- Mobil flották
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AirBooms
addikt
Köszönöm, szuper! A proci bővel 1,3 V alatt megy 4 GHZ-en (kb. 1,26 V-on, de mivel egy csomó feszt, CPU PLL, FSB VTT, NB, stb. nem lehet monitorozni, ezért sokkal nehezebb belőni a procit stabilra, mert nem tudom valójában mennyit kap.). Ráadásul elég nagy CPU fesz. dropja, de amúgy tök stabl lap, nagyon jó memkezeléssel. Én most 8x500-on hajtom, így a ramok 2000 Mhz-en mennek CL8-ban 1,98 V-on, igaz 2T-ben (de ez szerintem is csak nagyon minimálisat számít) PL7-ben. Amúgy még 1333 MHz-en sem tudom az 1866-os Celljeimet 1T-ben használni, a gép el sem indul így.
Mindenesetre sokkal jobb ez a lap mint az X38-as ME, pl. a windows legalább félperccel hamarabb töltődik be!Amúgy már majdnem vettem az Ebay-en még egy garnitúra kék Cell kitet, de aztán más vitte el. Mondjuk nem bánom annyira, mert a múltkori csak 160 euróban volt, ez most 250 körül lett volna postával. De akkor lehet, hogy várok a 2x2 gigásokra...
-
keIdor
titán
DDR3 azért jobban reagál már az 1T-re. DDR2-nél én se láttam értelmét (4×1GB-nál nem is megy...) viszont DDR3-at tuti abban hajtanék. Amúgy 4×1 DDR3 is ugyanolyan pocsék, mint DDR2-nél...
mindenképpen meg kell várni a jó 2×2-eket! Sajnos a 4×1 tuningot a chipset gátolja, így mind1, hogy milyen fajta van benne.
AirBooms: Gratulálok a laphoz!
Proci hogy viselkedik benne?
-
MrCool
tag
[link]
ez a 0503-as -
AirBooms
addikt
Jó, értem...
Amúgy milyen biost használtok a P5E3 Premium WiFi-hez? Nekem 0402 volt fenn, amikor megvettem, de ilyet hivatalosan csak a nem Wifihez találtam az Asus oldalán. Információim szerint a a Wifishez (vagyis az enyémhez) a legfrisebb bios 0401. Úgyhogy most ezt szépen fel is raktam.
Szóval ti melyiket használjátok? -
MrCool
tag
-
MrCool
tag
Nálam 1865 Mhz-en T1-ben 1.96 V-on mennek a RAMok.
[link] -
AirBooms
addikt
Igen, próbáltam őket (sikerrel), aztán éjjel jött egy ötlet, hogy miért ne próbálkozzak 2000 MHz-cel. A T1 nekem semmilyen beállítás mellet sem megy. Ahogy beállítom - bár milyen órajelen, feszen - nem indul el a gép.
Lehet, hogy még cserélgetem majd a modulokat, meg mondom, a feszekben semvagyok biztos. Beállítok 1,98-at, de hogy a valóságban mennyit kap?
Nem adod el a kék Celljeidet?Megnézném a 4x1 giga felállást!
-
AirBooms
addikt
válasz
AirBooms #158 üzenetére
Úgy túnik, remek kis lap ez. A legszembetűnőbb, hogy a win xp sokkal gyorsabban töltődik be, s minden nagyon frankón működik. Egy dolgot hiányolok, hogy nem tudom monitorozni a feszültségeket. nincs erre valami mód?
Meg küldhetne valaki (mondjuk Over) egy frankó biosbeállítást mondjuk 450 FSB-re (pl. mekkora fesz kell ennél az órajelnél az NB-nek?
-
AirBooms
addikt
válasz
Overlocker #157 üzenetére
Hát remélem is! Most már elegem van a csereberékből!
Viszont egyelőre úgy tűnik, nehezebb lesz ezt a lapot belőni, mint az X38-at (Asus ME). Sokkal több állítási lehetőség van, viszont semmilyen visszajelzést nem ad a lap, hogy mennyi feszt kapnak a ramok, az FSB VTT, stb. A Maximus Extreme ezekről a biosban is, de pl. az Everestben is tájékoztatott.
-
-
-
AirBooms
addikt
Halihó!
Most lett egy ilyen lapom!
Nagyon várom már, hogy beüzemeljem, amit holnap meg is teszek! -
putti
aktív tag
válasz
Overlocker #12 üzenetére
Hi!
Én is vettem egy p5e3 premium alaplapot. Mivel nem vagyok toppon angol nyelvből segítségre lenne szükségem. Láttam a kézikönyvben, meg mellékeltek is az alaplaphoz két kis hűtőventilátort. Ezeket minden esetben fel kell rakni a proci melletti két kis bordára? Valami olyansmit hámoztam ki a leírásból hogy csak passzív vagy vízhűtés esetén kell rá. Nekem aktív hűtő menne rá, mégpedig egy scythe infinity. Ha ismered elég nagy dög és nem biztos hogy megférne a két kicsivel egyhelyen.
Szóval kellenek rá azok a kis ventik minden esetben?
Thx!
-
MrCool
tag
He Vaze! Kihalt a topik!?!
-
Chrys_
addikt
válasz
Szabi790612 #149 üzenetére
Akkor most megnyugodhatsz: regisztráltam a lapom az ASUS-nál és ezeket a BIOS-okat adja ott is a letöltéseknél. Képet még nem tudok beszúrni (sosem csináltam
) de az oldal egy kicsit máshogy néz ki, mint a közös letötléseknél.
-
Chrys_
addikt
válasz
Szabi790612 #149 üzenetére
Ha az lett volna a gond, akkor nem ment volna vele már majd' 2 hete. És a mostani verzió is a P5E3 PREMIUM-tól származik, szintén működik.
Szerintem az EXPRESS GATE meg verziófüggetlen dolog, ha kapható lesz a WIFI nélküli lap, szvsz abban is benne lesz (de ez nagyon nem sicher).
-
Chrys_
addikt
SimonYana:
Te nem jártál még úgy, hogy egyszer csak nem működik az EXPRESS GATE és a WIFI?
Tegnap du., mikor hazamentem melóból, mondja a barátnőm, hogy volt valami rendszerüzenet (nem értette, mert ő német, a rendszer meg csakazértis magyar) és bezárta. Nem nagyon kezdtem a BIOS-t (még a 0201-et) piszkálni, gyorsan le is cseréltem az újra.
Aztán BIOS RESET és default beállítások után megjavult.MOD: a 0401 (leírás szerint) csak videókártyák miatt jelent meg (talán a 9xxx sorozat
)
-
Chrys_
addikt
válasz
Szabi790612 #144 üzenetére
A 0201-es verzió ugyanígy jelent meg és azzal is ment a Wi-Fi (és minden egyéb), és most már ez a 0401-es van, működik
-
Chrys_
addikt
válasz
Szabi790612 #142 üzenetére
Annyiban igazad lehet, hogy a jövőben lehet egy Wi-Fi nélküli verzió, de eddig csak az egyik jelent meg. Több ASUS oldalt is megnéztem, de vagy csak a Wi-Fi-s van listázva, vagy még az sem
(mert nem minden honlapon jelent meg az X48)
-
Csyppa
senior tag
Én is így tudom. Valamint az Asus oldala is megerősíti ezt.
-
Chrys_
addikt
válasz
Szabi790612 #139 üzenetére
Szerintem csak a DELUXE-ból létezik a Wi-Fi nélküli verzió. Én legalábbis nem találtam 2 féle PREMIUM-ot.
-
westlake
félisten
0401-es bios
-
HUN]Repa
aktív tag
Hi ! Esetleg valaki probált ezekbe a jóképességű alaplapokba Q9300-ast tenni ?? Ha tett akkor ment ???
Köcce ALL
-
Chrys_
addikt
válasz
SimonYana #124 üzenetére
Mod: és előtte felraktam az új BIOS-t, amit tanácsoltál. Nem kellett reg. hozzá ASUS-nál, hogy letöltsem.
Fentebb írtad a BIOS beállításaidat. Hogyan érted el, hogy AI OVERCLOCK TUNE:MANUAL mellett a DRAM FREQUENCY-t 1333 fölé tudod állítani? Ha én az AI-t MANUAL-ra állítom, nálam elveszi az OC-s DRAM frekiket. -
SimonYana
addikt
Mondom a lehetőségeket.
Nemtudom mire jó és mit jelent.
Ai Clock Twister : auto
Ai Transaction Booster : Auto (manual)
Common performance level: 1-31
Pull-in of CHA PH1 : Disabled (Enabled)
Pull-in of CHA PH2 : Disabled (Enabled)
Pull-in of CHB PH1 : Disabled (Enabled)
Pull-in of CHB PH2 : Disabled (Enabled) -
keIdor
titán
SimonYana:
DRAM Command Rate : 1N
Ai Transaction Booster : Enabled és számnak azt állítsd be, amennyit még megy. -
SimonYana
addikt
Elhiszem,hogy elcserélnéd!
Ilyen nehéz eladni? -
AirBooms
addikt
Nem akarja valaki becserélni a "vacak" X48-as P5E3 Premiumját egy királycsászár Maximus Extreme-re?
Természetesen ráfizetnék! -
Adrián29
aktív tag
Sziasztok!
Végre összeállt a konfigom,nekem tökéletesen működik 1800 Mhz-en Duálban.Üdv!
-
SimonYana
addikt
Szzerintem nem oldja meg a problémádat az új bios.nekem már új van fent , ami a ram stabilizálását javítja és az új procik miatt van. Bios versio :0204
Regisztráld a lapodat és magadat az Asuson és akkor bead egy újabb frissítést.
Remélem előbb utóbb jó lesz a ramokal,mert amúgy nagyon jó lapnak tűnik.
U.i.: Próbáld beállítani arra amit fel is tettem és utána finomítani.Csak figyeld ahol kijavítottak nálam tapasztaltabbak,meg győződj meg hogy minnyi fesz kell a procidnak,ramodnak. -
Chrys_
addikt
Nekem 2GB (2x1) OCZ XTC Platinum 1600 E2GK van. 1600-on kékhalál. 1333-on megy. Minden beállítás (DRAM freki kivételével) AUTO-n. Most akkor várnom kell egy új BIOS-ra?
-
SimonYana
addikt
Ha valakinek megy ez a lap 1800-on duallchanelben,kérem jelezze!
-
Chrys_
addikt
Remélhetőleg ma nekem is beindul a gép. Az utolsó hiányzó alakatrész a VGA, de már - ha minden igaz - a DPD-s kocsin rázkódik
-
SimonYana
addikt
Az 1800-at nem tudom stabilan járatni,de hamár így belemerültem elkezdtem a procival próbálkozni!
Nem is rosz ez a 495 FSB egy Q6600tól.
Az 500-at nemsikerült. -
SimonYana
addikt
Beszéltem a szervízzel!
Azt mondják azért megy 1600-on stabilan,mert ezt garantálja a gyártó és majd a bios frissítésekkel fog menni O.C. 1800-2000-en.
Ja és még rákérdeztem az új Quadokra is ha valakit érdekel.
Kb. 1 hónap mire kijön és olyan 80 környékén lesz a Q9450-es.
Szerintem 1 óra mulva rászaladok az ajált beállításokra. -
...amiket jugeen mondott illetve:
Ai Clock Twister : Auto
DRAM Static Read Control : Disabled
DRAM Static Write Control : Disabled -
jugeen
addikt
válasz
SimonYana #103 üzenetére
A lap kb 0.05v-t tulfeszel a RAM-oknak. 2.15v szerintem mar sok 24/7-re, en ennyit nem adnek nekik. Ekkora fesz 1950 kornyeken kell, nem 1800-nal. Vagy a RAM-od vagy az alaplapod nagyon gyenge. Az alabbi beallitasokkal probalkozz:
DRAM Command Rate: 1N
REF Cycle Time: 60
Load – Line Calibration : Performance
CPU Sprectrum : Disabled
PCIE Spread Sprectrum : Disabled
CPU GTL Voltage Reference (0/2) : Auto
CPU GTL Voltage Reference (1/3) : AutoAddig felesleges a CPU GTL feszeket alltigatni, ameddig nem tudom melyik mag hasal el Prime mellett.
-
SimonYana
addikt
FIGYELEM A NAGY MESTEREKNEK!!!
Mellékelem a beállításaimat!
Nagyon megköszönöm mindenki nevében,ha jelzitek mit csináltam rosszul és mire állítsam.
ELŐRE IS KÖSZÖNOM!!!Jelenlegi beállításaim:
AI Tweaker
Configure System Performance Settings
Ai Overclock Tune : Manial
CPU Ratio Setting : 08.0
FSB Ratio Setting : 266 (Q6600 G0 )
FSB Frequency : 450
PCIE Frequency : 100
DRAM Frequency : DDR3 1803Mhz
DARAN Comand Rate : 2N
DRAM CMD Skew on Channel (A) : Auto
DRAM CMD Skew on Channel (B) : Auto
DRAM CMD Skew on Channel (A) : Auto
DRAM CMD Skew on Channel (B) : Auto
DRAM Timing Control : Manual
1st Information : 7-7-7-20-5-88-12-6
CAS# Latency : 7 DRAM Clocks
RAS# to CAS# Delay : 7 DRAM Clocks
RAS# FRE Time : 7 DRAM Clocks
RAS# ACT Time : 20 DRAM Clocks
RAS# to RAS# Delay : Auto
REF Cycle Time : Auto
Write Recovery Time : Auto
READ to PRE Time : Auto
2nd Information : 8-6-6-4-7-4-7
READ to WRITE Delay (S/D) : Auto
WRITE to READ Delay (S) : Auto
WRITE to READ Delay (D) : Auto
READ to WRITE Delay (S) : Auto
READ to WRITE Delay (D) : Auto
WRITE to READ Delay (S) : Auto
WRITE to READ Delay (D) : Auto
3rd Information: 23-8-1-8-8
WRITE to PRE Delay : Auto
READ to PRE Delay : Auto
PRE to PRE Delay : Auto
ALL PRE to ACT Delay : Auto
ALL PRE to REF Delay : Auto
DRAM Static Read Control : Auto
DRAM Static Write Control : Auto
Ai Clock Twister : Stronger
Ai Transaction Booster : Auto
******** Please Key in numbers directly! ********
CPU Voltage : 1.53125
CPU GTL Voltage Reference (0/2) : 0.370
CPU GTL Voltage Reference (1/3) : 0.410
CPU PLL Voltage : 1.50
FSB Termination Voltage : 1.40
DRAM Voltage : 2.10
NB Voltage : 1.55
NB GTL Voltage Reference : 0.67
SB Voltage : 1.05
Clock Over – Charging Voltage : 0.70
Load – Line Calibration : Auto
CPU Sprectrum : Auto
PCIE Spread Sprectrum : Auto
Advanced
CPU Configuration
CPU Ratio Setting : 08.0
C1E Support : Disabled
CPU TM Function : Disabled
Vanderpool Technology : Disabled
Execte Disable Bit : Enabled
Max CPUID Volue Limit : Disabled
Advanced
Chipset
North Bridge Configuration
Memory Remap Feature : Disabled -
SimonYana
addikt
No........
Sikerült elérnem az 1800-at duallban,de még nem stamil.
Nem idul újra,de a stabilitás teszten még nem megy át.
Adtam a ramnak 2,1v (gyári 2.0v)
És a legnagyobb változást akkor tapasztaltam,mikor a Memory remap feature-t Disabledre állítottam.
Ez állítólag akkor kell engedélyezni mikor 4 gb ram megy bele , vagy 4 db.Nemtudom.
Még egy kis bios frissítésel talán rendben lesz ez.
Legalábbis remélem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Subaru topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Gigabyte AORUS B650M Elite AX
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z97X-Gaming 3 Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest