- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Aktív témák
-
rarri
senior tag
Megértem hogy bánt az, hogy nem kaphattál még egyéni avatart.
Hidd el, nagyon szép ez is, és biztosan hamarosan kapsz majd újat.
Nem kell egyetérteni a moderátorokkal,nem is kell szeretned őket, csak fogadd el a döntésüket. Ők veled vannak, és biztos nehéz volt nekik is ez a döntés. -
-
-
Tim82
félisten
Mint már akkor is írtam, drágább gépet jelenleg NEM engedhetek meg magamnak.
Szelektíven olvasol?
NEM azért vettem, hogy ezen futtassak mindenféle hiperszupercsilivili Mac-specifikus alkalmazást, és utána elkezdjem lenézni a PC-világot. Azért vettem, mert kíváncsi voltam, ki akartam próbálni és fenntartom, hogy belépőgépnek jó. (Kb. net, szövegszerkesztés, zenehallgatás és DivX-nézés lesz az alkalmazási területe, ne mondd nekem, hogy egy G3 iMac ezekkel nem tud megbirkózni, mert akkor okosabb vagy, mint a beszmekk.kom fórumozói.
) Az, hogy 1-2 alkatrészt cserélni fogok benne, nagyobbra... hát istenem. Ez sem volna gond, ha most azonnal lenne pénzem cserélni, de egyelőre nincs. Azért egy 120 GB-os IDE vinyó és mondjuk 2*512 MB PC100 non-BGA Kingston SDRAM annyira nem drága dolog, de most nem fér bele a költségvetésbe. Sokkal jobban zavar, hogy nehezen lehet összevadászni a programokat PPC-platformra, mint az alkatrészek cseréje, amit úgyis meg fogok oldani.
Ha nem tűnt volna fel, első benyomásokat írok, kb. 2 napja raktam fel a Panthert...
Mellesleg egy XP és egy Panther mióta is rossz összehasonlítási alap?
XP kint van 2002 óta, a Panther is kb. 2002-2003 óta...
Szerinted mivel kellene összehasonlítanom? Épp azt mondom, a Panther kicsit intelligensebb az XP-nél. Ami meg zavar az OS X-ben, az nem változott meg sem a Tiger-rel, sem a Leopard-dal...
-
Tim82
félisten
Ja, aha.
Nem, az XP továbbra is sokkal jobban kézreáll.
Egyrészt csak tegnapelőtt nyomtam fel a Panthert. Másrészt meg nincs netre kötve (vagy egy USB-s wlan dongle-val, vagy egy legalább négy méteres ethernet-kábellel tudom megoldani, mert viszonylag messze van a router-től). Harmadrészt meg frissítenem kellene rajta a Panthert (10.3.9-re), mert csak akkor hajlandó futni rajta a NeoOffice és a VLC. Negyedrészt még legalább vinyót kéne benne cserélnem, mert 20 gigára még a zenéim fele se nagyon fér el. RAM-ról, külső firewire DVD-íróról/olvasóról nem is beszélve.
Számomra egyelőre inkább kényelmetlen az OS X könyvtárkezelése, a Finder (nagyjából 14 éve használon Norton Commandert és leszármazottait, mint fájlkezelőket). Ami viszont nagyon jó, a letisztult és szép kezelőfelület, valamint a dock. És valóban, alapból kicsit intelligensebb sok szempontból, mint egy win. Mondom, kicsit.
-
-
-
Pedig nem volt rossz ötlet... De hiába, no, fejlődünk. Így viszont MacBook lesz belőle. A mostani PC-s 17"-os moncsi jó lesz hozzá. Aztán ha nagyon elavul a PC (1-2 év), akkor jöhet egy iMac is... Na, kihúzom a kezem abból a bizonyosból...
Lakisoft: Jó éjt!
1010: Pedig egyszerű. Vagy viszem a melóhelyre is, vagy az ottani gépből csinálok egy hackintost. Ingázni fog a gép.
-
BlacKSouL
addikt
-
Mondjuk nem lepett meg, elég nagy újítás volt a MacBook és MacBook Pro (nincs is belőle még egy sem így egy hónap után...).
Mac Pro az egy kicsit sok lenne nekem, nem használnám ki, így elég lesz egy sima "régi" MacBook, vagy egy iMac. Főleg, hogy a cég is beszáll - így viszont csak új lehet, ami nem is baj.
Azt nem tudod véletlenül, hogy az iMac monitorként használható-e (azaz ráköthetek egy notit vagy MacBook-ot?)? Vagy ez hülye elképzelés?Jó éjt az aludni térőknek!
-
-
tiv61us
őstag
amerikai zaszlo
nem nagyon szeretjuk a delieket dallas ilyesmi
a csalad vasarnaponkent/majdnem mindig osszegyulik, eszik es szappanoperat nez/
legkozelebb mi halaadasra megyunk mert busyk vagyunk
na ott ott lesz mindenki meg kansasbol is jonnek
a countryt szeretik de inkabb a modernet
esjelzem az jo is -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tim82
félisten
Csak nehogy szívrohamot kapjon az erőfeszítés miatt.
Pisztillus: funkcionálisan ott van helyette a vindózgomb. Ráadásul OS 9.2 van rajta, amit le fogok gyalulni és Panther kerül a helyére. Addig meg a billentyűzet megy kölcsönbe egy eMac-hez, amelyiknek a billentyűzetét tegnap, házibuliban sikeresen leöntötték valami ragaccsal. (Arról szólt egyébként a zene.)
-
Bubu79
addikt
Kukacoskodsz.
Ez esetben valószínűleg egy három színes LED-ről van szó - amit linkeltem akár 256 színt is képes kikeverni három színből, csak a vezérlésnek kell megfelelőnek lenni hozzá.
Alighanem nem foglalkozik elektronikával, egy tok, egy LED - hiszen ha szemből ránézel a lencsére Te sem mondod meg azt, hogy azon a kis szilicium hordozón hány LED csücsül. Gyanítom a lábait sem számolta meg, mert miért is tette volna...
-
Nem akartam annak szánni, de beláthatod hogy amit csináltál nem ésszerű dolog (én spec szóltam volna először, hogy fejezd be és nem egyből ban, mert jó humoros egy ideig, de aztán mindenkinél fogy az a bizonyos cérna)
Remélem szent a béke
MOD: Lehet ma tényleg kicsit csípősebb vagyok, mint máskor, mert ennyi sz@rkavarást nem láttam, mint ma itt a munkahelyemen.
-
jobb lett volna, ha figyelmeztet előtte, de azért mások is szóltak a fórumról, h nem kéne. meg éppenséggel te is gondolhattad volna (nem is igazán értem, h mire gondoltál... ahogy a nekem privátban ugyanígy elküldött előhozott régi hír kapcsán írt kommentednek sem volt semmi értelme). flooding kategória, ha engem kérdezel.
szóval, legalább így utólag, jobb lenne, ha annyit mondanál, h szori, nem pedig az asztalt vernéd. (a moderátor pedig nem talált más moderátort, és sietségben volt, jól döntött. meg akarta előzni, h még 50 topik induljon el így. én is ezt tettem volna.)
-
Csak azt nem értem, hogy miért nincs felelős? Azt a rohadt rampat nem a Sanyi Bt engedélyezte, hanem Kis Sanyi (Sanyika), ergo őt simán p*csán lehetne rúgni.
Meg különben is, minek a hídra rámpa? Így sem halad a forgalom, hát még ha direkt lassítják is. Egyébként hol volt ez a rámpa, a hídon vagy még a hídfőnél? Ha a hídon akkor az engedélyezést aláíró emberkét is fejbe kellene vágni jó alaposan, hogy megtanulja az álló hullámok hatását. (Ugye a hídon ezért nem menetelhetnek a katonák.)
-
-
-
-
Aktív témák
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Opel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Battlefield 6
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- Nitro ANV15-52 15.6" FHD IPS i9-13900H RTX 5050 MaxQ 32GB 1TB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Eladó karcmentes Realme 8 4/64GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest