-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dqdb
nagyúr
válasz vv5204 #24866 üzenetére
190×154 pixeles egy elem az új gyorshívóban, 230×170 pixeles volt a régiben, tehát éppen kisebb lett. A nagyíthatósága-kicsinyíthetősége is ugyanúgy működik, mint régen, az oszlopok maximális számát is ugyanúgy lehet beállítani, szóval nem értem a hozzászólásodat.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
brd
nagyúr
válasz vv5204 #23961 üzenetére
...notesz, gyorshívó, könyvjelzők,
mentett jelszavak...Notesz nincs, könyvjelzőkezelés úgy-ahogy. Ami van, az egy upgrade-del átkerül, bizonyos kényelmetlenséggel, ajánlom (dqdb) topictársunk nagybecsű hozzászólásait, főleg az utóbbi néhány napból.
The only real valuable thing is intuition.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz vv5204 #23959 üzenetére
Ezeket én is szeretném látni.
Már jó sokat fikáztuk az új vonalat az Operánál, ködösítenek, hogy mi mikor lesz, ha egyáltalán hajlandóak reagálni a kér(d)ésekre, egyelőre fejlesztési fázisban van az egész. Használható kevés igénnyel, de nem igazán testreszabható.Sk8erPeter
-
dqdb
nagyúr
válasz vv5204 #23955 üzenetére
Akárhogyan is számolom, ez 25 darab frissítés az utóbbi egy évben, ebből a legutolsó 10 napja. Az őskövület Opera 12-ről frissítened kellene az új vonalra, és a sokkhatás után máris látnád a változást.
A skin-ek és az addon-ok jó része sem frissül, van ami több, mint
2 éve. De ettől sokkal zavaróbb, hogy egyre többször kell más
böngészőt használjak, mert vagy félig, vagy sehogyan sem jönnek be
az oldalak. Reklám blokkoló nélkül vagy avval, dettó.
Egy már a fejlesztője által sem támogatott böngészőt nem túl meglepő módon más sem támogat, és ez egyre jobban így lesz.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #13165 üzenetére
Igen, lekerült, mert Lex1 már nem frissíti egy ideje és inkompatibilis lett.
Egyébként a NoAds (a block-external funkciója mellett) csak DIV-eket blokkol, tehát jobban jársz (már ha nem akarod inkább manuálisan bővíteni a beépített tartalomblokkolót, ha az Adblock-ot használod mellette, mivel az már az URL Filter API-t használja, tehát ténylegesen blokkol, nem csak a DIV-eket rejti el.
Sem sebességben, sem biztonságban, sem adatforgalomban nem mindegy...
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #13163 üzenetére
Nem reklámblokkoló, hanem átirányítás kiiktató. Azt már neked kell eldöntened, hogy a listán szereplő oldalakkal (adf.ly és társai) milyen gyakran találkozol.
Ha nem túl gyakran, akkor szerintem felesleges, mivel két módon működhet az ilyesmi. Az egyik a feketelista, amikor van egy folyamatosan bővülő lista, amiknél átlépi az átirányítást. Ez biztonságosabb, de kevésbé hatékony.
A másik a fehérlista (mint a régi cleanURI nevű userJS), amikor mindenhol, ahol a query után http:// egyezést talál átirányít. Ez nagyon hatékony, viszont kevésbé biztonságos, mert minden oldal (főleg ami nem nagy és nemzetközi) nem lehet fehérlistán, tehát a cleanURI-vel sem lehet belépni rendesen például az indapass-on keresztül anélkül, hogy fehérlistára nem dobnád manuálisan.
Akármelyik is, minden oldalbetöltésnél regexp egyezéseket keres jobb esetben csak a location.href-ben, rosszabb esetben az oldalon található összes URL-ben, ami lassít.
Természetesen annyit nem, mintha napi szinten ilyen szarokon kellene átlépkedned, de ha csak mondjuk max havonta 1-1 google találat alkalmával találkozol ezekkel, akkor én nem tenném fel. Már csak azért sem, mert minél több userJS/kiegészítő, annál több potenciális bug illetve összeférhetetlenség.
Ez ugyan nem jellemző, de nem is szeretném, ha az lenne.
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #13031 üzenetére
"Felraktam a 11.10.2085-öt"
Bugos és crashel. Rakd fel a 2087-et (alias RC 3.1)
"mert ez a gyökér 7 sornál többet nem enged, hiába írom
a speeddial.ini végére, hogy: [Size] Rows=5 Columns=10, egyszerűen kitörli."Nem is fogja, mivel az már nem működik.
Az opera:config-ban tudod szerkeszteni, itt: opera:config#UserPrefs|NumberOfSpeedDialColumns
Lehet, hogy restart kell neki.
Más: Erre mikor lesz már valami megoldás?
Amilyen jelentéktelen, annál jobban idegesít, főleg, hogy még reprodukálni sem tudom, mert hol így jelenik meg az oldal, hol nem...
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz vv5204 #12867 üzenetére
Én ezt a UserJS-t használom, de nem tudom, hogy a 11.xx verziókkal működik-e, mert azokat még nem használom hosszútávon, még nem érték el a kívánt minőségi szintet (pl. most dúrtam le a 11.01-et egy gépről, mert 5 perc szenvedés után is képtelenség e-mail-ben lévő linkeket megnyitni vele, több időt pedig nem fogok rá pazarolni).
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #12393 üzenetére
1.) Automatikusan a böngésző globális beállításai alapján, tehát hogy értesítsen, vagy automatikusan lefrissüljön-e.
3 naponta ellenőriz vagy újraindításkor, vagy manuálisan a "Help->Check for Updates" résznél.
2.) Téma, ahogy már előttem írták. Nyúlj bele a config.xml fájlba és ott módosítsd a szélességet, ha meg van adva.
(#12394) pethYeti: Egy harmadik fél, aki a "fél világ" jelszavát kezeli loginnevekkel és mindennel együtt még ha teljesen korrekt és irgalmas szamaritánus célból teszi mindezt ingyen és zárt forráskóddal (ami elég valószínűtlen), akkor is az egyik legnagyobb támadási felülete és mint tudjuk feltörhetetlen rendszer nem létezik, előbb-utóbb mindegyik fel lesz törve.
A 89.137.72.19-as (random) IP cím mögött lévő user (akinek lehet, hogy változik 1 perc múlva az IP címe) gépén lévő wand.dat fájl (amit még mesterjelszóval titkosíthatsz is) közel sem akkora célpont, mint egy ilyen jelszókezelő cég adatbázisa.
-
dqdb
nagyúr
-
fatal`
titán
válasz vv5204 #11894 üzenetére
Szerintem egyik sem blokkol semmi olyat ami fontos, legalábbis FFben nem volt problémám vele. Én most párhuzamosan használom a beépített urlfilter.ini-t, be van importálva a hufilter meg ajnász filter a noadsba és talán az Easylist is meg a Fanboy is, meg van még felvéve pár egyéni szűrő és sehol nem találkoztam olyasmivel, hogy tiltott volna valamit ami kellene.
-
cousin333
addikt
válasz vv5204 #11851 üzenetére
"Kíváncsi leszek ezek a telepítős kiegészítőktől mennyivel fog több erőforrást
igényelni az Opera, az eddigi .js, .css-ekhez képest."Annyit biztos nem, mint az FF. Mivel a kiegészítő-rendszer a Chrome-ra hajaz leginkább, ezért a lassulás is kb. annyi lesz.
"Illetve a kiegészítők frissülnek-e automata módon?"
Még nem. Elvileg a végleges 11-re már frissülnek majd.
"We spared no expense"
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #11821 üzenetére
Kipróbáltam 10.63-ban is, letöltöttem a két listát és sem a PH-n, sem az ITCafén nem jelenik meg semmilyen reklám. Az urlfilter.ini üres és userCSS vagy egyéb userJS sincs.
A két opera:config beállítást elvégezted, mielőtt letöltötted a listákat?
Nincs letiltva véletlenül egyik oldalon sem oldalspecifikusan a userJS?
A bejegyzéseket a Script Storage-ba menti (a profilodban pstorage mappa), operán belül itt látod, de csak a méretét: opera:webstorage
Kiexportálni pedig a sima Ctrl+C-Ctrl+V kombóval tudod a Global Preferences alól.
-
brd
nagyúr
válasz vv5204 #11799 üzenetére
Töröld le a magyar szótárt és töltsd le újra (egyáltalán a magyar szótárt használod?). Az oldal szót nálam ismeri. A szófelvétel is működik egyébként, sokszor használtam már. Szó kijelöl, add word (angol az Operám), és már el is tűnt a piros aláhúzás.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #11646 üzenetére
A frissítési gyakoriság ne legyen túl nagy, azt nem szereti. De több ötletem már nekem sincs. A Gmail aránylag stabil, havonta max 1-2 alkalommal dobál ilyen üzeneteket kb 1 órán keresztül, aztán megjavul.
Már fent van időzített felirattal: [link]
Egyébként ki lehet szedni, a dotsub.com domain-en ott van, ha kilistázod őket. Van két SWF és egy FLV. Úgy a leghatékonyabb, ha betöltöd az oldalt (normál módban, mert privátban nem működik), az opera:cache-ben megkeresed az oldalhoz tartozó domain-t (ritka esetekben ez nem az oldal saját domain-je, például az overstream.com YouTube-os forrásból dolgozik) elindítod a videót, hogy elkezdjen bufferelni, majd frissítgeted a cache-ben a betöltött listát. Amelyik mérete változik és minimum 1-2 megáig felmegy (vagy videó mérettől és felbontástól függően akármeddig), az lesz az. Az FLV-t már a letöltőprogramok miatt sok oldalnál ki sem rakja, már a YouTube-on is csak egy kiterjesztés nélküli videoplayback fájlt akar menteni.
Ide tartozik még egy érdekesség, bármekkora is a lemez cache, videók esetében a 300 megás videót is letölti, viszont ebben az esetben az oldal bezárása után azonnal törli, tehát az addig marad csak a cache-ben, amíg be nem zártad az oldalt.
Itt lehet figyelni a %-okat: opera:memdebug Egész ügyes cucc, az egyetlen hátránya, hogy thread-eket nem lehet kilövöldözni, a Process Explorerben meg nem látod a sok között, hogy melyik melyik tabhoz tartozik. A Flash és a többi plugin, amit meg lehet találni, de az viszi sajna a böngészőt is.
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #11167 üzenetére
Abszolút lövésem sincs. A Google is csak iPhone-nal és iPaddel kapcsolatos infókat dobott ki a "geolocation problem" és a "geolocation doesn't work" kulcsszavakra.
Szerk: Annak idején még kikapcsolgattam pár dolgot Windowsban, mint Offline Files, Remote Control, Homegroup és hasonlók. Lehet, hogy ennek van valami köze hozzá. Habár ha a net, torrent meg minden más problémamentes, akkor ennek is működnie kéne...
Ezt próbálgattam még, de ez is hibát ír.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #11163 üzenetére
Akkor marad a szoftverkörnyezet, vagy a hardver. Marwell Yukon integrált hálókártya nálad is? Tűzfal? (Mert nálam Windows tűzfal, azzal gondolom gond nem lehet). Mivel több böngészőben próbáltam és tiszta profilos Operában is, így a userJS-ek és az egyéni bütykölések kiestek.
-
dqdb
nagyúr
válasz vv5204 #11159 üzenetére
Igen, ez tényleg más, csak 3 km-t téved
Szerintem valamit elszúrhattak a Google-nél, mert korábban utcaszinten pontos pozíciót kaptam, amikor néztem (korábban = pár hónapja HTC PDA-ról Wifin keresztül, a PDA-ban nem volt SIM kártya).
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #11151 üzenetére
Érdekes, nálam pont ugyanez van, itt pedig Failed de legalább ezek szerint nem egyedi a problémám (mert a Google-val sem találtam semmi hasznos infót ezzel kapcsolatban és ilyenkor különösen zavarni szokott a dolog). Akkor találjuk ki mi a közös.
A hardverkonfig, a szoftverek, vagy a szolgáltató (Digi).
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz vv5204 #11022 üzenetére
Frissítsél a legutolsóra, ha nem az van fent, mert valamelyik korábbi snapshot nálam ezt "stabilan" művelte. Ha a legutolsó van fent, akkor töröld le a profilodból az operaprefs.ini-t, hogy indításkor az Opera újra létrehozza.
-
dqdb
nagyúr
válasz vv5204 #10969 üzenetére
Az ilyen összehasonlítások akkor lennének korrektek, ha mindegyik böngészőből a végleges mellett az aktuálisan elérhető legfrissebb verziót (béta, alfa, preview, snapshot, nightly és még ki tudja, milyen néven futnak) is tesztelnénk egyszerre, mert ezen a területen mindenki úgy optimalizál, mint egy őrült.
Az ilyen összehasonlítások csak azt mondják meg, hogy valamilyen súlyozással kinek a JavaScript motorja a leggyorsabb, ami messze nem ugyanaz, mint a böngésző sebessége. Ez utóbbi az én szememben egy nem igazán mérhető, nem igazán kvantitatív érték, amiben
1. benne van a JavaScript sebessége,
2. a navigáció sebessége (oldalbetöltés, görgetés, előzmények között ugrálás) és
3. az egyes funkciók "kézre állósága" (amivel rengeteg töredékmásodperc spórolható meg, ez így hülyén hangzik, de végül sok kicsi sokra megy).Az első mérhető, de a valóságot közelítő súlyozást sohasem fognak összehozni.
A második is mérhető, de már nehéz a mérést automatizálni, és bizonyos trükkökkel a sebességhatás fokozható. Legjobb példa erre az, hogy korábban az Opera akkor váltott fület, amikor felengedted az egér gombját, de 10.50 óta akkor, amikor lenyomod. Apróság, de mégis sokkal gyorsabbnak tűnik. Másik "szemfényvesztés", amikor letöltés közben sűrűn rajzolja ki a böngésző az oldalt. A felhasználó azt látja, hogy milyen királyul és gyorsan jön a tartalom, valójában pedig elképzelhető, hogy ritkább kirajzolással gyorsabban megjelenne a komplett oldal.
A harmadik pedig nem mérhető és teljes egészében felhasználófüggő. Tegyük fel, hogy le szeretném menteni egy oldalról az összes képet. Hagyományos megoldásként mindegyik képen jobb klikk, majd Mentés másként. Lassú, de mindenhol működik. Operában Ctrl-klikk a képeken, ezzel közel 1 másodpercet spóroltam mindegyik képnél. Firefoxban gyorsan feldobok egy extensiont, amivel végigkattintom a képeket, és ő letölti nekem.
Másik példa: egy oldalon linkelt képeket szeretném letölteni. Hagyományos megoldásként mindegyik linken jobb klikk, majd Hivatkozás mentése. Szintén lassú, de mindenhol működik. Operában Ctrl-J (oldal összes linkje), szűrőfeltételként beírom a jpg-t, kijelölöm az összes elemet (Ctrl-A), majd mentem a képeket (Ctrl-S), és már csak képenként egy Entert kell nyomni. Verhetetlen sebességben? Igen. Az Opera a leggyorsabb? Erre a speciális feladatra igen, másra valószínűleg nem.
Szóval az a leggyorsabb böngésző, amit annak érzel. Ha a választottadnak ismered a lelkivilágát, akkor az még gyorsabb lehet a szemedben.
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #10843 üzenetére
Végülis anno én is a 400-as wap kapcsán kerültem kapcsolatba az Operával. Mondhatni ez volt az első böngésző, amit megismertem.
Ilyen szempontból páratlan képességei vannak. Nem véletlenül használják az Antarktiszon is és nem véletlenül volt 80% fölött a piaci részesedése a Norfolk-szigeteken.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz vv5204 #10836 üzenetére
Én is hasonlóan vélekedek, mint te, hogy az alacsony piaci részesedés miatt látókörön kívül van a böngésző. Engem egyetlen dolog zavar ennek ellenére: az oroszoknál eléggé magas a részesedése, és ebből pillanatok alatt tudok valószínűleg hibás következtetést levonni
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #10834 üzenetére
"Tulajdonképpen ennek talán van is egy jó oldala is, például ha egy károkozó
-amit a védelmi szoftver nem vesz észre- megnyitja az alapértelmezett
böngészőt akkor nem a portable-t fogja rongálni, azon keresztül rosszalkodni."Az tényleg jó. Úgy értem ahelyett, hogy a biztonságos Operában nem tudna mit kezdeni magával, alapértelmezett böngésző híján alapból nyitja az IE-t, ami szerencsés esetben a 8-as, de akkor is jóval több biztonsági rés van benne, már csak a piaci részesedéséből adódóan is, mint Operában. Tehát nagyobb az esélye, hogy IE-re van optimalizálva a kártevő.
Mellesleg a kártevők nem szokták rongálni a szoftvereket, csak azon keresztül bejutni és magas jogosultsági szintet szerezni az OS-ben. És a 90-es évek óta már vírusokat is maximum unatkozó script kiddie-k írogatnak. Legalábbis átlényegült a fogalom, korábban a feltűnéskeltés és a használhatóság ellehetetlenítése volt a cél, most inkább az adware-ek és a ransomware-ek kivételével az a cél, hogy csendben fusson egy processz, ami naplóz dolgokat és időnként hazatelefonál. Na meg van még, mikor botnetet üzemeltetnek, de azt sem a böngésző közbeiktatásával, ha meg tudják oldani máshogy már a netkapcsolat létrejöttekor az OS hálózati protokolját kihasználva.
-
bolic
őstag
válasz vv5204 #10831 üzenetére
Igen erre gondoltam! Tökéletes, habár nem tökéletes a mergélési folyamata, vagyis duplikáció esetén nem törli az egyiket, csak ugy duplázza mindet... Sebaj, végigtakarítottam a duplikációkat, mégegyszer köszönöm! A linkeden lévő többit majd meglesek hétvégén, érdekesnek tűnik a többi hordozható programok. Miért nincs ilyen "alapértelmezett" beállítási lehetőség a Portable-n?
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!
-
-
dqdb
nagyúr
válasz vv5204 #10799 üzenetére
1. Nekem működik. A flash szűrőfeltételt beírva erre a címre irányított át. Ha máshogyan nem megy, kézzel módosítsd az URL-t.
2. Igen jól látod, az UJS Manager csak a scriptek kényelmes telepítését, engedélyezését, tiltását és eltávolítását teszi lehetővé (megjegyzem, hogy a Greasemonkey sem tudja ezt a túloldalon, pedig hasznos feature lenne. A Stylish add-on ellenben támogatja a user CSS-ek frissítését).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz vv5204 #10458 üzenetére
Amikor ezt beállítottad, akkor kilépéskor nem szállt el hasonlóan az Opera? Mert akkor elképzelhető, hogy nem mentette el az új beállítást. Ötletelés a probléma megoldására:
1. frissítsél Flash-t (akár 10.1 RC4-re)
2. töröld a böngésző cache-t, hátha ott sérült meg valami
3. hozd létre újra az Opera profilodattAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Szabtom
senior tag
válasz vv5204 #10315 üzenetére
Arra gondolsz, hogy a kliensbe nem látsz "To", csak "From" oszlopot?
Igen.
Ha igen, akkor "To" oszlop nincs, de azt lejjebb látod az üzenet tárgya alatt.
Persze, az előnézetben látszik, meg ha megnyitom olvasásra, de milyen már, hogy nem tudom sorrendbe rendezni címzett szerint a leveleket? Nem tudja valaki, hogyan lehetne ezt megoldani?
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #10258 üzenetére
"Miért is kellett ilyen sokáig halasztani ezt a google-nak?"
Mert nem a Google csinálta, hanem az Advanced IMAP Controls fejlesztője, Jamie N.
Viszont a Received mappát szerintem hanyagold, mert mivel törléskor az Opera kukájába teszi, kukaürítéskor pedig a Gmail kukájába, így kukaürítés után újra megjelennek a Received-ben.
Pano: Két lehetőség. Az egyik, hogy kikapcsolod a fülek újrahasznosítását (Ctrl+F12->Haladó), ekkor minden új lapon fog megnyílni, a másik, hogy miközben rákattintasz nyomvatartod a Shift-et az új laponhoz a Ctrl+Shiftet pedig az új lapon a háttérbenhez.
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #10254 üzenetére
A Labs-nál kapcsold be webes felületen az Advanced IMAP Controls-t, aztán állítsd be, hogy "Do not auto expunge" alatta pedig a Move to trash
Az Operában pedig pipáld be a Trash mappát is.
És simán Del gombbal töröld a leveleket, a Delete permanently elvileg csak az Operából törli teljesen, de a fiókban ott hagyja.Mikor törlöd a Gmail-en olvasottá válik, ott marad az Inboxban, viszont megkapja a deleted flag-et, aztán mikor Operában üríted a kukát akkor kerül Gmail-en a Trash-be.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #10199 üzenetére
vv5204: Nálam van block-external és feltehetőleg az összes létező webstat script blokkolva van, így azért el lehet lenni vele.
Az Adblock+ nem úgy működik, ez inkább az Element Hiding Helper alternatívája. Vagyis tudsz vele komplett DIV-eket, frameket és iframe-eket blokkolni class és ID alapján, oldalspecifikusan még pozíciót figyelembevéve is.
EasyList nem tudom van-e Operához, de van pár előre elkészített urlfilter, amivel csak felülírod az eredetit és időnként frissül. Még régebben cousin333-nak volt egy python scriptje, ami összemergelte az egyformákat, amik pedig egymást fedték, azokat kihagyta, tehát például ha volt már egy
*/adserver/* akkor a http://ads.akarmi.com/adserver/banners/* címet nem rakta bele, mivel az előző lefedte a korábbit is.
Ha viszont fordítva volt, akkor a korábbit törölte, mivel arra nem volt szükség, mert az új filter fedte le a régit.
mob_zzz: A gyári Flashblock-ot próbáltad? Mert az nem oldalspecifikus, a userJS-eket viszont többféleképpen le tudod tiltani 1-1 oldalon.
Ha csak azt a scriptet akarod kikapcsolni az adott oldalon, akkor a legjobb, ha megnyitod szövegszerkesztővel és a
// ==/UserScript==
sor fölé beszerkeszted a következő sort:
// @exclude http://www.oldal.com/*A cím természetesen az az oldal, ahol engedélyezni akarod a Flash-t.
Az egyik Flashblock userJS-ben van saját billentyűparancs is, de ez cookie alapú, tehát ha törlöd a sütiket, akkor utána elfelejti.
Ha minden userJS-t ki akarsz kapcsolni az adott oldalon, akkor jobbklikk -> Oldal tulajdonságai-> JavaScript és a betallózott címet kitörlöd.
Sas madár: C:\Users\<Felhasználóneved>\AppData\Roaming\Opera\Opera\ helyen az urlfilter.ini fájlt felülírod. Jobbklikk a linken->Mentés másként, kitallózod a címet és felülír.
Utána újraindítod az Operát és már aktív az új urlfilter.
-
Penge_4
veterán
válasz vv5204 #10196 üzenetére
Ez az NSL (Never Stops Loading) hiba. Ha a progress bar nem tűnt el akkor az oldal még nem töltődött be teljesen, tehát
1: Nem ugrik a kívánt achorra, ha tartalmaz ilyet a link (például fórumhozzászólások, ilyesmi).
2: Nem futnak le azok a userJS-ek, amiknek .user.js van a végén. -
-
Penge_4
veterán
Nálam kezeli az ékezeteket, pedig én is Search With-ből használom.
A search.ini-ben így van beállítva:[Search Engine 10]
UNIQUEID=1D7344946889C741979C450F27DEF332
Name=Translate
Verbtext=0
URL=http://translate.google.com/translate_t
Query=prev=hp&hl=en&text=%s&sl=auto&tl=hu
Key=t
Is post=1
UseTLD=0
Has endseparator=0
Encoding=UTF-8
Search Type=0
Position=-1
Nameid=0
Deleted=0[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
A HTML levelek HTML formázással jelennek meg. Maximum a mail.css-ben definiálhatod, ha értesz a CSS-hez.
Szövegkijelöléses fordítás régóta van. Egyszer kijelölöd, jobbklikk->Keresés ezzel miután felvetted a Translate-et az egyéni keresők közé ez a legegyszerűbb, de menu.ini szerkesztéssel bármelyik menübe beleintegrálhatod.
A %u INI változóval pedig a teljes weblapot fordíthatod, mivel a címsorban lévő URL-t használja kereső stringnek.
-
Penge_4
veterán
Nem az Operánál nem sikerült megoldani, hanem a Google kezeli másképp a címkézéses megoldása helyett.
Az IMAP protokol eredetileg mappákra épül, a Google-nál pedig nincsenek mappák, csak egy példányban lévő levélhez több címke társítva.Nem csak a kliensből töröl, ezt bővebben részleteztem már itt.
-
Penge_4
veterán
Pedig a 6-ból 4 bugot ebben javítottak... Kezdünk végre visszatérni a régi megszokott kerékvágásba.
-
dqdb
nagyúr
Próbáld meg úgy, hogy nem a legutolsó sessiont folytatod, hanem új folyamatot kezdesz. Ekkor elvesznek a megnyitott füleid, és velük valószínűséggel az összeomlást okozó oldal. Három megoldási lehetőséged van:
1. ha indítás után az Opera megkérdezi, hogy mit tegyen, akkor válaszd az üres lappal indítást
2. ha nincsen kérdés, akkor az Opera ablakának megjelenése után kezd le vadul a Ctrl-F4-et nyomkodni, hogy minden fület le tudjál zárni, mielőtt betöltődik a problémás tartalma
3. Opera indítása előtt töröld le a profilkönyvtáradból a sessions\autosave.win fájlt. A profilkönyvtárat XP esetén a C:\Document and Settings\<felhasználó\Application Data\Opera\Opera mappa alatt van, Vista/Windows 7 esetén még a kényelmesebb C:\Users\<felhasználó>\AppData\Roaming\Opera\Opera megközelítési út is létezik.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Penge_4
veterán
10.10-től már mindegyikben van Unite.
A 10.5 korai alfáiból vették ki, de azt írták a Desktop Team-en a known issues-nél is.pethYeti: Ha nem használod a yahoo.com-ot akkor igen, mert ott egyből összeomlik, de sok hibát javítottak benne, részletek itt.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"Ez oldal specifikus lehet. Valószínű, hogy
biztonsági okokra hivatkozva a myVIP-esek úgy szerkesztették az oldalt,
hogy a jelszó mezőt a böngésző ne érzékelje."Persze ilyenkor már gondolnak az Operára is és még a maradék 30 1% alatti böngészőre is, mikor tiltogatni kell dolgokat. De mikor az oldal hibáit kéne javítani akkor nem.
"Én lusta vok, beírtam a jelszót az űrlapokhoz, így ott csak jobb gomb."
Ráadásul azt még szinkronizálja is a Link.
Plusz cookie-ban is eltárolja.
Egyébként nem tudom miért szenvednek ilyen sokan annyit vele. Én nem használom egyik közösségi oldalt sem, de mikor félévente egyszer leinfózok valakit, vagy csak valaki jelent valami bugot és ellenőrzöm, vagy olvasom, hogy megújult és megnézem csak rámegyek és egyből(!) be vagyok lépve. Nem kell jelszavazgatnom, userjs-ekkel szórakoznom. Egyszer bejelentkezek és örökre belépve maradok. -
-
Penge_4
veterán
Nincs. De itt sem az IE pingelte meg, hanem a Windows. Egyébként meg mire való a jó öreg cmd?
Zolien: "Az egesz vilagon csak en kardoskodom a regi gorgetes mellett?"
Nem tudom. Nyiss egy topicot a wishlist-en és nézd meg hány +1 érkezik.
"Es meg egy dologrol, a szamomra legkzereallobb billentykombinaciorol is meg kell emlekeznem: WinKey + 1/2/3 etc. Legjobb volt, ennek is vege Nemigaz."
Az a kombináció mit csinált? A Windows billentyűt nem birtokolhatja egy third-party szoftver sem elvileg.
Egyébként a billentyűparancsok engem is érzékenyen érintett. Szerencsére felhasználói nyomásra bennehagyták a 9.2x-es billentyűparancsokat is opcionálisan. A mai napig azt használom. Az újat nem lehet megszokni, mivel butítás, nem pedig előrelépés.
A legzavaróbb, hogy az új felhasználók már ezt kapják alapértelmezésben és így kvázi "csökkentett módban" használják az Operát. Például olyan, mint Alt+F6, Shift+F6 vagy Ctrl+Shift+F5 nem mond nekik semmit, amivel például ízelítőt kaphatnak az MDI erejéből.
ll-kobe: "Láttam már ennél sokkal gyengébb minőségű cuccot is."
Na igen, még ez a szerencse. A Chrome is bugosabb volt, mikor kijött. Viszont az Operánál nem ez volt a megszokott. Pár éve ilyen minőségű buildeket látták el béta jelzéssel, nemhogy végleges lett belőlük.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
-
Penge_4
veterán
Az External az, amikor valami külső programot hívsz meg. Régen ezzel lehetett IE-ben/Firefoxban megnyitni egy weboldalt, amíg nem lett beépített funkció.
Vagy akár wordpadben megnyitni egy oldal forráskódját.
Nem kerestem CSS reklámblokkolókat, régóta ismerem Fanboy és Tamil listáját plusz azóta már testreszabtam a sajátomat is kicsit.
Egy kérdésem volt, mégpedig, hogy meg lehet-e adni CSS-ben kivétellistát. Úgy értem, mint JS-ben az include, exclude rész. De aztán megtaláltam Edvakf listáját, amiben meg lehet adni, csak 10.5-ben pont nem működik. Ahogy a beépített megoldás sem.
-
Penge_4
veterán
Elvileg alapértelmezett ikonja lett volna.
Ezen az oldalon lehet A Private még nem volt benne, de a "New%20page"-t átírtam "New%20private%20page"-re.Amúgy valamennyire már átlátom, a vesszők számát viszont még nem értem, hogy az pontosan miért annyi, amennyi.
Billentyűparancsoknál is vannak hasznos trükkök. Például | karakter, ha két funkciót akarsz felváltva például "Close page | Close window" és & karakter, ha egyszerre akarod őket például "Close page & Switch to next page"
-
Penge_4
veterán
Neked melyik build van fent? Nálam egy ideje már így néz ki:
Csináltam neked egyet.
Mivel a PH-n nem lehet Operás gombokat beágyazni másold be ezt a linket a címsorba, majd a hibaoldalon, amit az Opera dob, hogy nem tudja megnyitni kattintsd még egyszer a linkre, felugrik a popup, hogy telepíted-e, nyomj igenre és húzd arra az eszköztárra, ahova akarod.
opera:/button/New%20private%20page,,,,New%20private%20page[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Privát módot kérdezted. Feltételezem Opera 10.5-öt használsz. Ott alapértelmezésben el van tüntetve a felső menüsor, így az Alt billentyűvel lehet előhozni az átdolgozott menüt. Azon legfelül van egy "Tabs and Windows" nevű menüpont.
Azon belül találod a "New Private Window" menüpontot.A billentyűkombinációkat pedig az Advanced->Shortcuts-nál programoztam át. Fordítva van a parancs, tehát a kis gyorskeresőbe beírod, hogy "n ctrl" (idézőjelek nélkül), leszűkülnek a találatok és az "Action" alatti sort átírod "New Window"-ról New Private Window"-ra (elég csak az elejét begépelned, automatikusan felajánlja a lehetséges variációkat.
-
LLKobe
veterán
Akkor ez nem csak a béta bug-ja hanem minden operánál így van? Elég hülye megoldás
A kereséshez meg köszi a tippet, bejött Erre nem gondoltam volna, elég hülyén van elnevezve...Ezer éve fox-ot használok, de asszem az új opera le fogja váltani, nagyon tetszik eddig.
A ramot mondjuk zabálja, de legalább gyors.Ja még egy kérdés: a speed dial-ban azt nem lehet megoldani hogy az egyik négyzet ne egy oldalt nyisson meg, hanem olyan legyen mint egy mappa, és ha belelépek akkor ott legyen egy külön kategóriában pár oldal?
Erre gondolok, foxban lehet:
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest