- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Draken
őstag
válasz
Baky1987 #6662 üzenetére
Ha az adott hdmi-re rákapcsolsz, menu-beallitasok-hdmi hdr be*
Ha esetleg teszteled a box beállításainál, úgy teszteld, hogy közben futtatsz egy játékot. Nálam is ez volt a helyzet, a végén már azt írta ki, amit szerettem volna:
[link] [link]Más: most pont előjött részemről még egy kérdés: tv műsornál, ha későbbi filmre szeretnék időzíteni, hogy kapcsoljon oda vagy figyelmeztessen, ezt nem tudom beállítani, valakinek ötlet? Csak a guide alatt a felvétel opciót találtam meg
-
törölt tag
-
greenday
csendes tag
válasz
Baky1987 #6382 üzenetére
Szia, csak a film elején nézted az infot vagy közben is? Csak mert nekem amikor elindítok egy filmet, előrebufferel a Netflix lejátszója és az elején van, hogy SD-ben indul el és egyre jobb a minőség...
Kipróbáltam egy filmnél úgy, hogy épp bekapcsolatam csak a tv-t, és először 720p aztán 1080, 1440
és úgy 1 perc után nekem 2160-at ír ki a filmre. -
vaksi8
senior tag
válasz
Baky1987 #6376 üzenetére
Hali!
Én is ezen video alapján állítottam be a tv-m (ex700) mindent úgy ahogy mutatott. Nekem szemre jobb lett a kép, de még kisebb finomhangolásokat csináltam rajta nekem tetszőre.
Én tuti nem adnék +20-30 ezret hogy kalibrálják be. Lehet kicsivel jobb értékeket ki tudna belőle hozni, de az még mindig nem biztos ,hogy nekem is ugyanúgy tetszene, hogy ne nyúljak bele újra. Mondjuk az is az igazsághoz tartozik, hogy még nem láttam speciális műszerrel megcsinált kép kalibrálás utáni eredményt.. -
senki66
senior tag
válasz
Baky1987 #5677 üzenetére
Ezek a trükkök vajon működik az 55EX600E-nél is, próbálta valaki, mert lehet, hogy ezen billen át, hogy mégiscsak ilyent rendeljek az LG helyett. Mivel a korábbi kérdésemre nem sok visszajelzést kaptam, ezért még vacillálok, nagyon jó lenne, ha EX600 tulaj is megerősítené, hogy ez nem csak EX780-nál működik.
KraX, fauv Ti esetleg próbáltátok már ezeket?
Nekem a felirat nagyon fontos, mert első sorban sorozatokat nézek és bár beszélek inglisül, de film, sorozat közben jobb szeretek nem "dolgozni" ráadásul nem csak angol sorozatokat nézek. -
KraX
őstag
válasz
Baky1987 #5659 üzenetére
Nekem penteken kerult vegul kiszallitasra az 50ex780e. Szerencsere semmilyen kulserelmi nyomot nem talaltam sem a dobozon es kibontas utan a keszuleken sem. A tv pereme le volt foliazva viszont maga a kepernyo nem. Mintha azt olvastam volna, hogy a kepernyon is van folia... Nehany utubeos tesztel ellenoriztem, hogy van-e barmilyen pixel hiba a keszuleken es orommel tapasztaltam, hogy nincs. Az elso ket hdmi portra egy gen 4 apple tv es egy sony ps4 kerultek illetve osszebeszeltettem a routerrel is. Minden mukodik ahogy kell neki.
Pro:
- Gyonyoru fekete. Az en 10-11 eves sony ips panellel felszerelt hd readyhez szokott szememnek amulatba ejto volt elsore megtapasztalni. Meg teljesen lesotetitett szobaban is korom feketenek latom.
- gyonyoru szinek, de ezt is vartam ettol a paneltol.
- egyszeru kezelo felulet
- meglepodve tapasztaltam, hogy a beepitett soc meg simabban jatsza le a filmeket (720-1080) mint az apple tv. Kiprobaltam egy jopar filmel es osszehasonlitva a kettot, feltunt, hogy az appletv neha kicsit tud akadozni, nem volt eddig sem tulzottan zavaro, de igy mar szembeotlo volt a kulonbseg szamomra.
- meg a 720p filmek is kristalytisztan jelennek meg a kepernyon a 1080ps filmek pedig gyonyoruek. Nehany centirol persze mar jol lathato az elmosodas foleg 720pnel, de nem ilyen tavolsagbol nezem a tvt. Jol dolgozik a felskalazo algoritmus
Kontra:
- ami elsore fura volt, hogy egy random filmet elinditva a tv sajat hangja doboz szerunek hatott meg a kis samsung tvm utan is (ott volt meg kava rendesen, hogy bele tudjanak applikalni egy erosebb hangszorot). Alapvetoen nem szornyu de ennel picit tobbet vartam.
- Jateknal (F1 2017) ha bekapcsoltam a HDR-t a vilagos reszek egyezeruen kiegtek. Szamomra nagyot rontott a jatekelmenyen. Sokszor elofordult, hogy nem lattam a palyan az idealis ivet de meg magat a palyat sem nagyon mert annyira kiegette a HDR funkcio. Filmeknel biztosan hasznos es szep, ott meg nem teszteltem, de ebben a jatekban kikapcsoltam mert egyszeruen zavaro volt. Lehet, hogy user error es a beallitasokban turkalva be lehet allitani vhogy, de nekem nem sikerult (neten neztem beallitasokat, de nem segitett)
- bar egyszeru a menu de eleg sok, az atlag user szamara rengeteg beallitasi lehetoseg van, amiben elveszik, elsore biztosan ez nem oriasi negativum sot, csak elsore ilyesstoen sok opciot talal az ember a menuben.4k filmekkel meg nem teszteltem csak 4k utube videokkal, ott nem volt semmi problema, szepen vitte, akadas nelkul a tartalmat. Igazsag szerint nem lattam nagyon kulonbseget csak kozelrol a 4k es. 1080p tartalmak kozott, nyilvan.
Osszessegeben nagyon meg vagyok vele elegedve. Gyonyoru nem csak kivul, hanem belul is ez a keszulek, mindent tud amit ma tudni kellene, sot meg egy kicsit tobbet is annal, legalabbis nekem. Remelem sokaig fog ez a tv is hadrendben allni a haztartasunkban.
A beepitett lejatszo valoban nem rakja ki a feliratokat, de engem nem nagyon zavar, mert appletvn nezem akkor max, illetve felesegem nemetul beszel, igy sokszor szinkronos filmeket nezunk.
-
Lalikaw800i
csendes tag
válasz
Baky1987 #5659 üzenetére
A hanggal én is így vagyok , ki kell kísérleteznem hogy, hogy is van ez. Mert nem nagy öröm 50Gb letölteni úgy hogy nem megy a hang . ( The.Huntsman .Winters.War.2016 .Theatrical.REMUX.2160p. UHD. BluRay. DTS.X.7.1.) Ezzel így jártam. Marad a sample letöltése kezdetként.
A feliratban nincs tapasztalatom, nem használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- Gitáros topic
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Suzuki topik
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Update 07.07. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest