- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Ha nálam nem működne a SecureBoot egy 5-6 évesnél fiatalabb géppel, akkor elsősorban nem az alaplapi firmware-t fikáznám, hanem be lennék sz@rva, hogy "vírusos" a gépem (de legalább is durván össze van szemetelve valami régi, elavult driver-el / modullal 'kitudjahonnanésmiért').
-
janos666
nagyúr
Azt próbáltad, hogy kitörölsz minden SB kulcsot, és visszaállítod a gyári alap kulcsokat (ha van ilyen funkció a Setup-ban)?
A másik, hogy esetleg csinálj olyan reset-et, hogy az elemet is kiveszed a lapból...
Aztán, ha nagyon akarod, fésüld át, hogy nincs-e véletlenül telepítve valami aláíratlan driver (bár erről valószínűleg tudnál, mert nem triviális ilyesmit felerőltetni Win10+ alatt).#34Chriss745 - Az új driver-ekben van olyan globális opció, hogy korlátlan shader cache. Ennek ellenére változik valami, ha profilonként felhúzod (programonként még van valami külön hard-coded limit)? Bár nekem még sohasem volt 100-200 Mb-tól több a complett cache akkor sem, ha egyszerre 3-4 játék is telepítve volt (bár játszani egyszerre max kettővel szoktam, a többinél pedig várom a patch-eket, tesztelgetem, hogy játszható-e már...).
#35ughhh - Már nem kell felfedni, el van nevezve, illetve mindig be lehetett lőni a global-ban is. Bár nem tudom, hogy global-nak melyik értéket érdemes választani Size Limit-re, mert már van 3 görgethető opció (FIFA és DeathLoop).
-
janos666
nagyúr
Nem SecureBoot, hanem EFI boot mód kell neki (és a CMS-t, avagy a BIOS boot módot talán teljesen le is kell tiltani, nem elég ha az OS az EFI módot használja).
Nekem egy nagyon régi laptop-on ment tönkre az EFI mód (teleszemetelte egy Linux OS a naplókkal a flash írható részét, és egy Reset vagy Reflash nem űrített ezt ki - Linux alól ki lehetett volna pucolni, csak épp már semmi sem boot-olt EFI módban).
-
janos666
nagyúr
-
janos666
nagyúr
válasz
Alogonomus #7 üzenetére
Nem, ez egy alapjaiban idióta indok (bocs Abu
), mivel egyrészt AMD VGA-t is tehetsz Intel alaplapba, ahogy Intel VGA-t is AMD alaplapba, akik szintúgy nem "puszi pályások", másrészt maga a Resizable BAR alapvetően egy teljesen gyártófüggetlen, szabványos PCI-E feature, ami alapjaiban nincs se az AMD, se az Intel patái felségterületében, és ha mégis van vele valami gond, akkor azt a saját érdekükben is javítaniuk kell firmware szinten, nem csak azért, hogy az nVidia ne nézzen rájuk csúnyán, mikor legközelebb részegen lekérik táncolni a falusi diszkóban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 11
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Delta Force (2024)
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest