Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
válasz SpongyaBob #598 üzenetére
Ha a közelemben laknál felajánlanám hogy nézd meg az enyémet, de inkább olyan helyre menj, ahol kint van több is (E4X0, E5X0, E620). Az E620 keresője nagyobb többinél, engem nem zavar, pedig láthatóan kisebb, mint a Praktica vázé, amit apámtól örököltem (ezzel készültek a gyerekkori képeim)
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
törölt tag
válasz SpongyaBob #598 üzenetére
Nézd, miután lassan meg tudom fogni a 410-et úgy, hogy ne akarjam eldobni ugyanazzal a lendülettel, szerintem meg fogod szokni
Ebben a kategóriában (pontosabban méretben) nincs férfikéznek igazán megfelelő gép. Vannak különbségek persze, de tonképp ugyanilyen szerencsétlenül fogok egy 1000D-t, sőt, még az 500D sem kényelmes méret. Fogni. Viszont ha cipelni kell, kezdem egyre jobban szeretni a kicsikét -
SpongyaBob
veterán
Köszönöm a válaszokat srácok és a felajánlást is... Szinte az összes E620-as tesztet elolvastam már, amely itt szerepel. Ezen az oldalon szoktam nézelődni már egy jópár éve, szinte kivétel nélkül az összes tipus megtalálható, mindig innen tájékozódom. Ami számomra érdekes az az, hogy az Oly-nak lényegesen kisebb az érzékelője, mint pl. a Canon vagy a Nikon gépein. Viszont a képek minőségén nem látok különbséget.(ISO 1600 fölött igen) Ez hogy lehet Ennyire jók lennének a tükrös Olympusok?
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
HÁZIGAZDA
válasz SpongyaBob #603 üzenetére
kb. ugyanolyan magas a 4:3 szenzor, mint a a 3:2 aps-c szenzor, de kevésbé széles. nagyobb valamennyivel az aps-c, de azért a "sokkal nagyobb" erős túlzás, nincs érdemi különbség. ez - szerintem - ne legyen fő szempont a választásnál, bármelyik mai szenzor elég jó már.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
SpongyaBob
veterán
-
supercow
őstag
válasz SpongyaBob #605 üzenetére
Szenzor méretek összehasonlítva:
Nagyobb méreben itt.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
Friss Panasonic G2 és G10, mindkettő mFT, 720p videó, egyiken kihajtós érintős LCD. Fincsi.
-
törölt tag
Ujabb problémám van...
Eddig csak kártyáztam, de épp nem volt nálam olvasó, ezért usb-n szerettem volna átvinni az anyagot. Az eredmény változatos: ha bekapcsolva dugom rá, storage-ben működik, bár mind1 hogyan távolítom el, utána card errorozik a gép. Ha kikapcsolva dugom rá, akkor bekapcsnál a mac dob rá hibát (storage-ben), inicializálni szeretné, de 0byte capacitású a kártya. MTP-ben "viszonylag" jó, hosszas tökölés után a lightroom és az aperture felismeri a gépet, de más nem. Mindez annyira egyelőre nem akaszt meg, mert csak lightroomot használok (miután az aperture3-ra megsértődtem ), nade mégis...WTF???
Natív windózon nem tudtam még kipróbálni, nekem csak virtualizált van, azon nem meglepő módon ugyanezt csinálja.(E-410)
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz #20844032 #610 üzenetére
Ha ez nyugtat 1x volt egy masinam amire allig birtam a lementeni a kepeket dog lassu volt eloszor a foto-masinat hibaztattam aztan kiderult az alaplap nemkomalta masik gepen mint a taltos ugy hasitottak a kepek lefele...
Jah es nem usb 1 es alaplap volt de meg azt a sebbeseget se karcolta
-
nesa
veterán
válasz Messer22 #613 üzenetére
Nem viccnek szantam ,de jopofa dolognak tartom es baromi kivancsi vagyok, remelem lesz MFT-be valami hasonlo szenzoru de DSLR kinezetu es nem EVF el hanem mint a DZLR gepek voltak tukor nelkuli tukros.
Es ugyszeretnem hogy a dobozba majd dobjanak 1 MFT -FT atalkitot is
[ Szerkesztve ]
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Tudnátok nekem olyan magyar oldalt ajánlani, ahol 4/3-as gépekhez objektíveket tesztelnek? (Olympushoz kellene ugyebár )Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #616 üzenetére
Mire vagy kivancsi?
-
supercow
őstag
-
Degeczi
nagyúr
ha a prizmás megoldásra gondolsz, nem véletlenül halt ki 2 típus után: helyből felezi az érzékelőre jutó fény mennyiségét, ami érthető módon nem tesz jót
(m4/3-ban különben egyébként sem valószínű, hiszen a formátum lényege, h kicsi az obi és az érzékelő közti távolság: hogy most tükörmechanika vagy prizma furakodna oda be, az már nem sokat számít)
-
nesa
veterán
Akkor hamar mindenkepp ezvar rank almodok 1 kicsit DSLR szeru vaz (PL mint G2) minimum full HD video de QHD is jo lenne mindez auto fokuszal kitbe extra fenyereju fix obival PL, ajandek teljeserteku Mft-ft atalakitoval, villam AF, egyszerre 2db mem kartyat egyen ,hatalmas EVF,soha nemlatott minimum 20-as kulcsszamu bepitett vaku forgathato es dontheto fejjel, es mindez 100-120k er,igy lehet konyebben eltudnam fogadni a tukor hianyat.
[ Szerkesztve ]
-
Messer22
senior tag
-
Mercutio_
félisten
-
supercow
őstag
Sajnos nem, szerintem kamu az egész, legalábbis egyelőre. Az általam linkelt fehér hátteres kép viszont tuti fake. A te képeden a jobb oldalon "normálisan" van a gomb a bajonett mellett, a másikon a bal oldalon, sőt a leghátsó vázon nincs is
Azt tudom hogy a Fujifilm a FT konzorcium tagja, tehát elméletileg tudnának egy mFT vázat építeni, de a pletykán kívül erre semmi nem mutat.Másik pletyka: a Sony-nál is készül valami hasonló, de ez biztos nem mFT. A kép is kamu vagy csak 3D design mockup, pl. a jobb oldali vázon nincsenek bajonett csatlakozók.
-
nesa
veterán
válasz supercow #634 üzenetére
Ja jobban megnezve amit linkeltel nemis hasonlit mivel az 1 regebbi fuji gep a filmes idokbol+PS
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Tudnátok nekem linkelni egy oldalt vagy mutatni egy képet ami felvázolja, hogy egy E-620-as keresője mégis kb. mekkora? Nem volt még tükrös gépem, de a jómúltkor volt alkalmam kipróbálni barátom Nikon D80-as gépét. Abban határozottan kellemes volt a kereső, gondolom az E-620-nak lényegesen kisebb...Köszi
-
nesa
veterán
válasz SpongyaBob #639 üzenetére
D80 nincs de ezis jo kiindulo pont Kb olyan magas csak kevesbe szeles ,ez az oldalaranyok miatt van,szoval azert nem olyan kicsi, vannak ennel kisebb keresok is APSC be is,meg nyilvan nagyobbak is.
-
Degeczi
nagyúr
a D5000 az egyik legkisebb keresőjű Nikon, a D60-nál is kisebb keresőt kapott, a D80-é lényegesen nagyobb! (0,94x nagyítás a D5000 0,78-ával szemben)
így a 620 keresője sokkal kisebb, még kisebb talán csak az Oly 4xx, 5xx szériában akad: kézi fókuszáláshoz reménytelen (míg a D80-on már használható arra is - ha közel nem is úgy, mint teljes képkockás váznál)
persze képkomponálásra ugyanolyan jó az is (semmi gondom nem volt a D70-el, pedig az is kb. olyan kicsi keresőt kapott, mint a D5000), tehát a tervezett fölhasználástól függ, gond-e
-
nesa
veterán
-
supercow
őstag
válasz SpongyaBob #639 üzenetére
mindegy, benéztem a kérdést.
[ Szerkesztve ]
-
Messer22
senior tag
HI
vagy átváltani LV-re, ha engedik a körülmények..
gondolom nem sok elvetemült akad,aki eseményt szeretne manuálissal fotózni,,
A tárgyak meg a legtöbb (éppen pihenő)állat megvár...D80 350/400D E510 kereső: a nikondé a legjobb, utána én az oly-t raknám és a végére a C-t.
2. a végeredmény meg a vázra csavart obitól fog függeni nagyban..
belépőszinten (100-120e) még mindig az oly adja a legtöbbet..Messer
-
sebgutkopf
őstag
Egy kicsit talán viccesen fogalmaznám meg az anomáliát:
Aki MF- el akar dolgozni, annak olyan nagy keresővel ellátott drága gépet kell venni, hogy ha már arra van pénze, akkor nem fog régi MF obikat venni, hanem megveszi a gyors ultrahang motoros AF obikat.
Teljesen biztos eredményt MF-ben a mai gépeket szerintem csak LV használatával lehet megvalósítani. Egyszerűen tudomásul kell venni, hogy a mai keresők nem MF használatra vannak optimalizálva. Ha valaki belenéz egy egy OM1 + 50/1.4-be akkor rögtön megérti mi mire való. Ez nem visszafejlődés, egyszerűen más a cél és a funkció.
Viszont egy LV + 5-10x belenagyítással elképesztő pontossággal és finoman lehet az élességet állítani. Ebben ráadásul az Oly obik virtuális MF gyűrűje még jó is, mert egy ujjal tekerhető ezzel nem rázod be az állványra tett gépet.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok! Ha minden igaz kb. egy hét múlva rendelem az E-620-ast Pechemre pont most ment fel egy 20k-t. Dupla kitben szeretném rendelni markolattal. Szerintetek érdemes várni hogy lejjebb megy? Nézegettem továbbá a CF kártyákat hozzá. Ahogy így olvasgattam, már egy 133x-os (Ez olyan 20 MB/s ha minden igaz) elég kell, hogy legyen a kihasználás végett? Köszi.
-
Messer22
senior tag
válasz SpongyaBob #647 üzenetére
HI
Ez a kivárás kétélű dolog
le és fel is mehet az ára..A CF kártya jó lesz, 4gb-t vegyél legalább, vag 2x2gb. ha kártyahiba esetén van féltenivaló..
Messer
-
supercow
őstag
E-620 + ZD 35mm Macro, áldozat egy frisen nyílt hibiszkusz.
További képek itt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen