- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Aktív témák
-
eman
csendes tag
Nekem is P4 2.8 NW-m van.
Épp most tesztelem.
Szobahőmérséklet: 24fok
alaplap: 37fok
proc (idle): 47fok
a hűtő zalman CNPS-7000A-Cu VENTILÁTORTÁP KIHÚZVA!!!!!!!!!
ha megy a kúler úgy (idle) 27-29 fok (igen az alaplap melegebb mint a proc)
ez persze a leszabályzott fordulatnál értendő (1300 rpm) ha csutkán megy úgy 25fok
Most szeretnék cserélni 7700-ra hátha úgy egyáltalán nem kell venti.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Ha tűz forró,akkor semmi gondod nincsen azon kívűl,hogy a borda kicsi a procidhoz.
Ahlo én ki tudtam próbálni a 2.8-as prescottomat,ott előzőleg egy 1.8-as pentium volt a gépben és az 2.4-re volt feltángálva és úgy volt 26-32 fokos (0%-100%).
DE amikor bekerült a helyére a procim...HHÚÚÚÚ
Már a bioszban alapon volt 59 fokos. Aztán bebootlt a windóz és mári is 65-70 között ugrált. Én előszőr azt hittem,hogy szarul raktam fel a bordát.
Mindjárt megis fogtam...ÁÁÁÁÁÁ. minkét ujjamon víhólyag.
Szal miután ez kiderült és leápoltuk a kezemet, ezután gyorsan elmentunk venni egy széo nagy tuba-rózsa alaku RÉZ(CU) vs. ALUMÍNIUM(AL) hűtőbordát 10 rongyért.
NA ezen már nem volt több az alapon hazsnálva 45 foknál. De 100%-on így is elérte a 60 fokot. Szal ez van,ha hiszel a újtechnológiás hírekben: Gyorsabb proci,kevesebb fogyasztás,jobb hatásfok....
Meg a nagy.....bíp-bíp-bíp......
Hát ha nem kamu,akkor én is pont egy olyan kazán típusút fogtam ki. ÉS szal te is. Építs össze neki egy jó szellőzést és valami jobb hűtés sem ártana.
Ezeket a vulkano típusokat felejtsd el. Főleg a passzívokat. Valami zalmant ajánlanék (a típusban majd úgyis jönnek a szakik,azt linkelnek), de abból sem a fordulatszabályzósat. Bár úgyis maxon fog menni a magas hőfok miatt,szal mindegy. Az a lényeg,hogy jó nehéz legyen meg legyen rajta egy vagy két jó nagy venti. Én modjuk egy ilyet ajánlanék,mert hesonlót be lehet szerezni már magyarországon is: Bővebben: link -
-Jackson-
őstag
1)pasztából minimális kell, épp csak annyi, hogy kitöltse a kis hézagokat. egész vékony réteget kell felkenni, a maradék úgyis kinyomódik oldalt, és azsemjó, ha körülötte tszta trutyi minden.
2)hátul is és felül is kifele lökje, a meleg egyébként is felfelé száll a házban. táp is jóesetben kifele viszi, ha a ház oldala rácsos, vagy ha nem akkor első vagy alsó ventihely szellőzőin elég hideglevegő áramlik be. -
djyuri
őstag
HY!
Eközben a borda is meleg?
Mert ilyen hőfoknál a fehérje is böven kicsapódik,csal óvatosan nézd meg.
De ez érdekes. Mert én nekem volt egy 2.5-ös northwoodom és az már 45-47 fok körül már szinte 80%-osan tiltott. De 50 fok fölé akkor sem ment fel amikor levettem a hűtőbordát róla.
Szal ott gázos még a proci is szerintem,vagy pedig nem támogatja a lapod az integrált hőblokkolást.
MOD: De mindhárom másik választ is mondanám,de azt már itt ezek a jóemberek kimondták. Szal nézd át mindet.
[Szerkesztve] -
-Jackson-
őstag
szvsz szarul lett felrakva a hűtő, mert a gyári cooler is jobban produkál ennél. ugyanez a procim van, zalman 7000B alcu-val 1300-as fordulaton 37idle/55full. a gyári intel hűtővel 50-52 fokos volt idle. a házban 2db 1100Ft-os zalman zm-f1 venti jár 5volton, hátul és felül kifújón. a 3 venti megvan kb 10k-ból, csendes és bőven elegendő hűtőteljesítmény
Aktív témák
Hirdetés
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest