Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
Hát ezt a sztorit elmesélem, ha már így összegyűltünk

Rendeltem Amazonról pár kitet, ismeritek a sztorit. Az egyik kit ma jött meg, ez:
Crucial Pro RAM 48 GB Kit DDR5 5,600 MHz Desktop Memory CP2K24G56C46U5: Amazon.de: Computer & AccessoriesMég szerencse, hogy csináltam unboxing videót, mert ez fogadott, amikor kibontottam:

Üvöltött róla, hogy nem új, hanem jó esetben valami visszaküldött, de ha megnézitek a felső képet, látszik, hogy aki kibontotta, az lehajtotta a kartonpapír alsó részét, amivel így kibújtathatóvá vált a belső műanyag tartó, amit kicsúsztatott lefelé, aztán kinyitva hozzáfért a RAM modulokhoz. Ami mindegyikén szép ujjlenyomat, tehát látszik, hogy ez nem új. Ráadásul szerintem már állhatott is 1-2 évet, mert a kartonpapír is használtnak tűnik.
Gyanítom, hogy ez vagy egy régebbi, visszaküldött példány, vagy pedig valahonnan összevásárolt készlet, de nagyon gáz, hogy ilyet adnak el újként. Amazonnál nem kivételes, kb minden 10. rendelésem újracsomagolt, pedig újnak rendelem, de nem szokott zavarni, ha amúgy működik. De most erről még azt sem tudom, hogy eredeti-e, és hogy egyáltalán működik-e, vagy pedig hibás, és azért lett visszaküldve.
Kipróbálni sem tudom, a gépem DDR4-es, ami nem, az meg integrált SOC-os, vagy SODIMM foglalat, szóval legkorábban karácsonykor tudom gépben kipróbálni, miután összerakjuk a fiam gépét. Ez így nyilván eladhatatlan, nem tudom, ki akarná megkockáztatni, hogy kipróbálatlan RAM-ot vesz láthatóan bontott dobozból, én biztos nem tenném.
Beszéltem az ügyfélszolgálattal, végülis megértették a problémám, és azt is, hogy mivel cserélni perpill nem tudják, én pedig csak később tudom letesztelni, megállapodtunk, hogy ha rossz, akkor januárban gariztatják, és akkor majd egyszer kapok egy cserét helyette. Megmondom őszintén, nem szívesen akartam visszaküldeni pénz-visszatérítésért, mert 3x annyiba kerül most, mint amennyiért vettem, a garancia viszont attól még él rá.
Na, kíváncsi leszek majd a fejleményekre. Ha működik, akkor jó bolt volt, ha nem, akkor egy gariztatás után lesz jó bolt. Ti amúgy elálltatok volna, és kéritek a pénzt?
(155€ volt)
Új hozzászólás Aktív témák
- Temu
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- Gyúrósok ide!
- Autós topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Trident Z5 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 99 hó garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 5600MHz CL40 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE RGB PRO 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 - XMP - 60 hó garancia
- Kingstone Fury DDR5 16GB 6000Mhz 2x8GB
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest