Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bolykys

csendes tag

Üdvözletem mindenkinek!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.
    Van egy ilyen tab-om aminek akadt egy kis gondja.
    Már így került hozzám így az előéletét nem ismerem csak annyit tudtam róla, hogy már valaki frissítette mert 4,9GB-os volt a tárhely.
    Először nem volt hang és az akkut nem ismerte fel azaz 0%-ot mutatott és egy felkiáltó jelet az akku ikonjában.
    Elkezdtem olvasgatni eme szuper fórumot és miután sikerült megtanulnom a CWM és az ADB shell használatát, sikerült feltenni a tab-ra azt a két file-t amitől ez a két hiba megjavult. :)
    Egy hibával viszont nem bírok.
    Ha felteszem tölteni nem jelzi azt.
    Mivel szét van szedve mérésekkel kiderült, hogy a töltés vezérlő hardver rész jó, mert 4,2V-ig szépen feltölti az akkut.
    Az akku merülését követi a tab de a töltést nem követi a kiírt százalék.
    Már többféle rommal kipróbáltam de nincs változás.
    Több ilyen tab is van a családnak de az egyiken még az eredeti rom van 2,04GB tárhellyel és nincs root-olva.
    Csináltam rajta egy factory reset-et majd miután újraindítottam és a nyelvválasztást kérte kikapcsoltam és CWM-el sd-re lementettem a rendszert.
    (backup and restore/backup to external sdcard)

Utána ADB shell-el lementettem a partíciókat (ha jól tudom) valahogy így :

mount /external_sd
    dd if=/dev/block/mmcblk0p1 of=/external_sd/mmcblk0p1.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0p2 of=/external_sd/mmcblk0p2.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0p3 of=/external_sd/mmcblk0p3.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0p4 of=/external_sd/mmcblk0p4.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0p5 of=/external_sd/mmcblk0p5.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0boot0 of=/external_sd/mmcblk0boot0.img
    dd if=/dev/block/mmcblk0boot1 of=/external_sd/mmcblk0boot1.img
    mount /system
    tar czvf /external_sd/system.tar.gz /system
    tar czvf /external_sd/cache.tar.gz /cache
    tar czvf /external_sd/logs.tar.gz /logs

Gondoltam hogy ezeket a mentéseket felhasználom a rossz tab-on, de nem igazán tudom hogy milyen sorrendben csináljam.
    Viszont miután már több rom-ot is kipróbáltam rajta és a hiba még fenn áll így attól tartok, hogy ezek a mentések sem oldanák meg a problémát.
    Két másik tab-ra az 5,58GB-os rom-ot raktam még évekkel ezelőtt azóta is szépen működnek.
    Az utóbbi napokban már oldalról oldalra haladva olvastam a fórumot hátha találok megoldást a hibára, majd a keresőbe különböző kulcsszavak beírásával (töltés, akku, stb...) próbálkoztam de semmi.

Ha volna valakinek ötlete kérem segítsen.
    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák