Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
válasz
zsolticika
üzenetére
Bár mindkét gép eléggé gagyi - értem alatta azt - nem eredeti japán gyártmányok, hanem valami külföldi összeszerelésre kiadott klónok.
Az Olympus (nekem is egy olyanon van) az többnyire Made in Indonesia, míg a Fuji-ra az van ráírva hogy Made in PRC, azaz (People Republic of China).
Tehát a hozzáállást az szerint lehet elbírálni, melyiknek sikerült jobbat alkotnia. A súlyuk alapján mindkettő műanyagházas gép, (nem fémváz) de tudásban nagyjából azért egyformák. A Fujinak talán egyetlen előnye hogy mindenféle SD kártyával elmegy, míg az Olympus nagy előszeretettel használja a már szinte elavultnak tűnő XD lapocskát.
Az XD kártyák között valóban létezik az M és a H jelölésű.
A H -nak pedig nem véletlenül jóval magasabb az ára, ugyanis annak valamivel jobb az írás/olvasási sebessége, és ezt a tulajdonságát bizony borsosan meg kell fizetni. (Bár a sebesség magától a géptől is függhet, így azt nem tudom igazán minősíteni.).
Árakról: - alaposan körül kell nézni - akár külföldön is - mert bizony eléggé szórnak.
Ha valahol van valami akció akkor eléggé baráti áron meg lehet szerezni. Én valamikor pl. csaknem ugyanannyiért vettem a 512MB-os kártyámat, mint később az 1GB-t.
Aztán ott van még a gyártó. Ilyen lapokat gyárt a Fuji, az Olympus, a Sandisk. a Toshiba és még egy jó páran.
Csak egyet tudok hát javasolni ... nézelődni kell sokat, mert ugyanazt árulja mindenki csak az azért nem mindegy, hogy mennyiért
Új hozzászólás Aktív témák
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Diablo IV
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Renault, Dacia topik
- PlayStation 5
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4495, 100% Akkumulátor
- Új! Razer Iskur - Black gamer szék!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest