- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
madgie
titán
-
-Shadow-
aktív tag
-
2ning
tag
Így jártam én is össze vissza szarta a mattüveget.
De nem belerepült hanem bemászott, vagy belepottyant az erdőben. Esély erre nem tom mennyi, mert mindig lefelé tartom a bajonettet hogy véletlenül sem fordulhasson elő ilyesmi. Aztán fényképezés közben megláttam a kis drágát.
Hát mondom az obin mászkál valaki. Hát nem. Levettem az obit hátha a fényre kijön. Lehet kijött, csak nem vettem észre mert már nincs benne, vagy megdöglött.
1. Puha, finom ecset
2. Durvább ecset
3. 100% alkohol, 3-mm-eresre vágott puha ecset finoman mozgat, hogy feloldja a szart
Erdmény: Rosszabb mint volt.A működéssel nincs gond hál istennek de nagyon zavar a dzsuva. Mindig nagyon vigyázok a cuccaimra ilyen elvileg nálam kizárt. Kurvára pipa vagyok.
Szóval hol, és mennyi!
-
Messer22
senior tag
-
Játékos
addikt
Gyáá!
Igen le vagyok maradva...
Simán azt gondoltam, hogy a gépen. Melyik obik képesek erre? Ez valami különlegesség számukra, vagy általánosság az objektívek körében?
Egyébként azt hittem, nekem szól az utolsó mondatod is, mert jóbarátom nagyija mindig így hívott!
(Nyugodjon békében.)
-
nesa
veterán
Es ugy de ugy ereztem
-
Messer22
senior tag
Kb 180-200E indulóárat feltételezek (600 dodo, de itthon máshogy görbül a tér)
Jó a pentax is! és elég sokat tud az a váz, ott pedig teljes a kompatibilitás visszafele obik terén!
viszont érdekes, hogy a D90: 180e, D5000: 130e Ft, na most mi hova kerül?
D7000 a D90 fölé, az ok. De a többi? -
-
Játékos
addikt
Gyönyörű képek, őszinte elismerésem!
A kis Zuikoról nem tudom, hogy mennyire zavarna. Próbálkoztam itthon az elmúlt 1-2 napban manuális fókusszal, de vagy bejön, vagy nem. Ha használom a nagyítást, akkor többnyira jó, így elképzelhető, hogy azt a komoly pénzt rászánom márcsak kiváncsiságból is.
Széleslátószögű konverter használható ehhez az obihoz? Vagy a képminőség nagyon megsínylené?Shadow
meghallgatom az ajánlatot, de valószinűtlen, hogy ilyet fogok venni. Mostmár inkább a 3.5-4.5 érdekelne. -
Játékos
addikt
Neeeem.
Nem így értettem, ha nem a következőképpen:
pl. 18-180-as obi monnyuk mittomén f3.5-6-3. Ebben az esetben 99mm-en f4.9? Tehát a gyújtótáv felénél a fényerő is a két szélső érték között van "félúton"? (illetve harmadánál kétharmad úton, stb.)
Vagy ez minden obinál másképpen működik? Esetleg van erre valami táblázat?Konkrétabbat mondok: a kitobi ugye 14-42 f3.5-5.6. Namost, ha veszek egy objektívet, ami szintén 14mm f3.5-ről indul, (mondjuk 14-150) akkor ez a második obi az első "végén", tehát 42mm-en valószinűleg fényerősebb lesz, mint a kitobi, ugye?
Nem tudom, hogy érthető-e amit kérdezni szeretnék.
-
Játékos
addikt
Én is 23k felett vagyok kicsivel.
Viszont valószinűleg még 1-2 ezer gyorsan fog "belemenni", mert ismertkedek a géppel, meg próbálgatok mindent rajta.
A későbbiekben valószinűleg "finomabban" fogok vele bánni.Nézegettem obikat a masinériámhoz, hogy legyen megint mire gyűjtögetnem.
Íbéjen 50-60 körül találkoztam 14-54 -es f2,8-3.5 obival.
Igazából be kell vallanom magamnak, hogy kicsit hiányzik a nagy zoom a TZ-1 után, de a zoomobik vagy nagyon drágák, vagy kevésbé fényerősek...
Esetleg valami konverter, és másik obi?Megéri ezen gondolkodni, vagy inkább a géphez tervezettet válasszam?
Például EZ milyen szerintetek? Vagy ez? -
asthring
tag
jaja, én a canonos időkben olyan 2005 környékén írtam a canon supportnak, hogy mennyi expót bír majd a 350D, az a hivatalos válasz jott, hogy függ a használat körülményeitől, látott olyat hogy 20000 expo után kuka volt a tükör, de látott olyat is, hogy benne volt 95000 és vígan működött.
-
Latissimus Dorsi
senior tag
A vázsapka és egy obisapka segítségével gyártottam egy 25mm-es "közgyűrűt" 2-3 évvel ezelőtt.
A 40-150-el használtam makrózásra. meglehetősen kevés sikerrel, mivel nincs se fókuszálás se rekeszelés. A fókuszálás egyébként az obi fókusz távolságának állításával volt lehetséges, csak épp meglehetősen nehéz volt a kis kereső miatt kontrollálni. -
sebgutkopf
őstag
Az már nagyon más kategória. Mondjuk 50-200-ból még a régi nem swd-sből is drágább egy használt mint egy új 70-300. Mellette szól viszont, hogy akármennyire is fáj az ára utána garantáltan az lesz a kedvenc obid. Minden egyes képen érezni fogsz egy hatalmas pluszt a színekben, az élességben, a téma kiemelésben, a kontrasztban.
Külföld témában, annak idején a sima 50-200-amat az usa-ból hozta be egy épp ott járó honfitársunk. Szállítási kockázat nem volt, csak a dobozát buktam, hogy ne kérdezősködjenek a vámnál. Viszont megkaptam újonnan 200-ért. Amikor swd-sre váltottam azt az upgrade-et viszont az itthoni használt piacon meg tudtam oldani elég kis ráfordítással.
-
sebgutkopf
őstag
Az ZD féle 70-300-tól ne féljél, a képminősége nem okoz csalódást. Ami viszont kérdés a régi 40-150-hez képest az a nagyobb fényigény és persze más a lefedett gyujtótáv tartomány, kérdés mire van igényed. A két obi szerintem nem tudja egymást helyettesíteni, egyszerűen másra valók.
-
sebgutkopf
őstag
-
johnjohn
addikt
-
-Shadow-
aktív tag
Elviekben megoldható a dolog, csak abban nem vagyok biztos, hogy menne e a te címedre. Ha jól emlékszem csak azt a címet engedi, amit regisztrációnál megadsz, az meg ugye a sajátom. Max el tudom postázni a te címdre, amikor megjött. Amúgy konkrétan miről lenne szó?
Nem biztos, hogy nekiállnék elektromosra alakítgatni, nem érzek magamban annyi műszaki érzéket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen autót vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Synology NAS
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 18-120 f4 + 33 f1.4 + 25 f1.8
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged