Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zοltta
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59896 üzenetére
Köszi, szinte pont ezekre gondoltam, ahogy le irtad.
Ez miben tér el tőle ? A másik Tp-Linknél melyik az ami hasonló?
AC1300G+ v3Igen azt tudom ,hogy dupla eszkőz által létetsül csak a mesh .
Akkor ezek szerint , jobbnak tartod ,ha külsö antennás 'adaptert' ? Mint a T4u ?
Eleinte ezt néztem ,de mintha a régi össze csukható hagyományos telefonokat ( Motorola) juttatná eszembe
Archer T4U Azután már annyira bele zavarodtam az egészbe ,hogy a T9uh-nál megálltam és inkább irtam a forumba.
-
Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék kérni. Jól gondolom, hogy a WDS hálózatban lehet barangolni mobillal anélkül, hogy lekapcsolódna egyikről?
DD-WRT-vel kellene megoldani, ilyenkor WDS AP a fő, és WDS Station-ök a kliensek?
WDS Station-ra tud kapcsolódni további WDS Station?
Köszönöm előre is! -
válasz
Zοltta #59894 üzenetére
"Igen tudom kábelezni jobb ,de Asszony nem akar kábelt látni..."
Erről az a régi eset jut eszembe, amelynek a lényegét az asszonyka következő ultimátumszerű feltétele foglalja össze:
"Jó, legyen rendes hifi, de csak ezüst színű lehet, és maximum tíz centis hangfalakkal!"
MaCS
-
válasz
Zοltta #59894 üzenetére
Ha jól olvasom a gyártói oldalon akkor EasyMesh képes és ezzel lehetne mesh hálozatot is akár létrehozni ?
Nincsen részletezve, hogy ez pontosan mit is jelent így mondani sem lehet róla semmit sem.Ebben még kezdő vagyok ,de gondolom azt jeleni ,hogy több ilyen eszközt össze kapcsolva jobbb a lefedetség?
Igen és egységes hálózat kezelés is van mesh esetében.Az müködhet, ha még 1 routert be iktatok a felső szobába, ahol található a 2 pc ?
És kapna a két gép jobb adaptert?
Alapvetően igen.Igen tudom kábelezni jobb ,de Asszony nem akar kábelt látni... De azt hagytam utoljára elösször a vezeték néküli felé indulnék..
A födém nagyon tudja árnyékolni a wifi-t így könnyen lehet, hogy a kábelezéssel lehet csak rendesen megoldani a dolgot.Routerből melyik az ami valóban tartja is a sebességet. 1 szint fölött?
- Ár kb 20k alatt
- 2,4 / 5 ghz képes
Asus AC57Uv3 vagy AC1300G+ v3 ami ajánlott lenne de ezekből kettő kell a mesh hálózathoz mert a mesh hálózatok gyártónként változnak, egymással nem kompatibilisek (sokszor még gyártón belül sem).Ezek közül melyik éri meg jobban ?
Az amelyiknek külső antennája van, 8k-ért egy ilyen sincsen, 10-11k a TP-Link Archer T4U Plus. -
-
Zοltta
senior tag
válasz
Gubek-Einste #59891 üzenetére
Köszi.
Közben a mai nap be kötötték hozzánk az 500mb-os netet, és kaptunk egy ilyen routert.
Pickup szolgáltató. ( Kom Eszt Megye )Ha jól olvasom a gyártói oldalon akkor EasyMesh képes és ezzel lehetne mesh hálozatot is akár létrehozni ?
Ebben még kezdő vagyok ,de gondolom azt jeleni ,hogy több ilyen eszközt össze kapcsolva jobbb a lefedetség?A kérdésem lenne a következő.
2 Szintes a családi ház tégla épitésű, és ezt a routert a föld szinti szobába kötötték be ..
De nekem a szobám pont az emlitet szoba fölött van.És mivel vezetéket a két szint között nem lehet húzni, így olyan megoldást keresek, amivel, úgy mond a felső szinten lévő 2 Pc-t teljesen le tudnám fedni/ meg támogatni.
Ez a két adapter már régebb óta megvan és jelelnleg ez szolgáltatja a két gépnek a netet.
És ennél jobb megoldást keresek, amivel többet kitudnák hozni sebességben.Az müködhet, ha még 1 routert be iktatok a felső szobába, ahol található a 2 pc ?
És kapna a két gép jobb adaptert?Igen tudom kábelezni jobb ,de Asszony nem akar kábelt látni... De azt hagytam utoljára elösször a vezeték néküli felé indulnék..
Routerből melyik az ami valóban tartja is a sebességet. 1 szint fölött?
- Ár kb 20k alatt
- 2,4 / 5 ghz képesEzek közül melyik éri meg jobban ?
- Ár 8k / db ár körül szeretnék
- 2,4 / 5 ghz képes- Ajánlottak:
USB-sekből Asus USB-AC53/AC54/AC55/AC56, TP-Link Archer T4U/T4UH/T4UHP/T4U Plus//T9UHKöszönöm a segitséget
-
-
Vasti74
senior tag
válasz
amargo #59879 üzenetére
Azt szokták mondani, hogy amiről nem tudod, hogy mi, arra nincs is szükséged ;-)
Szóval ha a mostani switch-ed menedzselhető, de még sohasem jelentkeztél be az admin felületére azért, hogy valamit beállíts, akkor nem kell menedzselhető switch-et venned.
A portonkénti maximum 15W biztosan elég lesz, szerintem egy kamera 5W körül fogyaszt maximum... De meg kell nézni a kameráid leírását, tuti, ami fix. -
Zοltta
senior tag
Sziasztok, usb Wi-Fi adaptert keresek.
Asztali PC-hez, sajnos vezetékezés nem jöhet szóba.- 20 e ft alatt
- 500 as net mellé, legyen két sávos
- leginkább játszok, emiatt fontos lenne a stabil jel vétel is
- a router kb 2 szobával arrébb van ami tégla falKöszi a választ
-
Viktoár
addikt
válasz
Dzsekó #59875 üzenetére
Sajnos alapból nem tudta a router, feltettem a hozzá való DD-WRT -t. Ez alapján sikerült is beállítani mert amúgy elvesztem a beállítások között annyi van.
Lehet hogy csak placebó, de érzésre sokkal gyorsabb/gördülékenyebb a net PC-n és telefonon is. Ráadásul működik a WAN port is LAN portként így nem kell semmit sem vennem hogy a negyedik vezetékes eszközt használni tudjam.Köszönöm a segítséget!
-
amargo
addikt
válasz
amargo #59879 üzenetére
Nézegetem én ezt az sg1005P-t, vicces mert v4.0-t kaptam, ilyet nem is találtam a honlapon, találtam egy datasheet-et: [link]
- Working with IEEE 802.3af/at compliant PDs, expands your network
- Supports PoE Power up to 30 W for each PoE port
- TL-SG1005LP supports PoE Power up to 40 W for all PoE ports, and TL-SG1005P supports up to 65 W
Még nem léptem be a switch-be, de ezt unmanaged-nek írják, azaz nem lehet pl VLAN-t létrehozni benne külön, erre nincs is szükségem. Amúgy már elindítottam, hogy visszaküldöm (alza), de ha nem kell akkor nem kavarok.. ezért rugózok rajta.Most úgy látom fogom tudni használni ezt is az IP kameráknak.
-
Ezekiell
veterán
Ha már kérdeztem, milyen rendszert vegyek (Unify vs Omada vs Mikrotik), akkor beszámolok kicsit a döntésről és kezdeti tapasztalatokról is:
Omada mellett tettem le a voksom. Unify egyszerűen túl drága, Mikrotik meg túl bonyolult. Szóval az alábbi cuccokból áll a rendszer:
- Omada Software Controller: egy Synology DS220+-on fut dockerben
- ER605 Router
- TL-SG3428 JetStream Managed Switch
- 2 darab EAP610 Access PointA későbbiekben ehez még jöhet egy PoE switch is talán, de az majd egyszer, nem fontos perpill.
Setup, kezdeti tapasztalatok:
Netkábel routerbe be, router összeköt switchel, switch meg az AP-kkal meg a többi eszközzel. Mivel szoftveres controller fut, ráadásul dockerben egy NAS-on, így először ki kellett bogozni a NAS IP-jét - ez relatív egyszerű volt a Synology Finderrel. Ezután már simán elértem az Omada Controllert, ahol adoptáltam az eszközöket, beállítottam a PPPOE-t és a Wifi, és kész is!
Na hát ez elviekben így néz ki, gyakorlatban meg a switch adoption failelt, mert valamiért nem a default username/password volt a switchen beállítva, szóval ott szoptam egy jó órát a factory resettel, mert se a Putty, se a Tera Term nem volt hajlandó csatlakozni normálisan USB porton a switchhez - végül a HyperTerminal működött, és a boot menüből resetelni tudtam az accountokat a switchen.Ezek után viszont azonnal ment minden, szóval egyelőre elégedett vagyok. A komolyabb beállítgatás (VLANok, ruleok, stb) majd hétvégén.
-
snyper990
őstag
válasz
Viktoár #59874 üzenetére
Ha jól sejtem, hogy az a „bridge mód” valójában access point mód, akkor olvass utána, sok router tudja AP módban LAN-ként használni a WAN portját, bár nem biztos, hogy a tied is. Ha tudja, akkor csak átdugod a „modemből” jövő kábelt a WAN portba, így ugyanúgy fog működni, de felszabadul egy LAN port, és nem kell firmware-rel szenvedni
-
amargo
addikt
válasz
Vasti74 #59878 üzenetére
de pont az a fura, hogy a 1005P-re is PoE+ van írva és 65W össz teljesítményt tud, az adatlapon én is látom, hogy csak 15W bír per port, mondjuk az elég is lenne.
Mivel a dobozt kibontottam sajnos ezért láttam rajta, hogy a táp is nagy 70W felett ad ki magából. A PE se tud ennél többet az össz teljesítmény ott is max 70W akárhány lehet. Holnap megnézem a 108PE-t mekkora tápot kaptam ahhoz, de szerintem ugyan ezt.Amit nem tudok eldönteni, hogy ip kameráknak jó ez is vagy cseréljem PE-re :)
MasterMark, jogos SG105PE: [link]
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Lenne egy bugyuta kérdésem,
PoE+ os switch vettem a kameráknak, van mar itthon egy TP-SG108PE.
Most elegendő volt egy 4+1 port-os is ezért az SG105PE-t néztem ki, de rendelésnél sikerült az SG1005P-t venni, és nem jövök rá mi a különbség.
Elvileg ez csak PoE lenne, de a doboza szerint PoE+ és 65W-t bír össz teljesítményben.Igazából nem tudom mi lehet, akkor a hátránya?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
TP-Link Archer C5 V1.2 AC1200 routerem van, bridge módban, mind a 4 LAN port használatban van. A LAN1 -be megy a modemből a kábel és a másik 3 LAN porton lógnak a gépek. Kellene egy 4. LAN port is, megoldható hogy a WAN portot használjam erre a célra?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Anyáméknak, emeletes tégla lakásba nemrég vásároltam egy TP-LINK Archer C5 V4 típusú routert, amire egyből Padavan firmware-t tettem fel. Ez az eszköz a földszinten van elhelyezve, 2,4 GHz-en szórja a wifit a lakásban, de az emeletre sokszor már nem ér fel, ezért oda beállítottam a régi Openwrt-s WR841N routert, ez alapján, repeaterként, ugyanazt a wifit szórják, a két router vezeték nélkül van összekötve.
Így a földszinten és az emeleten is megfelelő a jelerősség, az eszközök váltanak a kettő között, de a váltásnál mindig van egy kis gondolkodási idő. A kérdésem az lenne, hogy az Openwrt oldalon is írják a wds vagy mesh megoldást, ha az jobb, azokat meg lehetne valósítani ezzel a konfiggal?
-
alwinka
csendes tag
Sziasztok! UPC (már vodafone) net+kábel TV van itthon. Jelenleg 500-as a net. Csak a UPC wifis modeme van itthon, ami egyben router is. Minden szobába a UPC modemtől cat5e kábelen megy a net, de minden szobába egy net kábel van behúzva. Az egyik szobában két eszközt szeretnék rákötni (egy PC+ egy laptop) a kábelre. Kicsit visszaolvasva addig jutottam, hogy talán egy switch kéne nekem ehhez. Jól gondolom? Ha igen, milyen típust ajánlanátok? Később nincs kizárva, hogy az 500as netet 1000re emeljük.
Segítségetek előre is köszönöm. -
-
válasz
DEJVID #59865 üzenetére
Szóval padláson modem, ebbe dugva a 3 földszinti mesh router működni fog?
IgenA mesh hálózatnál jól értem, hogy gyakorlatilag ugyanazt a wifi hálózatot teríti, nem ragad rajta egy AP-n az eszköz, a váltás pedig észrevétlen (vpn, távoli elérés pl nem szakad meg)?
Igen, ez a mesh hálózat lényege, hogy egységes a hálózat kezelés. -
-
karcsi421
újonc
Sziasztok
TP-Link Archer C6 AC1200 routerhez milyen jelerősítőt érdemes venni?
Érdemes tp link márkájút venni vagy lényegtelen? -
DEJVID
őstag
válasz
Gubek-Einste #59831 üzenetére
Idővel az a terv.
Szóval padláson modem, ebbe dugva a 3 földszinti mesh router működni fog?
A mesh hálózatnál jól értem, hogy gyakorlatilag ugyanazt a wifi hálózatot teríti, nem ragad rajta egy AP-n az eszköz, a váltás pedig észrevétlen (vpn, távoli elérés pl nem szakad meg)? -
snyper990
őstag
válasz
lorcsi #59862 üzenetére
És Win 7 alatt megy a PCI kártya? Biztos vagy benne, hogy az a kártya működőképes?
Azt sem tudhatod, hogy a frissítés nem az aktiváció hiánya miatt futott-e hibára... Szerintem sanszos. De innentől ez itt off topik.
Honnan szedted az aktiváló kulcsokat? Lehet, hogy egy nagy adag szürkeimportos kulcsot letiltott a Microsoft. Minden joga megvan hozzá, és megmagyarázná az anomáliát -
lorcsi
veterán
válasz
snyper990 #59861 üzenetére
kaptam egy tippet, h frissítési problem van,
ránéztem win update-ban és ezt dobta:"Fontos biztonsági és minőségi javítások hiányoznak az eszközön.
Nem sikerült telepíteni a frissítéseket, de később újból próbálkozunk. Ha nem szűnik meg a hiba, és megoldást keresne az interneten vagy az ügyfélszolgálathoz szeretne fordulni segítségért, a hibakódnak (0x8007042c) hasznát veheti."net az van
több kulccsal is próbáltam aktiválni a wint..de hibát dobottalaplapi hálókártyával van net
PCI kártyával nincs(de ha másik ssd-n lévő win7 bootolok..akkor itt is van net)
-
lorcsi
veterán
Az adataimnal levo konfiggal kapcsolatban egy anomaliaba utkoztem:
egy éves win10-em van ( 256os ssd-re telepitve)
ha a hálózati beállításokat akarom állítani a gépházban kidob
többszöri próbálkozásra is, elszáll a win azon része
net amúgy stabil
és gondolom ebből kifolyólag azt írja nem legál a win..és az outlook sem
Masik lan kartyat is tettem mar a pci portba, fel sem ismeri.hallottatok már hasonló problemről ?
Mi lehet a gond ?Egyik pillsnatban meg minden jol mukodott, a masikban meg semmi
-
MasterMark
titán
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Van egy asus routerem amin van usb bemenet,ha pendriveot csatlakoztatnék rá ....képet videót eltudnám érni mondjuk tv-n? -
Vasti74
senior tag
Amikor utoljára néztem, a noip.com úgy működöt, hogy az ingyenes verziónál havonta rá kellett kattintani a "meghosszabbításra": a regisztrált e-mail címre küldött mindig pár nappal előtte levelet, benne a link, klikk, OK, és kész.
Ilyen-olyan eszközökhöz is jár néha ilyen szolgáltatás, pl. NAS, NVR. -
Vasti74
senior tag
válasz
Digger #59812 üzenetére
Kábelmodemed van, ha jól látom, routerrel egybeépített.
Szerintem ennek így működnie kellene, és azt az IP címet kellene kapnod, amit vársz... ;-)
Ha jól tudom, a kábelmodem hardveres címe alapján kapja a szolgáltatótól az IP címet az eszköz, tehát ha bridge módba teszed, és akasztasz rá egy másik routert, attól még ugyanazt az IP címet fogod kapni.
Gondolj bele: ha a saját eszközükhöz nem azt az IP címet osztják, amit kellene, akkor egy véletlenszerűen ráakasztott, ismeretlen paraméterekkel rendelkező eszközhöz mégis hogyan rendelnék azt a címet, amit most nem?! ;-)
Általános internet szolgáltatós tapasztalat, hogy hívogatni kell őket, aztán a pár "biorobot" után, akik valamilyen folyamatábráról, vagy számítógépes kérdezz-felelek alkalmazásból akarják megoldani a problémát, előbb-utóbb eljutsz egy rendes szakihoz.
Az, hogy szerintük a tapasztalt szakik szerint működnie kellene, nem válasz: üzleti előfizetőként pláne nem nagy kérés, hogy akkor kapcsoljanak egy szakihoz! Igaz, én úgy szoktam telefonálni, hogy Gipsz Jakab vagyok az XY cégtől, itt vagyok az ügyfélnél, ez és ez a probléma, ezt és ezt próbáltam, nem működik, meg kellene oldani, kapcsoljanak valakit, aki tud segíteni - lehet, hogy érdemes ezt a trükköt bevetni, ha utána nem buksz le a szakinál, hogy nem is vagy annyira szaki, és érteni fogod, amit mond ;-)
Üdv: Vasti -
snyper990
őstag
Arra tökéletes megoldás lehet a DDNS, pont ilyesmikre találták ki. A legtöbb router támogatja (tudtommal többnyire a szolgáltatói eszközök is), és akkor nem kell külön gép csak az IP megnézésére. Hátránya, hogy kb. ahány eszköz, annyiféleképpen kell beállítani, úgyhogy utána kell nézned, hogy a Te eszközeidnél hogyan megy a dolog, illetve regisztrálnod kell egy szolgáltatónál. Vannak ingyenesek is
-
-
detroitrw
addikt
válasz
MasterMark #59841 üzenetére
Szerinted nem így van bekötve?
-
MeroM
senior tag
válasz
MasterMark #59842 üzenetére
Ez ingyenes, illetve ha teljesen új ip van akkor is működhet? Itt még az lenne szempont hogy a kamera rendszer mellett lévő mini gép ne menjen folyton csak amíg az ip t megnézem.
-
MeroM
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok.
olyan kérdésem lenne hogy hogy lehet megoldani egy távoli gép bekapcsolását?
(Kamera rendszer van kiépítve, dinamikus IP vel. Sajnos gyakran elmegy az áram, ezáltal új IP lesz. Jelenleg a Mamám aki bekapcsola a kamera rendszer mellett lévő gépet, amit utánna team viewerrel vezérlek, és nézem az új IP t.)Válaszokat előre is köszönöm.
-
Vasti74
senior tag
válasz
detroitrw #59834 üzenetére
Helló!
Egy cat.5e kábelen elmegy vagy a Gbit ethernet, vagy a 100Mbit ethernet, + két analóg telefon.
Arra kell figyelni, hogy 100Mbit-nél az RJ45 aljzat és dugó 1-2 és 3-6 érintkezőire egy-egy csavart érpár legyen kötve, mert ha nem, akkor nem csavart érpáros lesz a csavart érpáros kábel, hanem ruhaszárító kötél ;-) "Hagyományosan" így kellene lennie a "B" bekötés szerint:
1: narancs-fehér
2: narancs
3: zöld-fehér
6: zöld
Vannak készen is ilyen ethernet-telefon splitterek, pl. ilyen volt is nekem egy ideig, amikor a router már beköltözött a kamrába, a NAS meg még nem, mert nem volt kedvem az ethernet mellé még egy telefonkábelt is berángatnom a nappali és a kamra közé ;-) Így az egy cat.6 kábelen ment az ethernet, az internethez a 100Mbit is bőven elég volt, meg a dsl. De aztán a NAS is oda került, kellett a Gbit, úgyhogy nem úsztam meg a kábelezést. -
snyper990
őstag
válasz
detroitrw #59834 üzenetére
A jó hír, hogy a rajz szerinti felállásban biztonságban lesz a routered. A rossz hír, hogy így nem fog működni a telefon, mert ahogy qqcqqc is írta (meg én is már legalább 2x), a telefonvonalhoz külön aljzat van a Digi eszközén, csak a szerelő azt a kábelt belefrankensteinizálta az UTP kábelbe, annak 2 erét elkülönítve erre a célra (és ezért nem megy a gigabit; bár elvileg 100 Mbitnek így is meg kéne lennie).
Ha teljesen be van falazva, akkor szerintem a legegyszerűbb megoldás új rj45-ös csatlakozókat krimpelni a 2 végére (a herélést megszüntetve, szabvány szerint bekötve), mert új, külön telefonkábelt egyszerűbb elvezetni a telefonig, és nem olyan feltűnő, mint egy falon kívül vezetett UTP kábel.
Esetleg áthelyezheted magát a telefonkészüléket, ha megoldható, és akkor nem kell a fél házon keresztülvinni az új kábelt -
detroitrw
addikt
-
-
Tubk
csendes tag
válasz
snyper990 #59828 üzenetére
Fránya szolgáltatók
Nekem ez járhat valamivel szolgáltató felé vagy csak mondok egy "legyetekszívesek"-et? Mármint nem mondom, hogy lehet megakartak keresni(1x elmúlt 2 hónapban), de nem hívtam vissza, mert gondoltam megint valami promós szarságot akarnak rám szórni, de azóta se kerestek. Jelenleg ez csak egy hobbi projekt amit itt-ott promozgattam, főleg nagy hype nekem is hogy egy kis Pi ből mekkora erőt tudok kisajtolni és egyszerűbb volt mint egy VPS. -
snyper990
őstag
válasz
detroitrw #59824 üzenetére
De a herélt kábelből az a 2 ér nem LAN-ból megy a fényképen lévő aljzat telefoncsatlakozójához, hanem a HGW telefonaljzatából... Tehát a HGW-nél (szolgáltatói eszköznél) is 2 csatlakozónak kell rajta lennie, egy telefon/rj11 és egy UTP/rj45.
Egyébként úgy működőképes, ahogy írod, hogy a herélten csak a telefon menne (de akkor sem LAN-ból, illetve az azon jövő jelet nehogy átvezesd a routeren, még véletlenül se), és külön kábel menne a számítógépbe.
Ha nincs befalazva a kábel, akkor ki is lehet cserélni egyszerű telefonkábelre, kisebb helyet foglal. Lehet, hogy ahol elmegy ez a kábel, ott elférne egymás mellett egy új UTP és egy telefonvezeték is. Sőt, lehet, hogy a mostani kábellel is át tudod őket húzni egyszerre, ha csőben megy.
De lehet, hogy a további félreértések elkerülése végett jó lenne, ha lerajzolnád, hogyan is gondoltad az elrendezést#59827 Tubk: Csak a szolgáltató keze lehet benne. Hívd fel, és kérvényezd, hogy vegyenek ki NAT mögül
-
Tubk
csendes tag
válasz
MasterMark #59826 üzenetére
Ohh, szóval mikor legutóbb 94.248.... volt a cím akkor még szerencsém volt, mielőtt jött a váltás. Így várhatom újból a szerencse kerekét?
Lehet benne szolgáltató keze is amúgy?
-
Tubk
csendes tag
Sziasztok,
Segítségért fordulok hozzátok, az alábbi szituációval.
Adott egy Raspberry Pi4 (ufw allowed 80,443) , RT-AC1200GU és egy domain.
(A koncepció egyszer már működött, pár hete.)
Még letsEncrypt certet is sikerült validáltatnom HTTPS-reMár rengeteg mindent próbáltam, újra konfiguráltam mind a router és a Pi4-et is.
Az elvégzett beállítások szerint működnie kellene. DMZ -ben Pi-re irányítva egy NGINX várná a requesteket.
De jelenleg csak lokál hálózaton lévő eszközökkel tudom csak elérni. [kép]Volt egy számomra fura jelzés munkatársi/ismerősi körből, hogy az adott oldal elérhető volt, és mivel van protected root(jelenleg csak egy static html-et raktam oda egyszerűség kedvéért), így login után ők elérték és munkára tudták fogni a weboldalt(Így a Cache-t kizárnám). De itt van egy fura dolog, hogy csak az aki velem megegyező szolgáltatónál van.
Valakinek valami ötlet merre induljak el?
Előre is köszönöm
-
detroitrw
addikt
válasz
Doky586 #59822 üzenetére
Igen, van a modemen teló csati is külön, de ahhoz 4 falat és 4 bútorlapot kéne átfúrni (ha lehet ezt kihagynám, az egyik fal legalább 500mm vastag
)
#59823 snyper990
Eddig is (~5éve) ez a herélt kábel rj45-ös csatival (6 élő érrel) volt rákötve a routerre (wan), azóta is megfelelően működik.Amit én mondok az az, hogy a WAN-ba rendes cat5e kábel menne, a herélt kábel a LAN-ba lenne kötve és csak a telefonba menne, a másik LAN-ból egy normál cat5e kábel menne a számítógépbe
-
snyper990
őstag
válasz
detroitrw #59821 üzenetére
Gondolom a kábel mindkét vége át van alakítva, és 2-2 csatlakozó van rajta (egy rj11 és egy rj45). Ezesetben ha csak a router felőli végére teszel rj45-ös csatlakozót, azzal tönkre fogod tenni a routert (aminek mellesleg nincs kimene-bemenete, csak LAN és WAN portjai, amiken kétirányú a forgalom). Ha kell a gigabit, felejtsd el a herélt kábeleket. Vagy a meglévő kábel mindkét végét „kijavítod” rj45-ös csatlakozókkal, és azt használod internetre, és mellé húzol egy telefonvezetéket, vagy eleve új kábelt húzol be netnek és mellé egy új telefonkábelt. Ha kell a gigabit, 2 kábel fog kelleni mindenképp.
#59822 Doky586: Igen ám, de a HGW és a telefonkészülék között továbbra is egyenfeszültségű analóg jel van (méghozzá készenlétben minimum 48 Voltnyi, ami csengetéskor még több lesz)
-
-
detroitrw
addikt
válasz
Alex91 #59819 üzenetére
És ha a herélés előtt elvágom a kábelt és mindkét végre rakok egy-egy rj45-ös csatit majd a komplett 8 eres kábelt bedugom a router bemeneti portjába a herélt kábelrészt meg a router kimeneti csatijába akkor a telefon fog működni?
Vagy milyen megoldások jöhetnének szóba? -
válasz
detroitrw #59816 üzenetére
Pár napja eléggé hasonló kérdésem volt nekem is kábeltoldási témában.
Ha stabilan újra összekötöd a megszakított ereket úgy, hogy minél rövidebb szakasz (lehetőleg max. 1,2 cm, de az nem vérre megy) maradjon összesodrás nélkül, akkor szinte biztos, hogy ismét működni fog gigabites sebességgel.
MaCS
-
detroitrw
addikt
Koszi skacok
Es ha osszekotom az erek vegeit megjavul? vagy ez mar bukta? -
Digger
senior tag
No akkor nekifutnék mégegyszer.
Van egy Telekomos üzleti díjcsomag, amihez fix ip cím jár. Letelepítették, egy Kaon CG3000-et raktak a koax végére. A szerződésben kapott fix IP cím 195.228.x.x, viszont a Kaonba bekukkantva 84.x.x.x címet látok WAN címként. Hogyan lesz ebből 195.228.x.x?
A 1414-en azt mondják, hogy náluk minden jól van beállítva és szerintük és tapasztalt szakik szerint is kell egy normális router mögé.
Beszereztem egy Asus RT-AX53U routert erre a célra. Biztosan lehetett volna erősebbet is választani, se most erre futotta.
Hogyan tovább?
A net most jól működik az említett 84.x.x.x címmel, ezért pár napja jegeltem a témát, de csak a végére kellene járni.
Egy ismerősöm szerint a saját router wan interfészét be kell állítani a kapott fix ipére és a Kaon-ban pedig ezt a címet DMZ-be rakva, esetleg bridge módba kapcsolva működik a dolog.
Létezik ez?
Ha igen, akkor miért nincs erről sehol szó a T oldalán? -
DEJVID
őstag
Sziasztok!
Egy kis felvilágosításra szorulok:
Mesh wifi hálózatot szeretnék kiépíteni, de a routerek mind kábelen kapnák a jelet. Routeres modem a padláson, mesh wifi routerek a földszinti szobákban.
Ez így működőképes lenne?
Vagy mindenképp egy mesh-es routerből kell kapják a jelet?
Köszi előre is! -
Dzsekó
addikt
válasz
lypen99 #59804 üzenetére
Vodafone routert bridge/modem üzemmódba kapcsold.
Utána Asus router mehet router üzemmódba úgy, hogy a vodafone LAN-ját az Asus WAN-jába kötöd. Innentől Asus vezérel mindent, az oszt IP-t is. Kamera switch-ben DHCP-t kapcsold ki és kötsd rá az Asus egyik LAN-jára. Asus-ban a kapcsolódott eszközöknél fogod látni az összes IP címét annak az eszköznek, amit az Asusra rákötsz. -
válasz
Essejó #59795 üzenetére
"De eszembe nem jutott méregetni. Szemmel látható volt a különbség, amikor a 14,4 K-s. modemet lecseréltem egy 56 K-ra."
Amikor megjelentek az 56k-s modemek, valamelyik képes informatikai folyóiratban hosszasan taglalta egy cikk, hogy hogyan is sikerült egy trükkel a 48,8k-s modemeket 56-ra tuningolni, és hogy miért ez a nem dedikált digitális vonalakon (pl. ISDN) elérhető elméleti maximum.
MaCS
-
válasz
Vasti74 #59793 üzenetére
Én nagyon menő módon már egy 9600 b/s-os modemmel kezdtem. Sokkal drágább volt, mint a 2400-asok, de úgy gondoltam, megéri a felár a jövőállóságot.
Az internetet meg a veszprémi egyetemre a központos nénin keresztül becsatlakozva értem el, nyilván terminálemulátorral. A Gopher már nagy királyság volt!
MaCS
-
-
lypen99
aktív tag
Sziasztok.
A helyzet a következő:
Van egy Vodafone router mellé egy Asus router (RT-AX53U) meg egy kamerás hálózati Switch.
Az Asus router AP módba van, van net meg minden, úgy kapcsolódik a kamerás Switchez, de annak az IP-jét nem tudom kitalálni mi lehet, DE abba a Switchbe van dugva egy PC kábel és úgy az a PC is kapja a netet.
Ha most átállítom Router módba akkor a mostani PC-ről nem érném el az Asust (laptopról igen a WiFi miatt).
Nem tudom, hogy most a Kamera Switch beállításait kéne állítanom vagy egyebet.
(A kamera switchen ha engedélyezzük a DHCP-t akkor megkapja az IP-t, de kamera kép nincs.)
A lényeg, hogy teljesen elkéne szeperálni a kamerás Switch-PC-t a Vodafone-s routertól.
De az alap konfigurálásnál én többet még nem csináltam.
Ha valami hasznos tippet tudtok adni azt megköszönöm.
Üdv Ricsi. -
Vasti74
senior tag
válasz
Borisz76 #59750 üzenetére
Ezt el is felejtettem, mármint erre válaszul dicsekedni a nyugati fejlett infrastruktúrával ;-)
Mi egy "Bezirkshauptstadt"-ban élünk, Graz-tól kb. 30km-re nyugatra. A várost pár éve túrták fel, új optikai gerinchálózatot húztak. Társasházban lakunk, a főutcától két családi ház választ el bennünket, és körülöttünk mindenfelé társasházak vannak, szóval nagy a népsűrűség. Amikor ide költöztünk, és beköttettem a dsl-t, a szerelő azt mondta, hogy jó helyen lakunk, itt szinte bármilyen sávszélességet tudnak adni, mert az optikai gerinctől mit tudom én, 60 méterre vagyunk!
Szuper!
Aztán kiderült, hogy ez a "bármi" 2020-ban, a pár éve újrahúzott optikai gerinctől 60 méterre, a 150Mbit/s ;-) Hogy miért nem húztak be optikai hálózatot akkor már erre a környékre, számomra totál érthetetlen... Igaz, ez is egy csoda, mert előtte 8 évig a belváros közepén laktunk, és 15Mbit volt a maximális rendelhető. Aztán az új gerinchálózattal már 30Mbit-et is rendelhettem :-)
Ja, nemrég olvastam a helyi újságban, hogy orrrriási szenzációóóó, a város középfokú oktatási intézményei optikai internet csatlakozást kaptak! Hihetetlen :-) Mi 10 éve költöztünk ki, előtte már évekig optikai kábelen jött a netem Zalaegerszegen.
Van itt csúcstechnika ;-)
Még otthon melóztam informatikusként, amikor lett egy ügyfelünk Fürstenfeld-ben, egy tervezőiroda. Amikor először voltam náluk, egy icipicit meglepődtem, amikor valamit le akartam tölteni: 4Mbit-es dsl volt náluk, és gyorsabb nem is volt rendelhető arrafelé :-o Akkoriban otthon már a 150-300Mbit teljesen általános volt az otthoni felhasználóknak is.
Itt meg volt egy ideig egy kis számtech üzletem-szervizem, és akkor szembesültem a tutival, amikor a város szélére egy "Bauernhof"-ba hívott ki egy kedves bácsi, hogy szedjem rendbe a gépét: mobil hálózat kb. nulla, úgyhogy vezetékes telefont használt, internet lehetőség csak dsl volt ennek megfelelően, és szintén 4Mbit/s, de eléggé bizonytalanul - ez úgy 4-5 éve volt :-)
Anyu egy kis zalai faluban él (kb. 400 lakos) , kábeltévés internet van: ha jól emlékszem 250Mbit, 500Mbit és 1Gbit, így lehet csomagokat választani már régóta! Hát, neki a legkisebb van... De én itt a felével is kiegyeznék ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest