- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grawens
senior tag
-
dontibee
tag
válasz
Multibit #15560 üzenetére
lova27, Multibit köszönöm a válaszokat!
Nagyon érdekes a dolog! A CPU terheltség még a 10%-ot sem éri el, és a RAM is hasonló. Ezek miatt nem lehet a hiba! Valami az OMV rendszerben, vagy én nem tudom.
Pár napja még működött ugyanez a konfiguráció, ugyanezekkel a beállításokkal, csak akkor a 3.0.82-es OMV volt fent, most a 5.5.11-es. Lehet vissza teszem a régit... Csak megint mindent beállítani, nincs rá egy újabb napon. De lehet jövő héten megteszem.
Viszont most SMB-n tesztelve megy minden simán, ahogy neked is Multibit. Na ez nem tudom hogy van!
Szóval ha valakinek mégis beugrik egy ötlet, én is hálás leszek érte.Köszönöm neked is Adamo_sx!
Bevallom ezt nem értem: "Végül azt csináltam, hogy Coreelec alatt közvetlenül az os-ben mountoltam fel az NFS megosztást és azt tallóztam be a Kodiban." Szerintel én is így csinálom, bár nekem ez a rész, hogy "közvetlenül az os-ben mountoltam fel" ez nem tudom pontosan mi... -
Celtis
veterán
válasz
Multibit #15234 üzenetére
Pont a hétvégén állítottam be az nfs elérést Coreelec-kel. OMV-ben a default beálításokat használtam read/write joggal.
Talán az a trükk, hogy a Kodiban az új megosztás keresése ablakban (2. képed), ne az NFS menüpontban keresd a megosztást, hanem a zeroconf böngésző menüpontot válaszd és ott látni fogod az SMB és NFS megosztásokat is. Legalábbis nálam így működik.A minap írtad, hogy Kodi+NFS-t használsz. Aztán kicsit elgondolkodtam ezen és eszembe jutott, hogy pár éve menyit küzdöttem performancia problémákkal és akadozó lejátszással egy ismerősömnél. Akkor sokat böngészve a javaslatokat hosszasan kísérleteztem a Kodi buffer beállításokkal, míg végül az NFS volt a megoldás. Most gyorsan át is konfiguráltam itt hon a boxokat NFS-re. Jó hogy szóbahoztad!
Még egy kérdés. Úgy látom nem szokás, de gond ha az nfs szervert névvel adom meg ip cím helyett?
-
stigma
addikt
válasz
Multibit #15223 üzenetére
Hi, nagyon kevesen használnak NFS-t a topicban ha jól emlékszem.
Nekem SMB-vel tökéletes, 60-70GB 4k remux simán megy.Esetleg, ha több tv van akkor Plex/Emby/Jellyfin lesz a befutó mit mediaserver. Ebben az esetben ha a CE-s eszközeid erre csatlakoznak, akkor egy másik eszközön tudod nézni a félbehagyott filmet, sorozatot.
-
-
válasz
Multibit #15057 üzenetére
Én csak arra tudok tippelni, hogy egyes pendrive-okon, vagy külső HDD-ken van beépített virtuális optikai adathordozó pluszban, amire az adott eszköz esetleg szükséges driverei, meg felhasználói kézikönyvét rakják.
Ezek nem látszanak partíció törlésmor, létrehozáskor, szerintem saját mini tárterületük van.
Ezek csatlakoztatáskor automatikusan felcsatolódnak, mint egy virtuális optika.
Lehet ez kavart be...
De csak tippelek, meg úgyis megoldódott már. -
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Multibit #15054 üzenetére
És Patice
A hiba megoldódott.
A probléma "okozója" egy USB3-as Sandisc Pendrive volt, amit már sokszor használtam Win. és Androidx86 telepítésére. Az Intel NUC-omra tettem fel Androidot és ott is voltak problémák, de annál a lapnál lehetet válsztani az Uefi és a Legacy között.Most felraktam egy USB2-es Pen-re (Rufus) és már túl is lépett a "CD kérdésen".
A Win32DiskImager sem működött a Sandisk-nél.Köszönöm a segítséget!
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Multibit #15048 üzenetére
Igen pontosan ahogy írod.
Az optikai meghajtó elérési útját is meg lehet adni: /dev/cdrom
Egy oldalon olyan leírást találtam, hogy ezt kell beírni: /dev/ssd - hiba maradt.Nekem csak a telepítő Pen van rádugva és egy SSD az OMV-nek (amin van egy Win. - bár ez csak nem kavar be).
Olvasgattam, hogy mások is belefutottak már ebbe a problémába, csak a megoldást nem találtam meg. Próbáltam már Rufus, Yumi, Unebootin -al megírni a Pen-t, de a hiba maradt.A lap csak az UEFI-t kezelí (nincs legacy)
Próbáljuk meg az elejétől, hátha a telepítőt rosszul készítettem el.
Rufus-t mire kell állítanom? -
cigam
titán
válasz
Multibit #15042 üzenetére
Nem lenne szem előtt, de azért ragaszkodnak a fém házhoz, és a csendes működéshez.
PL. [Kolink satelite]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 6
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Milyen notebookot vegyek?
- Gaming notebook topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- További aktív témák...
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Legion Pro 7 RTX 4090-es laptop 999.000Ft-ért, HP, DELL, Lenovo dokkolók 12.300Ft-tól
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest