- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mkbla
senior tag
válasz
Steelheart #74 üzenetére
nem tom te hogy vagy vele, de én semmi extrát nem találok a kinézetében, mindig a legjobb teljesítményen szoktam nyomulni , és kész.....
mind1
-
mkbla
senior tag
1 szer nekem is telepítenem kellet win98-at, 1 p4-es intel 2,6-os (asszem HT-s) gépre. de 1általán nem sikerült, a telepítő elindult és lefagyott, ugyanez volt a win95, 98, ME és 2000-rel is....csak az XP ment fel, semmi más, aztán végöl is megoldottam, csak 1 vmi szaros programnak kellett vmiért, felraktam xp alá a virtual pc-t, rá a 98-at és ment.....
mondjuk 1szer 1ik haver elhozta a winyóját neki 98 volt fenn, és véletelnül az övéről indult el a rendszer, végül is az én konfigommal elindult de viszont az alaplapi chipset driverek, +hankártya, hálókártya stb-nek csak 2000/XP drivere van, igy én Winxp-t használok (de CSAK játékra)
[Szerkesztve] -
Steelheart
senior tag
Hát ja, ha felrak nyolcszáz programot, az fölér egy Ace Mega Codecs Pack 5-el
Különben meg sztem az XP-t már csupán a kinézetéért is megéri fölrakni.
Bővebben: link
Meg persze a biztonság és a jó felhasználókezelés miatt, meg mert minden programot egyszerűbben megtalálok hozzá. -
Bass
addikt
válasz
Steelheart #70 üzenetére
Én is SE-t használok de nekem semmi bajom vele pedig használok world-ot meg mindenféle szöv dokumentumokat ,igaz hogy open office-ot használok (lehet hogy ezért nem fagy, próbáltam az xp-t is de a kinezetén kívül semmi nem tetszett benne ,na jó egy még egy két dolog de nem annyi hogy cseréljek,majd talán a longhorn A stabilitásról meg annyit hogy egy haverom is szidta az se-t a 2000-et me-t és ő is azt mondta hogy xp a szent de azt is rongyá vágta mivet 30 mp3 lejátszót 40 videó lejátszót stb telepít egyszóval ami a keze ügyébe akad azt mindent felrak és nem bírja egyik oprendszer sem pedig mondtam már neki hogy alakítson ki egy telepítési szisztémát,stabil jól használható progikat és nem fog fagyni.
-
Flashy
veterán
válasz
Steelheart #70 üzenetére
én pont azért váltottam annakidején win2k-ra mert a win98 a standard irodai jellegű használattól is (wordexcel, winamp, iexplore, irc) rendszeresen behalt...
-
Steelheart
senior tag
Hát én azért fő oprendszernek nem használnék újra win98se-t, még akkor sem, ha egy éve még nem is futott a gépemen az XP és ezért Win98-om volt. Főleg, hogy itt nálunk az egész család használja (7 felhasználó) és Win98-al elég nehézkesen lehetne megoldani, amit itt nekem meg kell.
-
Bass
addikt
Haver Barton 2500+ asztali gépébe egy 512 és egy 256-os (samsung) modul van win98se-vel a notebook-ban meg egy 3ghz.es P4 van szintén win98se-vel amit ugyan nemtudok hogy használja éééé a HT-t de fent van neki és megy a gépe.
-
Neck
veterán
válasz
Steelheart #67 üzenetére
Én erre tartom a haverjaimat...
-
Steelheart
senior tag
Én Win98-at csak biztonsági endszernek tartok a gépen, ha akármi történne a két XP-mmel, bár ilyen még csupán egyszer történt velem, de akkor nagy hasznát vettem. 1 Gb-on tartom, ennyi hely hiányát még el tudom viselni.
-
-
Hát ha ezeket jelentette a ''kihajtani'' kifejezés, akkor nem szóltam. Én úgy értelmeztem, hogy mondjuk az XP-n gyorsabb ugyanaz a proci, mint 98 alatt (extra ficsúrok nélkül).
-
dabadab
titán
''És a dualcore-ra otpimalizálni is kell, ami nem lesz egyszerű, és ebben az intelnek nagyobb tapasztalata van(mármint erőforrásmegosztásban, párhuzamos programozásban meg ilyenekben) mint AMDéknek, HTből gondolom én ezt.''
Ezt pl nem nagyon jol gondolod, a dual core a sima SMP-hez van kozelebb, azt meg mind a ket ceg regota nyomja, es az Opteronok sok szempontbol jobbak, mint a Xeonok (memoriaeleres, pl). -
dabadab
titán
-
Neck
veterán
Miért nem?
Bocsi csak kicsit fáradt vagyok szilveszter miatt és így erősen redukálódva vagyon az önkifejező készségem.
Na jó. Lényeg az hogy a dualprocis rendszerekben attól, hogy dual-core lesz, nem fog mind a két mag külön-külön Hyper-Threadingot használni, emiatt nem lesz 4 proci a külvilág számára. Ennyi.
És a dualcore-ra otpimalizálni is kell, ami nem lesz egyszerű, és ebben az intelnek nagyobb tapasztalata van(mármint erőforrásmegosztásban, párhuzamos programozásban meg ilyenekben) mint AMDéknek, HTből gondolom én ezt. NA! -
dabadab
titán
Biztos? Legutoljara ezt hallottam:
''Louis Burns, co-general manager of the Intel desktop products group, said in October that Intel will likely keep HyperThreading for its dual-core server chips.'' (Bővebben: link)
Azota valtozott a helyzet? -
[HUN]Zolee
őstag
Én is mikor először volt nagy gép a kezemben és nem volt még normális (boot-os) xp cd-m fel akartam rakni a 95,98,me-t is, hogy arra telepítsem majd. Az első 2 fel se települt, de az ME feltelepült nagynehezen, de nme volt c-meghajtó benne
4 na alatt csak meg kellett csinálni azt a 6 floppys xp boot-ot
De legalább ez idő alatt sokat tanultam a gépről, mind hardverileg, mind üzemeltetésileg. De az már majd egy éve volt és azóta vagy 20x telepítettem a wint a gépere
, mert nagyon szeretem megnézni a rendszer határait. Volt mikor 8 napig ment gond nélkül
és akkor leültem jáccani elé és nem lehetett, mert olyan lassú volt már ( dc megtette a hatását
). Na jól elkóbászótam a témától ezért inkább erről ennyit
-
dabadab
titán
Nem, az AMD-nel dual core lesz, ami total mas, mint a HT.
A HT az egy szoftveres hack (a CPU mikrokodjaban), a dualcore-nal meg nagyjabol tenyleg ket proci van (csak egy foglalaton osztozkodnak), es ez persze a teljesitmenyen is meglatszik. Egyebkent az Intelnek is lesz dualcore-os procija, ami a HT-val megfejelve 4 procinak fog latszani a gep fele. -
X-COM
nagyúr
ez így nem feltétlen igaz, mi is használunk régi dos-os clipper bigyókat 2000 és xp alatt is gond nélkül,
az xp meg egy mai gépen jobb teljesítményt nyújt, mint egy 98, én így érzem. (monnyuk a régi p3-500/600 notijaink is jobban pörögnek xp-vel, mint 98-cal, ram az kell neki, az igaz) -
efi99
őstag
Nem tudom, én kevés okot látok arra, hogy a jelenleg tökéletesen működő 98se-t xp-re cseréljem. XP-kkel is van elég nyűg, legfeljebb másjellegű. A munkahelyeken (nálunk is) persze manapság XP-ket tesznek fel, mert a rendszergazdáknak kényelmesebb, jobban konfigurálható, a user nem tud mindenbe belepiszkálni. Amúgy semmi olyat nem használunk, ami 98 alatt ne lenne elérhető (ez 95 %-ban máshol is igaz szerintem), viszont egy csomó =DOS-alapút) nem tudunk ezentúl használni.
Egy érv még a 98 mellett: ugyanolyan HW-n nyilvánvalóan kevesebbet vesz igénybe belőle, mint az XP, ergo több marad az alkalmazásoknak. -
Morbid
tag
Hogy konkrét példát is írjak, amíg az OEP az elektronikus nyenyi bevallásokat a jelenlegi formában biztosítja, addig nem látom értelmét az xp-nek, mert erre tökéletes a w98 is. A fejlődés egyenlőre a gépek terén tapasztalahtó az irodában. Ekkor vetődött fel, hogy az új P4-es gépre is jó-e a w98?
[Szerkesztve] -
Morbid
tag
-
-
Neck
veterán
Topicra reagálva:
Nemtom, én a konfigomra tettem fel 98at is, nekem úgy ment mint a régi szép időkben. A VGA alá viszont szarok a 98as driverek, ezért XP rulz. -
Mondjuk ami még az XP mellett szól: Én másfél éve használom már ugyanazt az installt úgy, hogy millió programot/játékot installáltam már rá (hardcore user vagyok
). És egyáltalán nincsenek kékhalálok, lassulások. Ráadásul már majdnem az egész gépet kicseréltem közben 2x, az alaplapot is beleértve (csak chipset driver kellett új)! Szóval én meg vagyok elégedve az XP-vel. A WinME-t béhány havonta újra kellett húzni, emrt nem bírta a strapát.
-
Hát igen. Mikor másfél éve vettem az oprendszert, igen csak elgondolkoztam azon, hogy XP helyett csak WinME-t veszek, mert az nagyon bevált nekem. Aztán mégis XP-t vettem, és ma már el sem tudom képzelni, hogy egy régebbi win-t használjak, annyival jobb mint a többi. De szerintem a legtöbb embert/céget az riaszt el, hogy pénzt kell érte kiadni (mert ugye ha már megvan a win98 licence, akkor minek másikat venni).
-
Morbid
tag
Otthoni PC-ken én sem tudok már más op. rendszert elképzelni, mint az XP-t.
A gond az, hogy a gépek fejlődése ellenére elég sok helyen (főleg irodákra, hivatalokra gondolok) még most is inkább a win98 a divat, mint az XP, függetlenül attól, hogy maga a gép már egy ún. ''csúcsgép''.
[Szerkesztve] -
A HT-t ki kell kapcsolni a Biosban, majd (mivel max 512MB-vel kell telepíteni), meg kell csinálni a memória hack-et, majd betenn ia többi memót. Ennyi, más gond nem lehet, bár kár elpazarolni a HT-t, mert sokat számít.
Na meg azzal is zámolni kell, hogy manapság már egyre kevesebb dolgot működik 98-on, pl a legtöbb drivert is már csak XP-re frissítenek (Catalyst is elvétve jelenik meg 98-ra). A legjobb példa erre a DOOM3.
[Szerkesztve] -
-
Morbid
tag
Ez a két ''dolog'' okozná a telepítési problémát?
-
Encian
tag
vagy
''A Hyper-Threading technológia a processzor erőforrásainak maximalizálásával és két külön szoftverlánc egyetlen processzorral történő párhuzamos futtatásával hatékonyabbá teszi a PC működését. Ez több alkalmazás egyidejű futtatásakor javítja a rendszer teljesítményét és alkalmazkodóképességét. Tehát minden eddiginél jobbá teszi a párhuzamos futtatást (multitasking).'' -
turho
addikt
Nah megtaláltam :
-Windows könyvtárban system.ini file megnyit
-Megkeresni a (VCache) sort
-beírni alá:
MinFileCache=1024
MaxFileCache=65536
A lényeg, hogy a maximum érték 512 mega alatt legyen.
win2000, winxp alatt nincs gond.
Sima ddr, ill. sd, valamint Dualddr esetén is ez az eljárás.
Ez az 512 ram feletti okosság.
A HT pediglen virtuális 2 szálú működés, 2 procinak látja az oprszr. a p4-edet, és ha több mindent futtatsz egyszerre, megpróbálja optimálisabban elosztani a 2 virtuális proc között a feladatokat.
Ennél szebben én nem tudom megfogalmazni
Ui: Én bios-ban kikapcsolnám a ht-t ha win98-at telepítenék. -
Loretto
veterán
Bővebben: link elég részletes.
-
turho
addikt
Én úgy tudom, a win98 és winme nem kezeli a p4 összes fejlett utasításkészletét rendesen /sse2?/ illetve a HT-t sem használja ki, illetőleg nem biztos hogy tudja használni.
Más gond nem lehet /hacsak nem az 512 mb feletti ramméret/, nekem is volt win98 és winme a p4-emen és ment. -
Morbid
tag
Üdv. Mindenkinek!
A címben lévő kérdéshez várnék véleményeket.
Szóval, lehet-e P4-es gépre op. rendszerként win98-at tenni.
Találkoztam olyan felhasználóval, akit - elmondása szerint - úgy engedtek el új gépével a szaküzletből, hogy arra a gépre meg se próbáljon win98-at tenni, mert úgysem sikerül.
Én állítottam, hogy lehet. (Azért is furcsállom ezt, mert nekem már nem egy ilyen gépre sikerült feltennem a win98-at.)
Mi az igazság???
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest