- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Macrodroid
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
Baaaaa, lementem a recepciora kerni egy szappantartot. Hivjak a takaritot, de nemigazan jon ossze, hoz valami muanyag fel leveses tal nagysagu dolgot erre a recepcios elkezd telefonalni es egybol lenyegre terve kerdezi "Te a szappantarto, hogy van spanyolul?"
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #51839 üzenetére
Itt is volt rola szo. Hitelkartya nelkul is kaphatsz jo kondiciokat csak mondjuk nem nagy bankoknal en peldaul a ceg credit unional vezetek szamlat es szamit, hogy oda megy a fizetesem, van naluk megtakaritasom es nezik, hogy miota dolgozom egy helyen. Vegeznek credit checket, de ha nincs elbaszarintva, nem csodoltel be akkor jo vagy nem kell kivalo pontszamoknak lenni ahhoz, hogy megadjak a kedvezo kamatozasu jelzalog hitelt.
Ellenben teny, hogy aruhitel meg egy hitelkartya, autohitelnel sokat nyom latba ha jo a pontszamod es azt a leggyorsabban ugy lehet epiteni ha van hitelkartyad, de itt a reszletre vett telefon nem szamit bele, mert az az elofizetes resze igy csak akkor reportolnak ha nem fizetsz, az idoben kifizetett telefon/aram/internet szamla nem kerul ra a credit reportra csak ha nem fizetsz.Autot sem vennek reszlere, tavaly a 2 auto biztositasa es szervizkoltsege volt havi $225 (a ket auto er osszesen $8000). Reszletre egy uj auto valahol itt kezdodik biztositas nelkul es 3 ev alatt meg az ertekenek a felet el is veszti mig 3 ev mulva a ket autot siman eltudnam adni mondjuk 6K-ert. Talan esetleg egy 3-4 eves bevallalhatobb, de annak meg nem neztem utanna.
-
bobsys
veterán
Nekem az a bajom ezzel az okos autoval, hogy siman eltudom kepzelni azt, hogy nem lesz teljesen szeparalt es ugyanazon a buson megy a multimedia mint par letfontossagu rendszer aztan majd jol beletudnak nyulkalni okos emberek a media lejatszon keresztul tavolrol.
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #51780 üzenetére
azt nemtudom nem neztem meg az oldalt
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #51776 üzenetére
Amazon UK?
-
bobsys
veterán
4-6 het helyett 2 het utan meghozta a postas a gyerek utlevelet
-
bobsys
veterán
válasz
bobsys #51628 üzenetére
Beleolvastam, sirok. Ezt ugy beraknam alairasba "De ha két bitet, mondjuk egy nullát és egy egyest elég sokszor továbbítasz a mai eszközeinken, előbb-utóbb az is a felismerhetetlenségig el fog torzulni"
vagy esetleg azt a reszt ahol ki van fejtve, hogy a minosegi (20x dragabb) LAN kabelen meg a weboldalak szinei is jobbak. -
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun #51611 üzenetére
De miert korlatoznak le, ha rendesen ki is fizeted?
-
bobsys
veterán
Akkora szel volt ma, hogy a szallodaban benyomta az ablakot, fel ujnyi res van az ablak keret es a terasz ajtokeret kozott
-
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun #51388 üzenetére
de ha lenne akkor jatszhatnal Catant vadidegenekkel
-
bobsys
veterán
Megprobalom leirni a problemam.
Van 3 excel file. A 3 tablazatban 3 olyan oszlop van ami megtalalhato mindegyikben. First name, last name, es a first+last egyutt. A 3 file: user.xls, hr.xls es id.xls.
Idealis esetben Bob, Sys letezik mindharom excel fileban es mindegyikben csak egyszer, de ugye egy rakas fos az egesz igy elofordul, hogy Bob, Sys csak az egyik vagy ket fileban van meg illetve egy fileban tobb mint egyszer is elofordul.
Hogy tudnam megmondani ki az aki mind a 3 fileban szerepel es csak egyszer fileonkent?
Probaltam a highlight duplicate item dolgot de nem jott be hiszen egy fileban tobbszor is szerepelhet illetve ha mar 2 fileban megvan valaki akkor is megjeloli.
Vagy berakni mind a 3at egy access tablaba es valami SQL lekerdezes?
Esetleg tudtok ajanlani egy topicot ahol tudnak segiteni?Emvy: igy mar ertheto nekem
neduddki:
-
bobsys
veterán
Meg nem, majd ha itt jarnak a kovetsegtol akkor, nalunk az angol nevnek van magyar megfeleloje, de mintha lehetne a kulfoldit is kerni.
Meg is van itt nezd/nezzek meg a
Nyilatkozat születési helyről és utónév használatról dokumentumot. Abban van ilyen, hogy
Utónevét a magyarországi anyakönyvezéskor a következőképpen kérjük anyakönyveztetni:................…...............……….…….(max. 2 utónév)
eredeti írásmód szerint / magyar írásmód szerint
("ékezettel" / "ékezet" nélkül) -
bobsys
veterán
En jofej vagyok igy normalisan valaszolok nem ugy mint masok
Felsoruhazat jelenleg atleta, galleros polo, pulover, kapucnis pulover es egy oszi dzseki meg egy sal. Delutan megyek bevasarolni egy telikabatot, cipot es egy melegebb pulovert meg egy par kesztyut. Reggel fel 8-kor mikor kileptem a repterrol ugy ereztem, hogy az elso levegoveteltol megfagyott a tüdöm, szerencsere kb 2 perc utan jott a busz ami elvitt a kocsihoz ahol nagyon kedvesen mar elozoleg beinditottak igy kellemes meleg volt bentszerk: de tegnap szarabb volt 8 oran at a kiba repteren dekkolni, tok jol atfagytam annyi ido alatt
-
bobsys
veterán
Beertem az ugyfelhez. Cifra hideg vant kint
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #50940 üzenetére
Amundsen, mert az o neve jobban tetszik
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #50933 üzenetére
Ezert szoktak a szakmai interjut megtartatni es ahol illik bele kerdezni ebbe abba az oneletrajz alapjan. Mikor ide felvettek volt egy szakmai interjum es szepen vegigmenve az ineletrajzomon abbol kerdeztek amit akkor annal a cegnel csinaltam valamint szerintem ha valaki megker, hogy meseld el mondjuk az utolso 3 eved, hogy mit csinaltal akkor talan lehet valamennyire erezni, hogy csak kitalalja az illeto, hogy mit cisnalt vagy tenyleg megcsinalta es itt jonne kepbe a te giged, hogy mennid tudsz elmenni egy full kitalalt sztorival.
-
bobsys
veterán
Reggel 4:45. Ma is megprobalok eljutni a celallomasra
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #50930 üzenetére
En sem ertem illetve az ugyfel ilyen regivagasu, ha nem vagy ott akkor nem dolgozol. Kerdes ugye, hogy nekik mi kozuk van hozza, hogy en mit csinalok mikor nem orara szamlazunk hanem milestone alapon, dehat bejatszik a politika is
fokukac: a te biztato szavaidra vartam egesz nap es vegre sikerult kicsikarnom beloled
De mar jobb, jo meleg van a szobaban es mar megvolt a forro zuhany
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #50924 üzenetére
Ne kerdezzetek miert, kerdezzetek a project managert (valasza: ha mer az ugyfel azt akarja, hogy mindig ott legyunk), faszsag az egesz, de szerintem senki nem gondolta ezt mara, mert a hovihar tegnap elmult. Majd picsogok neki ha odaerek meg a heten
Ahogy olvasgattam a repteren ugye limitalt a jegoldot permetezo gepek szama + a -40 fokban egy ket benzinpumpa befagyott es nem tudtak tankolni a gepeket + a szemelyzet nemtud kint lenni 8 orat folyamatosan, mert fel ora utan fagyasi seruleseket lehetett szerezni -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #50917 üzenetére
Felhivtam a Hilton reservationt es mar meg is van a szobam a repter meletti Hampton Innben Diamond memebership rulez a Chicagoit meg modositottam az autoberlessel egyutt, hogy csak holnap erkezem.
BWI-t nem adja ki a rendszer annyira nem lehet finomhangolni, csak olyan jegyet tudok venni amit a sajat kis jegyfoglalos rendszer ad. -
bobsys
veterán
Es itt ragadtam. A maradek jarat is torolve mara
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #50910 üzenetére
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #50908 üzenetére
En se tudtam, hogy ekkora szopas lesz ez, dehat a majd -40 fok Chicagoban hazavagja fel amerikat. Ha elore mondjak tenyleg hivtalak volna, hogy szedjel fel. Ugyis log a fonokod egy steakkel
freelanced a napos oldal Floridaban maradt
Mawyx holnap fogok is picsogni a project managereknek, hogy nem akarok en ide jonni minden heten, jo lesz az ket esetleg haromhetente, merthat ez igy szopas meg ugye otthon van az ujszulott az anyjaval
-
bobsys
veterán
Bammeg nem hiszem el. deleott 10re erkeztem meg DCbe, az eredeti jaratomat toroltek es atraktak a delutan 2kor indulora. 2 ora gepen ules utan 4-kor letereltek mindenkit es vehetem fel a csomagomat es majd az este 7kor indulo geppel talan esetleg lehet, hogy eljutott abba a kiba varosba ahol sarki hideg van.
-
bobsys
veterán
válasz
bobsys #50852 üzenetére
El if elejtettem, hogy a -40 fok miatt be vannak am zarva az iskolak ott. Reggeli conf callban kiderult, hogy bar mindenki elindult reggel, de senki nem fog odaerni keso delutan elott igy mindenki kedd reggel fog megjelenni az ugyfelnel
Most Washingtonban varok a csatlakozasra es itt meg +4 fok van, de mar most befagyott a seggem mikor kimentem a terminal ele.ooo, mit kene meg irnom?
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #50851 üzenetére
amig haza nem megyek probalom hozni a szintet
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #50841 üzenetére
Otthon en sem nagyon hasznaltam, de a gyerek ota egyre tobbet. Amig a kezemben alszik kenyelmesebben lehet netezni mint a laptoppal illetve utazas kozben kifejezetten jo a tablet. Gepen filmet nezni, esetleg olvasni valami pdf-et vagy most mikor 3 oram van a csatlakozasig a washingtoni repternel netezek rajta.
bajdovej meg fogok fagyni, -26 celsius van Chicagoban de a 30 kilometer/oras szelnek koszonhetoen ez -40nek erzodik. Majd meg jovok ide picsogni emiatt
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #50765 üzenetére
En csak azt irtam amit latok az utakon es az a rengeteg VW meg a VW kampany ezertgondoltam, hogy megy a szeker.
Nemtudom kinek mekkora piaca van itt, de a GMet, Fordot nehez lesz lenyomni. GM ontja a szerintem otvar Chevrolet (szar, de olcso sokan megtudjak venni ujonnan) mig a Ford egesz pofas autokat gyart meg talan europai szemmel is illetve a Toyota nagyon nyomja az uj Camryt. -
bobsys
veterán
válasz
Integra #50763 üzenetére
Es jonnek fel az USAban. Nagyon megy nekik itt a Jetta (16K USDtol), Passat (20K USDtol) es latni jopar CCt is arrol nem beszelve, hogy toljak a dizeleket (tádéi clean dizel
) amit vesznek is az amcsik valami 100 000 darab dizelt adott el tavaly a VW ami persze nem egetrengeto az osszes eladott autohoz viszonyitva, de mennek felfele a dizel eladasok.
-
bobsys
veterán
Egyik elektromos tukor sem mukodott a kocsiban, de a kapcsolo kicserelese megoldotta a problemat. Olyan buszke vagyok magamra, hogy megint megszereltem valamit
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #50696 üzenetére
Feleseg Vitamix turmixot akart azt kapott, nem hiszem, hogy lehet Magyarorszagon kapni meg hat kurva draga a csaladi aranyat is beadtuk, de meg volt erte orulve. 2 loreos motor,1500W valami 30K+ RPM, brutal cucc 10 ev garanciaval.
-
bobsys
veterán
Mindenki maganak intezi a dolgokat, 30K ember utazik a cegtol minden heten nincs annyi titkarno a vilagon aki ezt elintezi
Van sajat kis cuki rendszer az Amex travelel kozosen. Belepek es foglalom a jegyet, igy azzal a tarsasaggal megyek amelyikkel en akarok Ugyanitt van auto es hotel foglalas. Minden megyek a ceges kartyamra es majd elszamolok veluk a szinten sajat fejleszteu travel expense programban.Merfoldek, hotel es autoberles pontok nekem gyulnek, a kartyas vasarlasok utani hitelkartya pontok meg a cegnek. -
bobsys
veterán
Hetfon megyek megint Chicagoba, nezegettem az idojaras elorejelzeseket es fogok anyazni. -27 es -23 celsius kozt mondjak. Be fog fagyni mindenem.
-
bobsys
veterán
Egy kis reklam kovetkezik.
A Packtpub oldalon ma minden e-book $5 -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #50523 üzenetére
-
-
bobsys
veterán
Itt is kozeledik az ejfel, el is indultak a mentok, tuzoltok, 1 merfoldre van innen egy fire station meg fogjuk parszor hallani oket.
-
bobsys
veterán
válasz
parandroid #50452 üzenetére
16 ev alattiak vagy elso utlevelet igenyloknek el kell menni vagy az utlevel kiallito hatosaghoz vagy olyan postara ahol lehet intezni vagy a Polgar Jenohoz a hivatlaba. 16 ev felettiek a lejart utlevelet sima levelezes utjan is cserelhetik.
Magyar szemelyit akarsz? -
bobsys
veterán
Mais munkanap,postanyitva,nemsokara megyunk es kerunk agyereknek egy utlevelet. Papirok kitoltve, szuletesi bizonyitvany kezben, fenykepet meg majd ott csinalnak
-
bobsys
veterán
válasz
Winner_hun #50428 üzenetére
-
bobsys
veterán
válasz
fokukac #50419 üzenetére
nezd meg az esemenynaplot, system es application, hogy ir-e valami hibat
meg van a Nirsoft Blue screen viewer ami a dumpbol megmondja neked mi hibazott es onnan mar konyebb elindulni -
bobsys
veterán
válasz
fokukac #50320 üzenetére
Lehetnaiv vagyok, de nincsenmar csendhaboritas este 10utan?
Lehet, hogy az amcsik mindenert rendort hivnak de tobbnyire mukodik. Egyszer itt is partiztak a fiatalok egy hajon a haz elotti obolben es a viz kivaloan hozta a zenejuket es uvoltesuket.
Este fel 11-kor mar nembirtam es felhivtam a helyi kapitanysagot, Joe felvette majd atkapcsolt valakinek aki atkapcsolt gizinek, elmondtam hol lakom es, hogy nem lehet aludni a zenetol bla,bla. Leraktam a telefont es 2 perc mulva mar le is kapcsoltak a zenet es inkabb kikotottek aztan hazamentek. -
bobsys
veterán
Magyarorszagon mar 24. van igy boldog karacsonyt, itt meg 23. de mi is holnap fogjuk unnepelni es nem 25. mint ahogy az itt szokas, ennek oromere holnap este is kifekszem a fugoagyba nezni a csillagokat es a tavat a haz elott
-
bobsys
veterán
válasz
kételkedem #50088 üzenetére
30 meter az gondolom legvonal,van valami a ket lakas kozt?
Lakasba pedig valami Access Pointot vegyel,de amit ajanlanek azt rendes boltban nem talalom Magyarorszgon (Ubiquiti UAP / Ubiquiti UAP LR). TP-Linket vettem itthonra es nagy csalodas volt, nem mukodott rendesen a DHCP keresek kifogta rajta -
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #50052 üzenetére
nekem sohasem jottek be a TP-Link cuccok
mi van akkor ha fix ip-re allitod es 2szer routolsz?
Bejon a net a ZTE-re azon nincs se dhcp se semmi majd a TP-linket beallitod fix internal IPre a WANon (ugyanaz a subnetmint a ZTE interlan LANja) majd a LAN egy masik szinten belsos subnet es TP-Link tolja aDHCPt megawifit is egyben. -
bobsys
veterán
koszonom
-
bobsys
veterán
Magyarorszagon a mostani hetfo/kedd munkaszuneti nap?
-
bobsys
veterán
válasz
FehérHolló #49928 üzenetére
go where no man has gone before
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49866 üzenetére
Bébiszitter kell vagy mi van?
Ne is probalkozz, tul kicsik a melleidOkosat nemtudok mondani. Ha nekem felajanlanak egy operations director munkat ketszeres fizetesert en akkor sem vallalnam, mert nem vagyok ra alkamas es imadom a mostani munkam, egy technical leader az ait meg bevallalnek szivesen, de tiszta managementet nem, az nem az en palyam.
Mi nemtudjuk mi van ott ahol dolgozol, neked kell eldontened.
Angliaban azt latod, hogy a technicai tudasodat is tudod fejleszteni? Bele tudsz szolni abba ami most epul, esetleg beleszolni a tervbe, atirni ha kell vagy csak nezed mi tortenik? -
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49860 üzenetére
végleg elkötelezném magam management vonalon és ezen nem volt elég időm gondolkodni még
a te tecnikai tudasoddal kesobb itt szerintem tobb lehetoseg lesz mint Europaban igaz nehezebb lesz visszamenni mondjuk 5 ev management utan, ha akarsz, de ez igaz akkor is ha Angliaban maradsz ott is manager vagy most.
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49860 üzenetére
Haaaat, permanent, ize, ahoz azert a semmi kozepen van az a varos. Valoszinu, hogy H1B visat inteznenek akkor. Az 3 evre szol amit lehet hosszabitani 3 evenkent valamint a H1B visarol lehet zoldkartyara jelentkezni a ceg szponzoralasaval
A masik tipus (es ezt szerintem gyorsabban lehet intezni) az L-1, ez azoknak a cegeknek van aki mind az USAban mind az orszagon kivul tevekenykednek es cegen belul viszik az USAba az embert aki executive vagy manager. Ezt a visat max 7 evre lehet megkapni es innen is lehet zoldkartyazni a munkaltato szponzoralasaval.
Olyat nem lehet, hogy kikuldenek gyorsba temporary, megnezed milyen es ha tetszik meg az ittenieknek te is bejossz akkor maradsz kulonben mesz vissza az eredeti poziciodba?
Fizetest is kene tudni, ha nem nagyon kotodsz Angliahoz lehet erdemes lenne, foleg ha beletudod venni a szerzodesbe, hogy mittudomen 1 ev ittlet utan inditsak el a zoldkartya kerelmet, baromi nagy az orszag ha 5 ev utan megunod atmesz masik allamba/varosba. Europa nincs olyan messze 14-16 ora alatt Budapesten lehet lenni.szerk: es 8 ora alatt itt vagy nalunk Floridaban, repulovel meg masfel ora
-
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49858 üzenetére
Project munka? tehat utanna mennel vissza angliaba?
Itteni viszonyokban kisvaros, 200 000 lakos es mivel a kozelben van a military base (gondolom amiatt is van a cegednek nyitott pozicioja) igy nagyjabol mindenki ott dolgozik. Mapsen a kornyek jonak tunik, erdos, biztos jokat lehet kirandulni es az idojaras sem veszes ahogy nezem, fagypont ala nem megy a homero meg januarban sem. En a helyedben megpalyaznam, vizumot ugyis inteznek, utat fizetik es mikor vege a projektnek kiveszel meg 2 het szabadsagot es korbejarod a keleti partot. -
bobsys
veterán
válasz
Viszlát #49855 üzenetére
Columbus is a city in and the county seat of Muscogee County, Georgia, United States
Tagja a bible beltnek, valoszinu, hogy ott nem azt kerdezik jarsz-e templomba hanem, hogy melyik templomba jarsz
Biztos, hogy Georgia es nem Ohio? Eleg pici varosnak tunik a georgai, redneck kornyeknek tunik ami alapvetoen nem baj. Mi van ott? -
bobsys
veterán
Karacsonyfa - $25
Rovidnadrag, polo, papucs triot viselve megvenni - priceless -
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #49757 üzenetére
Hehe, az itt van Floridaban a nyugati parton (Clearwater) es azert lett 150 millio, mert a nagyreszet a penznek elsikkasztottak, azt mondjak eleg jol helyezkednek Hollywodban es ott azert van penz.
Az idevago South Park reszlet -
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #49750 üzenetére
Tudom, de itt a multkor kb 3 perc alatt kideritettem (januari paycheckbol adomanyozok), hogy hany szazalek megy el mukodesre es mennyi amibol segitenek, kotelesek nyilvanossa tenni az adobevallasukat ahol le van irva, hogy 10 milka adomanybol 2 ment el mukodesre a tobbi pedig a raszuroloknak.
Azt jobban szeretem, mikor mondjuk a templom/helyi belyeggyujto klubb tart gyujtest leadod es mar adjak is oda a masik sorban allonak akinek szuksege van ra.
-
bobsys
veterán
válasz
Integra #49737 üzenetére
Az adomany 1% megy mentesre/vesznek belole valami muszert, 99% meg elmegy mukodesi koltsegre.
Eslo munkahelyemen ugyanabban az epuletben kezdett valami alapitvany (az is ilyen rakos gyerekes volt, de nem biztos, hogy ugyanezek voltak 2002/2003ban) es a parkoloban Astra meretu kocsikkal parkoltak, 2-3 ev utan mar bohomnagy Merci SUVal parkoltak az alapitvany vezetoi. -
bobsys
veterán
ha egy oldalon nincs kint RSS feed gomb akkor meg belehet valahogy huzni RSS olvasoba?
szerk: meg is van, koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest