Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy86
addikt
Koszi sracok!
( ilyen bamba nem lehetok hogy a sajt honlapjan nem talalom meg
)Asszem ebben a honapban eddig 110.000 korul vettem fel!
De mivel biciklit akarok venni es persze csak kp-t fogadnak el ezert szerintem muszaj leszek levenni penzt!
Most szamolgatom , siman benne van majdnem 20.000FT-ba a felvetel

-
lacy86
addikt
OTP Simple csomagnal hol tudom megnezni ha 150.000FT veszek le penzt akkor mennyi a tranzakcios dij?!
( neten nem talaltam :S ) -
Én eddig Bank of America csekket váltottam be(többször), beviszed egy csekkvétellel foglalkozó fiókba(nem minden bankfiók foglalkozik csekk vétellel!), megvizsgálják, kitöltesz egy nyilatkozatot, hogy ha a csekk hamis vagy nincs mögötte fedezet, akkor te vállalod, hogy visszafizeted a pénzt. Ha ez meg van a pénz a számládra kerül azonnal..
Nagyobb összeg esetén előfordulhat, hogy a bank csak behajtásra veszi meg a csekket tőled, ez annyit jelent, hogy 45 napig zárolt állapotban lesz a számládon, nem tudod elkölteni, ha esetleg hamis, nincs fedezet, ne érje kár a bankot, mert nem tudja rajtad behajtani.
-
MaciG
addikt
Arról tud valaki valamit, hogy ha külföldön (Írország) kapok egy csekket amit csak úgy tudok beváltani ha a saját számlámra utaltatom a pénzt (ami az én nevemen van), akkor ezt OTP-s számlára is lehet utaltatni, ha Magyarországon beviszem a csekket az otp-be?
-
válasz
MeghaL0L
üzenetére
Junior számlacsomagod van ezek szerint.
A hitelkeret jövedelemhez van kötve, ha érkezik rá ösztöndíj vagy fizetés.
5000 forint abban az esetben lehetett, ha kaptál ösztöndíjat, egyéb esetben 40000 forint a minimum(ez munkabérhez van kötve).Az 5000 forintos hitelkeret szerintem aktív, de csak akkor használhatod, ha jön ösztöndíj a számládra.
A rendszeres jövedelem melletti folyószámla hitelkeretet szerintem bankfiókban tudod beállítatni. -
MeghaL0L
addikt
Sziasztok.
OTP Junior bakkártyával rendelkezem. Anno, mikor csináltam kértem rá 5000 Ft hitel keretet. Azonban ez egy ideje eltűnt róla, nem foglalkoztam vele, viszont most jól jönne. Vissza tudom ezt aktiválni esetleg online vagy mindenképpen be kell mennem és kérnem? Ill miért tűnhetett el?
Köszönöm
üdv

-
-
albiosz
őstag
válasz
fornettisuti
üzenetére
Nincs elmentve űrlapként? Mert akkor valóban nem megy sms.
-
fornettisuti
veterán
Sziasztok, tudtok valami infot, hogy miért nem jön sms-ben megerősítő/visszaigazoló kód (otp direk) átutalásnál, sem telefon feltöltésnél?!
Tavaly is még jött, de idén még nem, csak simán végigmegy a tranzakció.
Lemaradtam valami módosításról, kivették volna?
(otp direktbe belépve a chat sem nyílik meg nálam jelenleg) -
-
válasz
szabogabor10
üzenetére
Simple esetén, a 7*24 bankkártyák közötti utalás a Tempo csomag szerint van, mivel a Simple hirdetmény által nem említett dolgok a Tempo csomag szerint árazodnak.
Sima utalás a Simple hirdetmény szerint.
-
-
válasz
canniball
üzenetére
Köszönöm, ezzel ez meg is oldódott.
Viszont most nézem, szoktam 7*24-es bankkártyák közötti átutalást csinálni, hogy egyből ott legyen a pénz a netkártyámon. Viszont ezért 134 ft-ot von le mindig, hiába van az online tranzakciós csomagom aktiválva. Gondolom, erre nem terjed ki, csak nincs külön jelezve, megnéztem a tempo csomagot (merthogy ami a simple-ben nincs külön jelölve, akkor ennek a dijait kell nézni). Viszont ott sincs egyértelműen leírva. Kérdésem,hogy ha simán utalnék számláról netkártyára, az már ingyen lenne, csak nem lenne ott azonnal? Sürgős esetekre akkor megmaradna ez a fizetős módszer.
-
válasz
canniball
üzenetére
Tehát akkor itt be kell állítanom a számla és kártyakontrollt? [link]
Ezeknek akkor nem lesz külön díja, hanem benne foglalja az összes sms-t fix havidíért?
Eddig nem jött semmiről sms, nem fizettem elő ugye, mert mindegyikért vontak le, most viszont havi 300-ért mindegy mennyi értesítést kapok.
-
canniball
nagyúr
válasz
icecave
üzenetére
Az Sms csomag "csupán" arról szól, hogy eddig minden sms-ért fizettél, mostantól pedig havidíjért cserébe korlátlan számú sms-t küldenek neked. Ettől az sms-re vonatkozó beállításaid nem változnak, ugyanarról-ugyanúgy kapod az üzeneteket mint eddig. Így ha eddig semmiről sem kaptál, akkor ahogy pietrasko is írja azt is be kell állítanod.
-
Sziasztok!
Váltottam Simple csomagra, ugye ilyenkor köv. hónap elsejétől érvényesek a megrendelt szolgáltatások. Megrendeltem az SMS csomagot, elseje óta már online mobilfeltölttem, webkártyára mozgattam pénzt, stb. de egy darab sms-t sem kaptam. Megnéztem a beállíásokban, a szám jó, hisz a belépéshez is oda kapom a jelszó-számsort. Mi lehet a hiba? Hívjam fel OTP-t rinyálni, vagy még valamit be kellene állítani a direct-en keresztül?
-
válasz
Jhonny06
üzenetére
Nem kell tiltani a régit. Sőt nem is szabad
csak levonnak érte pénzt, miközben automatikusan letiltja magát miután lejárt. Egyszerűen csak rakd el a polcra ha meg akarod őrizni vagy vágd szét apró fecnikre és úgy dobd ki.
Egyszerűen csak cseréld ki a kártyákat és kezd el használni az újat. -
Sziasztok!
Ha áprilisig jó a kártyám, az pontosan azt takarja, hogy hó utolsó napja éjfélig? Már kiküldték az új kártyát, gondolom akkor nem kötelező megvárni a lejárati időt. Ha beaktiválom az újat, akkor a régi automatikusan letiltódik és csak szét kell vágni, vagy azt is tiltani kell valahogy az online felületen? Köszi.

-
Köszi a segítséget. Felhívtam őket, egy rendes csávóval beszéltem, akinek pont ugyanilyen problémája volt. Foglalt is nekem holnapra időpontot bankfiókba. Azt mondta, kicserélik a kártyát, és jóvá kell írniuk az új kártya költségét. Remélem tényleg így lesz. És használhatom a régit, amíg meg nem küldik az újat, ergo olyan, mintha lejáró kártya miatt újat küldenének.
-
válasz
ittakary
üzenetére
Hát...
Azon gondolkodtam én is, hogy miért a napi első.
Azt gondolom azért mert változó, hogy mennyi verzió lesz egy nap, s ha pl a második megjelenik délben, de a netre 12:30ig kerül fel, akkor lehet sok panasz lenne, hogy amikor vásárolt az ügyfél még csak az 1es volt a honlapon.Így bevállalja, hogy ha napon belül sokat gyengül a forint, akkor a bank is többet bukik, s forditva, pesig többet nyer.
Nyilván nyer rajtad is, de szerintem a nemzetközi elszámolás a bankok között teljeaen más árfolyam folyik.
-
-
válasz
ittakary
üzenetére
Bocsi, ha túlreagálásnak tűnt, csak azért írtam le részletesebben, mert:
"vagy ezt a hasznot megtartják magunknak?"
"hát ez marhaszomorú"Ezekből arra következtettem, hogy szerinted, a banknak azon van haszna, hogy könyvelési érték helyett, tranzakció értéket figyel.
Csak arra próbáltam(lehet kicsit erős hangvétellel) rávilágítani, hogy ez így a legtörvényesebb. -
válasz
szabogabor10
üzenetére
Bankfiókban nincs PayPass olvasó, szerintem ott nem tudják ellenőrizni az állításodat.
itt kérnék visszahívást, s megkérdezném mi ilyenkor a teendő. Az ÁSZFben nincs benne, mi a teendő elromlott kártya esetén.
-
Sziasztok!
Az OTP-s MC kártyámban a PayPass tegnap óta nemigen akar működni. Ma 3 helyen használtam, 2 helyen nem működött. Tegnap 1-szer, ott sikerült, de csak 4-5 mp után. Az NFC-s telóm is csak nehezen, sokadik próbálkozásra tudja beolvasni, a másik, Visa PayWave-es kártyámmal soha nincs gond. De ezzel se volt tegnapig soha, mindig sikerült beolvasni elsőre mindenhol. A kártya nem sérült.
Tudja esetleg valaki, hogy ilyenkor milyen feltételekkel cseréli az OTP a kártyát? -
válasz
ittakary
üzenetére
Már nem azért, de ha te tegnap úgy döntöttél, hogy megér x forintot az adott termék/szolgáltatás nem értem hol a probléma.
Ma már nem ér meg neked xet, csak x-5400at?
1 nappal hamarabb tudod használni, mint egy olyan valaki, aki ma fizeti ki. Esetleg valaki várt máig, hogy megvegye/lefoglalja, de nem tudja mert te már megvetted.Ha úgy lenne az elszámolás, hogy a könyvelés napján érvényes árfolyamot nézik, s ma esik 10 forintot az euró, akkor pedig szemét bank lenne, mert te 306-tal számoltál?
Vagy ha erősödik akkor adja olcsóbban, de ha drágul, akkor nyelje le a veszteséget?Mellesleg ha én megnézem ma mennyi az euró, teszek 1000 eurónak megfelelő összeget a számlámra(amin amúgy nincs pénz), vásárolok, holnap 5 forinttal nő az árfolyam, a bank holnap este terhelné a nagyobb összeget, de nincs rá fedezet, akkor mit csinál?
Mikor te tegnap vásároltál a kártyáddal, abban a pillanatban kötöttél egy üzletet a bankkal, hogy a te forintjaidat váltsa át, adott, nyilvános árfolyamon euróra.
5 éve az AXA Banknál volt olyan, hogy minden hó utolsó banki munkanapján terhelte csak a kártyás vásárlásokat, addig nálad kamatozott a pénz(persze ha 30.000forint volt rajta nem tudtál elkölteni 300.000et). Abban az esetben ha hó elsején vásárolt(1200eur-ért) és hó végére esett az árfolyam 20 forintot, akkor a te verziód esetén 24000 forint az amit bukna az ügyfél(persze ha erősödik az árfolyam, akkor meg nyer 24000-et). Ezt a kockázatot szerintem joggal nem vállalják a bankok.
Jogilag is kérdéses, hogy mi alapján köttetik az üzlet, ha nem ismert az árfolyam...
-
-
tegnap volt egy 1200€ feletti vásárlásom, ma pedig -5FTot zuhant az €.
De ugye mindig csak 2 nap után jelenik meg a számlatörténetben a terhelés, azaz létezik hogy ezt a különbözetet megkapom? Tehát a 300FT/€ alatti szinten váltja majd be nekem a bank? vagy ezt a hasznot megtartják magunknak?
-
RaZroX
addikt
Sziasztok!
Havi szinten történő utalásokról szeretnék kivonatot kérni az elmúlt egy évről, de csak a kimenő utalásokról. Ez lehetséges ? Ismerősömmel kell egyeztetnem, mert az ő kérésére utaltam, viszont nem akarom megosztani vele minden tranzakcióm, szóval csak a kimenő utalásokról kéne a papír.
-
Vesztor87
senior tag
-
AsusBoy
senior tag
-
AsusBoy
senior tag
Ki kell választanod ,hogy mennyit szeretnél havonta befektetni . (Gondolom ezt bármikor megváltoztathatod )
Havi tagdíjak : 5.000 , 10.000 , 20.000 , 25.000 , 40.000 , 50.000
Szóval havonta kerül levonásra a bankszámlaszámodról az adott összeg amit te kiválasztottál .
Több infót itt találsz .
-
skroy
senior tag
Én is gondolkozok valami hasonlón. Van itt valami kötelező összeg/idő, vagy bármikor, bármennyit rakhatok rá, csak rajtam múlik?

-
AsusBoy
senior tag
-
AsusBoy
senior tag
Mennyire tartjátok jó ötletnek az OTP -nél az Önkéntes Nyugdíjpénztárat.
21 éves vagyok, van munkám
-
14adam
addikt
üdv
Egy ismerős elhagyta az összes iratát és a dombornyomott bankkártyáját... Közölték vele,hogy 13k-ért letiltják. Na itt jön az érdekesség,de ha új kártyát igényel ingyen az előzőt automatikusan letiltják

-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Netbanknál mit jelent ez a két fogalom, ide mit kéne írni vagy a gép írja automatikusan:
Értéknap, bizonylatszám. -
AsusBoy
senior tag
Sziasztok!
Tegnap körülbelül fél 2 fele igényeltem személyesen a hozzám legközelebbi otp bankban a internetbankot és mint ha azt mondta volna az ügyintéző ,hogy 24 órának el kell telnie ,hogy be tudjak lépni.
Próbálok belépni de nem enged ." OTPdirekt szerződésében számlajogokkal kapcsolatos probléma merült fel. Kérjük, vegye fel a kapcsolatot bankunkkal!
Lakossági ügyfelünkként bármelyik bankfiókban vagy az erre vonatkozó szerződés esetén telefonos ügyintézőiknél jelezheti a problémát.
Kereskedelmi banki szerződés esetén a szerződést kötő bankfiókunkat szükséges felkeresnie. "Mi lehet a probléma ?
-
Keem1
veterán
Srácok, ha a Díjnetben az OTP-be küldöm a számlát, annak fizetése kártyás vásárlásnak, utalásnak vagy valami más költségű műveletnek számít? Ha fizetős, mennyi lehet a díja?
Megvan a "párosítás", de még nem próbáltam ki eddig. A Díjnetbe belépve kézzel, webkártyával fizetem a számlákat. Ha az OTP-be küldés is ingyenes, a kényelem miatt lehet, átállok arra. -
Az 500 forintos díj levonása abban az esetben érvényesül, ha olyan műveletet végzel, ami netbankból is megoldható lenne. Ha bemész a bankfiókba és nem állítanak be egy kedvezménycsomagot csak pl adnak új HAZ-t mert nem jó a te azonosítóddal, akkor nem vonnak le 500ft-ot.
Szerintem hétfő reggel 7 után nézd meg az új HAZ azonosítóval a netbankot, mivel hétvége van ilyenkor szerintem nem fordul át, de hétfőn már látnod kell ezeket a menüpontokat.
-
nuri
aktív tag
Nálam hiányzik a simple logo a "megtakarítok" és "kedvezménycsomagok" pont is.
Kaptam új HAZ-t is, be is tudok lépni vele, de valami félrecsúszott, vagy az zavart be, hogy péntek volt.Köszönöm a segítséget, majd zaklatom a bankot (500 ft-ért...), hogy javítsák ki amit elbasztak.
-
nuri
aktív tag
Hi all,
Most változzam simple számlára és az ügyintéző szerint online lehet beállítani a kedvezménycsomagokat, pl sms csomagot szeretném, de az otpdirekt-be semmi erre utaló dolog nincs. Merre keressem ezeket a kedvezményeket?
-
skroy
senior tag
Nem is tudtam, hogy a kártyafedezeti utalással más kártyájára is lehet utalni. Hétvégén sürgősen kellett egyik számláról másikra pénzt pakolnom, gondoltam kipróbálom. Az egyik számláról a másik számla webkártyájára utaltam pillanatok alatt gond és külön költségek nélkül. Ez nekem új.

-
14adam
addikt
üdv
Smartbank szolgáltatásért kell fizetni vagy ingyenes? Mondjuk csodálkoznék ha a mai világba bármi ingyenes lenne ... De egy próbát megér
-
itt és itt mindent megtalálsz részletesebben..
Tudsz felvenni kint ATMből vagy bankfiókban is.
A felvétel ATMből 3,21 eur + 1,67%(vagy otp csopott ATMjéből 1,87eur), bankfiókban 4,28 eur+1,67%.
Az árfolyam, az otp által közzétett napi első deviza eladási árfolyam, ezt előre csak adott nap reggel tudod pontosan. -
MaciG
addikt
üdv.
Ha nekem sima otp-s mastercardom van (lakossági számlacsomag) akkor arról Írországban tudok pénzt levenni? Ha igen ennek mi a költsége és hol tudom megnézni milyen árfolyamon váltják? -
Keem1
veterán
válasz
szabogabor10
üzenetére
Köszi srácok. Akkor elmondom az egész sztorit, hátha tudtok segíteni. Nincs PP accountom, egy ismerősnek segítenék. A weboldalára kitett egy donation gombot, és az én feladatom lett volna letesztelni. Tettem a webszámlára 100 forintot, hogy annyival kipróbáljuk az adományozást (könnyen levonja-e, mekkora összeget kap ő végül). Tehát én csak bankkártyával rendelkezem, az én kártyámról vette volna le a PP a 100 Ft adományt. De ez nem jött össze.
Most el kell húznom, de később kipróbálom nagyobb összeggel, plusz teszek azon felül is a webkártyára, hátha...
-
-
skroy
senior tag
De bizony, lehet. Én is a webkártyát adtam hozzá a paypal-hoz. Csak hozzá kell társítani, levon pár száz ft-ot, amit majd visszakapsz. Erről a tranzakcióról lesz egy bizonylat netbankon, ott lesz egy 4 jegyű kód, amivel paypalon kell hitelesíteni a kártyát. 2-3 munkanap kell hozzá, míg megjelenik a kód.

-
Keem1
veterán
Hölgyek, Urak! Webkártyával nem lehet paypal-on fizetni?
Megadtam a szükséges adatokat, de hibaüzenetet kaptam, van rajta elég zseton. Háromszori újra beírásra se működik.Hibaüzenet:
"Your credit or debit card has been declined for this transaction; PayPal could not validate the card. Please verify that the information you entered is correct, or try a different credit or debit card."Ha valakinek van ötlete, ossza meg

-
albiosz
őstag
Parádé, hogy integrálták a szép kártya adatokat is a direktbe.

-
dokee78
félisten
Hogyan tudok a honlapon Utalás űrlapot törölni?
-
válasz
Blackhole13
üzenetére
Hatályos hírdetményben:
bankon kívül devizában és külföldre forintban vagy SEPA átutalás (EUR átutalás az Európai Unióba, valamint Monacoba, Norvégiába, Svájcba, Liechtensteinbe és Izlandra):0,30% (min. 2 600 Ft/max. 40.000, SEPA esetén max.15 000 Ft)
Tehát, ha külföldre HUF vagy EUR és/vagy belföldre EUR utaltál, akkor a minimum díja 2600 forint.
(Simple csomag esetén amely díjak nincsenek a hirdetményben, a Tempó számla díjai a mérvadóak, ez a Simple hirdetményben is le van írva.)
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Mostanában volt pár kisebb összegű forint-euró átutalásom és azt vettem észre, hogy minden egyes tranzakció után a bank ugyanannyi (~2600Ft-ot) vesz le "költség és jutalék" címszó alatt, mint jelentősebb összegeknél. Én nem találtam sehol ekkora összegű tételről leírást, és nem rémlik, hogy régebben lett volna ehhez hasonló költsége a devizaátutalásnak,
Tudtok nekem erről mondani valami okosat? -
válasz
-Faceless-
üzenetére
Bankkártya osztályt hívd fel, s ott megmondják a foglalások pontos összegét.
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy online vásárláshoz kellene igazolnom két véletlenszerű zárolt értéket €-ban. Az összegeket látom az egyik 401 Ft, a másik 397 Ft. Eurócentre pontosan kellene az összeg. Direkt felületén írtam üzenetet, azzal elküldtek a bankfiókba, a fiókban meg csak értetlenkedtek, hogy mit akarok, elmagyaráztam 3-szor részletesen, és érthetően, majd kiszenvedték egy 20 perc alatt a napi átlag árfolyamot, amit ugye neten 2 kattintással ki keres az ember.
Most mit tegyek? Menjek be egy másik fiókhoz, vagy ez meghaladja egy bank képességeit? -
-
válasz
pvt.peter
üzenetére
Hát nem nagyon értelek...
A csoportos beszedés egy kényelmi szolgáltatás, senki nem kötelez rá, hogy használd. Helyette ott az ingyenes kártyás fizetés és a havi 2x ingyenes pénzfelvétel.A hitelre se kötelezett senki, ha van folyószámlahitel ügyelni kell, hogy ne használd túl... Pl. Hó végén ne 100% legyen kihasználva, mert hó elsején terhelik a kamatát a hitelnek, s ha nincs elegendö rés, akkor túlléped a keretet.
Ezek a költségek, amiket említesz minden banknál megvannak.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok!
Gondolkozom azon, hogy ott hagyom az OTP -t.
OTP junior számlám van, tehát számlavezetési díjam nincs.
Fizettem már hitelkeret-túllépési díjért is és most fizetek időszakos költségekért is ami nagy valószínűséggel a csoportos beszedési megbízás miatt van ...
Egy kicsit már kezd tele lenni a hócipőm a felesleges költségek miatt.
A kérdésem az lenne, hogy milyen más alternatív lehetőségeim lennének ahol tlképpen nem kéne semmilyen rejtett költséget fizetnem.
A fizetésem is ehhez a bankhoz érkezne a jövőben.Üdv,
Peti
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Tanuljunk angolul!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SSD kibeszélő
- Hardcore café
- Fujifilm X
- Macska topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

csak levonnak érte pénzt, miközben automatikusan letiltja magát miután lejárt. Egyszerűen csak rakd el a polcra ha meg akarod őrizni vagy vágd szét apró fecnikre és úgy dobd ki.