- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iGO Primo
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #58065 üzenetére
Már tegnap is jobb volt, mint előtte hetekig, de ma kifejezetten kellemes, nyárias. Ma már végre lehetett rövidgatyát, pólót venni. Lehet, hogy reggelente már kabát se kell?
-
BlacKSouL
addikt
Végre hogy normális, az évszaknak megfelelő jó idő van. Lassan búzaaratás, de napot még nem látott. 10 fokban esőben nemigen érik be.
A hársfák is kezdik jól érezni magukat, én meg tőlük esténként.
Nem készülnék vizsgára, egész nap kint lennék a szabadban. -
BlacKSouL
addikt
pin
-
BlacKSouL
addikt
Akkor itt is lehetett vagy 24-25
Más:
Státusz: Dátum:
A csomag dokkolóba érkezett. 2014.06.02 - 20:14
A csomag a raktárban van. 2014.06.02 - 20:14
A csomag átirányításra került. 2014.06.03 - 07:49
A csomag járaton van. 2014.06.03 - 08:02
A csomag a raktárban van. 2014.06.03 - 09:06
A csomag járaton van. 2014.06.03 - 09:07Ez eddig mind szép. És aztán??
-
BlacKSouL
addikt
De izgulok, mert mindig
hazud. rosszul jövendőmondanak a csirkefarhát-csontokbólAmúgy tudom miért van ez most. Két hete 25 fokos déli hőmérsékletnél elhangzott itthon egy kijelentés, hogy "..majd lassan le kéne szedni a burkolatot a klíma kültéri egységről, és beindítani, hogy kicsit bemozogja magát a szezonra.."
Na azóta van ez az őszi zegernye...Más: fura, érdekes érzés újra dolgozni, pedig csak 3 hónapot
pihentemtanultam itthon vizsgákra. Újra kell hangolnom magam -
BlacKSouL
addikt
Mivel 1 hete egy fingásnyi napfényt nem láttam, ezért mindenhol csak árnyék van
és mivel nincs ami felmelegítse az irodát, ugyanis kint 12 fok van, bent meg az emberek és gépek ülő szellemi munkával nem termelnek annyi hőt, hogy ennél feljebb nyomják a hőmérsékletet, ezért ennyi.
Amúgy - noha idegesít, mert továbbra is depresszívvé tesz a napfény hiánya - már annyira nem viselne meg egyelőre a jelen helyzetemben, csak ma emiatt az idő miatt konstans fejfájásom volt.
-
BlacKSouL
addikt
Megengedhető levegőkörnyezeti értékek
1. A zárt térben lévő munkahelyeken biztosítandó léghőmérséklet, effektív hőmérséklet és korrigált effektív hőmérséklet értékeket az 1. táblázat írja elő. A táblázat 4. és 5. oszlopával kapcsolatos kiegészítő alkalmazásokat az 1.1.-1.6. szakaszok tartalmazzák.
1. táblázat
Meleg évszakban biztosítandó léghőmérséklet °C
A munka jellege
Szellemi munka 21-24
emvy: nem ment a légkondi, nem volt bekapcsolva semmi.
tildy: most itt 10 fok van, napközben délben 12 volt melóhelyen odakint
-
BlacKSouL
addikt
Algériában? Vagy hol volt hőség?
Itt még 30 fok se volt, az meg még mindig csak meleg, nem hőség. De amúgy rájöttem mi Magyarország jelenlegi éghajlata: "20 fok felett felhőszakadás" . Mert amint véletlenül 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, azonnal lecsap valami zivatar.
Más: első nap az iskolá ..izé, munkahelyen. Szokásos, adminisztráció, bemutatkozás, miegymás. De már most 10x nyugodtabbnak tűnik többért, mint az eddigi.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #57838 üzenetére
Június elsején kicsit kevesellem délben a 12 fokot, bár az utóbbi 5 évben a június mindig ilyen jeges. Pont 4 éve június 28-29-30 voltunk B.füreden, hát 3 napot szebben is el lehet tölteni ott, mint ülni a szobában, és nézni, hogy kint esik, de legalább 14 fok van hozzá.
Na mindegy, át kell rendezni fejben. Most van október, és akkor máris nem feltűnő.A reaszajtó olyan mint a gigaszajtó? Ezerhuszonnégy gigaszajtó egy teraszajtó?
Ha kijönne a 30+ fok, majd szólj ám, mert akkor ott akarok lenni.
-
BlacKSouL
addikt
Lehet, hogy bekapcsolom a fűtést..
Nagyanyám napok óta megint rakja a tüzet -
BlacKSouL
addikt
valami nálam nem lehet okés, mert a nálam 1-2 évvel fiatalabb bandából mindenki lelépett, szerintem idő előtt, csak én pörögtem volna még tovább, de egyedül minek.
Nem akartam én ezt keverni, csak hosszú volt a délután, minden helyzetben egy adott félét ittam. jók voltak. most mondjuk nem esik jól lefeküdni, ráaádsul a kedvenc énekesnőm is meglátogattam, akitől meg olyan vagyok, mint aki karót nyelt, és egy darabkája még mmidngi bent vanhason fekvés kizárva
a pálinka víz szaké víz pálinka pálinka víz víz víz, szaké, víz víz kombót meg meghagyom a japánoknak. azok ittáék így,
na eldőlök, ma islesz nap -
BlacKSouL
addikt
aggyisten.,
2 fél ballantines brazil, 3 pohár pezsgő, 1 bacardi, 1 pina colada, 1 ír kávé de retteneterős, meg 3 heineken után most egész jól vcagyok. nem is írok többet, ez elég mára, holnapra is, de rég volt, hogy az offosok, onosok bejelentznekeztk így hajnaltájt a partiestéről,
városba nemtom mióta nem jártam így este, rendesen, ismét a hetihetesünk csak hetinyócasnak. régi idők, öregszünk.de mondjuk akkoriba n 4-re jártunk haza -
BlacKSouL
addikt
Valaki visszakapcsolhatná odakint a fűtést, mert a 10 fok nem vicces.
-
BlacKSouL
addikt
Teljesen mindegy az egységár. Ha eddig 150 Ft volt egy kiló liszt, most meg 90 Ft lesz 30 dekás csomagban, akkor ha kell egy kiló liszt, úgyis megveszed a 3 csomagot 270 Ft-ért, és senkinek nem lesz vele baja, hiszen eddig is ez ment, erről írtam az egészet.
"Micsoda két vén köcsög.."
Nekem ez a kedvencem, a másik meg a zsoké kabátja
-
BlacKSouL
addikt
Tudtam, hogy nem kellett volna ezt megint éjszaka megnéznem, felröhögöm az egész házat
-
BlacKSouL
addikt
Érdekes dolog a profitorientált kapitalista versenypiac.
Nemtom feltűnt-e valakinek, hogy a vaníliás karika közepén egyre nagyobb a lyuk. A külső átmérő nem változott, ergo vékonyabb a karika. Gyerekkoromban alig fért át az ujjam, most meg átfér. Tömeget nem mértem, de szerintem gyanús.A piros mogyorós csoki annak idején egy teljesen átlagos, hétköznapi típus volt. Aztán váltottuk a rendszert, és eltűnt, majd ismét felbukkant új köntösben. Már nem 100, csak 90g volt, de retro, hát kicsit adták drágábban. Aztán ugye jöttek mindenféle dolgok, kicsit csökkentették a méretét, mert túl drágán már nem vették meg. Már csak 80g volt, kicsit átdizájnolták, újdonság, retro, vitték megint, vissza az eredeti árhoz. Aztán megint nem vitték, és akkor kicsit áttervezték a táblaméretet, és pár forinttal olcsóbb lett. De mondjuk már speciel csak 70g-os. Meg mondjuk már nem jó. De legalább drágább, mint a többi kommersz táblás milkabocitibi vonal.
Az emberek megvették az 500g-os tejfölt, meg kefírt, meg joghurtot. No, de ez nem üzlet, minden drága, főleg a téeszekből megvett tej, hát akkor árat nem emelhetünk, legyen mondjuk 450g-os. De tejföl kell a rakottkrumplira, meg a túróstejfölöstésztára, hát elvitték úgy is. No, akkor ha kicsit alul összehúzzuk, de a teteje marad, akkor már csak 400g fér bele, nem kell árat emelni. De mivel még így is elvitték, és még mindig kellett a profit, hát a tetejét meghagytuk akkorának mint egy malomkerék, az aljában meg van egy 350g-os köpet. Úgyse a mennyiséget nézik, hanem hogy a teteje milyen szép nagy.
A 220g-os keksz szépen 200 majd 180g-ra apadt, a 100g-os chips is erősen megcsappant, nemtom ráírnak-e még 70g-ot, úgyhogy ezekből már csak a "védőgáz(!)" miatt hatalmas léggömbbé fújt, dupla méretű zacskók aljára szórnak pár szemet, úgyis a nagy színes zacskót veszi a nép, nem a benne lévő kekszet/chipset.
Ha a hülye Pista megvette a 3%-os sört, 110 Ft-ért, én meg adom az enyémet 5%-osan 175-ért, akkor bukok mint Titusz. Az alkohol meg drága, hát kivesszük. Úgyse az a lényeg. 4,2%. Akciósan most 174 Ft. Új, különleges összetétel, új, frissítő, varázslatos íz, stb. Marketing bullshit.
És így tovább.
Persze aszondja: infláció nincs, de ezt a bótok még nem tudják, mert havonta 5-10%-al mindennek megemelik az árát, ha van infláció, ha nincs. Eddig 179 volt. Most Akció, kiárusítás, csak most csak nálunk akciós, 189-ről 169-re, hát most éppen nincs raktáron, éppen nincs polcon, de hétfőn már lesz friss. És hétfőn tényleg van, 209-ért.mod: Ja, vaníliás karikát évente max 2x veszek, kekszet/chipset még annyiszor se, talán nápolyit, de azt se zacskósat, piros mogyoróst az elmúlt 15 évben egyszer ettem, de megbántam, na mondjuk tejfölt kefírt igen, de abból meg azt, ami maradt 450-500 g, és ráadásul olcsób, mert nem "márkás". Sörből meg amit 5%-ról 4,2-re raknak, na az közelemben se maradhat.
De sajnos ezek másra is igazak... -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #57639 üzenetére
Azokat a gyerekeket az Apple gép mellett... mit beszélek... a mai gimnazistákat kéne megkérdezni, hogy mondjanak 1 Gloria Estefan számot.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #57632 üzenetére
Gyerekkorom meghatározó élménye: [link]
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Bubee82 #57573 üzenetére
Ugyanazoknak, mint a külső értékesítő, csak én nem látogatom őket naphosszat, viszont állandóan telefon-emailközelben vagyok.
Környező országokba, autóipari, és egyéb nagyobb üzemeknek rozsdamentes acél lemez és tekercselt lemez árut.
Attól belső, hogy nem megy ki az irodából. Fura megfogalmazás, mivel nem is cégen belül értékesít, de ez már csak ilyenÉn is azt hittem, hogy. De nem, hanem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Bubee82 #57558 üzenetére
Nem futkosik a vevökhöz mint zsidoba a fajdalom,csak ül az irodaban és mereszti a segget.Meg telefon,meg email.És elad,és elad,és elad.
fasyrt: az nem tetszett ahogy dolgoztattak,amennyiért,és amibe (nem)vettek.Hogy lassan értelmetlen munkat kellett csinalni minimalbérért.Hogy nemhogy maguktol nem fejlesztettek,de még akadályoztak is benne.Hogy a munka fizikailag elvégezhezetlen volt,még számon is kérték,meg se fizették,és egyre több és több értelmetlen,kivitelezhetetlen munkát vállaltak rám is.Egy égö süllyedö leprahajo volt ez már,benne droiddá alalkitott zombikkal.Mikor már egy kollégában sincs meg a jo érzés,mikor már népellenség voltál egy nap táppénz miatt.Na kár volt ezt megvárni.
-
BlacKSouL
addikt
Úgy néz ki, hogy ha hétfőn aláírom a munkaszerződésem, akkor semmi sem ment meg attól, hogy egy jó időre belső értékesítő legyek.
-
BlacKSouL
addikt
Nem is azért írtam, csak hogy miből dolgozom és próbálom kihozni amit lehet
Amúgy hosszútávon, vagy magában nem szeretem a zellerízt, úgyhogy én nemigen ropogtatnám, így viszont simán benyelem a levelét.
Azt nemtom lehet-e kapni, nyersen, frisset szerintem max a piacon, bár az is gyanús, de soha nem is kerestem. Én nagyanyám kertjében letépdestem egy marékkal, a levelét lecsipkedtem, megszárítottam, és bezacskóztam egy konzervüvegbe. Így amikor rámtör a mariska ihatnék, akkor csak vodkát, meg paradicsomlevet kell vennem, a többi a polcon van.lenox: a só a vodkában nem fog elolvadni, én csak a vicc miatt rázom össze, de a teljes cuccban már igen. Vigyázni kell, mert én mikor nagyon hirtelen megyek neki, mindig elsózom. Azt nehéz helyrehozni. De utólag még lehet sózni, ha nem is elegáns, otthon elmegy.
Amit leírtam arányok kb. jók, de érdemes mindenből előbb kevesebbet, és próbálgatni. Az a piros tabasco szósz, amit 5 éve vettem erre a célra, még kb. a felénél tart csakDe már elment a színe. Az ereje viszont még durva mindig.
Én szeretem, ha a paradicsom markáns ízével megpróbál vetekedni a worcester, és a só meg a bors, magyarul erősen fűszeresen szeretem. -
BlacKSouL
addikt
Van egy egyenesen bővülő, kb. 4 decis poharam, nevezhetjük longdrinkesnek. Ennek az aljára töltök 2 ujjnyi vodkát. Megsózom, csipetnyi borsot teszek bele, aztán meglocsolom worcestershire szósszal. Igény szerint piros, vagy zöld tabasco szószt cseppentek bele, majd apróra morzsolok zellert, és rápergetem. Ezt a mixet alaposan megrázom a pohárban, majd felöntöm paradicsomlével. A tetejére szórok még némi zellert.
A vodka fagyasztóból (-25°C), a paradicsomlé hűtőből, a só ráérzésre, de kb. egy csapott kávéskanálnyi, a bors 3-4 szórórázásnyi, a worcester kb egy púpozott kávéskanálnyi, a piros tabascoból elég 3-4 csepp, a zöldből 7-8, de a mostani worcesterem önmagában elég csípős, a zöldből is elég 4, ráadásul sűrűbb mint a piros.
Nem a klasszikus, nem is szabványos, de én így szeretem.
-
BlacKSouL
addikt
Ejj, de jó bebaszni itthon sörtől BL döntő alatt, és aztán meg itt lesni kifelé befelé.Ha most lemegyek a mekibe, még pont adnak két bigmeket kuponra ócsóé.
De megy a f...om, inkább iszok még egy sört, aztán befekszem a paplan közé.
Gyerekek, ti most ne figyeljetek. Ti már alszotok, és különbenis tejet isztok. A sok csúnya részeges bácsira ne hallgassatok, különösen mert pina.
Ja, ku.rvajó 30 kilométer t autózni úgy, hogy a csekkendzsin lámpa világít. Dörzsöltem, sehogyse vót jó. Pedig ha dzsinn, akkor dörzsölni kell a lámpát. vanyjukatde hazudok, mert előtte megtoltam két bladimérit, és ahogy én keverem a féllitereres pohárba, ott minimum deci vodka csurran cseppen az alapba. tehát 4 fél vodka, és 3 sör. így már értem a lelkesedést
-
BlacKSouL
addikt
Ablak nyitva, akácillat dől be, amíg valaki el nem kezdi a szarszagú bagójával telefüstölni a levegőt.
Most mondjuk nem szarszag, hanem hányásszag, de cigarettából jön, az biztos. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #57414 üzenetére
Ma csak a sínek álltak fel, meg a levonó drájverek. ja és lelőttek pár fácánt levesnek
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #57407 üzenetére
OSB 3.0
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #57399 üzenetére
hosszában tágul. nincs közte hézag, nem tud hova tágulni, megy felfelé.
így magyaráz taki Árpi.
persze ha a karbantartás (hézagtisztítás) miatt nincs hézag, akkor persze.
Mondjuk nemtom, ha 40 centinként le lenne csavarozva beton talpfákhoz, mi történne.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #57396 üzenetére
Egyébként nem értem. Továbbmegy, lenyomja. Vagy feljön máshol. Vagy tolja maga előtt a púpot, a végén meg bakostól odébbtolja az egészet
De ilyen menetrendszerű felpúposodást nem nagyon láttam még másfelé. Ez ilyen békávéspecifikus izé? Tényleg senki nem ül ott évek óta az irodában, aki kiszámolná a hőtágulási együtthatóval, hogy hány méterenként kell átflexelni hogy mondjuk deltaT=50°C esetén is épp összeérjenek a darabok? Zötyögne a villamos? Hogyne. De hát így meg áll. A kötöttpályás közlekedés tényleg ott tart, mint 100 éve?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac #57326 üzenetére
Miért, én 3 perc alatt kitöltöttem vele.
Miután felraktam a megfelelő Java eszközöket W7 64-re, miután leszedtem a megfelelő abevjava programot, miután letöltöttem a megfelelő nyomtatványt, miután frissítettem a nyomtatványkitöltő keretprogramot, miután frissítettem a nyomtatványkitöltő programot, miután frissítettem a Java eszközöket, miután új verziót töltöttem le a keretrendszerhez, miután új nyomtatványverziót töltöttem le, és miután frissítettem, majd frissítettem, majd ismét elérhető új verzióra frissítettem a nyomtatványkitöltő keretrendszert.
Onnan már tényleg csak 3 perc volt.
Meg 4 db A4 lap, a csökkentett adattartalommal, és abból is csak az adatot tartalmazó egységek kinyomtatásával. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bobsys #57217 üzenetére
Bakos doktor. Fiatal, de nagyon jó keze van, és már az új eljárásokat használja, szemben néhány idősebb, megszokásból dolgozó kollégával. Ráadásul jó barátom. És mindenki dicséri.
Apró bökkenő, hogy Gyöngyös, illetve Salgótarján és Bátonyterenye körzetekben dolgozik, ami mondjuk pl. Bépesttől kiesik. -
BlacKSouL
addikt
Aaa három amígóóó !
(m2)
-
BlacKSouL
addikt
Az elmúlt egy hétben kb. 50 záporzivatarfelhőszakadás volt szíves meglátogatni, napot és száraz utat/utcát nemtom mióta nem láttam megint, és a legmelegebb azt hiszem 17 fok volt, de az átlag inkább 13. A kocsi, bár garázsban áll naphosszat, mégis merő csatak, mert akármikor kihozom, tengelyig kell gázolni a vízben.
Szóval leszel szíves magadhoz venni az időjárásod, mert itt errefelé már nem nagyon kéri senki
Amúgy rájöttem, te a napot és meleget vonzod, és utálod, én meg az esőt és hideget. -
BlacKSouL
addikt
Az a ciki, hogy a lépcsőházban összefutok néha 1-1 kiscsajjal(nem egy, több is van), nézem bentről hogy húdemeghát. Kinyitom neki az ajtót, aszondja: csókolom.
Namost egyrészt mindig elröhögöm magam, másrészt örülök, hogy legalább köszönnek, harmadrészt meg mondom neki hogy csá, de ezzel teljesen összezavarom, úgyhogy onnantól nem beszél velem. Pedig ritkán növesztek fél centisnél nagyobb szakállt, de már kis borostával is lecsókolnak. Izé, lecsókolomoznak.
Pedig alig vagyok csak kétszer annyi mint ők. -
BlacKSouL
addikt
Aszódon jöttem keresztül kocsival, de csak remélem, hogy az Aszód volt, és hogy nem mentem keresztül senkin, mert Gödöllőtől Hatvanon át Lőrinciig olyan konstans felhőszakadászáporzivatar esett 1 órán keresztül, hogy gyakorlatilag azt sem láttam, van-e még eleje a kocsinak. Itthon láttam, hogy van, de ilyen esőben utoljára nemtom mikor vezettem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #57116 üzenetére
nem csirke az, hanem varnyú, meg nem disznó, hanem ürge
de a többi stimmel..olyan fíínom égett tojúszag lesz hamarosan, hogy mind a tíz lábujjad megnyalod. -
BlacKSouL
addikt
Én eddig kb. 5x jártam spanyolhonban, és kifejezetten kedvelem a kultúrát, az embereket, csak nem tudok spanyolul. De ha mennem kellene, akkor mindenképp oda mennék. Ott azért nincs ennyire monszun, se tundra éghajlat. Ráadásul van már kint 5 db volt osztálytársam is, Gibraltár mellett, és nem nagyon hallom őket panaszkodni. Az emberek mentalitása is tetszik, mediterrán népség, de nem annyira nagypofájúak, mint az olaszok, és nem is annyira lusták, mint a görögök.
-
BlacKSouL
addikt
Kibszott afta itt tobzódik a pofámban 5 napja, és nem akar múlni. Na most megpipultam, ráöblögettem egy kis mézes házi pálinkával. Először eláztattam a könnyemmel a szakállamat, de aztán úgy elzsibbadt, hogy teljesen kilőtte. Nemtom jó lesz-e neki, de nekem igen
Ráadásul a bölcsességfogamnál van, olyan mélyen, hogy alig férni hozzá...szerencsére az etil hozzáfért -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #57034 üzenetére
igen, kocka-
-
BlacKSouL
addikt
Semmi humorérzéketek...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #57020 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #57005 üzenetére
Megjött a délutáni roham, hanyattgalamb mellé szellőzőfedél, szúnyogháló, redőnyszekció, valami gyors amit nem láttam, és egy csíkos napernyő.
Azt nem tudom, az 5 emelet magas nyírfa hogy nem törik derékba 8-9 méteres amplitúdóval. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #57005 üzenetére
A házmester (inkább megbízott nyugdíjas mindenes) mondta még délelőtt, hogy körbejárta a háztömböt, és a feleségével ketten 4x fordultak, míg mindent összeszedtek és behordtak, amik feltételezhetően az erkélyekről hullottak le.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #57001 üzenetére
Most azt nézem, hogy mi nem repült még a levegőben az ablak előtt (7. emelet) Az erkélyeket teljesen letakarította, lábtörlők, virágok, cserepek, felmosók, edények, kuka, ruha, zacskók, hamutartó, galamb hanyatt, meg még sok más is hiányzik mindenhonnan, ami elrepült itt. Az ablak a tetejéig csurom víz, pedig 140 centire kinyúlik fölé minden felső emelet erkélypadlója egybefüggő folyosóként. Tehát alulról esik az eső. Néhányan megunták régi esernyőiket, és felnyitva, mintegy magnéziumporként villannak egyet amikor kifordulnak önmagukból, és szakadnak le ugyanazon mozdulattal a merevítőikről. 5 perc alatt 11 széjjeltépett esernyőt számoltam az utcán, de az embereket nem érdekli, ők kinyitják, mert esik. Huss, volt nincs esernyő.
Azért jó, hogy nem ilyen amerikai papírházban lakom most, bár a 64 lakásos tömb is folyamatosan remeg. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #56992 üzenetére
pfeffer volt az mindig is.
Én 5 éve ittam, akkor már bors volt.
öreg83: ááh, nekem az csak max 1 hét lenne. Spanyol is, skandináv is. Egyelőre maradok a fagyos Nógrádban. De kétségtelen, hogy lassan alig akad otthonról/itthonról On-ozó lakó.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #56987 üzenetére
A cél Spanyolország, de majd csak nya(ra)lás céljából
Addig meg marad Svédország meg Finnország. Legalábbis ha jól megy, és oda felvesznek ahova most nagy eséllyel bekerülhetek, akkor oda küldhetnek ki tréningre, hogy megismerkedjek a rozsdamentes acélgyártás izgalmaival és rejtelmeivel.
pT #56988: nekem a mai napig nagy kérdőjel az eper-bors ízesítésű ital. mert akkor már mi tartja vissza őket a barack-füstöltoldalas ízesítéstől?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
venember83 #56980 üzenetére
ehe
FH: lehet kapni olyan eszközt, hogyaszondja: wifi repeater
peter:ez is egy opció
-
BlacKSouL
addikt
Köszi mindenkinek.
Alighanem az lesz, hogy a légvonalban legközelebb eső pontra a fal túloldalán teszek egy ripítert (ott még ugyanis általában "jó", vagy "megfelelő" szokott lenni a jel, mert ott majdnem derékszögben egy üvegajtót, egy faajtót, és a vastag falat kell átlőnie csak) és az meg akkor már a túloldalon 1-1 közfalat átvisz.Még annyi kérdés, hogy ezeket hogy kell konfigurálni? Laptopról ugyanúgy kábellel összedugom, keresek rajta egy setupot, és azon belül meg értelemszerűen? Valahogy összelövöm a routerrel, hogy lássák egymást, és onnantól meg már úgy viselkedik, mintha ő lenne a router? Gondolom a routerben is kell valamit állítani.
(Sajnos sosem volt még szerencsém ilyet összerakni) -
BlacKSouL
addikt
powerline nem megoldható, mert még lakáson belül is 3 külön hálózat van, külön biztosítékkal és külön automatával, de a másikban teljesen más. Tehát ez csak 1 lakáson belül működne, azonos hálózaton. Mondjuk szerencsére meg vannak számozva a konnektorok, tehát tudni, hogy melyik van ugyanazon.
Wifi extender az magyarul repeater?
Ezen gondolkodtam, de olvastam mindenfélét, hogy pl. azon nem lesz net (miért?), meg hogy felezi a sávszélességet, illetve nem tudom, hogy a gyenge jellel az mit kezd? Vagy a célorientált antennája miatt jobban fogja a gyengét is, mint a laptop, telefon, stb. antennái?
-
BlacKSouL
addikt
Van nekem egy Linksys WRT54GL routerem amibe bejön egy PPPoE net, rácsatlakozik egy PC LAN-on, meg wifin alkalmanként laptop(ok), telefon, és a klíma. A router a lakás egyik sarkában van, de mondjuk ha én szeretném, hogy mondjuk egy másik lakásnyival odébb, az ellentétes sarokban, tehát kb. 15 méterre, 3 válaszfalon és egy vastag falon át is elfogadható wifi jelem legyen, és persze net is ugyanúgy mindenre, akkor milyen eszközre érdemes beruházni, és hogyan bekötni? A legegyszerűbb megoldás érdekel, közben persze relatíve olcsó is legyen. A túlsó oldalon ugyanúgy laptop, telefon, esetleg a későbbi jövőben smart eszköz(TV, akármi) csatlakozna csak a wifire (rendkívüli esetben esetleg LAN-on, de az feltételezné, hogy az eszköz mondjuk a legtávolabbi pontra van helyezve, ahol már nagyon gyenge a jel, és ott csatlakozhatna rá bármi is). Kábelezés nem megoldható, tehát mindenképp a wifi részt akarnám "erősíteni". Két eset van, vagy a vastag fal innenső oldalán közvetlenül egy eszköz, vagy a túlsó oldalon, de akkor már jó lenne azt is minél messzebb/beljebb a lakáson belül.
Jelenleg a túlsó oldalon a kérdéses helységben a falhoz minél közelebb még gyenge, vagy nagyon gyenge a jel. Telefon már nem is fogja, laptopok közül a jobbak még talán, de gyakran megszakad az is, és a szoba távolabbi részén már gyakorlatilag a laptopok sem.Nemtom mennyire érthető a kérdés.
-
BlacKSouL
addikt
Most egy picit belesírtam az ölembe
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #56943 üzenetére
Ha a vedelés a cél, akkor vodkát hidegre, oszt lehet inni decisével. Mint régen csináltuk.
De mióta az élvezet a fontosabb, azóta érezni akarjuk az ízeket. A jó ízeket. Van aminek nem jó az íze, de azt nem isszuk. Ez ott jön ki, hogy mindig mindenkivel ha felesezek, és normális az ital, akkor lassan, szájban ízlelgetve iszom kortyonként. Ésígy nézek, mikor a finom, drága, és bársonyos italokat úgy dobják gyomorba egyesek, mint a tiplit/tüskét/rakétát/szuronyt szokták a talponállóban hajnalban a melósok. Valahogy divat lett Magyarországon a rossz italok hagyománya miatt, hogy egy korty, a nyelvünket nem is éri, a gyomrot meg hadd marja. A normális italokat lassan, szobahőmérsékleten illene meginni.
És akkor itt jön a gyógyszer: deci házi pálinkába kiskanál méz, jól elkever, mikróz 15 másodpercig, ismét elkever, majd leül, és kortyonként elfogyaszt. Meleg. Mindig köhögésre ingerel, de hányingerre sosem. Viszont az aprócseprő téli meghűléseknél sokat javít. Ez már kicsit megerőszakolása a dolognak, de ilyenkor nem is az élvezet a fő cél. Viszont attól még miért ne lehetne jó is.
A hányás nem a meleg italtól jön, hanem a húzóra ledobástól, vagy attól, hogy szar. -
BlacKSouL
addikt
Ha whiskey-t kérek, akkor azt szeretnék inni. Ha whiskey-t kérek jéggel, akkor meg jéggel ihatatlanná hígított alkoholos folyadékot. De azért, mert az igénytelenek, vagy az igénytelen ízű whiskey-t fogyasztók "általában" jéggel isszák, vagy mert ez a "szokás", vagy mert ezzel lehet 1 cent italt 2-3-5 centnek eladni zsúfolt helyeken, ne én írjak már részletes útmutatót minden alkalommal és helynek, hogy a normális vendéglátásban 1) vagy megkérdezik, kérek-e jeget, vagy 2) eleve nem szennyezik az italt.
Mert akkor hozzátehetném, hogy kérek egy pohár xy cabernet franc-t 17-18°C-on, stb.
De ha ilyet tapasztalok, akkor oda valószínűleg nem megyek, vagy ha muszáj, akkor megjegyzem, hogy ott részletes útmutatót kell adnom mindenhez.Persze, egyszerűbbnek tűnik, de nem mindig esik jól
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #56931 üzenetére
Meg amikor elmegyek egy vendéglátó helyre, kérek whiskey-t, az is olyan amilyen, de belerakják a jeget, már hajítom is ki belőle, a Metaxa esetében hasonlóképp, nem beszélve arról, mikor hűtőből kínálnak pálinkával*...
Vagy amikor kérek x deci bort, és a pohár 5 másodperc alatt harmatos lesz tőle, tehát várhatok míg normális hőmérsékletű lesz. de sörrel ugyanez, ihatatlanul 0-5°C közé hűtve adják, a torkom meg az állkapcsom is belefájdul, de az ízét nem érezni. Pezsgőt is kaptam már melegen, még jó, hogy vissza tudtuk küldeni bontatlanul.
Mindennek meg van a saját fogyasztási hőmérséklete, és a fentieket, a sajtokkal együtt nem azért esszük, mert jóllakat/szomjat olt (sör azért néha), hanem az élvezeti értékéért. Élvezeti cikkek. De ha pont azt a faktort veszik el tőle, ahol ki tud teljesedni, akkor tényleg ehetjük az 1200 Ft/kg-os trappistát 5°C-osan, meg ihatjuk a teszkógazdaságos szeszesitalt a hűtőből és ihatjuk a BEER márkájú sört szobamelegen
*: persze hogy a pálinkát hűtőből adja, mert vagy kommersz, vagy olyan rossz, hogy rendes hőmérsékletnél kiköpné az ember, annyira ihatatlan
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30 #56928 üzenetére
Nagyanyám meg a másik véglet. Mondjuk neki, hogy tegye be a hűtőbe a kaját, mert megromlik. Áááá, dehogy romlik, olyan hideg van úgyis (20 fok, de ő fázik, tehát hideg van és kész) Az étel meg megromlik 1 nap alatt, kidobja. Következő alkalommal betesszük neki a hűtőbe, még egy hét múlva is eszi, mert nem romlott meg.
De legközelebb ő megint nem teszi be, mert régen is, nem is volt hűtő, és mégis, minden jobb volt régen. És megint megromlik a kaja. És a múltkor is, betett valamit, és mikor kivette, már romlott volt. Szóval biztos a hűtő miatt romlott meg, és ha nem tette volna be még jó lett volna. És mikor vette ki, hát 2 hét után. Pedig régen nem volt hűtő, mégse romlott meg semmi. De hát régen rohadtul nem volt kajamaradék, örültek, ha ettek valamit mind a 7-en. Áááá, de akkor is jobb volt még minden.De a hűtő az rossz, direkt megrontja az ételt.
lenox: három eset van. vagy camambert/brie típusút veszek, na ezek nem is akarnak érni a hűtőben, tehát várhatok ítéletnapig, kint meg 2 nap után már ehető. és hidegen ízetlen.
vagy kékpenészes sajtot veszek, ami szintén teljesen ízetlen hidegen, bár tovább eltart, de úgyis elfogy 2-3 nap alatt
vagy rúzsos sajtot, ami lágysajt-jellegét veszti el azáltal, hogy ipari-trappista keménységűre hidegszik, és csak sósnak érezni -
BlacKSouL
addikt
Hogy a kurvaéletbe tudnám lebeszélni anyámat arról, hogy a sajtot amit veszek magamnak, ne bassza be állandóan, rendszeresen, mindig 1 másodperc alatt a hűtőbe, mert sose szól előtte, és mikor enném, akkor miután megtalálom a kuplerájban, még várni kell egy órát, hogy normális hőmérsékletű legyen, és én nem akarok mindig órákkal előre gondolkodni, hogy mikor fogok épp sajtot enni, hanem azért tartom a hűtőn kívül, hogy ne kelljen várni, és akkor ehessek amikor akarok, és a sajt ízetlen szar hidegen. Miért? Miért? Miért?
-
BlacKSouL
addikt
Hogy lehet Ausztráliában egy kisebb vagyont csinálni?
Egy nagyobb vagyonnal kell kezdeniKiderül, hogy tulajdonképp az embernek csak annyi pénzt kell összeszednie, hogy annyiból már itthon kurvajól eléldegélhetne
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #56873 üzenetére
Nemnem, le kell boxolnia egy menetet egy ideges kenguruval. Ha a menet végén talpon marad, mehet a második körre, ami versenyfutás egy emuval. A győztes marad.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #56870 üzenetére
fogtam a flakont, ráöntöttem/ráfújtam őket, hagytam állni percekig, majd egy hosszabb szálú műanyag kefével nekiestem, de semmi hatása, csak a szálak karistolták a mocsokréteg tetejét. Mindegyik esetében. Hidegen.
Az a baj, hogy 75-80 fok fölött már elkezd deformálódni a műanyag. 40-50 fok meg szerintem ennek kevés.Amúgy a világ legdurvább anyaga a napraforgó olajból keletkező megszáradt maradék. Ha van olyan edény, aminek a peremén egyszer megszárad az olaj, akkor az örökre rajta marad. A karcálló tefal szuperbevonat is előbb elereszti a fémet, mint ez az olajkrakk. Na ennek a feketére sült, párával erősített, egyéb gőzökkel kezelt változata ül a lapátokon.
(persze ez túlzás, a lapáton lágyabb az anyag, kb mint a közepes takony, és az edényre keményedett olajnál nincs durvább, de ez meg olyan anyag, amit nem old semmi
)
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
4 éve felszerelt konyhai pára/szagelszívó motorjainak axiális beömlésű, radiális kiömlésű ventilátorai ívelt előrehajló lapátozásúak.
A kérdés az, hogy létezik-e olyan hatékony módszer (oldószer) a lapátok belső felületének megtisztítására, amely hosszas mechanikai folyamatot nem igényel (bele lehet áztatni), viszont hatékonyan leoldja a lapátokra tapadt már 1-1,5 mm vastagságú, olajos, zsíros, ragacsos, nyúlós és büdös rárakódott szennyeződést? Az eddigi próbálkozások az üvegkerámia tűzhely tisztítóval, a konyhai zsíroldószerrel, a fürdőszobai zsír- és vízkőoldószerrel mind kudarcba fulladtak, ezek nem képesek még meglágyítani, megkezdeni sem ezt a koszt. Az egyetlen háztartásban fellelhető anyag a petróleum volt, amely némi sikert ért el, azonban ehhez is kellet a mechanikai tisztítás (fültisztító pálca) ami viszont máris erősen gazdaságtalanná teszi a dolgot, ráadásul petróleumba beáztatni nem szerencsés, és nem is nagyon lehet 3 liternél kevesebb petróleummennyiség alatt, amit meg jó lenne elkerülni. De a lapátszám miatt a pálca is igen erősen fogyna.
További nehezítés, hogy a motor tengelyére való felfogatás egy rugós sárgaréz menetes csappal történik, amely fixen be van öntve a műanyag ventilátorba, és aminek a kémiai sérülését jó lenne elkerülni.
A probléma hogy a lapátokról lerepülő apró ragacsdarabok a kivezető csőben, és a kimeneti rovarhálón lerakódnak, és így a nem tisztítható részekre vándorolnak. -
BlacKSouL
addikt
Érdekes kérdés. Ha van 1 db FullHD projektorom, HDMI és USB bemenettel, és egy db aktív kábeltévé koaxkábelem koax csatlakozóval, akkor hogy tudok projektorral TV-t nézni? Azon túl, hogy sehogy. Mi a legegyszerűbb/legolcsóbb megoldás?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #56805 üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Három mérő fekete mák.
Hej de régen írtam pinát.
A múlt nyáron írtam egyet,
... -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló #56740 üzenetére
ezért kérdezem, mert a 3D is fun, de nekem bőven elég volt 5-6 db 1 perces bemutatót megnézni belőle kollégánál, azóta sem érzek ellenállhatatlan késztetést, hogy 3D tartalom beszerzésével, és az azt lejátszó eszköz beszerzésével foglalkozzam. egyedül az lehet érdekes, hogy ha jól tippelem, akkor a 3d miatt a képfrekvencia magasabb értéke jól jön a motion technológia simább megjelenítésénél.
az, hogy wifin keresztül dolgokról le lehet adni anyagot, az már inkább hasznosság, mint fun de mondjuk ez mit fed le? telefon+noti? -
BlacKSouL
addikt
Csak én érzem úgy, hogy nem érdemes 3D tévét venni, talán még smartot sem, mert igazából a tévén netezés még mindig nehézkes, és általában úgyis van ott egy pc vagy noti, amin fényévekkel egyszerűbb, és a 3D is kb. 1 hónapig érdekes, utána már igazából nincs új értelmes tartalom, vagy
mindenképp érdemes belefektetni, legfeljebb majd frissítésekkel javul a szolgáltatás, vagy esetleg hamarosan 3D adás is jön a kábelen?Mondjuk pl. +10k-t megér a smartság? (79k vs 89k)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid #56714 üzenetére
Így van
-
BlacKSouL
addikt
De nem mindegy milyen géppuskasorozat
Azért ahol gyártották, ott azt is tudják, mivel lehet leszedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Ha a fejlesztőkön múlik, akkor nem tér vissza a GPU-s PhysX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- E-roller topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Hori Racing Wheel Overdrive
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest