Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
-
(rögzített hozzászólás)
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Mehetne a rögzített hozzászólásba, ha jár erre egy modi.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
Nos, akkor a következő olajakat néztem ki magamnak (1.4 bca):
Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30 4l vw 504 14425 Ft
Castrol Edge Titanium FST C3 5W-30 4l vw 502 14999 Ft
Mobil 1 ESP 5W-30 1L x 4 vw 504 (így olcsóbb, mint a 4 literes...) 15552 Ft
Motul 8100 X-Clean+ 5W-30 5L vw 504 17463 Ft
VAGY, nagyon esetleg:
Liqui Moly 3707 Top Tec 4200 5W-30 5L minden vw 19609 Ft.
Bármelyiket választom, nem lövök mellé, éves cseréhez és 5000 km-hez, ugye? -
chopin42
addikt
válasz
F_Zolee
üzenetére
Üdvözletem!
kb 2 hét múlva lesz nagyobb szerviz a kocsimon: Skoda Octavia Tour 2006 1u2 1.4 16v BCA.
Olajhoz kérnék tanácsot. Elvileg ha jól kutattam ki, 5w30 és vw 504/507 engedélyes kell bele. 4 liter elég, mert kicsit kevesebb a maximum. 15 ezer Ft körül szánok rá, vagy én veszem Kaufferből (vagy ahonnan mondjátok), vagy a szerelőm Bárditól kedvezménnyel (+2-3k).
A kocsi évente max 5000km-t megy, többnyire városban, rövid utakra, hetente 4-5x. Évente mindenképpen cserélve lesz.
A Castrol Edge Titanium FST LL 5W-30 megfelelőnek tűnik, de nem ragaszkodom hozzá. Illetve szűrőből SCT Germany SM 836 olajszűrő is jó, vagy milyet?
Nagyon köszönöm!
-
AIex
aktív tag
Az se biztos, hogy csipi az olajat, csak a szerelőnek az a fixációja, hogy a 0w20 az egy vékony, semmire való olaj.
@λµαπ
Széljegyzet a 0w20 kontra 5w30-hoz. -
huan
őstag
Sziasztok,
A Toyota Prius+ -nak a gyár 0w20 olajat ír elő, de a szerelőm azt mondja felejtsem el és 5w30-at tegyünk bele. 10éves a kocsi és eddig mindig 0w20 ment bele. Miért mondja az 5w30-at? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
X-Cess 5W40 jo, nekem is az a nyari olaj a Subaruba. Ha ragaszkodik a 10W40-hez akkor maradjon a mostaninal.
-
AIex
aktív tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az Emagon hirdetett LM olajat, nem az emag forgalmazza, hanem egy 3rd party cég, igy a neve alapján, lehet olajat sosem fog tőlük látni, de nem biztos, hogy igazam van.
Xado olaj nem rossz, valamennyit tud csökkenteni olajfogyasztáson is, ha emiatt akarná azt,
Amúgy én is inkább 5w-s olajat raknék bele, a legtöbb 10w-s olaj nem is fullszintetikus.
-
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor
üzenetére
Próbálja ki ezt [link]
Persze ha minden vágya 10W-40 nem kell lebeszélni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
Télen 5w40 jobb, mint a 10w40. Na meg nem őskövület olaj megy bele legalább. Felesleges kínozni vele.
Nekem 5w30al se volt gondja. Szintén bcb. -
Spanom kérdezte tőlem, hogy a Volkswagen Golf 4 2002 1.6 bcb autójába milyen 10w40 menjen?
Mondom neki az VW502.00 specifikációt tudja meg 5w40 legyen valamelyik nagy márkából.
A szerelő azt mondta neki, hogy 10w40 kell bele, eddig Motul 6100 Synergie+ volt benne.Küldi nekem Molygen New Generation 10W-40 , hogy az emagról jó áron jönne vagy 10W-40 Luxury Drive menjen bele következő cserénél.
Van értelme váltania a Motul olajról?
Gyűrűzésről és 5w30 motorolajról hallani se akar.

-
Gyula84
veterán
itt valaki vásárolt már? [link] jóval olcsóbb
-
Gyula84
veterán
Hali
Audi a4 2018 2.0tfsi 140kw DEMA hybrid
gondolom ez mehet bele? [link] -
Asbee
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Az baj, attól, hogy te nem látod, attól még ez nem igaz. Tényszerűen cáfolható ez és egyben bizonyítható, hogy a mobil olajakat is fejlesztik, jönnek ki újak. Ez sem igaz, hogy a szabványteljesítés csak pénz kérdése.
Így van mindenki azt önt amit akar, és nem is arról van szó, hogy ez szar az szar, hanem olyan állításokat ne tegyünk amik nem igazak.
Egyébként ezt a változást sem értem teljesen. Ha van mondjuk egy jó vw 502.00 olaj, amiről tudjuk nem egy modern specifikáció, hova kell folyamatosan változnia? Szerinted a castrol alapjaiban megváltoztatja a régebbi olajait? -
-
Asbee
veterán
válasz
tibbike01
üzenetére
Elavult? Ne viccelj.... A mobil 1 esp egy folyamatosan fejlesztett olaj. Földgáz alapú + észter + egy kis pao. Az adalék csomagja is az egyik legfejlettebb, extrákkal. Bór , molibdén, észter. Top olaj. Castrol edge LL 5w-30 ami neki kellene, közelében sincs, szintetikusságban, adalékoltságban, tisztaságban, fejlettségben, pedig az is egy jó olaj.
Amúgy meg Mobil 1 ESP-ről volt szó kifejezetten. Nem design-t meg kaufferes mendemondákat kell nézni, hanem labor analíziseket. A többi olajaikat is folyamatosan kicsit fejlesztik változtatják. Pl Mobil Super 3000 x1 5W-40 ami közkedvelt.
-
-
kungzi
veterán
Üdv
Volkswagen Golf VI 2010 1.4 TSI 160LE DSG
[link] ilyen motorolajat néztem ki, ez szerintetek jó lesz? Most Mobil1 ESP Formula 5W-30 van benne.Man olajszűrő menne bele..
Előre is köszönöm
-
matyi012345
őstag
Sziasztok!
Mercedes A140 1397 ccm 60kw benzin motorba milyen olajat ajánlott használni? Átlag felhasználás, városi és kinti is. Pályára ritkán megy ki.
Köszönöm.
-
asdddsa
tag
Üdv! Skoda Fabia I 1.4 74kw 2004 (BBZ motorkód), Motul 8100 X-Clean 5W-40 jó választás lehet? Totalnak valami olajával volt eddig használva, amit szeretett enni, de ez nem igazán mérvadó, mert azóta eszi ahogy a szülők elhozták a szalonból.
-
pepucs
tag
LINK 1:28-tól Mit szóltok hozzá? A "nagyon okos BMW-nél mindenképp vergődik, hogy tegyed bele azt az 5000/literes gyári 5w40-et... de ugye avval a legszarabb... 20W50-el a legjobb"
-
norrberth
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ez jó lista, köszi

Le adom..Hát igen, én hiába adom le, ha közbe a fél megye, ráhány mindent a vegyesre.
Faszom ebbe az őskorba...
Még mindig fával kell tűzelni szégyen itt tartunk. -
bul07
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Vagy kiváló fa kezelő szer, csak utána tapogatni nem szokták
-
norrberth
addikt
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Hát nem tudom..
Az olaj alapú szűrőket nem nagyon dicsérik.
Bár régen nekem is volt
Itt is van [link]
Viszont ha a felület elkezd telítődni, a szűrőolaj elpárolog, kiszárad vagy csak eltelítődik, akkor a szűrési küszöb (ellentétben a papírszűrővel!) nem csökken, hanem romlik, akár szűretlenül is átszívhat akár 1 mm-es részeket is. Persze a sportszűrők kisebb áramlási ellenállást képviselnek, ezért elméletileg a töltéscserét javíthatják. Viszont megfelelő működésük alapja a gyakori, poros úton közlekedve akár napi (!) tisztítás. Én az 5000 km-es tisztítást és kenést ritkának érzem, még városi környezetben is.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
norrberth
üzenetére
Hmmmm, érdekes, lehet a kinti elhelyezkedés. Próbáld meg kiporszívózni és kifújni kompresszorral, az segít rajta kicsit.
Már keresem egy ideje a mosható textil szűrőket, de nagyon ritka vagy irreálisan drága. (tudod mint a K&N lifetime filter, bedobod a mosógépbe 40fokon, kettőt ráfújsz az olajból és megint jó 10k km-ig)
-
2ozzmexy
senior tag
-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hát akkor én fogom minősíteni.

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
üzenetére
Ford nem tesztel, csak kiadja a követelményeket. VAG, Mercedes viszont de, szóval ha olyan minősítéssel is rendelkezik egy olaj (adott márka dokumentumai között ellenőrizhető), abban jobban meg lehet bízni. Sokszor ezeket is csak rá szokták írni, hogy “for” meg “compatible”, de valójában meg minősítésen át nem esett olaj.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- Apple Magic Keyboard A2261, magyar billentyűzet iPad Air 11"/ iPad Pro 11" - 27% ÁFA
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- GAMER PC! i7-10700F / RTX 3070 / B460-Plus / 16GB DDR4 / SSD 512GB / BeszámítOK!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(ezeggyökér. De nem az a baj, hanem teljesen hülye. Szegény amber meg odadja a kezébe a motorját)