Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• draff

aktív tag

válasz zsolticika #238 üzenetére

Bár mindkét gép eléggé gagyi - értem alatta azt - nem eredeti japán gyártmányok, hanem valami külföldi összeszerelésre kiadott klónok.
    Az Olympus (nekem is egy olyanon van) az többnyire Made in Indonesia, míg a Fuji-ra az van ráírva hogy Made in PRC, azaz (People Republic of China).
    Tehát a hozzáállást az szerint lehet elbírálni, melyiknek sikerült jobbat alkotnia. A súlyuk alapján mindkettő műanyagházas gép, (nem fémváz) de tudásban nagyjából azért egyformák. A Fujinak talán egyetlen előnye hogy mindenféle SD kártyával elmegy, míg az Olympus nagy előszeretettel használja a már szinte elavultnak tűnő XD lapocskát.
    Az XD kártyák között valóban létezik az M és a H jelölésű.
    A H -nak pedig nem véletlenül jóval magasabb az ára, ugyanis annak valamivel jobb az írás/olvasási sebessége, és ezt a tulajdonságát bizony borsosan meg kell fizetni. (Bár a sebesség magától a géptől is függhet, így azt nem tudom igazán minősíteni.).
    Árakról: - alaposan körül kell nézni - akár külföldön is - mert bizony eléggé szórnak.
    Ha valahol van valami akció akkor eléggé baráti áron meg lehet szerezni. Én valamikor pl. csaknem ugyanannyiért vettem a 512MB-os kártyámat, mint később az 1GB-t.
    Aztán ott van még a gyártó. Ilyen lapokat gyárt a Fuji, az Olympus, a Sandisk. a Toshiba és még egy jó páran.
    Csak egyet tudok hát javasolni ... nézelődni kell sokat, mert ugyanazt árulja mindenki csak az azért nem mindegy, hogy mennyiért

Új hozzászólás Aktív témák