- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Loretto
veterán
Jajj hány ilyen totyik van már.
-
eman
csendes tag
Nekem is P4 2.8 NW-m van.
Épp most tesztelem.
Szobahőmérséklet: 24fok
alaplap: 37fok
proc (idle): 47fok
a hűtő zalman CNPS-7000A-Cu VENTILÁTORTÁP KIHÚZVA!!!!!!!!!
ha megy a kúler úgy (idle) 27-29 fok (igen az alaplap melegebb mint a proc)
ez persze a leszabályzott fordulatnál értendő (1300 rpm) ha csutkán megy úgy 25fok
Most szeretnék cserélni 7700-ra hátha úgy egyáltalán nem kell venti.
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Ha tűz forró,akkor semmi gondod nincsen azon kívűl,hogy a borda kicsi a procidhoz.
Ahlo én ki tudtam próbálni a 2.8-as prescottomat,ott előzőleg egy 1.8-as pentium volt a gépben és az 2.4-re volt feltángálva és úgy volt 26-32 fokos (0%-100%).
DE amikor bekerült a helyére a procim...HHÚÚÚÚ
Már a bioszban alapon volt 59 fokos. Aztán bebootlt a windóz és mári is 65-70 között ugrált. Én előszőr azt hittem,hogy szarul raktam fel a bordát.
Mindjárt megis fogtam...ÁÁÁÁÁÁ. minkét ujjamon víhólyag.
Szal miután ez kiderült és leápoltuk a kezemet, ezután gyorsan elmentunk venni egy széo nagy tuba-rózsa alaku RÉZ(CU) vs. ALUMÍNIUM(AL) hűtőbordát 10 rongyért.
NA ezen már nem volt több az alapon hazsnálva 45 foknál. De 100%-on így is elérte a 60 fokot. Szal ez van,ha hiszel a újtechnológiás hírekben: Gyorsabb proci,kevesebb fogyasztás,jobb hatásfok....
Meg a nagy.....bíp-bíp-bíp......
Hát ha nem kamu,akkor én is pont egy olyan kazán típusút fogtam ki. ÉS szal te is. Építs össze neki egy jó szellőzést és valami jobb hűtés sem ártana.
Ezeket a vulkano típusokat felejtsd el. Főleg a passzívokat. Valami zalmant ajánlanék (a típusban majd úgyis jönnek a szakik,azt linkelnek), de abból sem a fordulatszabályzósat. Bár úgyis maxon fog menni a magas hőfok miatt,szal mindegy. Az a lényeg,hogy jó nehéz legyen meg legyen rajta egy vagy két jó nagy venti. Én modjuk egy ilyet ajánlanék,mert hesonlót be lehet szerezni már magyarországon is: Bővebben: link -
-Jackson-
őstag
1)pasztából minimális kell, épp csak annyi, hogy kitöltse a kis hézagokat. egész vékony réteget kell felkenni, a maradék úgyis kinyomódik oldalt, és azsemjó, ha körülötte tszta trutyi minden.
2)hátul is és felül is kifele lökje, a meleg egyébként is felfelé száll a házban. táp is jóesetben kifele viszi, ha a ház oldala rácsos, vagy ha nem akkor első vagy alsó ventihely szellőzőin elég hideglevegő áramlik be. -
Mr. XXL
tag
Hali!
Jah, mikor kikapcsol a gép, akkor a borda tűzforró...
Erről a Coolink Tank1Breeze-ről illetve a GlacialTech Turbine.ról mi
a véleményetek?
A másik 2 dolog: 1) milyen vastagon fel felvinni a hőpasztát (lamer kérdés,
de nem vagyok teljesen képben)?
2) hogy jó a házhűtés? tetőn be, hátul ki?
Üdv:
XXL -
djyuri
őstag
HY!
Eközben a borda is meleg?
Mert ilyen hőfoknál a fehérje is böven kicsapódik,csal óvatosan nézd meg.
De ez érdekes. Mert én nekem volt egy 2.5-ös northwoodom és az már 45-47 fok körül már szinte 80%-osan tiltott. De 50 fok fölé akkor sem ment fel amikor levettem a hűtőbordát róla.
Szal ott gázos még a proci is szerintem,vagy pedig nem támogatja a lapod az integrált hőblokkolást.
MOD: De mindhárom másik választ is mondanám,de azt már itt ezek a jóemberek kimondták. Szal nézd át mindet.
[Szerkesztve] -
Gleatcher
aktív tag
Elsőnek én is illesztésnél keresném a gondot, de az is igaz, hogy egy 2,8-as P4-et nem tud igazán egy ilyesmi érdemben lehűteni.Játéknál is ugrani fog a T.
Ha van pénz, akkor mehet a zalman alcu, ha nincs, akkor vannak 5k körül is butál hűtők, de egy Spire is meg tudja fogni úgy, hogy ne legyen gáz belőle és az ráadásul csak pár ezer huf. -
-Jackson-
őstag
szvsz szarul lett felrakva a hűtő, mert a gyári cooler is jobban produkál ennél. ugyanez a procim van, zalman 7000B alcu-val 1300-as fordulaton 37idle/55full. a gyári intel hűtővel 50-52 fokos volt idle. a házban 2db 1100Ft-os zalman zm-f1 venti jár 5volton, hátul és felül kifújón. a 3 venti megvan kb 10k-ból, csendes és bőven elegendő hűtőteljesítmény
-
Mr. XXL
tag
Sziasztok!
Adott egy p4 2.8Northwood. Nem túl jól szellőző házban alapfeszen
járatva állandóan túlmelegszik, akár simán netezés közben is eléri
a 90fokot, aztán pwr off. A hűtő rajta egy Titan TTC-W4TB
3000körüli fordulaton megy fixen. A ház oldallapja levéve.
A kérdés az, hogy elég-e egy procihűtő csere, ha igen, melyik az ideális,
vagy neadjisten jobban járnék a házszellőztetés feljavításával (milyen ház?),
illetve mik a lehetőségeim?
Alaplap egy Gigabyte GA-8IPE1000-G, 300Wos noname táp és ház.
Előre is köszi:
XXL
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged