továbbengedett. Ki érti ezt?
Mindegy, a lényeg, hogy sikerült! -
Stanley-B.
őstag
Én elhinném, csak nem tűnt biztosnak.
Kerestem a szabályzatban, de ezek szerint bamba vagyok, mert nem találtam meg az erre vonatkozó részt, viszont köszönöm a linket! Az angol megy.
Azért jó ez a PayPal Buyer Complaint Policy is, de még így is rizikós, mert ha tangible dolgot vásárolok, tegyük fel mondjuk több darabot egy eladótól egy csomagban tracking numberrel, de ő csak egyet küld, akkor hiába mondom azt, hogy nem kaptam meg a csomagot - mert ugye ha mást mondok eleve esélytelen - ő beírja a tracking numbert, hogy feladta, aztán, hogy nem annyi volt benne az kit érdekel a PayPal szempontjából...
-
Winner_hun
félisten
Igen, utólag erre én is rájöttem...
Nem tudom hogy hogy küldte a pénzt.
Már nem emlékszek pontosan, de anno úgy volt hogy pénzt kéne neki váltani, aztán nem jelentkezett, utána meg jelentkezett, bár kisebb összeggel, abból megkérdezte hogy megvenném-e neki ezt meg azt, megvettem, aztán követelte is vissza a pénzt.
Írhatnék levelet ha tudnék annyira angolul... -
Winner_hun
félisten
akkor is csak az eladó egyenlegéig tudnak kártalanítani.
És ha nincs elég fedezet az eladó egyenlegén, akkor azon kívül, ami rajta van levonják, mást nem is csinálnak, csak zárolva van az account amíg nincs a számla egyenlítve? Mert én épp egy ilyenben vagyok, paypal-lel küldött valaki pénzt, megvettem amit akart aztán most követeli vissza, 7500 Ft-ot vontak le (65k helyett...) és jelenleg nem tudom használni a paypal-t. Kéne valami megoldás hogy tudjam használni... próbáltam másik kártyámat hozzáadni de azt nem lehet használni a neten -
Blood Mage
senior tag
Thx! akkor mindenképp meg kell adnom mindent...
Amúgy valaki itt nem jártas (vagy nincs valahol ph-s topikja) ilyen Eurobare vagy hasonló x összeget fizetnek / e-mail megnézéséért dolgokban? talán bepróbálkoznék ez efajta pénzkereséséi módszerrel, de még kicsit bizonytalan vok... -
horvathd
aktív tag
Nekem a Raiffeisennél volt egyszerre két forintszámlám. (Igaz nem azonos díjcsomagban, de szerintem ez nem számít)
Semmi gond nem volt a második számla nyitásakor, bementem a fiók mondtam, egy második számlát szeretnék, papírt kitöltöttük, pár kattintás a számítógépen, és mire hazaértem, már látszott is a netbankon. -
Blood Mage
senior tag
Köszi szépen az infót!
- Bankszámla nyitásához 18évesnek el kell. hogy múljon az ember?
- A PayPal számlához ugyebár meg kell adni jó néhány adatot, pl. cím, telefonszám, név... Az lehetséges hogy nem valós adatokat adok meg? tudom, hogyha valami probléma adódik a számlával így nem tudnak üzenni, de bevállalom ezt a kockázatot, nem szeretnék személyes adatot kiadni... -
stichus
tag
ezt épp a raiffeisen ászf-ből másoltam
1.1. Ügyfél pénzeszközeinek nyilvántartására, kezelésére és fizetési forgalmának lebonyolítására a Bank lakossági forint-, valamint a Bank által jegyzett és a Lakossági Kondíciós
Listában megjelölt devizanemekben deviza-bankszámlát (együtt: lakossági bankszámla) nyit és vezet.
A forint és deviza lakossági bankszámlák a hatályos jogszabályok értelmében nem minôsülnek pénzforgalmi bankszámlának.
A Bank az Ügyfél megbízásából egyidejûleg több lakossági bankszámlát is nyithat és vezethet. -
Crow
tag
Nagyon jó ez a leírás, kösz szépen
OTP-seknél még az is nehezíti, hogy a netbankban nincs kártyatörténet
Én úgy tudom, hogy van. Ott néztem meg pl a paypal-os visszaigazoláshoz szükséges kódot is. (Egyébként sima mezei forint alapú "junior max"-om van.)
200 Ft-tal többet utalnék
Milyen összegnél?
-
Crow
tag
Köszönöm a gyors válaszokat.
Nekem is is font-ban kellene fizetnem. OTP-nél is van ez a dollárra konvertálós dolog, vagy csak CIB-nél? Ezalatt egyébként azt érted, hogy kétszer konvertálnak: egyszer HUF->USD, utána meg USD->GBP?
Bocs a sok hülye kérdésért. Még kezdő vagyok a témában.
-
Winner_hun
félisten
Igazság szerint teljesen mindegy hogy mit néz, mert csak zárolásra kerül az összeg, ami 3-4 nap múlva kerül levonásra, illetve a levonáskori árfolyamon történő terhelésre és ha akkor gyengébb a forint akkor többet vonnak le, mint ami zárolva lett, ha erősebb akkor meg kevesebbet.
-
Tkalex
újonc
köszönöm a választ.
igen, én is így értelmeztem a leirtakat, csak egyszerűen érthetetlennek tűnik az egész, ha nincs korlátozva tulajdonképpen semmi sem. sebaj, nekem jó így, holnap küldöm nekik a szükséges másolatokat.egyébként a basic acc-ról "nagyobb"-ra való átállásnál magasabb az említett limit, vagy ezek után már felesleges lenne váltani?
üdv
-
kano
nagyúr
Ettől függetlenül miért ne lehetne másnak is igaza?
Ilyet hol olvastál, hogy írtam? Idézd légyszíves! Az a probléma, hogy szerinted csak neked van igazad. De ezt a mai Magyarországon sajnos megszokhattuk...A fedezetet meg minden hónapban a szél fújja össze rá ugye?
Na értsd jól, ha törik, ha szakad elő kell teremtened, mert ha nem, megfizettetik a sarcot.
Nézd, ha valakinek nincs ennyi tőkéje akkor nem megy a CITI-hez, és választ másik bankot. A CIB-bel is vannak szopások rendesen és mindez nem is ingyen ráadásul az ügyfélszolgág egyre inkább nem tudnak segíteni. Nekem nem probléma átutalni a számlára havi 150k-t.És nem hiszem, hogy olyan rettentő nagy különbségek lennének a bank devizaeladási árfolyama és a pénzváltód árfolyama között.
Az a 4-5Ft soknak számít?Előző hsz-ben a 3 Ft is sok volt.
Persze nyilván jó elektronikust kell választani nem gagyi Maestrot vagy Mastercard Electronicot.
Csak az a bökkenő, hogy a VISA E.-ok közül sem mindegyik használható netes fizetésre.Szerintem hagyjuk az egészet. Te olyan bankot használsz amilyet Te jónak tartasz én meg olyat amilyet én. Amit akartam megtudtam, köszönöm!
-
kano
nagyúr
Hát én nem tudom. Informatikusként dolgozom egy bankban (nem CITI). Rendelkezem 3 számlával magyar pénzintézetnél(CIB-netszámla; CITI; saját bank).
Válaszaim:
- Nem kell kiköhögni az adott hónapban a 150 nettót mivel egy 150k-s átutalásnak kell jönnie külső számláról. Ez meg egy állandó átutalási megbízással röhögve teljesíthető. Nincsenek véletlenek.
- Lehet, hogy a legrosszabb árfolyamai vannak, de én kp-ben tudok szerezni olcsóbban USD-t így az árfolyamuk nem igazán érdekel(azt nem tudom, hogy a valutapéztári tranzakciónak milyen költsége van, bár gyanítom a befizetés ingyenes).
- Netkártya: Tudom mi az és használom is a CIB-nél csak ugye ez egy forintszámla amihez egy virtuális MC kapcsolódik. Így a konverziós díjak ugyan úgy megvannak. Azért a POS tranzakciót minden esetben ÉN indítom és nem a pénztáros, ezt ne felejtsük el. ATM-et (és a pénzkiadó nyílást) minden esetben meg kell nézni kivét előtt. Ugye egy ATM és a bank közötti kapcsolat privát vonalon működik és ez azért nem olyan mint egy netes kapcsolat. Persze a PIN kódodra vigyázni kell az ATM-nél is. A legtöbbször olyan pitiáner módon tudnak a pénzedhez jutni, hogy pl. a PIN-kód a kártyával együtt van tárolva.
- Dombornyomott kártyáról: Na ezért nem használom soha a főkártyámat kétséges helyeken, tranzakcióknál. Európában, Amerikában rengeteg helyen még mindig csak a dombornyomottat fogadják csak el(abból sem mindegyiket). És ha ugyan olyan költségeim vannak mindkét kártyával akkor miért rendelnék elektronikusat?
- PayPal kártyaszám:
Sehol sem olvastam, félreértelmezhető a mondat amit írtam. Természetesen a vevőre vagy az eladóra gondoltam aki nem tudja meg a kártyaszámomat.Ha a PayPalnak sem merném megadni a kártyaszámomat akkor már nagy baj lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest