- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Macrodroid
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
válasz
Szirtimorc #58059 üzenetére
Ez pont nem érdekes nekem. Én egyetlen egyszer akarom a relét konfigolni arra, hogy ha ejszaka kapcsolom a fali kapcsolóval a lámpát csak 10%-on világítson. Eszem agában sincs telefonról kapcsolni a lámpát.
-
válasz
Szirtimorc #57842 üzenetére
A NAS-omban van RTC és NTP szerver, azt használom a router elsődleges NTP forrásának. Ha nincs internet, áramszünet után akkor is van honnan frissülni, a kliensek meg már a routertől kapják.
De lehet GPS vevőt is pontos idő forrásnak használni. -
tibbike01
őstag
válasz
Szirtimorc #57842 üzenetére
A router egy olyan eszköz, amit folyamatos bekapcsolt állapotra terveztek nem?
-
gya/352
tag
válasz
Szirtimorc #56943 üzenetére
Csak kiváncsiságból. Jól értem, hogy az egyik Shelly-t csak arra használod hogy vezérelje a másikat? Ott nincs fizikailag kapcsolva semmi?
Ha így van akkor oda tehettél volna egy Shelly I4-et is. -
gya/352
tag
válasz
Szirtimorc #56938 üzenetére
Ha be tudod állítani a mastert AP-nek meg hozzá a slave-et is sikerül beállítani és mégsem működ, akkor tedd fel a telódra pl ezt az appot. Feltéve hogy Android telód van. Ezzel le tudod ellenőrizni hogy mi lóg az adott hálózaton. Természetesen a telefonnak is a M AP-ra kell csatlakozni.
Ha nem 3 eszközt látsz a listában akkor a Slave nem csatlakozott az AP-hoz.
Ha látod és nem működik, akkor látod az IP címét és a böngészőből meg tudod nyitni, és le tudod ellenőrizni egyéb beállításait. -
gya/352
tag
válasz
Szirtimorc #56936 üzenetére
Akkor hogy állítottad be hogy a Slave rácsatlakozzon az AP-re?
-
gya/352
tag
válasz
Szirtimorc #56934 üzenetére
Azt írod nem tudod ellenőrizni, hogy a Slave rácsatlakozik-e az Masterre az AP-re. Ha egy mobilról rácsatlakozol az AP-re akkor miért nem tudod megnézni hogy rajta lóg-e a Slave? Először is ezt kellene tisztázni.
-
gya/352
tag
válasz
Szirtimorc #56931 üzenetére
Nincs ott wifi, hogy rendesen egy routerre csatlakozz fel mindkettővel kliensként?
-
vkp
aktív tag
válasz
Szirtimorc #55913 üzenetére
Annyit még elárulhatsz, hogy melyik az a tuya-s ÁVK, ami megfelel a hatályos szabványoknak?
-
vkp
aktív tag
válasz
Szirtimorc #55911 üzenetére
Oké. Nézzük, milyen műszerekkel és hogyan teszteled az ÁVK működését?
-
vkp
aktív tag
válasz
Szirtimorc #55909 üzenetére
CSak 1 kérdés, ha berakod (az általd ÁVK-nak gondolt) tuya-s vackot és miatta leég a házad/meghal a gyereked, akkor is azt fogod mondani, hogy "egész jópofa"?
Tudod egyáltalán, hogy mi az ÁVK és mire jó? Nem hiszem, hogy képzett villanyszerelőként ilyet tennél. Ja, hogy nem vagy az? Akkor miért is szerelsz villanyt? -
-szabi-
addikt
válasz
Szirtimorc #55828 üzenetére
Winrart rég nem használtam, feltettem az is elszüttyögött 10 percig de végre kicsomagolta.
Aztán jött is a következő gond a Growatt integráció nem sikerült.
Mára feladom.
Reggel fogtam hozzá azt hittem 10 perc és kész, ehhez képest.
Megyek eszek inkább valami karácsonyi nasit.
Köszönöm a segítségeteket.
Kellemes ünnepeket. -
ViZion
félisten
válasz
Szirtimorc #55790 üzenetére
ping kifelé, vagy a haos-t pingelni tudod?
onnan konzolból elérsz bármit? traceroute, ifconfig vagy ilyesmi? bár ha a router látja...
hmmm, esetleg nem a dhcp kavar be, h adna neki ip-t a virtualbox miatt ? -
válasz
Szirtimorc #55785 üzenetére
IP-re csatlakozol?
-
ViZion
félisten
válasz
Szirtimorc #55785 üzenetére
bridged network, tűzfal, vírusírtó
-
DonDeg
csendes tag
válasz
Szirtimorc #55656 üzenetére
Adná magát, de két dolog miatt nem jó. Egyrészt az izzó megtartja az utolsó beállítást, így ha azt dimmelve használtam utoljára, akkor nem kapcsol rendes fényt. A fali kapcsolóval ez ugye megoldva, mert on állapotban 100 % ra tekert izzót indít. Másrészt a fali kapcsoló on-off, az okos gomb pedig csak egy jelet ad, ami lehet az is, higy ellenkező állapotba billenti vagy a kapcsolót vagy az izzót. Így ha az izzót vezérlem, a fali kapcsoló off állapotban van, az izzó pedig on-ban, a család meg csak néz, hogy már megint duplán kell nyomni a fali kapcsolót, hogy lekapcsoljon. 😐 Így én azt a megoldást találtam csak, hogy az okos gomb mindig az ellenkező állapotba billenti át a fali kapcsolót. Csak hát ez nem működik, mert ebben az esetben a kapcsoló nem adja ki a jelet az izzónak.
-
DonDeg
csendes tag
válasz
Szirtimorc #55652 üzenetére
1. Az eWeLink (Sonoff gyári app) kezeli. Ha off jelet kep a kapcsolóról, lekapcsolja az okos izzót.
2. A kapcsoló? (minden eszköz Sonoff) Valóban rosszul fogalmaztam meg, a fázis és a nulla rá van kötve a kapcsolóra, csak a kapcsoló kimenetén nincs semmi, az áramkört nem szakítja meg, folyamatosan zárt állípotban van.
Magyarul adott lenne egy folyamatosan világító izzó, de a fali kapcsoló jelei, fel és lekapcsolják azt. Ezt a kapcsolót szeretném én egy harmadik eszközzel vezérelni.
-
ViZion
félisten
válasz
Szirtimorc #55652 üzenetére
okosrelé+okosizzó sztem. Kicsit overkill, meg ugye ha a ZB/wifi kiesik, akkor **** lehet a falon a kapcsolót...
-
spst
csendes tag
válasz
Szirtimorc #53520 üzenetére
Ez egy jó kérdés, tudomásom szerint ntp-vel kapja a pontos időt, de fogalmam sincs hogyan és hol érhető el a beállítás vagy a logja...
Erre tudsz mondani valamit?
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- One mobilszolgáltatások
- Kerékpársportok
- Autós topik
- Spórolós topik
- Filmvilág
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest