Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daweee
őstag
Hello
A probléma a következő: az emeleten található egy wifi router, a földszinten egy TV, amibe netet szeretnék kötni valami módon, UTP kábel nincs a falban, kívül elvezetni pedig nem lenne valami esztétikus, ellenben a TV (Panasonic G20) csak saját (drága) wifi vevővel hajlandó együttműködni, a kérdésem hogy hogy lehetne költséghatékonyan ethernet kábelt vezetni a TV-be. Néztem a powerline adaptereket, azok sem éppen olcsók, de ha nincs más, az lesz a vége. Mivel wifi lefedettség van a földszinten, valami olyan eszközre lenne szükségem, ami megfogja a wifi jelet, és kábelen tovább tudja vezetni. Néztem hogy bizonyos wifi range extenderek ill. access pointok rendelkeznek ethernet porttal, viszont arról nem találtam információt hogy ezek ki vagy bemenetek, tehát hogy kábelen tovább tudják-e osztani a netet. Ezek [link], [link] közül valamelyik alkalmas lehet a célra? Ha nem, milyen lehetőségeim vannak még? A válaszokat előre is köszi. -
törölt tag
Üdv.Az asztali gépemben van egy usb-s wifi vevő és egy wifi kártya.Connectify progival az egyikkel meg szeretném osztani a nettet míg a másikkal venném.Működik is a telóval rátudok állni de mihelyt elindítom a nettet a telón az asztali gép eldobja.
-
Helmoras
őstag
10 től indul és sajnos nem működik, nyilván user error van de már nem tudom mi lehet...
mind a kettön be van kapcsolva a dhcp, különböznek az ip egyik 1 a másik 2 es végü a cisco 10 estől indul
a dlinkben mind a két kábel a lanos részbe van bedugva.
persze csinált olyan anomáliát hogy megcsináltam a beállitásokat és hirtelen minden müködött volt net is meg wifi is, de aztán egy kis idő mulve megjött a felkiáltójel jobb alul és elment a net a gépen a wifi megmaradt és kiirta hogy további adatok szükségesek a kapcsolathoz és a dlink routeréhez linkelt, vagy volt olyan hogy szintén ment egy 5 percig aztán ujrainditottam és ismét nem volt jó :S
-
mezis
félisten
válasz
Helmoras
üzenetére
Csupán annyit kell a Cisco-n állítani, hogy a DHCP tartományon kívül legyen a 192.168.0.2. (Vagyis 3-tól vagy feljebb induljon.) Lehet, hogy eleve egy magasabb számmal indul, akkor nem kell módosítani.
Így már működnie kell az internetnek a D-Link-hez akár vezetékkel, akár WiFi-n kapcsolódó eszközökön.
-
Helmoras
őstag
Szóval jelenleg ugy áll a dolog hogy a cisco ipje 192.168.0.1 a dlinké 192.168.0.2
cisco alap beállitáson van a dlinken kikapcsoltam a dhcp-t
" Szükség lehet még a LAN IP címnek a Cisco LAN tartományához állítására, " ez mit jelent?:S
-
mezis
félisten
válasz
Helmoras
üzenetére
A Cisco-ból a D-Link LAN portjába dugd az UTP kábelt ! (Az internettel kapcsolatos dolgokat a Cisco már elintézte. A D-Link -ben az internetkapcsolatot hagyhatod úgy ahogy van. Ha le tudod állítani a WAN kapcsolatot, úgy hamarabb üzemkész bekapcs. után.)
Szükség lehet még a LAN IP címnek a Cisco LAN tartományához állítására, valamint a Cisco DHCP tartományának szűkítésére. (D-Link: DHCP=Off)
Mennyi a Cisco LAN IP-je ?
És a D-Link-é ?(192.168. ? . ?)
-
Helmoras
őstag
válasz
Helmoras
üzenetére
Kipróbáltam, wan-wanban volt mind a két kábel kikapcsoltam az uj routeren a dhcp-t nem történt semmi változás, majd fordítva és ugyse... :S
Az anomália ujabb periodusában olyat már el tudtam érni hogy ment a wifi illetve a nagy gépen már fel tudtam menni teamspeakre de semmi más nem ment , se drm-ek se böngésző se torrent :S
-
Helmoras
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
megpróbálom lényegében annyit különbözik hogy a dhcp szervert ki kell kapcsolni jelen esetben az uj routeren nekem.
-
StLui
veterán
Androidos kütyüvel wifin kersztül, TV-be dugható MK808, szeretném elérni az otthoni hálózaton megosztott mappákat.
Eljutok odáig, hogy belépek az IP címként megjelenített gépbe, látom a megosztott mappákat, de ott hogy azokba belépjek felhasználónevet és jelszót kér. Sehol nem használok, se a gépnek nincs jelszava, se a wifi-nek. Az otthoni csoport jelszavát beírtam, de nem tudom mire gondol felhasználónévnek, próbáltam a pc-gép nevét, azt a nevet amivel a pc-n be vagyo jelentkezve, de semmi nem jó neki.
Mi lehet a bibi? -
Helmoras
őstag
Sziasztok, a nexus 7 topicból lettem átirányítva kis segítségre lenne szükségem, kaptam a tablethez egy wifis routert de nem sikerül érdemben beüzemelnem :S
átmásolom a másik topicból a szituációt
Nos aki t-s vagy ismer olyan háztartást ahol ez a szolgáltató van tudja hogy egy cisco router van általában wifis(nem tul erős de azért nem rossz) amelybe beérkezik a telefon és a fehér kábel(azt hiszem koax-nak hívják).
Ebből jön nekem az internet jópár méter után egy hátsó szobába kábelen, ami be van dugva a gépbe és simán műküdik is (ezekben a hálózati dolgokban elég bénácska vagyok előre is elnézést ha valami baromságot írok)
Nos arra gondoltam ha ez a kábel nem a gépbe menne hanem ebbe a dlink 600 as routerbe amit a t-sek a nexushoz adnak akkor itt a hátsó szobába is lehetne érdemben wifizni (mert sajnos rossz a ház felépítése és idáig nem ér el a jel a ciscotól :S)
Szóval jelenlegi felállás a ciscobol jön egy kábel be a dlinkbe a wan részbe, dlinkből kábel a gépbe és ugye a saját wifije.
Minden csatlakozik készülék érzékeli a wifit gép érzékeli a routert, minden rendben belemegyek a routerbe kiválasztottam a dhcp kapcsolatot (ha jól tudom mivel nekem semmilyen felhasználónév és/vagy jelszó nem kell kábeles kapcsolat esetén akkor ezt kell)A routerben amikor bepróbálom állitani akár wlan-t akár internet connectoint- dhcpként végigmegy a lépéseken aztán nem történik semmi nem kap ipt a dlink router
Viszont a wifit sikerült beüzemelni szóval most itt a hátsó szobában már tudok wifizni vele viszont a kábeles kapcsolat valamiért nem megy, olyat vettem észre ha átdugom másik portba olyankor néha lesz net a gépen kis időre aztán kevés idő vagy ujrainditás után ujra nincs :S
A mellékelt kis papiron azt irják egy pppoe kapcsolatot állítsak be ezzel csak annyi a gondom hogy tudtommal nekem nincs semmilyen itthoni internethez tartozó felhasználó nevem és jelszavam amit ott meg kellene adni :S
99% hogy ez valami masszív user error, jön át ismerős aki jobban ért hozzá a hétvégén, csakhát itt több a szakértő gondoltam megkérdezem.Ha tudtok segíteni eléggé szájbarágósan kéne mert elveszek a routerek beállításai között eléggé :S
Előre is köszönöm, Üdv.
-
raziel01
veterán
Sziasztok
Olyan megoldható mondjuk egy TP-LINK WR-841N 300Mbps Wireless router-ral, hogy ami van nekem mobilnet usb stick-en azt tudná fogni egy tablet is? -
7
addikt
Nanostation jól szuperál de jelenleg csak ablakban van mindkét oldalon, és nincs is közvetlen rálátásuk egymásra. Épp azért kell krimpelő és csatlakozó, mert már kivezettem egy STP-kábelt az én oldalamon, és így tudnám előnyösebb pozícióba helyezni az egyik állomást.
Online játékra már így is használható, belső hálón 1 ms pinggel kell számolni, ha nincs nagy adatforgalom.

-
laszak
tag
válasz
dokee78
üzenetére
Szia!
1: egyik gépen printer telepít (gondolom USB-s)
2: nyomtató megoszt (nyomtatók között kiválasztod a neked kellőt, majd jobb gomb, és megosztás fül
3: másik gépen 1-es gép betallózása (\\gépnév, ezt beírhatod a start menü futtatás ablakába), majd ott látszik a nyomtató, dupla klikk rajta..
4: drivert telepíti a 2-es gép is (illetve lehet, hogy külön kell neki installálni)Ez a legegyszerűbb
Ha hálózati nyomtatód van, akkor IP-alapján tudod csatolni mindkét gépen, drivet kell max telepíteni, ha nem találja a gép
-
Az ubiquiti linket sikerült kiépíteni/tökéletesíteni ?
-
dokee78
félisten
Sziasztok nyomtatót szeretnék megosztani 2 XP Professionalt futtató gépen.
Van valami szájbarágós leírás lehetőleg magyar nyelvű?
Kerestem a Google-val,de amiket találtam,nekem nem volt egyszerű,bár másnak annnak tűnhet. -
7
addikt
Sziasztok!
Van valakinek személyes tapasztalata arról, hogy hol lehet Pesten árnyékolt RJ-45-ös csatlakozót, illetve hozzáillő krimpelőt kapni? Ma körbejártam 4 informatikai és egy műszaki üzletet, mindenhol csak sima van (már ahol egyáltalán van).
Dühítő a dolog, mert egy legfeljebb 10 perces munkának a kellékeiért rohangáltam ma eredménytelenül 2 órát, pedig csak egy nyamvadt csatlakozót kell felszerelni.
-
mezis
félisten
válasz
maxika2004
üzenetére
Üdv.!
Nem hülyeség ez, hanem valóság. Az azonos fázison lévő konnektorokra igaz. Amit sebességet írnak, olyat még senki sem látott, csak a cég reklám managere. A reklámbeli számok végéről hagyj le egy nullát.
Egyébként baromi drága. A 220 meg már egy ideje 230. (Állítólag lesz az még 240 is. Infláció van.
) -
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Most lehet hogy nagy hülyeséget kérdezek :Ha egy ilyenen beküldöm a netet a 220-ba :-))

[link]akkor minden konnektorből jön a net a 220 mellett ?

persze ugyanijen kütyün át ..? -
And
veterán
"A törvényességről szólva: aszem wattban van megadva a maximum, talán 1 W?"
Mármint a wifi-é? Mert az 2,4 GHz-en ennek a tizedrésze, és nem adóteljesítményként van limitálva, hanem EIRP-értékként, azaz beleszól az antenna nyeresége is (ami szokásosan nagyobb 0 dBi-nél, vagyis az 1x-es viszonynál, ezért adóteljesítményből még a 100mW-os értéknél is kevesebb engedhető csak meg egy tipikus soho-router esetén). -
And
veterán
Szinte bármelyik (!) nem tuningolt routerrel létre lehet hozni több kilométeres kapcsolatot, ha az ehhez szükséges feltételek fennállnak. Ha meg nem, akkor lehet akárhány wattos egy router, akkor sem fog menni. Természetesen számít valamennyit az eszköz teljesítménye, de a többi tényező (tiszta rálátás, zaj- és idegen forgalomtól mentes sávrész, nagy nyereségű antennák) ennél sokkal lényegesebbek.
Egy - bármilyen rádiós - eszközre fixen megadott hatótáv sosem lehet egyéb, mint marketingrizsa. Az eszköz nem függetleníthető a gyakorlati körülményektől, bármennyire is szeretné ezt sugallni a gyártó vagy a forgalmazó. -
LámaZ
addikt
Na, így aztán rengeteg van.
-
LámaZ
addikt
válasz
Integrator
üzenetére
Én már találtam az Aliexpressen olyan erős routert, amely 300 méterre is elsugározza a jelet. A 140$-osnál 2 km hatótávot írnak, de van ott olcsóbb is.
Én mindenestre nem próbálkoznék a falak áthidalásával, hanem ablakba vagy padlásra tenném az eszközt.
-
krealon
veterán
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
A nevebol itelve (MF190) en arra tippelek, hogy ez egy ZTE MF190, amihez le kell tolteni egy bin file-t, mert kulonben nem kezeli a TL-MR3420.
http://www.tp-link.com/en/support/3g/ -
N.GÁBOR
aktív tag
válasz
Magnat
üzenetére
Kedvesemmel együtt Ausztriába költöztünk, így egy A1-es stick. Ez lenne az.
Szerintem az általad belinkelt iponos tökéletes lenne, hisz nem akarom sehova vinni, csak arra kell, hogy a másik laptopon, esetleg majd ha lesz tv-nk akkor azon is legyen net.
Majd azt még le kell ellenőríznem, hogy ezzel a modemmel kompatibilis-e ez a kütyü.

-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy internetkapcsolat routerrel, melyet szeretnék megosztani. A probléma az, hogy az onnan kb. 100 méterre lévő házba kéne odavarázsolni ezt a netet, mivel oda sehogyan nem lehetséges a net hivatalos bekötése. Nagyon hosszú UTP kábel nem megjátszható.
Milyen eszközökkel tudnám a 100 métert és 4-5 fal vastagságot/távolságot áthidalni?
Valamint, az adott netet ott továbbosztani? -
Magnat
veterán
válasz
N.GÁBOR
üzenetére
Szia,
custom firmware-val sok router támogatja, de ha nem akarsz ilyennel foglalkozni, akkor: [link] vagy ha hordozni is akarod és nem idegenkedsz a kínai rendeléstől, akkor [link]. Ennek a két eszköznek a hátránya az, h a meglévő sticked kompatibilitását ellenőrizni kell, mert nem mindegyikkel működnek együtt. Vannak több pénzért olyan eszközök is, amiknek saját 3g kezelő moduljuk van, tehát scak a sim kártyát kell beletenni stick nélkül, pl [link] vagy [link]
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon buta kérdésem. Biztosan már kitárgyaltátok, így elnézést ha a sokadik kérdező vagyok.

Kedvesemmel együtt egy mobilneten osztozunk a laptopon. Néha azonban jó lenne, ha nem kellene mindig átdugdosni a másik laptopba, meg tervezzük egy smart tv beszerzését, esetleg xboxot, amikhez szintén kell net.
Létezik valamilyen megoldás, ami úgy széttudja osztani ezt az "usb stickes netet", hogy a laptopot ne kellhen mondjuk bekapcsolni ahhoz, hogy a többi kütyün legyen net.
Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv
Gábor -
LámaZ
addikt
Minket is érint az ITU-tanácskozás.
-
mezis
félisten
válasz
maxika2004
üzenetére
Nem hiszem. A 722N-nél legalább tudod, hogy hova szerkeszd a parabólát.
-
mezis
félisten
válasz
margithid
üzenetére
A másodikat semmiképp, bizonyára elég neked az alaplapra integrált ETHERNET 10/100-as vezérlője.
Az első helyett is inkább egy levehető antennás USB-s WiFi-t és nem kell majd foglalkoznod az antenna kivarázsolásával a PC ház "árnyékéból". (Talán TP-Link 722N vagy valami ilyesmi.) -
maxika2004
őstag
-
chungee
addikt
Sziasztok!
TP LINK WN8960NB modem+router combo 300 Mbps. Sikerült megosztanom a mappákat. 2 gép van, látják is a megosztott mappák. Viszont az adatmozgatás szörnyű lassú. Nem megy gyorsabban 400 kbytes/s-nél feljebb
Win 7 x64 Ult. az op. -
LámaZ
addikt
Arriba Aruba!
http://www.hwsw.hu/hirek/49474/aruba-wi-fi-kontroller-7200-802-11ac.html?utm_source=hwsw_rss&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+HWSW -
Badb0y
addikt
Nem tom belefér-e ebbe a topikba, hátha.
Egy nagyon érdekes kéréssel keresett meg ma egy háziorvos. Első körben próbáljunk megoldást találni arra amit szeretne.
Szal, adott laptop. Ő sokszor szeretné az asszisztenstől átvenni a dokiprogram-ban az irányítást a saját laptopján. Ez jelenleg ultra vnc-vel van megoldva. A problémája, hogy szakadozik.
Nincs erre valami normálisabb megoldás ? Én javasoltam külső monitoros+egér+bill megoldást, és így 1 laptop lenne csak, de ezt nem szeretné. Valami fix, gyors megoldás kellene SOS-be.
Van valami inverter amivel össze lehet kötni a 2 laptopot ilyen módon ? Vagy ha nincs, akkor milyen fix megoldás van, hogy ne szakadozzon ?
-
törölt tag
-
alacka
tag
Sziasztok!
TP-LINK TL-WN821N WiFi USB stick segítségével lehetséges internetre kapcsolódni WiFi-s androidos telefonnal/tablettel tetszőleges kábeles hálózat PC-jén (rokonok, ismerősök stb.) keresztül, ahol ismeretlen a routerekhez való hozzáférés? -
laszak
tag
válasz
üzenetére
AP: kvázi egy wilreless switchet képzelj el, kiterjesztheted vele a hálózatodat. Ha pl van már DHCP szervered, akkor az oszthatja az IP-ket. Bővebben ITT
Telefonokat: securyt mode-ot érdemes állítgatni, WPA2 personalra mondjuk.
Vagy látják egyáltalán a hálózatot a telefonok? -
törölt tag
Sziasztok,
Van egy D-Link DIR-320-as routerem, és a beállításoknál van egy Access Point Mode, ahol tudnám engedélyezni/tiltani ezt: Use this to disable NAT on the router and turn it into an Access Point.
Ez mit jelent pontosan? Mit tudok ezzel állítani?
Másik kérdés: a wi-fi-re nem mindig tudnak a telefonok felcsatlakozni. Ez miért lehet?
Ezeket a beállításokat használom:
-
kngbr
csendes tag
hello
a tesóm vett egy új gépet Windows 7 Home Premiummal, és az internetet otthon D-Link DIR-615 routerrel használja. Az első csatlakozáskor a windows kérdezgetett biztonsági beállításokat (tűzfal, ilyesmi).
Az lenne a kérdésem, hogy kell-e (érdemes-e) ott valamit beállítani, vagy érdemes-e valamilyen plusz szoftvert felrakni a biztonság kedvéért?
Köszi,
G -
krealon
veterán
válasz
Roleegsi
üzenetére
A felhasznaloi kezikonyv:
ftp://ftp2.zyxel.com/P-660H-D1/user_guide/P-660H-D1_3.40_Ed1.pdf38-as oldal
2.2.2 Administrator Access
1 For administrator access enter the default admin password 1234 to configure the wizards
and the advanced features.
2 Click Login to proceed to a screen asking you to change your password or click Cancel
to revert to the default password.
3 If you entered the admin password, it is highly recommended you change the default
admin password! Enter a new password between 1 and 30 characters, retype it to confirm and click Apply. Alternatively click Ignore to proceed to the main menu if you
do not want to change the password now.100-as oldal:
Table 28 DHCP SetupLABEL DESCRIPTION
DHCP Setup
DHCP If set to Server, your ZyXEL Device can assign IP addresses, an IP default
gateway and DNS servers to Windows 95, Windows NT and other systems that
support the DHCP client.
If set to None, the DHCP server will be disabled.
If set to Relay, the ZyXEL Device acts as a surrogate DHCP server and relays
DHCP requests and responses between the remote server and the clients.
Enter the IP address of the actual, remote DHCP server in the Remote DHCP
Server field in this case.
When DHCP is used, the following items need to be set -
-
Roleegsi
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni! Manchesterben élek, és a lakásügynökség akiknél béreljük a szobát, úgy oldotta meg az internet kérdését, hogy a mi, és a mellettünk lévő házban, egy azon internetet használjuk.
A modem a szomszéd házban van, ami Wifi-vel is rendelkezik. De mivel a wifi-t a mi házunkban nem igen fogni, csak egyik másik ponton a házban, szerettük volna kábelesen használni. Egy kábel át is van húzva a modemükből ide a házba. Kipróbáltuk, bedugtuk egy laptop-ba, és jött is a net rajta, szóval gondoltuk valahogy megosztjuk. Erre a célra van egy Zyxel P660H-D1-es routerünk. Na most ugye ezt a lankábelt ami a szomszéd házból jön, nem tudjuk beledugni a router DSL aljzatába, szóval bedugtuk a 4. portba, a 3 másik portba pedig a gépeinket kötöttük. Így 3-an kábelen keresztül tudtuk fogni a netet. Tegnapig, amikor is egyszercsak megszakadt a gépemen a net. A fenti lakót még hallottam skypolni, szóval nála még működött, mikor kimentem és reseteltem a routert. Na ez óta a pont óta nem működik...
A resetelés előtt nem tudtam belépni a routerünkbe, hogy megnézhessem mi is a gond, tehát a Zyxel-t nem tudtam elérni ezen a címen: http://192.168.1.1/ Amit a neten találtam, hogy ez a címe.
A gépem ezt a címet írta elérésnek: http://192.168.1.254/ ami gondolom a szomszéd házban található modem. Amióta viszont reseteltem, elérem a Zyxel-t, és nem is írja 254-es végzpdésű IP-t.
Tehát valaminek történnie kellett.
Szóval a kábelnet nem működik, holott a kábel ugyanúgy be van dugva a szomszédban, és a wifi is elérhető, tehát a modem működik.
Viszont a kábelből azóta nem jön net, hiába dujuk már be a kábelt szimplán a gépekbe, úgy sem jó...
Kérlek benneteket valaki segítsen megoldani a problémát.
Előre is köszönöm!Ui.: Mellékeltem egy képet, ha belépek a routerbe ennyit látok... semmi többet.

-
chungee
addikt
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Hogyan tudhatom meg a pontos típust
Ki kell szednem a karit
-
-
chungee
addikt
Reggelt!
Nagyon hülye vagyok ehhez. Felraktam a win 7-et. Sajnos nem találok drivert a PCI-os wireless kártyához. Nem értek hozzá. Kérnék kis segítséget. A karim.
-
GerykO
aktív tag
-
krealon
veterán
válasz
GerykO
üzenetére
Win7 alatt lenne a netsh-s modszer, de XP alatt nincs mas.
-
LámaZ
addikt
válasz
Mistadabolin
üzenetére
Na, ezt jól elbonyolítottad.
-
Mistadabolin
csendes tag
Sziasztok!
Nos, adódott egy problémám, és segítséget kérnék hozzá:
Pindur, otthoni hálózatom van DIGI kábelnettel, dinamikus IP-vel.
Kábel bemegy a TP-Link WR1042ND routerbe, amire rá van kötve vezetékkel
- a számítógép (Win7 oprendszerrel),
- egy WD Media Player,
- egy külső vinyó, 1 terás, USB-vel kapcsolódik.
WiFivel alkalmanként 1-2 laptop ritkán.A célom: lássa mindenki a vinyót a kis hálózaton belül, ha lehetőség nyílik rá elérjem a vinyót Hondurasból, ha épp ahhoz támad kedvem.

Ki kit lát most:
WD MP: látja a vinyót, és a PC megosztott fájljait.
PC: látja saját magát, ritkán látja a routert a hálózat térképezése menüben, mindig be lehet lépni a routerbe böngészővel.
Laptopok WiFi kapcsolattal: Látják a PC-t (hozzáférnek fájlokhoz, ha belépnek az otthoni csoportba), és két routert: TL-WR740N és TL-WR841N. Ez utóbbit nem értem, mert akkor sem jön ki a 1042, ha a kettőt összeadom...
Másik számítógép (nem Hondurasban, de nem is otthon): ha ismerem az aktüell IP-t, akkor tudok Total Commanderrel kapcsolódni, és a vinyóról FTP módban fájlokat letölteni.Mi a hiba, illetve a megoldandó probléma:
- A PC nem látja a vinyót, így nem tudom módosítani a rajta levő adatokat, csak akkor, ha kihúzom a routerből, és átdugom a gépbe. Célszerűtlen, elsődlegesen ennek kiiktatása céljából vettem a routert.
- A hálózatra kapcsolt laptopok sem látják a vinyót.
- A PC nem látja a routert a hálózati központban, csak a hálózathoz kapcsolt laptopot.
- A router látja és kezeli a vinyót, de hiába csapkodom az "Opend the disc" kapcsolót, hogy megnyissam a lemezt a tartalom megtekintése végett, nem történik semmi. (Ez a kisebbik hiba, tulajdonképpen lesajnálom, ha megoldódik PC-ről.)
- Az már csak hab lenne a tortán, ha egy fix IP FTP eléréssel kívülről elérhetném a vinyót, amikor a PC ki van kapcsolva.Az USB Settings a router menüjében:
- Storage Sharing: Enabled (Kiírja a külső vinyó adatait)
- FTP Server: Started, Enable, megjelölt mappa a komplett partíció
- Media Server: Started, szintén egész partíció, érdekes: Server Name rovatba ezt írja: TP-LINK_D4CA8E, holott a wireless beállításoknál a Wireless Network Name-et átállítottam. Nem tudom, van-e köze a kettőnek egymáshoz.
- Print Server: Lényegtelen, nem használom.
- User Accounts: Itt azt vettem észre, hogy a vendégnek hiába van Read Only hozzáférése, ha FTP-n keresztül matat, akkor eléri, feltölteni is tud, és adatot törölni is. Utóbbi célszerűtlen. Helyi hozzáférésben viszont nem látszik a vinyó, ugyi.Előre is köszönöm a hozzászólásokat.
-
GerykO
aktív tag
Elhalálozott az SMC (7004 VBR) vezetékes routerem, ami eddig továbbosztotta a netet egy switchként üzemelő WIFIs adsl-modem+router (Pirelli DRG A225G) kütyüre. A jelenség, hogy boot közben, amikor selftestel, megáll a kettes portnál, hosszú reset után is, ha nincs rákötve semmi sem, akkor is. (Ha ez mégsem erre utal, akkor mire?)
A kérdésem pedig arra irányul, hogy ha a switchként működő wifis routeren keresztül kábellel csatlakoztatom a gépet, akkor ugye azon lesz net. Ez eddig normális eset, de másik gépre se wifin, se lanon nem jut, pedig meg van osztva a gépen az internetkapcsolat. Egyik ismerősömnél, ezzel a megoldással oldottam meg, igaz az DIGI-lan területen van, ez meg VIDANET kábelmodemes. Itt az authentikáció MAC alapján megy.
Van egy asztali gép XP proffal, egy netbook XP homeal, és három wifis teló.
Normális wifis router vásárlásáig szeretném, ha az asztali gép venné át a router funkcióját, egy SMC 1211TX LAN kártyán fogadja a netet, és egy TL-WN851N (V2.0) WIFI kártyán sugároznám. Ha hálózati hídba teszem a kártyákat, akkor megszakad a netkapcsolat (ezt nem igazán értem miért történik).
Milyen más megoldást javasolnátok?Ha minden kötél szakad, akkor egy második vezetékes hálókártya landol majd a gépben, ahonnan a WIFI switch felé osztanám a netet. (Mivel jelenleg ezek az eszközök vannak kéznél, az anyagiak meg januárban lesznek más kütyüre...)
Ha kérhetném, hozzáértő válaszokat csak! -
dam-dam
csendes tag
Üdv,
a nyaralónk tetőterének egy bizonyos pontjából rá tudok csatlakozni (tp-link wn722n adapterrel) a település nyilvános wifi hálózatára kb. 50KB/s-os sebességgel. Mivel egy kb 20m-es usb hosszabbító áráért már routert/Ap-t is lehet venni (a vezetékezés okozta nehézségekről nem is beszélve), inkább a vezeték nélküli megoldással szeretném a netet "bejuttatni" a házba.
Kérdésem az lenne, hogy meg tudom -e osztani a városi wifit vezeték nélküli eszközzel úgy, hogy én max a saját routeremet/AP eszközömet tudnám konfigurálni, a települését nem.lényegretörő, egy-két mondatos válaszoknak is örülnék,
-
Razerr
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
magyarul csak ennyi a dolgom(?):
- cisco-ból jövő utp-t router lan portjára castlakoztatni
- első router dhcp kikapcs és ennyi? -
Razerr
csendes tag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
nemtudom mert hátul kellene a wifi és előről sokkal gyengébb a jel

-
Razerr
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Van itthon 2 router és szeretnék haverokkal Counter-Strike-ozni itthoni Dedicated Serverrel.
De van egy gondom, hogy nem tudnak rám csatlakozni. Megpróbáltam beállítani az első routeren DMZ-be rakni a hátsót, és a hátsón(erről szeretném csinálni a szervert) pedig kinyitogatni számára a portot. De sehogy nem akar összejönni. Ja és próbálkoztam hogy csinálok dynamic DNS-t is de ugy látszik az se jött be
A félépítés így néz ki: modem -> első router (TP-Link TL-R460) -> hátsó router(TP-Link T_-WR1043ND) -
cellpeti
nagyúr
üdv
van egy DLink DIR635 routerem és rákötve egy USB 2,5" HDD. A rajta lévő hdd-t egy SharePort nevű progival tudom elérni a notikról, amik rá vannak kapcsolva a hálózatra. Tehát egyszerre nem lehet használni a hdd-t. A kérdésem a következő lenne, hogy kívülről akkor ezt a hdd-t nem is lehet elérni, igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- sziku69: Szólánc.
- Spórolós topik
- Xbox Series X|S
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- G.SKILL Ripjaws V 2x4GB 3000MHz DDR4 kit
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Két dudás nem fér meg egy csárdában !)

Egyébként baromi drága. A 220 meg már egy ideje 230. (Állítólag lesz az még 240 is. Infláció van.
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Újra kell indítanom a ruotert
Ki kell szednem a karit

MaCS_70