Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TrollBalint

addikt

válasz emmm #15822 üzenetére

Van két recept, én azzal szoktam az elején nyomulni. Az egyik: sima fehér cipő + quicksilver flask + 1 Orb of Augmentation = 1 db magic boots +10% movement speeddel. Ezek után ezt a cipőt (vagy akár egy másikat, amin van + movement speed) ugyanígy berakod 1 quick-kel és 1 augmentationnal és +5% movement speeded rak rá (a tulajdonságai megváltozhatnak a cipőnek! és mindenképp magic lesz belőle, akkor is, ha sárgát raksz be)
    Valamit érdemes figyelni, hogy egyáltalán fel tudod-e venni, mert ahogy nő a movement speed, úgy nő szint követelmény is.

• Har_melin

addikt

- phase run skill.
    - onslaught buff (akár flaskából, akár support gemből)
    - smoke mine

A phase runt és a smoke mine-t ha egy Increased Duration supporthoz kapcsolja valaki, és esetleg van még valami skill duration növelő passzívja is (duelist környékén), akkor 5-7 másodpercig is kitarthat a hatásuk minden egyéb nélkül és utána csak frissíteni kell. Egy +30 Movement Speedes csizmával ez bőven 70% fölötti sebességnövekedés.

Ezen kívül eddig is volt lehetőség övre MS-t craftolni, de nem érte meg, mert sokkal kisebb értéket adott, mint a csizmán lévő és az övre hasznosabb dolgok is mehettek, amit másra nem lehetett.

• Badlof2k

senior tag

Vannak Low level uniqok(body armor,helm etc) amik növelik a movement speeded , néha többet is ad mint amennyit elérhetnél a szintednek megfelelő ILVL-el cipőkön , quicksilverből meg ha sikerül ki craftolni a +movement speedes és increased duration vagy az increased effect/reduced duration prefixet akkor mégjobban megdobja , jöhet passivokból is, jewelből a + movement speed.. A veiled modok lesznek az újitások a következő ligában ami ma indul ha találsz egy ilyet [link] igy fog kinézni amit az alján látsz az új liga specific NPCnél Jun Ortoinál tudod ezeket felfedni és ha jól értem akkor elis tárolja neked ezt a craftolható opciók közt szóval ha másik itemen felakarod használni akkor gondolom megfelelő orb ellenében rá is rakható :) egyébként miféle kövekre gondolsz? Fossilok? Mert az delvben volt.

• Har_melin

addikt

válasz emmm #15608 üzenetére

A PoE-ban a legritkábban esnek "neki való" tárgyak, a unique cuccok jelentős része is gyengébb, mint egy jó rare. A cuccokat csinálni kell, olyanokat kell megtartani, amiken van pár erős affix és hely a craftolásoz.

Ez alól kivételt képeznek egyrészt a build enabling unique cuccok, amikre épül egy-egy build, de amíg a saját fejed után mégy, akkor ezeket soha nem fogod kitapasztalni. Ráadásul nagyon kevés kivétellel ezek magasabb, 60+ szintet igényelnek, az alapjáték végétől használhatók.

A másik unique kategória a leveling cucc, ami kvázi jollyjokerként használható egy csomó buildben, de ehhez sem árt tudni, hogy az éppen mitől jó.

Ja igen, kezdőnek csak life alapú build. eleve a low life vagy full ES buildet is mindenki life alapúként kezdi és majd csak 55-60 szint környékén alakítja át, másrészt azoknak a gear igénye sokkal speciálisabb és egy ahhoz igazodó játékstílust igényel, amit meg kell szokni.

• San398

őstag

Ha a karakter lapját ide belinkeled sokkal könnyebben tudunk segíteni. Ehhez a web oldalon belépsz majd jobb oldalt a "Privacy Settings" majd ott az elsőnél (Set profile as private) kiszeded a pipát.

Kezdőnek szerintem mindenképpen life alapú build az ajánlott , ez mellett a három resistance(fire, cold, light) minél nagyobb annál jobb.

• TrollBalint

addikt

Uniqe-nak hívják a legendaryt itt :) (mondjuk nem tudom miért unique, mikor több is lehet belőle :) de mindegy, anno a Diablo I-ben volt csak igazán unique a unique :) )

Többféle lehetőséged van, vagy a lifera mész, és sok life-od lesz, vagy energy shieldből szerzel sokat, vagy esetleg life leech. Én az első kettőből választanék, de bármelyik is legyen az ellenállásaidat, tartsd minél magasabban. A játék vége felé már elég kritikus, hogy ha 50-60% alatt van.

Esetleg keress néhány buildet és nézd meg milyen builddel mennek, lesz bennünk hasonlóság, és látni fogod, hogy mi az ami fontos és sokan kirakják. Ki mennyit rak energy shieldre, life-ra.

• Har_melin

addikt

válasz emmm #15439 üzenetére

A PoE-ban egy build három részből áll össze: skillek, passzív pontok és felszerelés. Általában a passzív pontok vannak a harmadik helyen, azok igazodnak a másik kettő által meghatározott fejlesztési célhoz, de ez nem jelenti azt, hogy alárendelt lenne ez az oldal.

A skillek és a felszerelés közül viszont buildje válogatja, hogy melyik viszi a prímet. Lejjebb volt szó pl. a Poet's Pen wandról, amelynél kismillió skillt pakolhatsz bele, a wand speciális működése adja a build lényegét. A másik oldalon ott vannak a szinte gear független Blade Flurry vagy Reave buildek, amelyeknél szinte nincs is speciális unique igény.

A sebzéseknél a PoE-ban a phys dmg ellen csak mitigáció van (armor), de ez főleg magasabb szinten kevéssé hatékony a mechanikája miatt. Az elemental sebzések ellen a resistek elég jól védenek (a monsztákat is), viszont számtalan mód van ezek semlegesítésére. A chaos dmg külön tészta, van build, ami teljesen immunis rá (ún. CI buildek), de ezek több szempontból sem kezdőknek valók.

• Har_melin

addikt

válasz emmm #15441 üzenetére

a youtube-on poe beginner builds alatt egy csomót találsz, akkor is, ha éppen nem működik az oldaluk. (Ilyen egyébként nem nagyon fordul elő. A ligák elején szoktak lenni leállások, amikor egyszerre szabadul rá a szerverekre soktízezer játékos és egyszerre esnek ki az addag fel nem tárt bugok., de pár óra alatt azokat is kezelni szokták.)

• Nordic

Közösségépítő

válasz emmm #15439 üzenetére

Jól látod, annyi különbséggel, hogy itt azért ha fire-re rágyúrsz, akkor is tudod sebezni rendesen a fire resistes mobokat, csak épp nem 3 sec hanem 5 sec alatt halnak, nem úgy mint a D3-ban, ahol a resistes mobokat alig tudtad sebezni. Nézegess pár kész buildet, ami kb az alapokra megtanít, mert tuti hogy önerőből építve tucatnyi karakteren is túl leszel mire lesz egy használható builded. Itt nem csak skill köré tudsz buildet építeni, lehet ascendancy köré, vagy unique cuccok köré is építeni. Jóval összetettebb itt minden, konkrétan tanulni kell a dolgokat/mechanikákat.

• Har_melin

addikt

válasz emmm #15428 üzenetére

"minionokra érdemes ráfeküdni?"

Ha minion buildet csinálsz, akkor igen. Ha nem, akkor nem.

• tibee77

őstag

válasz emmm #15428 üzenetére

Üdv diablo refugee. :D En 2 eve tertem ät, mikor a kepembe nyomtäk ugyanazt a wizard tornado stackelös meta-t es nagyon nem bäntam meg.Azota mär mindent megcsinältam a jatekban es inkäbb csak a currency hoarding az ami erdekel igy minden ligäban.Igaz, hogy mär a lelkesedesem kezd kicsit aläbbhagyni, ältaläban 2 honapig birom, aztän mär unalmas, igaz ez idö alatt több mint 5k ora belement a jatekba, szoval nem is csoda ha kicsit sok mär :D ...

Szoval, az jo dolog ha tetszik a jatek mär az elejen, sokakat eltäntorit peldäul az összetettsege az elejen (skill tree :D ).Nem tudom, hogy hogy kezdted el a jatekot, olvastal egy buildröl aztän megcsinältad (vagyis hozzäkezdtel) vagy gondoltad majd a sajät fejed utän mesz.Ha a mäsodik lehetöseg akkor csak idö kerdese es tuti az elsö fog ervenybe lepni, mert kukäzod a karidat miutän eszreveszed hogy minden egyhitel, dps se lesz eleg stb., stb..Ez mindenkivel igy van, nincs mit tenni, a poe nem egy kezdö barät jatek.Ugyhogy most csak annyit tudok mondani, hogy igen, a minionok nagyon erösek tudnak lenni viszont a kirakott crit peldäul semmit nem fog erni ha minionokkal mesz.Azoknak a sebzeset csak az olyan node-ok növelik a skill-treen amiknel ott van hogy konkretan minionokra vonatkozik.Vagyis neked a färol csak kb. minionos dolgokat, life-ot,resistet, manat esetleg kell kiraknod ha azokkal akarsz ölni.Meg persze fasza minionokat buffolo cuccokat kell felvenned.De majd magadtol is räjössz idövel.Addig is gl hf meg miegymäs. :)) Meg valami, en anno pont egy minionos builddel kezdtem ami nagyon fasza meg erös volt, csak arrar nem figyeltem, hogy a build müködesehez kell konkretan egy eleg dräga item (anno dräga volt) es anelkül probältam ervenyesülni.Nagyon skilles voltam igy is, mert elsö ligämban ezzel a karival (ami vegül totäl zsäkutca lett) t11es mapokig jutottam, ugyhogy igy visszagondolva elegge büszke vagyok magamra, annak ellenere hogy beszivattam sajät magamat es kukäznom kellett a karit. :D

• reelc

veterán

válasz emmm #15343 üzenetére

Szia!

Ezt a játékot rendszeresen fejlesztik, jó itt a fórumon a közösség, és itt is van build segédlet, videók, stb.
    Szerintem össze sem lehet hasonlítani a Diablo 3-al, sem komplexitás, sem felépítés szempontjából. Szerintem a Diablo 2-vel mutat több hasonlatosságot - ha már hasonlítgatni kell Diablohoz - és részemről nem sok nagyobb dicséretet tudok mondani egy ARPG-re.
    Ha nem riaszt el a rendszere, akkor jól fogsz szórakozni! Ne add fel, a D3 túl egyszerű a pár délután után full endgame gearben rohangálással ugye max szinten (lvl70).
    Szerintem nem hátrány a szigorú build követés, elvégre a D3-ban is ezt csinálja mindenki, csak itt több lépésből áll.

• Har_melin

addikt

válasz emmm #15343 üzenetére

Ingyenes, nem kell megvenni :))

Egysíkúságról itt elég nehéz lenne beszélni - ha visszanézel pár kommentnyit, akkor elég sokat beszéltünk egy most behozott új skillről, a Toxic Rain-ről. Ehhez az egy skillhez legalább öt olyan különböző buildet tudok, amelyek más úton, más segédskilleket használva képesek a jelenlegi legnehezebb bossokat is leverni (persze nem mind egyformán), és ez csak egyetlen skill.

Itt is van persze minden ligában "meta", olyan skill-karakter kombó, ami éppen OP lesz és nagyon sokan tolják, de ezeken kívül is mindig van minimum húsz-harminc másik lehetőség, amelyek legalább 95%-ban hozzák azt a szintet.

• Har_melin

addikt

válasz emmm #15335 üzenetére

Üdv,

ahogy már írták is: a lényege azonos (mindkettő ARPG), a megvalósítás nagyon más.

- A Diablo még a D3-ban is egy viszonylag kötött fejlődési rendszer, a PoE sokkal szabadabb, de éppen emiatt tovább tart megtanulni.

- A PoE-nak nincs egyértelmű végjátéka, van viszont egy most már közel 170 elemből (mapból) álló végjáték rendszere. Önmagában semmilyen jutalom nem jár ezek teljesítéséért, viszont a többféle endgame boss nehézsége komoly kihívást jelent még a gyakorlott játékosoknak is.

- a PoE-ban (főleg a most bejelentett, decemberi új liga újdonságaival) a felszerelés sokkal könnyebben testre szabható. Itt is vannak persze csak bizonyos bossokból eső egyedi cuccok, de a craft rendszer és a trade miatt a gyűjtögetés sokkal inkább az ezekhez szükséges currency orbok beszerzésére irányul, mint magának a tárgynak a kifarmolására.

- Mindig mindenkinek elmondom, különösen ha az illető valamelyik hagyományosabb játékból érkezik: a "majd én a magam feje után megtanulom" módszer itt gyakorlatilag nem működik. Érdemes egy kezdőknek való buildet kiválasztani és azt követni, mert így a három meghatározó tényezőből kettőre egyelőre nem kell figyelni, elég csak a loottal foglalkozni. Kérdésekre is könnyebb választ kapni, ha egy adott változás miértjét nem érti valaki, mint ha azt sem tudja, pontosan mi változott.

- Érdemes mindig az aktuális időszakos ligában elkezdeni játszani. Egyrészt jellemzően itt sokkal többen vannak, ha trade-re van szükség, másrészt a változások miatt a korábbi buildeket amúgy is igazítani szokták ehhez - akkor meg miért ne legyen teljesebb az élmény. A mostani Delve liga még kb. két hétig tart, ismerkedni jó, ráadásul a fő eleme át is kerül majd állandó feladatként az alapjátékba.

- A max. karakter szint lvl100, de a legtöbb játékos soha nem jut el idáig - ez nem szégyen. Lvl 93-94 fölött már olyan végtelennek tűnő grind az XP gyűjtés (és egy véletlen halál annyit vet vissza benne), hogy sokkal szórakoztatóbb egy új, izgalmasnak tűnő buildet kipróbálni. (Nem mintha sokat jelentene, de nekem öt év alatt lvl94 volt a legtovább húzott karakterem)

• TrollBalint

addikt

Hello, én is a Diablo-ról váltottam, kb. fél éve eléggé beleuntam. Ami nagyon fura nekem, az a skillek, először megijedtem a passzív skill fától, és nem is értettem, hogy miket fogok én is használni, ha ez mind csak passzív. Aztán jöttek a gemek, ami elég fura volt, bár a D3-ban is szabadon cseréled, de itt meg is kellett találni őket, ne esett az öledbe minden a szintlépéssel (oké, később meg lehet venni őket, de rengeteg van) plussz a support gemek. Olyan variálást tesznek lehetővé, amilyen a Diabloban nincsen, pont ezért egy kasztból többféle igazán használható karaktert ki lehet hozni.
    Hirtelen ennyi. Ja igen, Ha kipróbálod, az eleje - szerintem - eléggé uncsi. Olyan Act 4-6-tól lehet izgalmasabb, de igazán Act 10 után :)

• Badlof2k

senior tag

Üdv itt ! Jó játékot majd 😁 röviden én annyit tudok mondani teljesen más a két játék, főleg +1000 óra mindkettőbe komplexebb és több időt igényel beletanulni főképp boss mechanikákba mikor mit miért meg ugye a passiv skill fa megismerése és kitapsztalása ha saját fejed után mész elsőre azt szokták ajánlani hogy keress forumon vagy youtubeon buildet hogy hamarabb megértsd a játékot :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés