Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hulkminator
csendes tag
A gép egyébként kitűnő állapotba van ! Hiba még nem volt vele .Egyetlen nagy hátránya a gépnek az az ,hogy 4db ceruza elemel működik ! Az álvány menete műanyag ,ezért feltételezem, hogy hamar szét lehet cseszni ,mivel én is így szereztem be :/ ,de tudtam orvosolni a problémát ,úgy hogy egy régi gépnek a fém menetét átszerelem az olympus gépbe
Egyébként vissza olvasva láttam ,hogy valaki írta a Zoom hibát ,hát ilyen Zoom hiba már nálam is volt ,mert véletlenül zoomoláskor beütöttem egy picit ,szerencsére egy kikapcsolás után helyre jött
Amúgy nagyon nagy pozitívum a gépben az ,hogy manuális beállításai vannak , M-módban mindent úgy állítok ,ahogy azt én szeretném,ilyen sincs minden kompakt gépben ,nem beszélve a 8perces B(BULB) zár időről ! Na csak ennyit szerettem volna leírni ,tudom hogy már régi topic ez ,és valószínű hogy már senki sem olvassa,de fontosnak tartottam ,hogy írjak véleményt a gépről ,ha már van egy ilyenen 
Üdv mindenkinek ! -
Hulkminator
csendes tag
Sziasztok!
Pár hete szereztem be egy ilyen öreg Oly gépet (SP-550UZ) mint lelkes kezdő amatőr,hobbi fotós
Nagyon megvagyok vele elégedve ! Ami engem meglepett a géppel kapcsolatban az az ,hogy a mostani kompaktokhoz mérve is rendkívül jó képeket csinál,ha az 50-80e kategóriát nézzük !!! Egyes témákban kiemelkedően jó fotózni a géppel .A kép tisztaságával valóban vannak gondok sokszor ,különösen rosszabb fényviszonyok között ,viszont fénybe ,hát hogy is mondjam ? Respect egy ilyen idős géptől ,a macro mód is fantasztikus benne ! Egy forintért nem cserélném el egy újabb 820UZ-re 
-
draff
aktív tag
válasz
zsolticika
üzenetére
Eléggé szr rángatódzós filmeket lehet vele csináltatni, gondolom olyan 16-18 képkocka/perc-eseket.
A hangja meg - mono.
Vagyis?
Nem egy kimondottan studióminőség, az már egyszer biztos ... -
draff
aktív tag
Sajnálattal látom, hogy az Olympus-os fotós téma teljesen behalt.
-
gaborbol
őstag
Na, hogy teljes legyen a story:
Tegnap megadta magat a gep,elt 2 ev 3 honapot durvan.
Szerettem, imadtam, vigyaztam ra, millo kepet csinaltam vele.Nem lett odaverve sehova nem esett le, kikapcsoltam beraktam a kamerataskaba, felraktam polcra.Masnap akartam fenykepezni, bekapcsol a gep, es azt irja ZOOM HIBA,nem zoomol semerre,de meg a reteszt sem huzza el......
Rakeresetem, nem ismeretlen a hiba, azt irjak utes-eses hatasra jon elo, vagy valami beszorult a gyuruk koze, vagy a vezerlo eletronika hasalt el benne.Megtalatam a hivatalos oldalt, amennyiben garancia idon tul jelentkezik a hiba,(3 honapja jart le) az Olympus "flat rate" azaz alacsony aron javitja ki a hibat potom 169 dollar + ado+ posta.........
E-bayen 189 dollarert van hivatalos olympus ceg altal felujjitott kamera 6 honap garral, ingyen postaval,ergo nincs ertelme javittatni se.A vicc az,hogy 2 hete keztem el nezegetni a D40,D60, Sony alfa gepeket, szerintem meghallotta es besertodott

Minden mindegy alapon szetszedtem, de a lencsekig nem jutottam el, a hatlapot leszedtem, de nem jovok ra sajnos hogyan tovabb...
Meg nezegetjuk kicsit egymast, aztan ha nem jutok tovabb osszerakom es feldobom ebayre alkatresznek. -
1010
őstag
válasz
belluska
üzenetére
amit tiltunk fórumunkban:
minden olyan hozzászólást, amely kimeríti a "Wareztevékenység" fogalmát, vagyis a szerzői és szomszédos jogok (vagy általában a hatályos magyar jogszabályok) által védett bárminemű szoftver/adat/hanganyag/filmanyag/stb. jogosulatlan
használatát elősegíti (pl. regisztrációs szám, crack megosztása, linkelés ezeket tartalmazó weblapokra);
használatára buzdít;
illetve segítséget kér ezek beszerzésében, használatában. -
zsity
tag
Anaglif képek nézegetéséhez adták a szemüveget. ;)
Viszonylag egyszerűen lehet ilyen képeket csinálni, valahol volt egy leirás, hogy hogyan lehet akár PS-ben is. Ha jól emlékszem az volt a módszer, hogy ugyanazt a témát kell két különböző szögből lefényképezni, de úgy, hogy a fényképező középpontja az ugyanott maradjon, majd PS-ben egymásra kell helyezni a két képet, külön rétegekként, egyikből az egyik (nem tudom melyik) másikból a másik szineket kell lehúzni.
Hogy a szemre mennyire káros, hát ezt passzolnám...de nem hiszem, hogy jobban kárositaná, mint egész nap monitort bámulni...tekintve, hogy ugye egy ilyen képet max. pár percig nézel. -
1010
őstag
válasz
Szten Márs
üzenetére
latom te viszont semmit nem valtoztal,
-
ottkar
addikt
válasz
Szten Márs
üzenetére
"megfelelő programmal és szerkesztéssel egy fényképet át lehet alakítani úgy, hogy 3D szemüveggel nézhető,"
De minek? A "térhatású" film is kihalt hamarabb mint a dínók.
Meg a szemre is gondoljunk. -
Szten Márs
nagyúr
Legfőképpen azért adták hozzá, hogy vonzóbb vétel legyen a kártya. Bemegy az egységsugarú vásárló a boltba, meglátja, hogy jéééé, ehhez van ajándék, és egyből lecsap rá. Nyilván egy xD kártyával nem készítessz 3D képeket
Alapból fényképezővel sem. Viszont megfelelő programmal és szerkesztéssel egy fényképet át lehet alakítani úgy, hogy 3D szemüveggel nézhető, 3D-s kép legyen belőle, a fotozzon láttam pár ilyet. Sajnos erről bővebben nem tudok nyilatkozni, nem tudom mivel és hogy alakította ilyenné a képeit az illető, de tény, hogy megcsinálta.
Kifejezett örömömre szolgált, hogy legalább közelítőleg úgy-ahogy, de megtanultál írni az elmúlt időben. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy ez valaha is össze fog jönni
-
1010
őstag
udv
szereztem egy xD kartyat es adtak hozza egy 3d szemuveget,ezzel mit lehet csinalni?
peldaul ha lenne egy ilyen gepem akkor lehetne ilyen kepeket csinalni?vagy mi? -
draff
aktív tag
válasz
belluska
üzenetére
Biztosan lehet.
Töltsd le a weboldalról a magyar nyelvű használati utasítását, abban majd bizonyára említést kapsz róla.
Nekem viszont a Nicon Coolpix-om (a régi gépem) meg folyton rátette a dátumot - ha tetszett ha nem - amiből máris az következik,
én meg mindenáron el akartam tüntetni a képről. -
belluska
tag
hali. ha valaki tudja : hogy lehet a fényképezés dátumát az SP 510 UZ képeire rátenni. Azt tudom, hogy dátum szerint menti el a mappákba, de mégis: rajta legyen az idő.
-
maranello79
csendes tag
Sziasztok!
Légyszíves,segítsetek Nekem.Olympus SP-550-esem van és szűrőt szeretnék rá venni.Milyet lenne érdemes vennem,ha élesebb,kontrasztosabb képeket szeretnék erős napsütésben?A méretek,tipusok,és az árak is érdekelnének.Köszi. -
draff
aktív tag
válasz
zsolticika
üzenetére
Bár mindkét gép eléggé gagyi - értem alatta azt - nem eredeti japán gyártmányok, hanem valami külföldi összeszerelésre kiadott klónok.
Az Olympus (nekem is egy olyanon van) az többnyire Made in Indonesia, míg a Fuji-ra az van ráírva hogy Made in PRC, azaz (People Republic of China).
Tehát a hozzáállást az szerint lehet elbírálni, melyiknek sikerült jobbat alkotnia. A súlyuk alapján mindkettő műanyagházas gép, (nem fémváz) de tudásban nagyjából azért egyformák. A Fujinak talán egyetlen előnye hogy mindenféle SD kártyával elmegy, míg az Olympus nagy előszeretettel használja a már szinte elavultnak tűnő XD lapocskát.
Az XD kártyák között valóban létezik az M és a H jelölésű.
A H -nak pedig nem véletlenül jóval magasabb az ára, ugyanis annak valamivel jobb az írás/olvasási sebessége, és ezt a tulajdonságát bizony borsosan meg kell fizetni. (Bár a sebesség magától a géptől is függhet, így azt nem tudom igazán minősíteni.).
Árakról: - alaposan körül kell nézni - akár külföldön is - mert bizony eléggé szórnak.
Ha valahol van valami akció akkor eléggé baráti áron meg lehet szerezni. Én valamikor pl. csaknem ugyanannyiért vettem a 512MB-os kártyámat, mint később az 1GB-t.
Aztán ott van még a gyártó. Ilyen lapokat gyárt a Fuji, az Olympus, a Sandisk. a Toshiba és még egy jó páran.
Csak egyet tudok hát javasolni ... nézelődni kell sokat, mert ugyanazt árulja mindenki csak az azért nem mindegy, hogy mennyiért -
zsolticika
csendes tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy az Olympus SP-550 milyen videofelvételt tud készíteni, van e hozzá mono hangfelvétel?
Valamint hogy a Fujifilm Finepix S8000fd géppel összehasonlította e már valaki, melyik a jobb gép,melyik tud többet, melyiket éri meg jobban megvásárolni? Most szeretnék gépet venni és szeretnék egy jó típust kiválasztani, ami hosszabb ideig is kibírja és jó minőségű.
Egyébként a nyíregyházi Media Markt-ban most le van árazva az Olympus SP-550, simán most az akciós ára 59990 Ft.
A másik dolog az Olympus xD-Picture Card kártyából van e H típusú, mert írtátok, hogy fontos az írás/olvasás miatt a H típus, de mindenhol csak M típusút ajánlanak. Ha pedig van mennyibe kerül belőle az 1 GB és a 2 GB-os?
Valamint tud e valamelyikőtök akinek már régóta van Olympus SP550-ese egy összefoglaló tapasztalatot, véleményt írni róla.
Előre is köszi a segítségeteket.
Zsolti -
draff
aktív tag
válasz
mataszitu
üzenetére
Ha ez csak a nézőkén van és nem magán a képen, akkor semmi gáz.
Tipikusan prizma hatás, afféle Newton gyűrűk, csak itt "kiegyengetve", csíkok-ként jelennek meg.
Tényleg azt kell vele tenni, ahogy a kollega már megemlítette, kicsit máshogy döntöd a gépet és akkor elmúlik. -
mataszitu
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam olympus sp-550-es gépet és azt kérdezném hogy normális az hogy ha kicsit fény felé fordítom akkor lilás csíkok jelennek meg főggőlegesen. A régi gépemen c750 uz ilyet nem tapasztaltam.
légyszi segitsetek
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
zsolticika
üzenetére
Az S5800-nál azért jobb az Oly SP550

-
zsolticika
csendes tag
Sziasztok!
Árpát kell fotoznom a diploma munkámhoz, és venéke gy gépet, 72 ezer lenen kártyástúl és tokostól töltötöl a Olympos 550, de 56 lene szntén cakum pakumsostól a fuji 5800-as.
Melyik lenne jobb?
Már az is szempont, hogy ha sikerül a diploma munka késöbbkebe is ahsználjam.
Köszi a segitséget!
A héten lenne a vásár, irhatok mi hamarabb
.
zsolti -
Sazoll
tag
Hella!
Bocs a zavarásért, de van egy eladó xD-m:
2 GB -os Olympus, M Type
Új, dobozos.6000 Ft
Miskolc és Nyíregyháza.
-
nasika
csendes tag
Hello!
Nincs valakinek véletlenül magyar használati utasítása az 550-UZ-hez?
Anyám rá van indulva, hogy neki nagyon kell magyarul... Esetleg kölcsönbe lefénymásolni?
Nagyon hálás lennék, ha valaki segítene!
Köszi! -
draff
aktív tag
-
draff
aktív tag
Töltsd le hozzá a weblapról a szoftverét.
Magyarul - frissítsed azt, ami a gépeden annyira rosszalkodik. Olyanokat sosem szabad csináljon, hogy kimerevedik vagy lefagy.Próbálkozni lehet. Ha szerencséd van vele, akár magyaríthatod is vele a gép menüjét, amint azt hirdetik is egyes üzletek az eladáskor. (ja meg mellesleg a dobozára is rá van írva. Bár ezt inkább csak az SP510 és SP550-nél láttam)
Ha pedig azzal sincs változás, vidd vissza gariban. Bár lehet, hogy ez már nem annyira mai gyerek? (SP350)
-
draff
aktív tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Én inkább 2db 1GB-osat vettem volna.
Mi van, ha netán elszáll a memória? Volt már olyan. Ugrik az összes felvételed?
Nekem az SP510-UZ-mhez van egy 1GB-os és egy 512MB-os XD kártya.
Tudom őket cserélgetni. (Plusz ott a gép saját 16MB-je)
Azért vettem hozzá nemrég egy Olympus MAUSB-300 kártyaolvasót, hogy ne a gép eléggé szerencsétlen helyen lévő USB kimenetét buzerálgassam.
Így most profi a cuccos - legalábbis egy kommersz középkategóriás fotózáshoz.
Az egyik XD-m meg tudja a panorámát, tehát a szofver is műkszik vele.Mindkettőt 4990 forintért vettem az Auchanban - az egyiket, (512MB) csak mert úgyis kellett bele, a másikat (1GB) már akciósan, amikor éppen valahogy annyira "baráti áron" volt. Az augusztusi nyaralásunkkor telenyomtam mindkettőt!
Mellette a 2x4 db 2200 mAh-s akksi is jól teljesített. (Bocsi, most nézem, az egyik garnitúra csak 2100 mAh-s) na mindegy.

-
draff
aktív tag
Sztem egy akksinál csak egy lényeges dolog van:
hány miliamperórás. A többi dolog az mind hablaty!
Az hogy "saját" akksi meg csak "hozott anyagból", ez annyira hülyeség!
Két lényeges paraméter van:
a mérete (ne az a kimondott szovjet gyártmány legyen), amelyik egy "kissé" nagyobb mint az elemtartó rekesz (és mellé a világszabvány),
s hogy az 1,2 voltot nyomassa sokáig, ha tökre fel van töltve.Én egy 2200 mAh-s készlettel folyamatosan vakuzva csaknem 100 képet tudok csinálni.
Igaz, a longlife elemek (Duracell, Panasonic, stb.) /amik legalább 1000 forintnál kezdődnek - mármint a 4 darabos csomag/ azokkal fotóztam már - vakuzás nélkül - csaknem 500 képet is egyfolytában. -
pitman
őstag
Első menetben nézd meg az akku(k) csatlakozóinak tisztaságát, a gép csatlakozóit is, valamint ugyanezt a kártya és kártyafoglalat esetében is. Hátha csak simán kontakthiba. Ha ezt kizártad, akkor lehet tovább keresni a hibát. Célszerű lenne valamilyen eseményhez kötni, hogy ha mégis szerviz lesz a vége, akkor ott könnyen elő tudd idézni.
-
HaGii
tag
Hi all!
Lenne egy olyan gondom az Olympus gépemmel (SP-350)hogy néha "lefagy".
pl.:Élő kép van, de üzemmódot nem lehet váltani, vagy fényképezésnél
kimerevedik a kép, és csak az aksik eltávolításával lehet újra életet lehelni belé (néha
ezt is többször el kell játszani, mire magához tér)
Tegnap meg azt csinálta, hogy nem ismerte fel a kártyát!formázni sem tudta, következő
bekapcsolásnál viszont újra működött!
Kérdésem az, hogy ezzel gariba még vissza tudok rohanni (mikor beviszem tuti nem generál hibát!)?üdv.:HaGii
-
emre33
addikt
vettem adaptert az edigital-tól az 550-hez, 55mm -es szürök mennek rá...
pixinfó rosszul irja... -
sulep
senior tag
Az olympus sp550-et vagy a Sony H7-et ajánljátok inkább? Melyik csinál szebb képeket? Automata módban használnám főleg.
-
gaborbol
őstag
Megevettem a H type kártyát ma.Kicsit nyomott még a sebességéen,de talán 7.1 mp raw kép készítésénél lett látványosan gyorsabb.
Ezek a sorozatövések felbontásai:
3072 x 2304 1.2 kép/másodperc
2048 x 1536 8 kép/másodperc
1280 x 960 15 kép/másodperc
640*480/30fps az a folyamatos videó.
[Szerkesztve] -
gaborbol
őstag
Hogy őszinte legyek,szerintem nem befojásolja a sorozatfelvételt a kártya sebessége.Szerintem azt ilyenkor a fényképezőbe épített saját memóriába készíti a képeket,majd kirakja a kártyára.Ha sorozatlövésre állítom a gépet, nekem a 15 kép/másodperc nem tűnik túl lassúnak

Sok tesztben volt, hogy lassú a gép,de az hogy mihez képest lassú az sosem derül ki. -
pitman
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Nem is gondolná az ember, hogy milyen drasztikus változások lehetnek egy kalibráció során (különösen tft monitorok esetében). Én csak ezért kérdeztem, amit kérdeztem. Az sem mindegy, hogy az adott gépeken milyen monitorprofilok vannak beállítva, valamint a képnéző programok színkezelése miként van belőve.
Addig, amíg egy jól (vagy legalább viszonylag jól) beállított rendszeren nem nézed meg, úgysem tudod eldönteni, hogy mitől látod olyannak a képet. Ha viszont ott is megvan az eltolódás, akkor tényleg nincs mese... -
Peetry
senior tag
És a sorozatfelvétel hogy alakul H illetve M kártyával különböző felbontásokban?(tehát nem a videó, hanem a sorozatlövés) vagy ott nem számít a kártya sebessége, mert amugyis a gép a lassú?
-
gaborbol
őstag
Több monitoron és néztem a képeket,átjavítgatom őket így annyira nem zavaró a papírképen.Nem csak ez az oly csinálja,több géptipuson is tapasztaltam már,szerintem ez valami oly beütés.
Az esetek nagyrészébe úgy vettem észre, hogy inkább a kinti felvételeket pirosítja be kissé. -
gaborbol
őstag
Tudod mi a vicc?
Kijött az 550 teszt sg.hu-n.Írtam egy 1 oldalas levelet nekik,hogy jó a cikk de,kicsit hiányos ill nem pontos pl a video rögzítés funkció 640*480*30 fps terén. Kaptam választ tőlük 1 órán bellül,hogy köszönik az észervételeket, ők csak közlik a teszteket nem szerzők,így javítani a cikket nem fogják.
Én a 2 gb-ost 9.9k -ért vettem az m tipusut,és örültem ,hogy milyen olcsón megúsztam
Akkor már rendelem is a H tipusut,ezt meg majd eladom legfeljebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Anyagi helyzetek és életutak
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BMW topik
- Facebook és Messenger
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jövedelem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Pro 13 2024 M4 16GB/2TB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3951, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 Ultra Green 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, 200 MP kamera, beépített S Pen
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Egyébként vissza olvasva láttam ,hogy valaki írta a Zoom hibát ,hát ilyen Zoom hiba már nálam is volt ,mert véletlenül zoomoláskor beütöttem egy picit ,szerencsére egy kikapcsolás után helyre jött
Amúgy nagyon nagy pozitívum a gépben az ,hogy manuális beállításai vannak , M-módban mindent úgy állítok ,ahogy azt én szeretném,ilyen sincs minden kompakt gépben ,nem beszélve a 8perces B(BULB) zár időről ! Na csak ennyit szerettem volna leírni ,tudom hogy már régi topic ez ,és valószínű hogy már senki sem olvassa,de fontosnak tartottam ,hogy írjak véleményt a gépről ,ha már van egy ilyenen