Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt

Hát nem akarok rosszat mondani a Castrol Edge olajról.
Mert mindenki tudja tőlem nagyobb Castrol buzi nem volt itt.De 1 hét után le engedtem...
És mindig a hivatalos mintaboltból jött.
De most valamit elbasztak vagy nem tudom.Mint valami varrógép úgy járt vele a motor.
Hallottam hogy nem ilyennek kéne legyen.És friss olajjal úgye full jó hangjának kéne legyen.
Na mindegy.Most csalódtam a Castrolba
És rendeltem ismét.....
Olajat😹
Meg fasza Germany Hengst et.
Én fajta olajszürőmet
Kiadták bosnyákoknak.Nem is kell többet.
Gyári olajszürőt kibasztam a kukába 1 hetesen tele castrol olajjal.
Most jó lesz a Hengst -
-
bul07
nagyúr
Nem dehogy

Csak azt hittem hogy én vagyok balga és nem találom a ZSU oldalán a ilyen részletes keresőtMost csak nézelődök követem az árakat, és ha lenne elárazás vagy nagyon olcsó megoldás akkor lehet rendelnék
Most tavasszal volt meg a cserém és a következőre is megvan már
Sikerült jó áron szereznem CASTROL EDGE TITANIUM FST 5W30 C3 4liter olajat, kézen közön 9650Ft-ért kaptam meg 2022/11/28-i gyártás, most is ez van benne
(nem autópályázok max autóút, ott is inkább 100körül megyek fogyasztás miatt, nagy a bódé és 100 felett aránytalanul kezd többet fogyasztani) -
bul07
nagyúr
olajshop.hu és a zsu.hu ugyan az?(Van ilyen hogy egy cég több néven is futtat oldalakat)
(#11192) Asbee
Ja értem hogy először ott keresek rá és utána magára az olajra a ZSU oldalán
Ezzel csak az a baj hogy lehet árul olyat is ami nincs a olajshop oldalán, de tudja a 505.01-etEgy példa
REPSOL ELITE 50501
Ez nincs a olajshop oldalán(ha jól néztem)
ZSU van [link] -
bul07
nagyúr
ZSU
Nem találtam olajkeresőt ami minősítésre szűrne
Egyenként végignézni hogy melyik tudja a 505.01 hátDe lehet csak én nem találtam meg, esetleg aki tudja melyik Linek van az linkelhetné
-
Xantomas
őstag
PSA (urambocsáss, Stellantis) DV5 motorba (1.5 hdi, 100 lovas) Total Quartz Ineo Xtra First 0w-20 olajat ad meg a Total keresője, meg a karbantartási terv is.
Nos, ez mindenhol beszerezhetetlen jelenleg, 4 l kellene, de egy helyen literes flakonban is csak 3 db-ot tudtak volna adni, vagy komplett hordót.
Értelem szerűen, utóbbival nem élnék.Elvileg a 0w-30 (b71 2312 C1C2) is mehet bele, de nem az igazi. Most is ez van benne, mert az előző karbantartáskor a márkaszerviz sem tudott bele 0w-20-at tenni.
-
Eclips21
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szoktunk vele hosszabb távot menni 20-20km hétvégente havi 1-2 alkalommal, meg néha azért alőkerül ha úgy van de évi 10ezer km nincs meg.
#11181molnarpeter
Köszi, kövi olajcserénél kipróbálom. -
-
hads
tag
Sziasztok!
Mi a különbség a
TOTAL QUARTZ 9000 5W40 és a
TOTAL QUARTZ 9000 Energy 5W40
között.Melyik jobb a 459 000km-t futot 1.9 TDI Octaviámba?
-
raziel01
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
+130%-os nekem is van még bontatlan is. Annak megszűnt a gyártása. Helyette lett a +150%-os.
De nekem nem sokat bírt a +130%-os. kb 150 órát/15 hónap. Inkább raktam bele +100%-os OSRAM-ot, az legalább nálam kb 2 évet bír. -
Eclips21
őstag
Egy régi 98-as Nissan almeraba 1.6 benya, milyen olajat javasolnátok ha 3. autónak van csak használva szóval szinte nem is használjuk. Szar olajat azért nem akarok bele tenni, a legjobb az lenne ha lenne olyan olaj ami kibírna 2 évet(nem akarok évente cserélni), km-t persze figyelem de azt sose fogja elérni mostanában hogy cseréls legyen.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igen minel noveltebb a fenyero, annal rovidebb az elettartam.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az nem inkabb a tartalek kipu.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Részben igen de pl a B5 lehet a longlife és ezek már üzemanyag takarékosak és magas a HTHS-ük.
-
8
senior tag
Ez az olaj jó választás lehet?
Total Quartz 9000 Future NFC Fuel Economy 5W-30
ACEA A5/B5
HONDA , wo ein Motorenöl nach ACEA A5/B5 gefordert wird.Honda Accord 2.2 i-CTDI dízel, részecskeszűrő nélküli, A5/B5 a gépkönyvi előírás
-
Asbee
veterán
Kauffer minden. Gyári szűrőt cikkszám alapján adta ki és rendesek mert a kosárban módosult az ára -1,7k-val pedig én csak drágábban találtam. Total olcsó még mindig.
Total: 13-14k
Új ESP akcióban most 15k, de amúgy 19k
Motul Xclean+ : 17-20k
LM Toptec 4200: 20-25k
Castrol is olyan 18-20k
Kb így alakulnak most az árak. Felmentek az árak jó pár ezret az elmúlt 1-2 évben. Persze minek nem.
-
AIex
tag
Gyári (oké, végülis a Hengst gyártja
) olajszűrőt is a Kauffertől rendelted ? Amúgy, ez tökre tetszett a Total olajon, hogy régen (nem tudom most hogy alakulnak az árak) olcsóbb volt mint egy Castrol edge / professional, vagy egy Motul, de volt rajta egy QR kód, ha jól emlékszem (az talán a Quartz 9000-es széria volt), és lehetett ellenőrizni, hogy eredeti-e a termék.
-
Asbee
veterán
válasz
Gyula84
üzenetére
Nagy tételben, amiben érdemes hamisítani, feltűnne hamar ugyanaz a számkód van minden dobozon vagy pár ismétlődik. Sokat meg qr kóddal egyben lemásolni megint nem érné meg. Maga a qr kód is kicsit kidomborodik, nem egy sima nyomtatás. Nagyon hamar bukta lenne... Minden lelehet másolni manapság már, csak nem biztos hogy megéri.
-
AIex
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm a választ neked is !
Manual , az olajról a 25. oldaltól esik szó, azt a gépet, amivel én rendelkezem LW szériás fejjel szerelték.
-
molnarpeter
nagyúr
TL;DR: olcsón ami hasonló viszkozitású és nagyságrendileg ilyesmi előírásokat teljesít, bizonyára ugyanolyan jól működne vele, mert az igénybevétel csekély.
Manualt be tudod linkelni, vagy a feljebb lévő táblázatról egy screenshotot bedobni (aminél csak hivatkozik erre a listára)?
Traktorolajból 2 fő irányzatot különböztetnék meg, egyik a 3 funkciós (motor, hajtómű, hidraulika), a másik a 2 funkciós (hajtómű, hidraulika, igazából ezek szoktak egy olajteret képezni gyakorlatban).
FDX Xtreme leírását nézve a típus függvényében van vagy 15W40, vagy UTTO. Ha motorolaj, akkor egyszerű a dolgod. UTTO esetén pl ahogy nézem, a Castrol Agri Trans Plus 80W az a fajta, ami mondjuk motorba pont nem való - olcsóbbik opció. Fő kérdés az adalékolás, de alapvetően egyszerű ásványi olaj a bázis. Na most, a pumpa egy viszonylag egyszerű szerkezet, gyanúsan a majdnem mindennel elmegy kategória, különben magasabb követelményeket támasztottak volna. Mi membrános (olaszt is, szlovént is) szivattyúkat használunk, 2-30 bar között nagyságrendileg, és rendes igénybevétel mellett gyári olajjal abszolút hibamentesek voltak, gyanúsan a membrános felépítés miatt - amíg az üvegpohárban szép színe van az olajnak, jó is, csak membrán hibánál kellhet cserélni, mikor víz(+vegyszer) kerül bele. Gondolom itt sima dugattyús technika, és szennyeződhet jobban a kenőanyag, de ott is akad bőven, ami évtizedekig hibátlanul teljesít, kicsi a fordulatszám, stb. Ha abszolút biztosra akarsz menni, valami ilyesmi traktoros előírást teljesítsen a cseréhez felhasznált olaj is (mint amiket a felsoroltak - M1145, Zetor...), de amúgy az említett egyszerű 80W-től sem félnék, sok gép kompresszorát is csak az keni, ami oda löttyen a váltóból, vagy ami kering a motorban, nem olyan igényes jószágok ezek általánosságban, kevés az üzemóra két csere között, szennyeződést meg akkor egyben ki is viszi, elvégre szűrő sem nagyon van. Arról nem is beszélve, hogy sok régi masinához elavult szovjet szabványok helyett (amik talán az adalékokról sem hallottak) gyakran olcsó motorolajjal helyettesítenek, függetlenül attól, hogy épp váltó vagy hidraulika a betöltés helye, csak legyen benne valami. -
AIex
tag
Sziasztok !
Szeretném a segitségetek kérni,
Rendelkezek egy magasnyomású mosóval, amiben szeretném lecserélni az olajat,
A gyártó nem árul hozzá külön olajat, hanem lentebb látható táblázatban megadott egy ajánlott olajat, illetve egyéb olajakat, amikkel kiváltható,
Az alapvető problémám az, hogy az olajak tulnyomó többsége univerzális mezőgazdasági gépolaj (hajóműbe, hidraulikába stb), ebből adódóan az itthon elérhető kiszerelések jellemzően 5-20-60L-esek a gépbe, pedig kell 3-4dl.
Ezen felül, a gyártó ad meg 15W40-es olajakat, amik "szemre" hagyományosnak tűnő / klasszikus értelemben vett motorolajok,
Szerintetek mennyire jó ötlet motorolajjal kiváltani, egy hajtóműolajat, viszkozitás, adalék csomag különbsége miatt ?
-
Brumi˘
addikt
Sziasztok, Audi TT 8n 1.8t APX-be milyen olajat tennétek, ha néha "bántva" is van (pályanap, szerpentinezés). Elméletben gyári teljesítménnyel fut és 149k km van benne.
-
Asbee
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Na ezt jó tudni köszi, elég szép készlettel dolgoznak ahogy néztem.
-
-
Asbee
veterán
válasz
Morgenstern
üzenetére
Ezeket a Total Longlife olajakat nagyon eltalálták. Simán ottvannak a toppban. VW minősítésen belül, nagyon jó adalékcsomaggal rendelkeznek és az alapolaj is jó. A gyári olajban ugyanaz az adalékcsomag van mint az Ineo LL 5w-30 és 0w-30 ban. Mobil 1 ESP ami top volt 5w-30-ban, de azt meg nagyon kiherélték.
#11124focvis , #11123Rocky975 : Valamiért több panaszt hallani ebben a motorcsaládban (EA288) a 0w-30-ra. Pályán csipegetés, főleg ha már van pár ezer az olajban. Ezért vagyok bizonytalan. Lehet inkább maradok annál ami bevált. -
Asbee
veterán
Tennétek 0w-30-at 2.0 dízelbe? (507.00). Erősen gondolkodom rajta, lehet meghálálná hétköznapokon a napi 2 rövid útra városban. Zsu.hu-n elég jó áron van a SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AV-L.
-
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez elég szomorú. Dolgoztam elég sokat a "szakmában" és tapasztalatom szerint az alco eléggé lent van minőségben.
-
-
csiga8
senior tag
Nem magamtól jött a gondolat.
Motorversenyzők, olajtéma, még régebben....Verseny előtt úgymond "betörik" az olajat, ( mennek vele pár kört) mert a friss olajnak nagyobb az áramlási ellenállása valamivel.
Hasonló történik olajcserekor. A kopott, fáradt olaj viszkozitás módosító adalékai kikoptak már, ezért olajcsere után halkabbnak hallod a motort. -
Morris
veterán
Pont ezt mondom. A gyári sem jobb, mint a többi ún prémium olaj.
Csak az üzlet miatt lesz a gyár által ajánlott és használt olaj az ami.
Én is használtam Castrol Magnatec 10W-40-et. Teljesen jó volt úgy mint a Total quartz, vagy a Valvoline, a Shell stb.Viszont a Motul 2T olaj tényleg jó. Fűkaszába használom és tényleg nem füstöl vele. Vagy csak alig egy Mol 2T-hez képest.
Nem tudom normálként mit tud a Motul. Kipróbálnám, de az ára taszít kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Jura Ena 8 kávégép
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Azért linkeltem mert olajshopon elég nagy a paletta és utána megtudod nézni ZSU-n kapható-e. Amúgy Motul X-clean. Nem is gondolkodnék.
Értelem szerűen, utóbbival nem élnék.

mármint gondolom a gyár egyszerűsített valamikor, hogy egy fajta olaj jó legyen mindenbe.