-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
lopertpeter #1850 üzenetére
10.30.?
-
válasz
trance89 #1847 üzenetére
Inkább csak ötlet van, irány, mint konkrét megoldás.
A probléma szerintem onnan fakad, hogy AP/Client módban megváltozik az interfészek konfigurációja. A Samba konfigban (/etc/smb.conf) van két sor, ahol el kéne kezdeni keresni a megoldást. Nálam ez alapesetben így néz ki:
bind interfaces only = yes
interfaces = br0Nálad ez, hogy néz ki AP/Client módban? Illetve a gond még az, hogy az /etc mappa is tmpfs, vagyis amit módosítasz benne, az reboot után el fog veszni. Persze talán lehetne trükközni, hogy az /etc/storage alatt létrehozni egy jó smb.conf file-t, amit induláskor az init vagy a startup script-ből átmásolnál az /etc alá, így a Samba szolgáltatás indulásakor már a helyes konfig lenne ott.
szerk.:
Illetve itt van még egy megoldás az Advanced configure for Samba-server részben. Erre használhatod akár a flash UBIFS-t is. -
-
Szerintem ezekre gondolt woodworm, amik a prometheus weboldalán vannak linkelve.
-
-
Azt nem tudom, hogy RT-N65U-ban, hogy van particionálva a flash, illetve, hogy van-e UBIFS támogatás, ha van, akkor persze megoldható a fennmaradó rész formázása és felcsatolása. Xiaomi-ban van ilyen, igaz ott 80+ MB-ról van szó.
/home/root # df -h | grep ubi
/dev/ubi11_0 83.4M 22.3M 56.9M 28% /media/mtd_rwfs -
Ha rákötsz a routerre egy háttértárat, akkor azt alapesetben a /media/kotetcimke mappába csatolja az automount. Innen természetesen tudod bindelni is másik könyvtárba, vagy ha úgy jobban tetszik, át is mountolhatod, akár startup scriptből is, így minden indítás után érvénybe fog lépni a saját beállításod. Van Entware repo, ahonnan tudsz telepíteni akár webszervert is, van lighttpd, nginx, apache, és lehet még más is, de hirtelen ezek jutnak eszembe. Ja, meg persze van php is. Ehhez viszont fog kelleni egy ext2/3/4 partíció amit az /opt mappa alá csatolsz, ide tudod telepíteni az Entware-t. Saját weboldalt értelemszerűen tetszőleges helyre tehetsz a háttértáron, csak a webszerver konfigban meg kell majd adnod a helyét, hogy a szerver ki tudja szolgálni.
-
Passz... Én sosem forgattam még Prometheus nélkül, ha minden igaz, attilav2 csinált már olyat, illetve azt sem tudom jelenleg van-e olyan fork ami támogatja. Viszont ha találsz is, a fullos fw akkor is kérdéses, mert 16MB flash-be nem hiszem, hogy mindent bele bírsz zsúfolni.
-
-
-
-
Amúgy ha valaki egy kicsit jobban ért a webprogramozáshoz - én sajnos nem -, szerintem könnyen gatyába tudná rázni az RT-AC57U / RT-AC1200GU firmware USB Status részét. Az előbb nekiálltam a Firefox vizsgálóval nézegetni, összevetni a Xiaomi-ban látottal, és sikerült is életet lehelni bele, hogy egy kijelölt rész kódját átmásoltam a Mi-R3G menüjéből az ASUS menüjének forrásába.
Csak hát ez ugye így oldalfrissítésig jó, utána megint nem megy. Azt kéne megtudni pontosan melyik file-ból mit és hova kéne másolni, megszerkeszteni készre, és aztán azt belefordítani egy új fw-be.
-
-
válasz
valakky #1799 üzenetére
Talán valami törli a cookie-kat a böngészőből? Nálam adott munkameneten belül nem mászik el. Sajnos Padavan-ban elég idióta módon nem a routerben, hanem cookie-ban van tárolva az admin felület téma beállítása, így törlés vagy másik eszköz, másik böngésző használata esetén megint az alap fekete lesz beállítva.
Pont ezen okból csináltam nem régen a TP-LINK fw-ből a FIXLOGO verziót, mert az is minden cookie törlés után visszaállt a "WIFi router" logóra.
-
Hát... Ez jó kérdés, szerintem ha használni szeretnéd a firmware-be fordított entware-t, akkor sehogy, mert az fw partícióját nem lehet írhatóra csatolni. Ha nem, akkor esetleg az init script-ből a jelenlegi bind helyett mountolj be egy üres mappát az /opt alá, úgy nem lesz elérhető a banner és a mymotd sem, de semmi más sem az /opt alatt, így a profile sem.
Vagy ha kell a profile, azt létrehozhatod mondjuk az /etc/storage/opt/profile útvonalon tetszőleges tartalommal, és akkor az init scriptben az /etc/storage/opt mappát bindeld az /opt alá, úgy csak a Te profile-od lesz az /opt mappában, és azt tudod is szerkeszteni.
Illetve megoldás még, hogy más fw-jét választod az enyém helyett, mert az igazat megvallva az enyém pont az entware részétől más mint a többi, ettől egyedi, így arra nem is készítettem fel, hogy valaki pont azt a részt "ki akarja kapcsolni" benne. Ez csak ilyen tákolással oldható meg.
-
Jelenleg nincs miért újat fordítani, szóval továbbra is ez az utolsó.
-
-
Új Xiaomi Mi R3G fw, a minap frissített Entware repo csomagjaival.
-
-
-
-
-
-
ASUS RT-AC57U-ra van, ami a blogomban van linkelve, vagyis a legújabb, abban az van.
-
A minap vettem észre, hogy az ASUS RT-AC57U-ra való Padavan-ba lehet fordítani Paragon drivert az NTFS-3G helyett, így az már bele is került az utolsó fw-mbe. Próbáltam a Xiaomi template.config-ba is átmásolni a vonatkozó részt, de sajnos nem működött, úgy néz ki ehhez a típushoz nincs rá lehetőség. Kár, mert a Paragon driver elvileg sokkal-sokkal gyorsabb, legalábbis Tomato-n ez volt a tapasztalatom.
-
válasz
enginev3.0 #1757 üzenetére
Az nekem is volt közben, köztük egy 1 óra 15 perces is, de túlélte a szünetmentes.
-
-
válasz
Intruder2k5 #1745 üzenetére
Elkészült a Xiaomi Mi-R3G verzió is.
-
válasz
szaboi6512 #1748 üzenetére
Ja tényleg, talán láttam is az aprón pár hete, hogy hirdetted a Xiaomi-t.
-
válasz
szaboi6512 #1746 üzenetére
Idővel majd frissítem a Mi-R3G verziót is, de most a hétvégén nem nagyon érek rá.
-
Friss, ropogós ASUS RT-AC57U (RT-AC1200GU) firmware, minden jóval.
-
Sziasztok!
Vagy 1-2 hónapos szívás ért véget ma, amiért valamit változtattak a prometheus scriptben, és jó ideje képtelen voltam integrálni az fw-be az entware-t, mert csak hiányosan került a trx file-ba az /opt mappa tartalma, ami aztán persze nem is működött. Köszönet vargalex-nek, aki segített kideríteni a problémát, és bár a régi egyszerűbb megoldás továbbra sem megy, azt nem is tudom miért, de nem is lényeg, lett más út, a végeredmény pedig ugyanolyan jó.
Szóval sikerült fordítanom egy friss RT-AC57U (1200GU) fw-t entware-el, minden korábbi tartalommal plusz a nano-t is beletettem, illetve szinte minden választható opció belekerült, az összes színtémával együtt. Estére felteszem megosztásra, most sajnos nincs időm rá.
-
Két napja megint frissült az Alexey repo.
-
-
-
-
-
válasz
attilav2 #1722 üzenetére
Huhh, most Windows alól írok éppen, de azt hiszem a ./start.sh script könyvtárában van egy /files mappa, és abban egy theme-pack-full.zip, és egy theme-pack-lite.zip file is. Én először úgy használtam, hogy a full file-t áthelyeztem onnan máshova, és a lite-ot pedig átneveztem full-ra. De később aztán megkerestem a start.sh scriptben, hogy hol hivatkozik rá, és a full-t mindenütt átírtam lite-ra, és akkor is azt használja. Előbbi nyilván egyszerűbb, ott nem kell a scriptet módosítani, az csak szimpla file átnevezés.
-
-
Két újabb TP-LINK Archer C5 v4 firmware, amik egy jó darabig biztosan az utolsók, mert mostanában ha lesz időm akkor inkább a Xiaomi-ra és az ASUS-ra valókat szeretném már frissíteni, illetve mivel itt megtelt a flash, sok újdonságot, plusz dolgot már úgysem tudnék hozzátenni.
Szóval akit érdekel, használja egészséggel!
-
válasz
vargalex #1714 üzenetére
Mindegy, nekem ez annyira nem fontos, hogy vesződjek vele, én sem használom a PuTTY-ot rendszeresen Linux alatt, csak múltkor SSH tunnelt akartam létrehozni SOCKS proxyhoz, és akkor futottam ebbe a hibába. Aztán este eszembe jutott, megpróbáltam újra, és ott megint előjött ez a hiba, és akkor írtam le ide. Alapesetben Linux alól simán ssh parancsot használok, Windows-ban meg KiTTY-et, de egyikkel sincs semmilyen probléma. KiTTY viszont sajnos nincsen Linux alá.
-
-
-
válasz
Starchm #1705 üzenetére
Én azt az opciót sosem próbáltam, nem is tudom mire jó. Esetleg azt el tudom képzelni, hogy ha integrálva van a rendszerbe entware, akkor ott tudod ki/be kapcsolni. De mivel jelenleg nincs, szerintem az az opció semmit sem csinál.
Nálam mondjuk a Xiaomi-n fut entware USB-s HDD-ről, pedig ez az opció ott is tiltva van.
-
Lehet a héten visszatérek az RT-AC57U-ra is, és megnézem ezzel a lite theme pack-al illetve dropbear-el fordítva az fw-t mi hasznos férne még bele esetleg. Mondjuk az rtorrent-et tartalmazó verziót lehet megérné újraforgatni, mert az akkor elég lecsupaszított lett. Egyébként a Prometheus menüjében találtam egy opciót, ami valami megoldás lehet arra, hogy "szabályosan" beleforgassak egy működő entware rendszert az fw-be, de ez épp tegnap (illetve már ma) éjfél után volt, így tesztelni nem teszteltem. Jó lenne ha sikerülne működésre bírni, mert jelenleg a friss verzióval épp az a problémám, hogy nem tudom beleforgatni az entware-t mint korábban, mert nemes egyszerűséggel ignorálja azt a script.
-
válasz
attilav2 #1702 üzenetére
Köszi!
Még azért kell faragni rajta, a logó dolog nem tökéletes benne, jó lenne azt is megoldani, hogy menüben lehessen választani a tp-link logót, nem csak fapados módra felülírni az asus-t.
A router egyébként szerintem jó, bár nyilván ha valaki azon szeretne pl. transmission-t futtatni, akkor a 64MB RAM és az egy magos SoC miatt nem ez az ideális választás, de szimpla router feladatokra brutál jó vétel ennyiért.
-
És a TP-LINK-en is működik az USB Storage Status rész. [kép]
-
Nos tehát, ezt sikerült ma összehozni, TP-LINK Archer C5 v4 routerre...
Letöltés: TL_C5-V4_3.4.3.9L-101-275b5f4
A lényeg a képeken és a template.config file-ban, de azért röviden leírom.
- Samba 3.6 (SMBv2)
- NFS szerver
- Dropbear
- OpenVPN
- SFTP szerver
- FTP szerver
- Valamint két színtéma, Dark-grey_2 és Dark_blue, saját logóvalÉs még maradt ~66KB hely, szóval jövő héten folytatom.
-
válasz
attilav2 #1696 üzenetére
Közben sikerült némileg előrelépni, már működnek a skinek. Jelen pillanatban vagy a tizedik fw-t forgatom már ma délután, mostanra minden benne van ami az itt közzétett utolsó fw-mben is volt, és mellette van skin is, sőt még maradt is hely, szóval most próbálom a második skint beletenni.
-
válasz
Intruder2k5 #1694 üzenetére
-
Na most kicsit barbárkodok...
Fogtam a full-theme-pack-lite.zip file-t, és lemásoltam full-theme-pack.zip névvel is, tehát most adott mappában mindkét file a lite verzió, csak különböző neveken, és megpróbálok így fordítani egy fw-t, miközben szinte választható opciót letiltottam prometheusban. Meglátjuk így lesznek-e működő skinek, illetve egyáltalán lefordul-e az fw. Ha igen, akkor el lehet kezdeni játszani vele, hogy mit lehet visszakapcsolni a skinek mellé.
-
-
válasz
#60252516 #1689 üzenetére
Ezt olvasva most gyorsan emuláltam 2-3 áramszünetet, kirángattam a TP-LINK tápját megnyitott PuTTY-al és anélkül is, de nekem most rendben megy továbbra is, nem ártott neki. De úgyis tesztelem folyamatosan, ha gond lesz jelzem itt.
szerk.:
És ahogy nézem, RAM-ot is kevesebbet eszik a dropbear, mert ezzel az fw-vel 36MB körül van a free RAM közvetlenül indulás után, az OpenSSH verzióval meg 33-34MB volt. -
válasz
vargalex #1687 üzenetére
Hát ez tényleg érdekes, mert most nekem is működik az SSH dropbear-el. Arra viszont határozottan emlékszem, hogy amikor előzőleg feltettem a dropbear-es fw-t, akkor is be volt kapcsolva az SSH, naná, hisz használom, sőt amikor nem értem el, biztos ami biztos, csináltam egy SSH ki/be kapcsolást, hátha az OpenSSH és a dropbear valami más nvram változóval működik, de úgysem ment. Mi több, szerintem még NVRAM-ot is töröltem, de ebben már nem vagyok 100%-ig biztos. A reboot pedig meg kellett legyen, hisz ugye fw csere után van automatikusan egy reboot, addig nem is menne az új fw. Minden esetre köszi, most jó, és így nyertem legalább 4-500KB-ot az OpenSSH-s változathoz képest!
login as: root
root@192.168.53.150's password:
BusyBox v1.31.1 (2020-08-16 13:28:53 CEST) built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
/home/root # type dropbear
dropbear is /usr/sbin/dropbear
/home/root # ps | grep dropbear
402 root 1544 S /usr/sbin/dropbear -a
427 root 1612 S /usr/sbin/dropbear -a
431 root 1712 S grep dropbear
/home/root # -
-
válasz
#60252516 #1678 üzenetére
De nekem Archer C5-ön is működik az SSH, OpenSSH-val, a tegnapi fw-vel.
-
-
-
-
válasz
attilav2 #1663 üzenetére
A dropbear-t próbáltam én is, de amikor feltettem a kész fw-t, nem értem el SSH-n a routert, csak telnet-en. Megnézve konzolon a futó alkalmazásokat ps paranccsal azt láttam, hogy a dropbear mögött nem volt megadva portszám, pedig nekem úgy rémlik, hogy annak ott kéne lenni, legalábbis Tomato-s időkból, tehát a ps kimenetben valahogy így kéne kinéznie ennek a résznek:
/bin/dropbear -p 22Ehhez képest nálam csak ez volt...
/bin/dropbearPedig tényleg jó lenne a dropbear, azzal is lehetne nyerni ~1MB-ot OpenSSH helyett.
Nálad mit válaszol a ps | grep dropbear parancs?
-
-
válasz
attilav2 #1660 üzenetére
Ez OK, de a döntő többség még mindig Windows-t használ - megjegyzem elsődlegesen én is, a Linux-ot csak akkor indítom, ha kifejezetten abban van dolgom -, és ha már közzéteszem a firmware-t, akkor a lehetőségekhez képest próbálok minél több dolgot belepakolni, hogy minél többet hasznát vehessék a végeredménynek. És hidd el, sokkal többen keresik első körben a Samba-t, mint az NFS-t. Mellesleg az NFS szervert még éppen sikerült beletuszkolni a TP-LINK fw-be, szóval lehet választani is.
-
válasz
#60252516 #1658 üzenetére
Két helyen szoktam cserélni, illetve én a css file-okat is szoktam módosítani, mert az eredeti asus_logo.png csak 151x70px, még az összes többi logó 220x100px, tehát hely van. Mindezt közvetlenül az image file összeállítása előtt, a buildelés végén. Ehhez persze meg kell állítani a folyamatot, amit úgy érek el, hogy a build indítása előtt a...
./padavan-ng/trunk/vendors/Mediatek/Makefilefile-t módosítom az alábbi képnek megfelelően, kiegészítve ezzel a két sorral:
echo "Press ENTER to continue..."
read DISCARDEnnek eredményeképp aztán a build folyamat legvégén le fog állni a futás, akkor csináld meg az alábbiakat.
Szóval a logó file-t az alábbi két helyen szoktam cserélni...
./padavan-ng/trunk/romfs/www/bootstrap/img/asus_logo.png
./padavan-ng/trunk/user/www/n56u_ribbon_fixed/bootstrap/img/asus_logo.pngAztán ha szeretnél az eredetitől nagyobb méretű képet használni, akkor a...
./padavan-ng/trunk/romfs/www/bootstrap/css/main.css
file-ban megkeresed ezt a részt...
#logo {
background-image: url("/bootstrap/img/asus_logo.png");
width: 220px;
height: 100px;
margin-top: 40px;és a méreteket átírod így, 220x100px-re, majd a...
./padavan-ng/trunk/romfs/www/bootstrap/common-theme/css/main.cssfile-ban szintén.
div.asus {
background-image: url("/bootstrap/img/asus_logo.png") !important;
width: 220px !important;
height: 100px !important;
}Ezután a...
./padavan-ng/trunk/user/www/n56u_ribbon_fixed/bootstrap/css/main.css
./padavan-ng/trunk/user/www/n56u_ribbon_fixed/common-theme/css/main.cssfile-okban megcsinálod ugyanezt. Ha kész, akkor nyomsz egy ENTER-t a build ablakban, és néhány másodperc múlva kész is az új fw, remélhetőleg a saját logóiddal.
Ja igen, és múltkor kérdezted, az entware-el (curl-el) kapcsolatban is, hogy mit, mikor és hova. Azt ugyanitt a megállítás alkalmával szoktam megcsinálni, bemásolni minden egyéb kívánt tartalmat a ./padavan-ng/trunk/romfs/ mappa alá, de sajnos nem régen valamit változtattak, és például a ./padavan-ng/trunk/romfs/opt/ mappa tartalma így sem kerül be, vagy csak hiányosan kerül be a firmware-be. Ennek okára lenne jó rájönni, és valami megoldást találni rá, de ez eddig nekem sem sikerült.
-
Na, azért csak összehoztam én is egy build-et TP-LINK Archer C5 v4 routerre. Sajnos a 8MB flash memória miatt az ASUS-hoz és a Xaomi-hoz képest elég sok dolgot ki kell hagyni belőle, de azt gondolom a lehetőségekhez képest sikerült kimaxolni a végeredményt, és ha skin-eket nem is, de azért egy saját készítésű logót ebbe is becsempésztem. Ami a képekről nem egyértelmű, Samba 3.6-al, tehát SMBv2 támogatással készült, a többi infó alább, illetve a csomagban mellékelt templates.config file-ban.
Letöltés: https://mega.nz
-
válasz
attilav2 #1582 üzenetére
Amúgy ezt a skines fw-t ki is próbáltad? Illetve melyik repóból fordítottad?
Csak mert én most tegnap óta próbálkozom, és Alexey repóból nem fordul le skinekkel a firmware C5-re, illetve ha le is fordul, nem működnek a skinek, meg sem jelenik a választó menüpont. Ha skinekkel fordítom, akkor többnyire egy hibaüzenet a vége...
/------------------------------------------------------------------------------/
libiconv/iconv.c:103:47: warning: missing braces around initializer [-Wmissing-braces]
/------------------------------------------------------------------------------/
Firmware: ERROR
An error occured during the compilation process!
Please copy the logs and then ask questions on 4pda!
Press any key to continue...
Rákerestem Google-el, ami ide vezet, de az itt írtak biztosan nem igazak, mert próbáltam olyan fw-t is fordítani kísérletképpen, amiből kigyomláltam már egy csomó dolgot, mint NTFS és HTTPS támogatás, Samba, FTP, SSH, VPN, SSL, és úgy általában minden opcionális dolgot tiltottam, amivel tuti felszabadul vagy ~3MB hely, és ezek után sem tudtam lefordítani 1 darab skinnel az fw-t, ami kb. 1MB helyet igényel. Szóval itt valami egyéb gond van, nem helyhiány. -
-
-
-
válasz
#60252516 #1636 üzenetére
Nem titok, két módon, de perpillanat sajnos mindkettő problémás.
Az egyik, hogy a hanwckf repóból fordítod az fw-t, amit én sosem próbáltam, de állítólag ott választható opció. Viszont ezzel kapcsolatban azt hiszem a WiFi-re és a PPPoE-re is voltak panaszok, szóval tudtommal már nem ajánlott forrás.
A másik amit én szoktam csinálni, hogy egy tetszőleges Padavan rendszer alatt egy pendrive-ra telepítek entware rendszert, és fordítás közben azt a megfelelő helyre másolva beleforgatom a trx file-ba. A jelenlegi toolchain viszont fordításkor valami okból "megtépázza" a ./romfs/opt mappa tartalmát, így az csak részben kerül be az a trx file-ba, és persze nem is működik.
Van kész curl-t tartalmazó fw-m, de sajnos csak Mi Router 3G-re és RT-AC57U-ra.
-
válasz
attilav2 #1631 üzenetére
Csak az ASUS logótól nagyobb, pont akkora mint az összes többi. Ha megnézed az fw-ben eredetileg benne lévőket, akkor láthatod, hogy csak az ASUS logó kisebb mint a többi. És igen, a css-be is bele kellett nyúlni, ezen kívül pedig még egy telepített entware-t szoktam másolni az /opt mappába, amiben van curl, htop, mtr, és midnight commander.
OK, beírtam.
-
Szia!
Régebben olvasgattam én is ebben a témában, és elvileg létezik valami firmware mod kit nevű cucc amivel bele lehet turkálni a trx file-ba, de egyrészt túl bonyolultnak is láttam, másrészt és ebből kifolyólag kockázatos is. Szóval én lezártam azzal a dolgot magamban, hogy ez egy elvi lehetőség, amit gyorsan elfelejtek. Ja, és ehhez is Linux kell. Mondjuk háttérképet tudsz cserélni az admin felületen is. Illetve ha Windows 10-et használsz, akkor ott a WSL2 fw fordításra.
-
-
-
-
válasz
Termi16 #1596 üzenetére
Jó, hát erre nem tudok mit mondani, ott van fentebb a kép, 133 napja megy a routerem újraindítás nélkül, a laptop most épp 20 napja volt utoljára újraindítva, és folyamatosan van netem, éjjel is, nappal is. Továbbra is azt mondom, ez nem a router hibája, de a hibakeresés további része nem ebbe a topikba tartozik már.
-
-
válasz
attilav2 #1590 üzenetére
A reset fw csere után kell, de mint mondtam is, én a magam részéről nem hiszem, hogy ez router hiba lenne, még kevésbé pedig azt, hogy firmware hiba. Sőt utóbbit kizártnak tartom, hisz engem is beleértve többen is használjuk azt az fw-t, amit Termi16 is feltett, és nem tapasztaltunk ilyet.
-
-
válasz
Termi16 #1585 üzenetére
Hát ha végül megtartod majd a Padavant, akkor azért az Advanced Settings - Administration - Settings oldalon a Router Settings (NVRAM) részben nyomj neki egy Reset-et, illetve kicsit lejjebb a Router Internal Storage (/etc/storage) résznél is.
Ezt illik megcsinálni, ha a korábbitól eltérő firmware-t teszel fel, mint jelen esetben is gyáriról váltottál Padavanra. Ha ez megvan, akkor teljesen alapbeállításon lesz minden, és utána jöhet a beállítás.
A hibára konkrét ötletem nincs, de szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy nem a router hibája. UTP kábelek cseréjét próbáltad? Egyébként csak net nem volt a gépen, vagy már a router admin felületét sem érted el, tehát helyi hálózat sem működött?
-
válasz
attilav2 #1583 üzenetére
Nyár van, uborkaszezon, szerintem nem kell még temetni. Egyébként meg OpenWrt-re akkor se mennék, ha két évig nem lenne frissítve, akkor maradok az utolsón és kész. Kb. pont ezért vettem második routernek az RT-AC57U-t, és nem pedig az RT-AC65P-t, mert utóbbira nincs Padavan csak OpenWrt. Meg a Xiaomi is azért lett, mert kellett egy jó HW NAT-os router, viszont az előtte ~10 évig használt Tomato által támogatott BroadCom alapú vasak közt nem volt ilyen, tehát váltani kellett, és ez az fw szimpatikusabb volt mint az OpenWrt, ami nekem sajnos sosem volt a szívem csücske.
-
-
válasz
Termi16 #1569 üzenetére
Szia!
Nem jó firmware-t tettél fel rá, ez nem a GU-ra való, hanem a sima RT-AC1200-ra. De nem kell pánikolni, nem romlott el. Töltsd le ezt a firmware-t, csomagold ki, és tedd fel rá ezt! Tehát újra recovery mód, ha villog a power led akkor pedig mehet fel rá az fw.
-
-
-
válasz
attilav2 #1539 üzenetére
Nem ismerem ezt a routert, így inkább ki is maradtam belőle, mert nem akarok senkinek rossz tanácsot adni. Utoljára ~10 éve volt TP-LINK routerem, egy 1043ND v1, azon próbálkoztam különböző OpenWrt verziókkal, de ott is ugyanez volt felállás, vigyázni kellett, hogy visszaállításkor nehogy bootloader-es firmware-t tegyél rá, mert akkor tégla lett belőle, és akkor nem volt még TFTP recovery sem.
-
-
válasz
ivopapus #1505 üzenetére
Mondjuk aki VPN kapcsolaton keresztül dolgozik, azoknak egy másodperc szakadás is sok, mert azonnal ledobja a VPN. De szerintem az online játékok se nagyon tolerálják ha szakad a kapcsolat, és úgy általában senkinek sem jó ez. Ha csak nincs valami hiba ami ezt indokolja, akkor a kapcsolatnak illik folyamatosnak lennie, ez ma már nem egy nagy elvárás szerintem.
-
válasz
enginev3.0 #1498 üzenetére
Lehet akkor ott is van ez a 168 óra, csak mivel vasárnap csatlakoztál, így most mindig vasárnap telik le, de ha mondjuk most újraindítod a routert, akkor mostantól csütörtökön lesz ip váltás.
-
válasz
szaboi6512 #1495 üzenetére
Persze, a blogomban van linkelve, én mindig az ottani utolsómat használom.
MI-R3G_3.4.3.9L-101_53ac14f_with_MC.zipASUS-ra egy nappal korábban fordítottam, az AC57U-n az van fent.
RT-AC1200GU_3.4.3.9L-101_bbc02c2_with_MC.zip -
-
válasz
enginev3.0 #1491 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Path of Exile (ARPG)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Nintendo Wii U
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Villanyszerelés
- Házimozi belépő szinten
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest